Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

Koliko atoma ima jedno ljudsko tjelo?

7,000,000,000,000,000,000,000,000,000

Kakve to veze ima sa evolucijom?

Možda nema ali onako se nameće pitanje ako mi moš odgovoriti na njega:Kako je moguće da su ti atomi poredani u skladu tako da tjelo čovjeka funkcioniše onako kako vidimo?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Možda nema ali onako se nameće pitanje ako mi moš odgovoriti na njega:Kako je moguće da su ti atomi poredani u skladu tako da tjelo čovjeka funkcioniše onako kako vidimo?

Оно што аквилио наглашава јесте да је теорија еволуције најбољи модел који објашњава развој живота на земљи. Она наравно ту укључује и физичке законе,а сад ми можемо ту да видимо или не видимо слику Творца који то све уређује или покреће и дефинише на почетку стварања. У суштини доста тих закона је, ако можемо рећи пробабилистичког карактера, те да се неси неки догађај са вјероватноћом том и том можемо посматрати као случајност или као уплив Творца у те законе.

Колико ја схватам, идеја ове теме јесте да се они који се не разумију у теорију еволуције распитају код оних који је суштински схватају о томе шта је, а шта није, а не да умисле да је теорија еволуције оно што је настало из прича рекла-казала, и што је најважније да се не саблазне од своју браћу која прихватају теорију еволуције као чињенично тачну. Е сад би то требало подићи на ниво теолошке расправе, јер колико видимо проблем настаје око двије ствари Догмата о Адаму и смртности/створености или бесмртности природе у почетку.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Poredani su tako da su ti oči gdje jesu a ne na koljenima zatim funkcionišu tako da vidiš tako svaki organ kojeg imaš?

a da ne funkcionišu kako treba i da nisu u skladu valjda bi čovječje tjelo i ne samo ono, bilo samo hrpa atoma.

Pa nisu poredjani u nikakavom skladu jer da jesu ne bi se radjali ljudi sa deformitetima kad "im oci nisu gde

su im oci" i tome slicno. Bas zato je nemoguce u biologiju uvoditi te platonicke koncepte idealnog bica pa u

odnosu na njega razmtrati osobine svih bica te vrste. Zato ja ne vidim mogucnost da govorim o bilo kakvom

skladu.

Подели на овим сајтовима

Poredani su tako da su ti oči gdje jesu a ne na koljenima zatim funkcionišu tako da vidiš tako svaki organ kojeg imaš?

a da ne funkcionišu kako treba i da nisu u skladu valjda bi čovječje tjelo i ne samo ono, bilo samo hrpa atoma.

Pa nisu poredjani u nikakavom skladu jer da jesu ne bi se radjali ljudi sa deformitetima kad "im oci nisu gde

su im oci" i tome slicno. Bas zato je nemoguce u biologiju uvoditi te platonicke koncepte idealnog bica pa u

odnosu na njega razmtrati osobine svih bica te vrste. Zato ja ne vidim mogucnost da govorim o bilo kakvom

skladu.

To je kod nas teista ovako :Bog stvara kako On hoće!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Не него ствара како неће  greengrin. Није питање да ли Бог ствара, већ како, тј. које све механизме је Бог уградио у природу те је овај свијет овакав какав јесте. Не расправљамо се овдје са атеистима, већ вјерујућим људима који науку не гледају као нешто што противрјечи вјери, већ нешто што је чини још динамичнијом, јер она отвара нове видике и погледе на ширину Божијег промисла.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Не него ствара како неће  greengrin. Није питање да ли Бог ствара, већ како, тј. које све механизме је Бог уградио у природу те је овај свијет овакав какав јесте. Не расправљамо се овдје са атеистима, већ вјерујућим људима који науку не гледају као нешто што противрјечи вјери, већ нешто што је чини још динамичнијом, јер она отвара нове видике и погледе на ширину Божијег промисла.

Eto ko ja nerazumijm o čemu se radi, ono je brate bila jedna konstatacija
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Eto ko ja nerazumijm o čemu se radi, ono je brate bila jedna konstatacija

Па да констатција је на мјесту, али почетак код нас теиста greengrin. На овој теми само су до сада писали вјерујући, тако да као што рекох не одговарамо на питање да ли Бог ствара, а Он све што ради је зато што хоће, већ на нешто друго. Какав је став муслимана према ТЕ? Да ли си упознао некога ко је на позицијама ТЕ, а муслиман је (не само вјерник, већ неко ко је теолог)?

Подели на овим сајтовима

To je kod nas teista ovako :Bog stvara kako On hoće!

Ti mislis da sam ja ateista?

Kakve to veze ima sto Bog stvara sa time da ne postoji idealan model ljudskog tela, nigde u zivotu??

Подели на овим сајтовима

Koliko atoma ima jedno ljudsko tjelo?

7,000,000,000,000,000,000,000,000,000

Kakve to veze ima sa evolucijom?

Napravio bog.

Подели на овим сајтовима

Napravio bog.

Napravio Bog!  greengrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...