Avocado Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Vladan :::. and Branka62 је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 22, 2019 Пријави Подели Написано Март 22, 2019 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 29, 2019 Пријави Подели Написано Август 29, 2019 List of organisms by chromosome count - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG Ima li nečeg neobičnog u tome što se broj hromozoma značajno razlikuje kod nekih inače bliskih vrsta? Npr. kod pande i medveda? Ili kod različitih vrsta medveda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 29, 2019 Пријави Подели Написано Август 29, 2019 пре 26 минута, Tumaralo. рече List of organisms by chromosome count - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG Ima li nečeg neobičnog u tome što se broj hromozoma značajno razlikuje kod nekih inače bliskih vrsta? Npr. kod pande i medveda? Ili kod različitih vrsta medveda? Nema. Taj argument je postao deplasiran i medju kreacionistima kad smo skontali da je naš drugi hromozom nastao spajanjem dva hromozoma. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Август 29, 2019 Пријави Подели Написано Август 29, 2019 Пре сат времена, Avocado рече Nema. Taj argument je postao deplasiran i medju kreacionistima kad smo skontali da je naš drugi hromozom nastao spajanjem dva hromozoma. A kako je je to objašnjeno među životinjama? Jedan medved ima 52 ostali imaju 74. Jedna panda ima 42 druga 36... Kako li se to dogodilo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 29, 2019 Пријави Подели Написано Август 29, 2019 Dve mogućnosti: 1. Fuzijom hromozoma. 2. Tako što je Bog šaljivčina pa je svesno napravio medvede tako da oni koji su po zabludelim evolucionistima najsrodniji medjusobno imaju isti broj hromozoma, njihovi dalji rodjaci (po pogrešnoj TE) nešto manji broj, još dalji rodjaci po TE još manji broj. Mogao je svemoćno da ih napravi i sa random brojem hromozoma bez takvih pravilnosti ali je želeo da kreacionisti u 21. veku zvuče glupo jer ga to zabavlja. drvce је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 6, 2021 Пријави Подели Написано Март 6, 2021 пре 21 минута, Плаво Небо рече Брале, хајде да баталимо да коментаришемо т.е. на овој теми и да брату Ћирилку буквално више не тролујемо тему. Са својим претходним коментаром завршавам било какво даље коментарисање о томе овде. Evo odgovaram na odgovarajućoj temu... пре 21 минута, Плаво Небо рече Они нас не могу убедити, ми не можемо њих. Свако остаје да заступа своје ставове и то је то. Ovo nije tačno... ti mene možeš da ubediš u to da je TE pogrešna... sve što treba da uradiš (kao i sa svakom drugom naučnom teorijom) je da pronađeš činjenice koje postoje, a po teoriji ne bi smele da postoje... na primer: da nađeš fosil zeca, krave, orla, čoveka ili neke moderne životinje u kambrijskom sloju... da nađeš životinju koja ima biološke/genetske karakteristike dve nesrodne grane koju nije imao zajednički predak tih grana (npr. biće koje ima mlečne žlezde i perje, koštanu kičmu i zglobove od hitina, beskičmenjaka koji ima krv i slično)... Teoriju evolucije uopšte nije teško oboriti... kad bi bila netačna)... Ja tebe ne mogu da ubedim u to da nisi u pravu jer ne postoji ništa što bi moglo da te ubedi u suprotno... zatvorio si um za takvu mogućnost... a ako grešim tj. ako i hipotetički postoji nešto što bi bar ukazivalo na to da nisi u pravu, reci slobodno... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Март 7, 2021 Пријави Подели Написано Март 7, 2021 пре 17 часа, Avocado рече ti mene možeš da ubediš u to da je TE pogrešna Не могу да те убедим да верујеш да Бог постоји, не могу да те убедим да верујеш да је Бог створио човека од праха земаљског и да му је удахнуо живот у истом тренутку, не могу да те убедим да верујеш да Христос није хтео да Својим Оваплоћењем узме за Себе неко тамо тело чији су се генетски потенцијали милионима година развијали од тамо неког примата који се па опет као развијао од тамо неког микроорганизма, не могу да те убедим да верујеш да је Бог својим промислом за Себе хтео у тачно одређеном тренутку да узме баш оно тело чији преци потичу од првоствореног Праоца Адама, не могу да те убедим да верујеш да Тело и Крв Христова јесу Тело и Крв Богочовека и да у себи немају ни трунку генетског материјала од тамо неког примата, не могу да те убедим да верујеш да је Исус Христос Богочовек и да у себи нема ни трунке нечег што је животињско или од неке друге врсте која није људска, јер, Он је Бог и Човек. Не могу да те убедим да верујеш у све ово напред наведено већ веру у све то мораш да осетиш у своме срцу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 7, 2021 Пријави Подели Написано Март 7, 2021 @Mikorist Na Vivaldi-ju (chromium) i na Mozili mi otvara pocetnu stranu foruma, na Brave (opet chromium) nece. U cemu je problem? Obrisao sam i kes i kukuruz, sve kompletno. ... @ostali Izvin`te, ja samo da pozajmim sundjer. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 7, 2021 Пријави Подели Написано Март 7, 2021 пре 14 минута, Mikorist рече Ovo je ukupno šesti browser iz koga potvrđujem da sve radi OK. Ne ta strana. Pocetna foruma. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 7, 2021 Пријави Подели Написано Март 7, 2021 @Mikorist Vidi poruku iznad, izmenio sam tekst. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 7, 2021 Пријави Подели Написано Март 7, 2021 @Mikorist Sad je ok... do malo pre nisam preko telefona mogao ništa da uradim... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 7, 2021 Пријави Подели Написано Март 7, 2021 пре 3 часа, Плаво Небо рече Не могу да те убедим да верујеш да Бог постоји, не могу да те убедим да верујеш да је Бог створио човека од праха земаљског и да му је удахнуо живот у истом тренутку, не могу да те убедим да верујеш да Христос није хтео да Својим Оваплоћењем узме за Себе неко тамо тело чији су се генетски потенцијали милионима година развијали од тамо неког примата који се па опет као развијао од тамо неког микроорганизма, не могу да те убедим да верујеш да је Бог својим промислом за Себе хтео у тачно одређеном тренутку да узме баш оно тело чији преци потичу од првоствореног Праоца Адама, не могу да те убедим да верујеш да Тело и Крв Христова јесу Тело и Крв Богочовека и да у себи немају ни трунку генетског материјала од тамо неког примата, не могу да те убедим да верујеш да је Исус Христос Богочовек и да у себи нема ни трунке нечег што је животињско или од неке друге врсте која није људска, јер, Он је Бог и Човек. Не могу да те убедим да верујеш у све ово напред наведено већ веру у све то мораш да осетиш у своме срцу. S obzirom da si sve ovo ispisao, pretpostavljam da misliš da je to nekako drugačije u odnosu na ono što sam ja napisao... samo ne mogu da dokučim u čemu je različito... Možeš da me ubediš.... činjenicama... ja tebe ne mogu, jer ti se stav ne zasniva na činjenicama... i nisam to napisao za veru, pa da pričaš kako se u veru veruje, ne dokazuje se... napisao sam u vezi sa jednom naučnom teorijom... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 7, 2021 Пријави Подели Написано Март 7, 2021 пре 31 минута, Mikorist рече Sad opet ne valja ( u Chrome) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 7, 2021 Пријави Подели Написано Март 7, 2021 @Mikorist Obrisao ponovo kes, ali Brave i dalje nece. Probacu reinstal samo njega, kod ostalih sve radi. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука