Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Čim se spojiše Bog ih je venčao,kaže otac Tadej...

Jednom je rekao vladika Porfirije,čin venčanja sam obavio da bi zadovoljio njihovu psihu a,znam da ih je Bog već venčao

E ove dve recenice su odgovor na temu, sve ostalo je suvisno naklapanje :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Čim se spojiše Bog ih je venčao,kaže otac Tadej...

Ozbiljni ljudi grade ozbiljne veze a tu je jedino i moguć brak,naročito u današnje vreme...

Још да је и Господ Иисус Христос тако рекао...

Од Јована свето евангелие, гл 4:

16 Рече јој Исус: Иди зовни мужа свог, и дођи овамо.
17 Одговори жена и рече Му: Немам мужа. Рече јој Исус: Добро си казала: Немам мужа;
18 Јер си пет мужева имала, и сад кога имаш није ти муж; то си право казала.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

a sta fali keksu pre braka?sto je keks toliko los u crkvenim ocima?pa i u ocima Boga?pa i solomon imao gomilu zena....i harem cini mi se... greengrin

mislim da bi covek trebao od trenutka od kad stupi u brak da se u postpunosti posveti svom partneru..i da ono sto se zavetovao pred Bogom ispuni...a to je da cuva svetinju braka i ne skrnavi je preljubama....sve pre toga je po meni sasvim normalno..... .smesko.

Подели на овим сајтовима

što se seksa pre braka tiče:

dvoje svakako treba da se upoznaju dobro pre nego što odluče da žive zajedno, jer u braku tražimo saputnika i životnog druga, a ne samo seks partnera, seksa će biti te će ga biti, i nije presudan za upoznavanje kada je najbitnije upoznati ličnost druge osobe

e sad, ako je nekome/nekoj bitan kvalitet seksa...

Подели на овим сајтовима

Је л' могу и Хришћани одговарати на ову тему, а не ови псевдо-хришћани који оправдавају и подржавају гријех ?

znaci po tebi svi koji su imali seks pre braka su pseudohriscani koji podrzavaju greh?

Подели на овим сајтовима

Је л' могу и Хришћани одговарати на ову тему, а не ови псевдо-хришћани који оправдавају и подржавају гријех ?

blago tebi savršenom

Подели на овим сајтовима

Lol otac Tadej i vladika Porfirije su psevdo-hriscani, daj jos malo mudrosti iz riznice blaga :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

таман данас помислих, нигде тема о сексу а већ пола поста прође?

кад оно , оживе стара тема :)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Mogu samo oni hrišćani koji nisu imali seksualne odnose pre braka.

I koji će se čvrsto držati toga do braka...

I koji, ako ostanu udovci-udovice ili razvedeni, više nikada neće imati muža-ženu, pošto je brak samo jedan...

Znači, da je moja pokojna baka živa, mislim da bi ona mogla da piše :)

I moja mama bi mogla da piše, ali mislim da bi ona smatrala ovu temu beskrajno nezanimljivom...

To su dve žene koje su smatrale i smatraju da je brak svetinja, i da ne treba 'odati mnogo :) , a ipak su bile baš zabrinute što ja nikako nisam nalazila momka na fakultetu :D

Nije pitanje seksa pre braka, to je stvar dvoje ljudi i njihovih shvatanja, koja oni treba međusobno da poštuju.

Stvar je da se ljudi ipak upoznaju i zavole pre braka, što ne podrazumeva nužno telesno. A ako se baš telesno i upoznaju :) bilo bi lepo da se to dvoje eventualno  i venčaju. Ali ako se to ne desi, šta ćeš, nije propast sveta...

Jednostavno, danas baš i nema mnogo ugovorenih brakova, a ni brakovi posle vremenski kratkog zabavljanja nisu baš česti, i ljudi mnogo kasnije ulaze u brak.

Mislim da Crkva mnogo popustljivija i kompromisna povodom ovoga, nego mi ovde na temi :)

Ne u smislu da će da kaže da je to u redu, nema veze, već će da blagoslovi i zajednicu dvoje ljudi koji nisu živeli po tom PS-u.

Sećam se pasusa iz Pop-Ćire i pop-Spire, kad dolazi domaćin da zakaže krštenje unuka, pa ga jedan od popova pita zar svadba nije bila pre 6 meseci, a ovaj mu kaže: šta ćeš, popo, grešni smo ljudi. I ovaj mu zakaže krštenje unučeta i kaže da je najvažnije da su na kraju dobro postupili...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

"Морате нешто пробати" савет једног попе, младићу од 28 година који још увек није живео са женом, нити имао девојку

п.с. тај младић сам био ја некада ;)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

A ja mislio ja sam rekorder 0110_hahaha Prefleko si me za jedno godinu dve, a mozda i nisi ni ne secam se vise lol

Подели на овим сајтовима

Кекс енергија може да разнесе човека. Ко може даа очува девственост  благо њему. Ко не може ништа никем.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...