Aquilius Cratus Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Zasto je toliko zaludjen sa filmom "Kletva" i sa jos malim milionom totalnih gluposti? E iz isto razloga. Viktor Ljvovic and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Зато што је поред тога залуђен бијелом магијом. Бијела магија претпоставља чаробне радње које ти доносе неко добро без труда, реда и рада. Кад ти нешто од тога не иде, реципрочно како се мисли да се може експресно добити, тако се сматра да се може и изгубити. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Мени је то невероватно... зар не иде овако: ако си добар хришћанин, сами Бог ће те чувати! Па није свет створила нека тамо баба ванга човече... јујујују... ал смо заостали... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Мени је то невероватно... зар не иде овако: ако си добар хришћанин, сами Бог ће те чувати! Па није свет створила нека тамо баба ванга човече... јујујују... ал смо заостали... То и јесте суштина, ако си добар хришћанин не само да ће те Бог чувати, него ћеш се знати и сам чувати, или што се каже:"чувај се и чуваћу те". Е а колико смо ми као заједница-народ хришћански потковани можеш и сам знати. И права је истина да смо заостали. Инфантилни смо, што је у ствари исто. Иако смо стар народ, менталитет нам је као дјечије понашање у кожи одрасле особе. Лако нас је завести као дијете, лако нас поткупити као дијете, треба нам брига ауторитета као дјетету, често смо најпаметнији као дијете, кад нам не иде често нам је други крив као дјетету, понекад као дијете бриљатни смо у неком дјелу, али у главном су нам дјела израз неодговорности и неразмишљања. Као дијете, радујемо се кад нешто добијемо бесплатно, као дијете подозревамо кад нешто изгубимо изненада. Отуда и наша пријемчивост магији, сујеверију, хардкор колективизму, безмисленим свађама око баналних ствари, потчињавању култу личности итд... Кирил and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Како је леп живот када човек не верује у те глупости и не плаши се имагинарних непријатеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 зашто је Србски народ толико залуђен да то постоји? Zato sto "to" stvarno postoji. Puno je prevara ali "prava" magija zaista moze imati negativno dejstvo. Imao sam iskustva sa tim tako da znam. Uostalom zasto bi Bog tako strogo zabranjivao magiju i vradzbine.Nije samo zbog rituala zrtvovanja i orgijanja nego zato sto je to satanska delatnost.Druga je stvar sto mnogi sve lose u zivotu vezuju za neke uroke, ali da postoji uticaj to je istina. Orthophill је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Zato sto "to" stvarno postoji. Puno je prevara ali "prava" magija zaista moze imati negativno dejstvo. Imao sam iskustva sa tim tako da znam. Uostalom zasto bi Bog tako strogo zabranjivao magiju i vradzbine.Nije samo zbog rituala zrtvovanja i orgijanja nego zato sto je to satanska delatnost.Druga je stvar sto mnogi sve lose u zivotu vezuju za neke uroke, ali da postoji uticaj to je istina. Не кажем да не постоји.. вероватно постоји неки вид магије и тог вагабундизма (?). Но ако ћемо веровати у Бога, то нам не треба... зар је свет створио неки тамо шаман, или Бог??? нема смисла.. значи пре ћемо давати неколико стотина евра да нам каже ''будућност'', него да је сами проживимо (барем за мене је занимљивије кад не знам ништа, кад ме Бог води). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Не кажем да не постоји.. вероватно постоји неки вид магије и тог вагабундизма (?). Но ако ћемо веровати у Бога, то нам не треба... зар је свет створио неки тамо шаман, или Бог??? нема смисла.. значи пре ћемо давати неколико стотина евра да нам каже ''будућност'', него да је сами проживимо (барем за мене је занимљивије кад не знам ништа, кад ме Бог води). Naravno da kao hriscani necemo ici kod raznih gatara i vracara. Ali ne mozemo poreci samo postojanje magije, kao ni demona. Problem je preterana opsednutost time da smo pod dejstvom magije jer nam se desavaju lose stvari. Molitvom i primenom iskustva nase Crkve ti problemi se resavaju. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 За све су криве жене... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Слажем се Ниши! Ево, моја жена мене омађијала па је данас волим више него пре 10,5 година када смо се венчали! Признаћете, то је потпуно ненормално, самим тим је и дело магије! laetitia, Vaske, nishizawa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 22, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 22, 2012 Да нисам материјалиста, и да не знам да су то све приче за празноверне и да верујем да постоји магија, колико пре три године бих се наложио на ватрене лопте и муње, али сада бих пре изабрао неке љубавне чини, кад бих био довољно глуп да у то верујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Страшно је што ће политичар у кампањи да ухапси петсто људи који ће касније да буду пуштени, а нико се не бави оваквим појавама слуђивања и варања народа, па тако имамо часописе као што је "Треће око" и слични, који и даље постоје, разне магове, тарот мајсторе, астрологе, хороскопе по новинама, и остало. Нико да се сети да примени закон тамо где је заиста битно. zuti car, obi-wan, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 na sirotinju i zec p.... diza RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Policija iz Smedereva je uhapsila osumnjičenu Ramonu, koja je, kako saznajemo, priznala da je prevarila N. A. i da nema sposobnosti da leči i da skida crnu magiju. Osumnjičenoj Ramoni Vasić je određeno zadržavanje i biće privedena istražnom sudiji. vidis kako pendrek nekad pomaze Crveni Baron, RYLAH and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
19горан80 Написано Јун 24, 2012 Пријави Подели Написано Јун 24, 2012 о овоме би могао написати читав роман габарита "рат и мир",шта се ваља/не ваља на сахрани,свадби,рођењу детета,петку пред празник,песковитој среди,смушени четвртак...пошто не могу више да глумим дон кихота решио сам да,кад ме неко пита (као ја сам побожан,идем у цркву,бла,бла) ваља ли се...одговарам као овај лик милан тарот,наравно кад после пола сата саговорник види да се шалим,ја се уозбиљим и упутим га на цркву,чекам дан кад да ће ме неко лупити тако лако да ће ми све зубе у грло сасути...али боље да кроз шалу наведем људе да је сујеверје глупост и да треба веровати у Бога него да им помињем каноне,свете оце...јер на сваки такав покушај добијам традиционални српски одговор "немаш ти појма,попови pravopop краду". Нек ми администрација опрости на овом,можда неприкладном клипу,али за мене је човек легенда,ја са разваљујем fmqmtx има пуно клипова и сваки је митски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука