Aquilius Cratus Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ако си толико уверен у истинитост својих теологумена, зашто не напишеш неки есеј и пошањеш га свом надлежном архијереју на испитивање? Значи оно, црно на бело, име и презиме, пуна одговорност за исписану реч?? Zato sto ja nisam teolog niti planiram da budem. Cilj moje price o evoluciji nije da ljudi uklope naucni teoriju sa teologijom do toga bas nema neke preterane koristi ni za teologiju ni za nauku nego kako sam vec na prethodnim stranicama napisao da sto vise ljudi pocne da razmislja evolutivno iz veoma prakticnih razloga od kojih nam zavisi buducnost. Ali kome ja to pricam kad se vi sprdate sa time. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 El mi se cini el ste bas odmakli od teme...??? Ovde se odavno ne prica o evoluciji nego o nasilnim umetanjem starozavetnih prica u danasnje evolutivne cinjenice.... Pa ja sam hteo da seprica o tome ali kad ovde ljude zanima samo uklapanje sa teologijom a ne da razmisljamo i ucimo o evoluciji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 . . . Не треба тако буквално схватити те ствари. Но, имаш право на мишљење. Ја мислим да је та ствар веома добља, у смислу да би се целокупна творевина, будући возглављена у Христу, преобразила у Њега, итсл, али не би нико изгубио свој идентитет слободне и потпуне личности. То је оно што савремена теологија успева да допринесе: личност увек остаје једна, не мешајући се са другом личношћу или губећи идентитет због неке друге личности. А друга ствар је заједница личности где ни једна личност не може ни постојати без општења и заједничарења са другим личностима. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 El mi se cini el ste bas odmakli od teme...??? Ovde se odavno ne prica o evoluciji nego o nasilnim umetanjem starozavetnih prica u danasnje evolutivne cinjenice.... Pa ja sam hteo da seprica o tome ali kad ovde ljude zanima samo uklapanje sa teologijom a ne da razmisljamo i ucimo o evoluciji. Ma OK, pretpostavljam da i o tome treba da se prica... ali mozda nova tema da se otvori... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ако си толико уверен у истинитост својих теологумена, зашто не напишеш неки есеј и пошањеш га свом надлежном архијереју на испитивање? Значи оно, црно на бело, име и презиме, пуна одговорност за исписану реч?? Zato sto ja nisam teolog niti planiram da budem. Cilj moje price o evoluciji nije da ljudi uklope naucni teoriju sa teologijom do toga bas nema neke preterane koristi ni za teologiju ni za nauku nego kako sam vec na prethodnim stranicama napisao da sto vise ljudi pocne da razmislja evolutivno iz veoma prakticnih razloga od kojih nam zavisi buducnost. Ali kome ja to pricam kad se vi sprdate sa time. Ako nisi teolog, zasto onda propovedas novu teologiju? Sta, za "evolutivno razmisljanje" (a koje je nista drugo i nista novo do miks nekog trzisno-konkurentskog-odrzivorazvojnog razmisljanja) je ubedjivati ljude da je Bog uveo smrt, da BOg inicira i saglasan je sa krsenjem slobodne volje, da je nastanak coveka veoma podvojen (znatno ranije nastalo ljudsko telo, od samog coveka) i da "nesto" u svom nebice-haoticnom obliku oduvek sapostoji Bogu? .mislise. Previse je to teologumena za tako ogranicen, praktican cilj zvani "evolutivno razmisljanje" bendoff Uopste nisam uveo nikakve svete loze. Prakticno jesi, zato sto govoris o tome da bi se, hipoteticki, Hristos ovaplotio samo iz loze jednog prvobitnog coveka medju hiljadama navodnih prvoljudi. Sada uopste ne pricamo o tome ali ako pricamo o slobodi i nametanju opet cu da pitam zasto smo ja i ti tako ne vredni da nas niko nije pitao da li zelimo da kosmos bude prinet Bogu nego je Hristos odlucivao u imen svih nas???? To je pitanje za Pelagija, ne za mene. Tada oci nisu znali one cinjenice iz ostorije naseg svemira koje mi sada znamo i nisu morali davati odgovore koji se od nas ocekuku. Ovo je prilicno off dezavuisanje bogoslovlja otaca... Nije ti potrebno da bas svaki put strawmanujes samo da bi mi nesto napisao. Nemoj da ujedas... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A DISCOVERY PREDICTED BY CREATIONISTS The ability to predict new discoveries is an important test of whether someone is being scientific in their approach to knowledge. In science, it is especially desirable to predict correctly an unexpected discovery. Many theories that were rejected by almost all of science became accepted because they correctly predicted unexpected discoveries. Not too long ago, evolutionists did not believe that any mammals lived at the same time as dinosaurs. Creationists knew that all the different kinds of living things appeared during the first week of Earth's history. They have long been predicting that as more fossils are discovered, the age of so-called "modern" creatures would become older and older. They have even explained why, based on the Flood. Over the years, evolutionists have had to admit that some mammals were alive while dinosaurs were still living. Now, a new discovery has pushed back the age of anthropoids by 50 percent. That places anthropoids fairly close to the age of the dinosaurs. According to evolution, anthropoids – like tarsiers – are ancestors of apes, monkeys and humans. What is even more amazing is that the fossilized tarsier is said to be nearly identical to tarsiers today. This discovery offers strong support for the views held by scientists who believe that the Bible's account of history is true. And creationists continue to predict that the age of all living things will be pushed back toward the appearance of the first life. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ako nisi teolog, zasto onda propovedas novu teologiju? Uopste ne propovedam. Nego vi necete da pricamo o nauci i evoluciji sto je bila moja primarna namera i ovde a i ranije pa moram da odgovoram o svom licnom pogledu na evoluciju sa teoloske perspektive. Sta, za "evolutivno razmisljanje" (a koje je nista drugo i nista novo do miks nekog trzisno-konkurentskog-odrzivorazvojnog razmisljanja) je ubedjivati ljude da je Bog uveo smrt, da BOg inicira i saglasan je sa krsenjem slobodne volje, da je nastanak coveka veoma podvojen (znatno ranije nastalo ljudsko telo, od samog coveka) i da "nesto" u svom nebice-haoticnom obliku oduvek sapostoji Bogu? facenew22222222 Previse je to teologumena za tako ogranicen, praktican cilj zvani "evolutivno razmisljanje" 0409_feel Taj tako "minorni" prakticni razlog ce odluciti da li ce pomreti na stotine miliona ljudi u najgorim mukama ili nas mozda ceka malo svetlija buducnost. A tebi je to nista u odnosu na to da li ce ljudi misliti da li je bilo umiranja pre pada??????? Eeee daleko cemo mi dogurati sa ovakvim pogledima na svet. 7896634 7896634 7896634 Ovo je prilicno off dezavuisanje bogoslovlja otaca... Alternativa tome je samoobmanjivanje u cemu ja necu da ucestvujem. Ko hoce nek izvoli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 a koje je nista drugo i nista novo do miks nekog trzisno-konkurentskog-odrzivorazvojnog razmisljanja facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 1. Uopste ne propovedam. Nego vi necete da pricamo o nauci i evoluciji sto je bila moja primarna namera i ovde a i ranije pa moram da odgovoram o svom licnom pogledu na evoluciju sa teoloske perspektive. 2. Taj tako "minorni" prakticni razlog ce odluciti da li ce pomreti na stotine miliona ljudi u najgorim mukama ili nas mozda ceka malo svetlija buducnost. A tebi je to nista u odnosu na to da li ce ljudi misliti da li je bilo umiranja pre pada??????? Eeee daleko cemo mi dogurati sa ovakvim pogledima na svet. facenew22222222 0409_feel 7896634 7896634 3. Alternativa tome je samoobmanjivanje u cemu ja necu da ucestvujem. Ko hoce nek izvoli. 1. Ok je tvoja primarna namera, ali je naslov teme i smer u kojem se ona od pocetka razvijala jasan 2. Tvoj angazman na "spasavanju stotina miliona ljudi od umiranja u najgorim mukama" zaista nema i ne sme da povlaci sa sobom toliko problematicne bogoslovske stavove. I nije stvar tako banalna kao sto je zelis predstaviti "A tebi je to nista u odnosu na to da li ce ljudi misliti da li je bilo umiranja pre pada" vec je to stvar da li Bog uzrocnik neceg tako loseg kao sto je smrt. A to je mnogo ozbiljnije. A ovo spasavanje ljudi, sto smatras svojom misijom, je u velikoj meri polit-ekonomsko pitanje, tako da te pozivam na pdf Moneta da pokrenes temu o tome. Rado cu ucestvovati i truditi se da doprinesem. 3. Ne bas dobro postavljen ili-ili izbor Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 a koje je nista drugo i nista novo do miks nekog trzisno-konkurentskog-odrzivorazvojnog razmisljanja 0409_feel Nije dovoljno jasno? facenew22222222 Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 1. Ok je tvoja primarna namera, ali je naslov teme i smer u kojem se ona od pocetka razvijala jasan Onda te molim da mi vise ne lepis nikakve etikete nekog toboz mog propovedanja. 2. Tvoj angazman na "spasavanju stotina miliona ljudi od umiranja u najgorim mukama" zaista nema i ne sme da povlaci sa sobom toliko problematicne bogoslovske stavove. Posto su to samo moji stavovi koje ja ne namcem nikome i tek kako mogu da povlacim takve stavove jer ja sa njima ne stetim nikome ali ti kocenjem evolutivnog razmislanja stavljas stotine miliona ljudi u opasnost. I nije stvar tako banalna kao sto je zelis predstaviti "A tebi je to nista u odnosu na to da li ce ljudi misliti da li je bilo umiranja pre pada" vec je to stvar da li Bog uzrocnik neceg tako loseg kao sto je smrt. A to je mnogo ozbiljnije. Vec sam ti stotinu puta crtao da to nema veze sa evolucijom nego sa gravitacijom. Kada ces vec nesto nauciti??????? A ovo spasavanje ljudi, sto smatras svojom misijom, je u velikoj meri polit-ekonomsko pitanje, tako da te pozivam na pdf Moneta da pokrenes temu o tome. Rado cu ucestvovati i truditi se da doprinesem. 3. Ne bas dobro postavljen ili-ili izbor Aha video sam kako se ponasas na takvim temema. Tamo si pokusao da nemetnes da se ne prica o teorijama koji su evolutnivnog tipa jer ne prihvatas da je evolucija cinjenica sto ona definitvno jeste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Целокупно постојање наше природе је једно ,,лежање на злу'', то је моје мишљење. По мени, немогуће је да Бог ствара нешто што постоји у мукама. Зато сматрам да је целокупно наше постојање последица пада Адамовог, а не првобитног стварања Божијег. А када је реч о чињеници гравитације, или чињеници еволуције, моја маленкост мисли да је целокупна творевина постојала у блаженству и рају, још пре почетка нашег палог времена и простора, тј. пре почетка Великог праска. Зато немам проблема ни са чим. Еволуција је моја ,,судбина'', јер тако сам створен, и добро је што сам било како и створен па чак и у палој природи. Волео бих да поделите ту опуштеност са мном. greengrin Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 a koje je nista drugo i nista novo do miks nekog trzisno-konkurentskog-odrzivorazvojnog razmisljanja confused Nije dovoljno jasno? Па наравно да није. Свакако да економија игра енормну важну улогу у опстанку наше цивилизације (баш као што је играла у њеном формирању) и да је не смемо игнорисати, али сама економија је тесно повезана са науком и зависна од науке. Не можеш имати економски одржив план који је у супротности са науком. Наука, с друге стране, јесте финансијски зависна од економије, али није суштински, јер валидност научних теорија не зависи од тога да ли има пара, нити од тога ко даје више пара (мада би неки то волели). Даље, постоје понекад ствари које су повољне по економију, али неповољне по, рецимо, животну средину и ту не може да ти помогне тржишно размишљање само по себи, бар не увек, него је научно расуђивање суштински неопходно. А пази ово, најгори нафтни лоби у Америци (ја их зовем апологете загађивања), који покушава да убеди јавност да су теорије о антропогеном глобалном загревању завера, састављен је листом од економских либертаријанаца и великих проповедника слободног тржишта. Сасвим случајно су ти исти највећи проповедници и финансијски извори креационизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Занимљиво ако је то баш тако. Најгори ликови стварају ''талибане'' како на политичком тако и на религијском нивоу. Подсетило ме сад нешто на филм Пи, када нека глобална финансијска компанија прати рад једног математичара да би открила финасијски ток по правилима математике, а сада ме то подсети као на правила еволуције. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Целокупно постојање наше природе је једно ,,лежање на злу'', то је моје мишљење. По мени, немогуће је да Бог ствара нешто што постоји у мукама. Зато сматрам да је целокупно наше постојање последица пада Адамовог, а не првобитног стварања Божијег. А када је реч о чињеници гравитације, или чињеници еволуције, моја маленкост мисли да је целокупна творевина постојала у блаженству и рају, још пре почетка нашег палог времена и простора, тј. пре почетка Великог праска. Зато немам проблема ни са чим. Еволуција је моја ,,судбина'', јер тако сам створен, и добро је што сам било како и створен па чак и у палој природи. Волео бих да поделите ту опуштеност са мном. evo mene si Milane opustio ovim postom odmah mi je pala na pamet nova verzija pjesme Tome Zdravkovića: Evolucija je moja sudbina,ona me jeeee sebi uzelaaaa ps:sorry for the off "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука