Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

Максвел

Отац Јоил колико год се он некоме не свиђао, канонски је свештеник и треба га називати његовим правим именом, и зато пази како ословљаваш свештена лица.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Волео бих да свештеници попут оца Алефшина и оног паћеника оца Андреја Филипса (Andrew Philips) лепо или престану да блате свој чин, уништавају свој позив, и срамоте мантију секташко-паганским креационизмом (а да не помињем да има већ и сувише свештеника који нас не срамоте јавно, већ само локално), или да фино дају оставку и сви задовољни.  0205_whistling

ubuduće će ovakvo pisanje biti sankcionisano
Подели на овим сајтовима

ubuduće će ovakvo pisanje biti sankcionisano

А какво то писање? Колико знам рећи да неко пати (као и да ме срамоти тај неко) није вређање...

Још ме занима зашто и на који начин ће бити санкционисано.

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Још једном молим све да у писању не користе подбадања и провокације, већ разумљиве и смислене аргументе везане за тему.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Milan Nikolic, kako твоја теорија тумачи, шта је Мојсије описао у првом поглављу Постања,

настанак овог сада света или неког који је био пре овога? Нисам те до сада најбоље разумео (и замолио бих те само кратко и језгровито).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Разлика између садашњег света и онога из прве три главе књиге Мојсијеве је у чињеници ,,пада Адамовог''. Наиме, све до момента сагрешења, књига Мојсијева описује стварање и творевину која се разликује од данашње.

У чему је разлика између творевине пре пада и после пада не можемо у потпуности рећи. А једино што можемо рећи у чему је та разлика, јесте да су пре пада изостајале категорије бола и патње. Све то говори да смрт није била актуелизована на начин садашњег постојања.

Савремена наука пружа теологији радикалне анализе последице пада Адамовог. Ако већ имамо могућност да правимо разне сложене теорије, онда је и теологија у могућности да подари свој допринос. За теологију је битно да догматски темељ Цркве, који је увек у односу на спасење, остане непромењен.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Разлика између садашњег света и онога из прве три главе књиге Мојсијеве је у чињеници ,,пада Адамовог''. Наиме...

Јел тај свет описан у 1. Мојсијевој настао првим праском или садашњи свет,

јер ти говориш да је пад Адамов проузроковао први прасак...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Ми не знамо како је створен свет пре пада, осим оно што пише у књизи Мојсијевој. Када говоримо о Великом праску, ми говоримо о настанку света који је нама познат, а који је након пада Адамовог.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Razlika tvorevine pre i posle pada Adamovog? Pala egzistencija, šta?

Kada je uopšte bio taj pad Adamov?  Šta pod time podrazumevate?

Nije valjda da se to tumači kao da je Bog stvarno izbacio dvoje ljudi iz raja?

Ми не знамо како је створен свет пре пада, осим оно што пише у књизи Мојсијевој.

Sreća da imamo tako verodostojan i adekvatan dokument, naopako da ga nemamo.

Mora da ga uzimaju u obzir svi naučnici kada se dohvate istraživanja stvaranja sveta.

Mislim, ne bih da budem zao i sarkastičan ali mislim da to nije relevantan naučni opis ičega.

Ja čak mislim da ni Mojsije nikada nije ni postojao ali to sam ja.

:(

Подели на овим сајтовима

Nije valjda da se to tumači kao da je Bog stvarno izbacio dvoje ljudi iz raja?

Ne,ne tumači se.To predstavlja prekid zajednice sa Bogom.

Joj Petre čoveče... Što se ne bi drogirao kao sva ostala deca

klapklap

Darko,sa kime se ti družiš... amen

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

To je fragment iz jednog vica.

klapklap

Stvarno?Koji? amen

Ali verovatno nisi mogao da ga čujaš na ultra-fundamentalno-konzervativnim sajtovima na kojima se priča o religiji.

Pa...idem ja na sajtove svakakve sadržine. klapklap

ps.otkud to da reč "Bog" pišeš velikim slovom?jel to treba nešto da znači? :bla:

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ми не знамо како је створен свет пре пада, осим оно што пише у књизи Мојсијевој.

Значи тај свет који је описан у 1. Мојсијевој је био пре првог праска?

Када говоримо о Великом праску, ми говоримо о настанку света који је нама познат,

а који је након пада Адамовог.

Значи овај свет није онај о коме Мојсије говори у Постању,

него је овај свет настао Великим праском покренутим Адамовим покретом иступања од Бога?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...