RYLAH Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Pretpostavljam da ću ga imati i pre braka, kad budem imao devojku. Osim ako ona insistira na crkvenom braku, crkvenog braka neće ni biti, dakle po Joilu, to će da bude bludničenje. Нећеш га имати, уколико много не смањиш троловање и не пустиш о. Јоила или М. Петровића или ону докторку или труднице да иду својим путем, а ти се позабавиш собом и нађеш неку лепу и поштену девојчицу Драшко and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Мај 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Нећеш га имати, уколико много не смањиш троловање и не пустиш о. Јоила или М. Петровића или ону докторку или труднице да иду својим путем, а ти се позабавиш собом и нађеш неку лепу и поштену девојчицу Pitanjce- A šta će njemu lepa i poštena devojčica kad čovek neće crkveni brak? Da se pati pored njega?! (pod pretpostavkom da ona želi)... Ne mislim ništa loše, samo se pitam... .mislise. t4431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Па можда је и он добар човек па завређује добру и поштену девојчицу Драшко, DYNABLASTER and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 ма зеза се Протагорас... ЛОЛ Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 ију, свети Апостол Павле благослови и освећује секс верног и неверног ван свете тајне брака, чак ни не раздваја већ објављује и могуће спасење у таквом ванбрачном стању ... грађански брак Црква познаје? А осталима говорим ја а не Господ: ако који брат има жену некрштену и она се приволи живети с њим, да је не оставља. И жена ако има мужа некрштеног и он се приволи живети с њом, да га не оставља. Јер се посвети муж некрштен женом крштеном, и посвети се жена некрштена од мужа крштеног; јер иначе деца ваша била би нечиста, а сад су света. Ако ли се некрштени раздваја, нека се раздвоји; јер се брат или сестра у таквом догађају не зароби; јер нас на мир дозва Господ Бог. Јер шта знаш, жено, да ако мужа спасеш? Или шта знаш, мужу, да ако жену спасеш? Само као што је Бог разделио свакоме, и као што је сваког позвао Господ онако нека живи. И тако заповедам по свим црквама. Коринћанима посланица прва, глава 7, стих 12-17 ево и тумачења. http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Tumacenje_prve_poslanice_Korincanima/07.htm DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Jel ti je ovo moralni kod Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 :blink2: :blink2: :blink2: Милан Меденица :) and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Мај 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 То што нисам религиозан не значи да немам морални код који поштујем. Nemoj da se nađes uvređenim, zaista nisam mislila ništa loše, niti osuđujem da si ovakav ili onakav. Tvoj život- tvoj izbor. Nego komentar koji sam citirala mi je zvučao kao ona klasična priča- nije važno kakav je momak, fina i poštena devojka će sve to da pokrije-. :10500: Ne mogu a da se ne zapitam što fine i dobre devojke retko kad budu momcima koji imaju podjednako razumevanja i tolerancije, nego one su one te koje prave 'kompromis' u razmeri 80:20 ---> devojke:momci? buuuuuuu Još jednom- nikoga ne prozivam, samo sam iznela pitanje. :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Nemoj da se nađes uvređenim, zaista nisam mislila ništa loše, niti osuđujem da si ovakav ili onakav. Tvoj život- tvoj izbor. Nego komentar koji sam citirala mi je zvučao kao ona klasična priča- nije važno kakav je momak, fina i poštena devojka će sve to da pokrije-. :10500: Ne mogu a da se ne zapitam što fine i dobre devojke retko kad budu momcima koji imaju podjednako razumevanja i tolerancije, nego one su one te koje prave 'kompromis' u razmeri 80:20 ---> devojke:momci? buuuuuuu Još jednom- nikoga ne prozivam, samo sam iznela pitanje. :cheesy2: Могу рећи да се о томе много више питају добри момци. Шта она фина девојка тражи са тим сумњивим типом? Вероватно им је кекс добар, воле узбуђење, авантуре, а фини момци нису толико луди и интересантни. Вероватно добре девојке мисле да ће баш оне да од проблематичних типова направе фине момке, јер ипак им је суштина добра. Вечито питање и проблеми слободних, финих, момака Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Ех, те жене... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Мај 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Могу рећи да се о томе много више питају добри момци. Шта она фина девојка тражи са тим сумњивим типом? Вероватно им је кекс добар, воле узбуђење, авантуре, а фини момци нису толико луди и интересантни. Вероватно добре девојке мисле да ће баш оне да од проблематичних типова направе фине момке, јер ипак им је суштина добра. Вечито питање и проблеми слободних, финих, момака Вечито питање и проблеми слободних, финих, девојака ! Има и тога! :lol: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Ta priča kaako dobre devojke nađu loše momke ,i obratno, je bezveze. Uvek krpa nađe zakrpu. Možda je forma drugačija ali je suština ista. Egoizam je vrlo perfidan,ima svoju i pozitivnu i negativnu stranu. Kao što neko ko je fin i pošten može biti demonski gord,isto tako ta gordost čini od čoveka barabu i slično. I onda kažu,fina devojka našla barabu a na duhovnom planu su oni isti. Znači,lonac nađe poklopac i to je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Ta priča kaako dobre devojke nađu loše momke ,i obratno, je bezveze. Uvek krpa nađe zakrpu. Možda je forma drugačija ali je suština ista. Egoizam je vrlo perfidan,ima svoju i pozitivnu i negativnu stranu. Kao što neko ko je fin i pošten može biti demonski gord,isto tako ta gordost čini od čoveka barabu i slično. I onda kažu,fina devojka našla barabu a na duhovnom planu su oni isti. Znači,lonac nađe poklopac i to je to. Nasla krpa zakrpu :D . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 Moje gledište na to je ovako:Djevojke prije sazrijevaju od muškaraca i obično prve ljubavi su sa starijim dečkima.On iskusan u zavođenju a ona iskrena u ljubavi.on kaže ako me voliš dokaži a ona puna dokaza o svojim osječajima prema njemu.I desi se keks. Jedna od učenica škole u kojoj radim od petnaeste godine redovno upražnjava keks.Ona kaže da ga voli i svakako će mu sutra žena biti(malo sutra) i da je to dokaz njihove ljubavi.Jake ljubavi nema šta! I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 29, 2012 Пријави Подели Написано Мај 29, 2012 А зашто се на овој теми реч СЕКС замењује некаквим кексом ? .mislise. Мислим, овако звучи баш ...чудно : "I desi se keks. Jedna od učenica škole u kojoj radim od petnaeste godine redovno upražnjava keks." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука