Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Hvala . A sad svi na svoje radne zadatke i bez svađe.Ne valja ići na spavanje posvađan sa bilo kim. Tema se razvodnila pa ako ima šta nastavite na temu bez vređanja. Nema, laku noc svima zelim . Анастасија је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Шта сам све пропустио...једва ишчитах... Даклем, кад дођемо у неке године, и осврнемо се назад, можемо са радошћу рећи: "Ја кекс волим, и радо га се сећам". Из те перспективе, свима који сте га упражњавали пре брака-нека је Богом просто! Ако је било на вечну љубав-ако је и било! А ако није-да се исповеди... Ја, колико могу да се сетим, (када сам улетао) никад нисам улетео у ту причу пре брака потпуно чистих намера, тј да је било 100% љубав, а да није било И телесне пожуде. И увек сам осећао дозу кривице пред Богом. Једино са мојом супругом тога није било-јер смо се ДОГОВОРИЛИ да тога неће бити пре брака, иако смо се очигледно нашли, заволели...Богу хвала, данас имамо 3. деце и волимо кексиће можда и више него на почетку-ваљда зато што их ретко једемо, ал` зато у сласт их поједемо! И да: договор кућу гради, себичност разграђује. Марио Токовић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Ko se voli ne znam u čemu je prepreka i da imaju seks pre braka. Да, ко се воли. Само, проблем је што у данашње време љубав нешто кратко траје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Препрека је. Јесте. У томе што је брачна љубав завет, а не само емоција, па чак ни само предавање. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Да, ко се воли. Само, проблем је што у данашње време љубав нешто кратко траје. Onda to i nije ljubav . Dešava se i da jedan voli a drugi ne.Svega ima,ali govorim o ljubavi a ne o nečemu što kratko traje,to i nije to. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Препрека је. Јесте. У томе што је брачна љубав завет, а не само емоција, па чак ни само предавање. Da,mnogi su davali zavet potpisujući papire i venčavajući se u crkvi,pa se posle nekog vremena " odzavetovali",pitanje je, onda samo koliko je taj papir " osigurao " zavet ? Ako ljudi ne naprave zavet u srcu , brak tu mnogo ne pomaže. Da se razumemo,daleko od toga da imam nešto protiv braka , ali sam protiv te priče samo u braku je ok a van braka blud.Neće brak pod obavezno učiniti da se ljudi predaju jedan drugom i vole. Blud je mnogo dublja stvar,blud je zadovoljavati sopstvene sebične telesne potrebe ne mareći za drugog i to je onda samo po sebi sebi bludni cilj,svako ko je tako radio a prišao crkvi verujem da se za to i pokajao .Ko ne ume da razgraniči seks korišćen za zadovoljavanje svojih strasti od seksa sa osobom koju voli i predaje joj se ( u braku ili ne),taj onda sebe samog ne poznaje. DYNABLASTER, Anette, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 20 века знало се шта је блуд и где је место блудницима (заједно са врачаре, гатаре, убијце стајале су испред црквена порта где су стајали и су просили прошку и молитву од православне Хришќане). Сатана је онај који обманује људе да грех није грех и да ми острашќени и пуни грехова можемо да приступимо к Христу. Бог је љубав, али Христос ќе судити Свету, и то по законе које сам Он нам дао. Па тако судиќе нам по реќи да свако ко погледне у туѓу жену са страст чини блуд, преко перо светог ап. Павла да блудодејци, мужеложници и рукоблудци неќе да уѓу у Царство Небеског, а преко правила и каноне свете Православне Цркве, Бог нам је дао и епитимије за оне који се кају и оне који се не кају за стореног греха. Позивати се на једног архимандрита, а отфрлати 20. вековно искуство и предање Свете Православне Цркве, некако не штима. Ако некада правила светог Јована Постника, многе су испратиле у Пакао, данас многе би их избавиле од пута геенскаго. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Onda to i nije ljubav . Dešava se i da jedan voli a drugi ne.Svega ima,ali govorim o ljubavi a ne o nečemu što kratko traje,to i nije to. У задње време се тај израз љубав се мало похабао и офуцао .Што рече неко о својој бившој жени "Раније бих све дао за њу, и живот ако треба, а сад ме уопште не занима шта је с њом, да ли је жива".Некако се оно "ми" превише лако претвара у "ја" . Смисао уздржавања пре брака, по мени, је да се дозволи да се љубав "изкристалише", покаже, и одвоји од пожуде , да се истакне важност свете тајне брака. Е сад, у данашње време када је за многе брачни завет обично парче папира и уздржавање пре брака потпуно губи смисао. Мика, Марио Токовић and Николa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Da,mnogi su davali zavet potpisujući papire i venčavajući se u crkvi,pa se posle nekog vremena " odzavetovali",pitanje je, onda samo koliko je taj papir " osigurao " zavet ? Ako ljudi ne naprave zavet u srcu , brak tu mnogo ne pomaže. Da se razumemo,daleko od toga da imam nešto protiv braka , ali sam protiv te priče samo u braku je ok a van braka blud.Neće brak pod obavezno učiniti da se ljudi predaju jedan drugom i vole. Blud je mnogo dublja stvar,blud je zadovoljavati sopstvene sebične telesne potrebe ne mareći za drugog i to je onda samo po sebi sebi bludni cilj,svako ko je tako radio a prišao crkvi verujem da se za to i pokajao .Ko ne ume da razgraniči seks korišćen za zadovoljavanje svojih strasti od seksa sa osobom koju voli i predaje joj se ( u braku ili ne),taj onda sebe samog ne poznaje. samo da dopunim, to je upravo i blud(greh) protiv samog sebe(prema Bogu koji obitava u coveku i coveku u Bogu), cak je to mozda i bitnija stavka nego nemarenje za drugog, jer na taj nacin se odseca pristup Bogu sebi pa i drugom da Ga dozivi kroz njega Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 У задње време се тај израз љубав се мало похабао и офуцао .Што рече неко о својој бившој жени "Раније бих све дао за њу, и живот ако треба, а сад ме уопште не занима шта је с њом, да ли је жива".Некако се оно "ми" превише лако претвара у "ја" . Смисао уздржавања пре брака, по мени, је да се дозволи да се љубав "изкристалише", покаже, и одвоји од пожуде , да се истакне важност свете тајне брака. Е сад, у данашње време када је за многе брачни завет обично парче папира и уздржавање пре брака потпуно губи смисао. ko zna šta svako od nas pomisli kad kaže ljubav... verovatno različite stvari evo od mene DYNABLASTER, Мика, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 13, 2012 Пријави Подели Написано Мај 13, 2012 Препрека је. Јесте. У томе што је брачна љубав завет, а не само емоција, па чак ни само предавање. о ком браку причамо, о светој тајни или браку уопште? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Мај 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Neko mudro reče da je danas zaista teško prosuditi šta je ispravno, a šta ne... Nađe se čovek u rascepu između onoga 'krasota devstvenosti' i 'živ sam čovek 0102_laugh ', tako da... I mislim da ne bude ni malo lakše time što će neko drugi da odobri ili osudi. Na kraju čoveku ostane da malo oslušne i sebe, kako mu se srce i duša osećaju, a ostalo kako bude... Na kraju krajeva jedino Gospod vidi naša srca, pa kontam ako se nešto radi iz ljubavi da to loše ne može doneti... Moje skromno mišljenje :bla: Срђан Шијакињић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Keks, ne samo da sam volio prije braka, nego sam volio keks od pete godine.Naročito onaj "Linđo", ili Jadro napolitanke,..odoh odmah da jednu raspakujem uh... sHa_sarcasticlol Драшко, -Владимир- and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Jadro! Čoveče to su superrr napolitanke! Ima da se kupe? "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 28, 2012 Пријави Подели Написано Мај 28, 2012 Pretpostavljam da ću ga imati i pre braka, kad budem imao devojku. Osim ako ona insistira na crkvenom braku, crkvenog braka neće ni biti, dakle po Joilu, to će da bude bludničenje. А да упознаш Јапанку па да те води код ових , ,то би пристао ? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука