Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

,,ТЕ у ствари има гомилу нерешених научних проблема", то је рекла и наставница биологије у мојој школи,

која је иначе атеиста и прихвата ТЕ, међутим, признаје да постоји по њој и друга релевантна теорија па даје на вољу ученицима да изаберу,

док друга биологичарка је побожна и иде у цркву и не жели ни да чује за ТЕ  eheeeej

Но, да се вратимо теми...

Хајде  да поимамо смрт на потпуно један исправан начин.

Уопште, да откријемо шта је заиста смрт (да говоримо по Божијем а не по људском схватању смрти).

Бог Господ, након што  је Адаму предао заповест, док је шетао по Едемском врту рече му да ће умрети

у дан када окуси са дрвета са кога није имао благослов узабрати плод.

Он је узео са тог дрвета, и? Јел умро? По вашем поимању смрти Бог га је (да Бог опрости на изразу) онда слагао.

Међутим, Бог Господ га није слагао. А то значи да је у тај дан када је окусио и умро,

по речи Господњој.

Шта ви мислите?  89898989898989

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Akvilio veoma si zadrt.Kad hoces da spojis neke stvari prvo vidi da li su uklopljive! teorija evolucije i te kako dovodi u pitanje Pravoslavnu teologiju...Ja sam ti jasno! stavio kontradiktornosti ti

a) neces  da vidis iz straha da ti se ne srusi vera

eheeeej vidis ali neces  da priznas iz nekih kompleksa

tvoj argument protiv mene  i djunisa je sledeci:

djunis i ja:TE&teologija  nisu spojive.postoje TEOLOSKI PROBLEMI I ARGUMENTI  koji to ruse do temelja tu kontradiktornu konstrukciju, uz to  gomilu iznetih  otvorenih pitanja  na koje cekamo odg teoloski odrziv.ti! i ostali evolucionisti ne dajete nikakav odg..

a ti: TE je tacna to je cinjenica,vi negirate realnost

to se u dijalogu zove ZAMENA TEZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JUHU!!!

Imas problem da spojis te dve stvari...daj teoloski pravoslavan konzistentan odg,ne znam za djunisa ja ti kazem zajedno cemo da propovedamo.bicu sa tobom samo daj pravoslavan odg na postavljene probleme oko spoja te dve stvari  beggingpleasesmiley-1

Подели на овим сајтовима

,,ТЕ у ствари има гомилу нерешених научних проблема", то је рекла и наставница биологије у мојој школи,

која је иначе атеиста и прихвата ТЕ, међутим, признаје да постоји по њој и друга релевантна теорија па даје на вољу ученицима да изаберу,

док друга биологичарка је побожна и иде у цркву и не жели ни да чује за ТЕ  :huh:

Уопште, да откријемо шта је заиста смрт (да говоримо по Божијем а не по људском схватању смрти).

Бог Господ, након што  је Адаму предао заповест, док је шетао по Едемском врту рече му да ће умрети

Он је узео са тог дрвета, и? Јел умро? По вашем поимању смрти Бог га је (да Бог опрости на изразу) онда слагао.

Међутим, Бог Господ га није слагао. А то значи да је у тај дан када је окусио и умро,

по речи Господњој.

sve je to jasno.to je meni  verouciteljica jos kad sam bio srednjoskolac pricala...znamo da Adam nije odmah umro bioloski..ali po pravoslavnom ucenju pre njega niko nije umirao....nazalost to je pravoslavno....Bog nije uzrocnik smrti...to je moralna odbrana Boga.bioloska smrt je posledica ontoloske...to je p r a v o s l a v n o ne znam sta tvrde protestanti katolici muslimani ali ovo je pravoslavno,. to je cinjenica!ko kaze da to nije pravoslavno to je kao da neko tvrdi da se zemlja ne okrece oko sunca.
Подели на овим сајтовима

по речи Господњој.

Надовезао бих се на Радетову поруку...

Не, Господ га није слагао. Тог тренутка, Адам је искусио духовну смрт као прекид заједнице с Богом.

И заиста није тренутно искусио телесну смрт већ га је Бог препустио законима природе који су почели да делују. Зашто није тог тренутка искусио телесну смрт? Мишљења сам да већ у том догађају Бог наговештава Радосну вест. Бог ће бити тај који ће као човек искусити телесну смрт. А будући без греха, смрт није имала власти над њим.. Бог већ у том тренутку даје назнаке лека којим ће лечити палог човека(човечанство)...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

док друга биологичарка је побожна и иде у цркву и не жели ни да чује за ТЕ  :huh:

по речи Господњој.

sve je to jasno.to je meni  verouciteljica jos kad sam bio srednjoskolac pricala...znamo da Adam nije odmah umro bioloski..ali po pravoslavnom ucenju pre njega niko nije umirao....nazalost to je pravoslavno....Bog nije uzrocnik smrti...to je moralna odbrana Boga.bioloska smrt je posledica ontoloske...to je p r a v o s l a v n o ne znam sta tvrde protestanti katolici muslimani ali ovo je pravoslavno,. to je cinjenica!ko kaze da to nije pravoslavno to je kao da neko tvrdi da se zemlja ne okrece oko sunca.
To kad ti citatologijom otaca odredjujes sta je pravoslavno onda je to p r a v o s l a v n o.

Smesan si ko bioskop.

Подели на овим сајтовима

sve je to jasno.to je meni  verouciteljica jos kad sam bio srednjoskolac pricala...

:huh:

Па знам шта ти је причала... То је уобичајено, више или мање, стандардан одговор...

То што се десило тога дана са Адамом за Бога је истинска смрт.

Ако је то смрт, а јесте по речи Божијој, тиме смо бацили  светло на примедбу - ако прихватите ТЕ

оптужујете Бога да је увео смрт.

Не. Адам је увео смрт умревши у дан у који је окусио од неблагословеног плода. То је смрт.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

sve je to jasno.to je meni  verouciteljica jos kad sam bio srednjoskolac pricala...

:huh:

Па знам шта ти је причала... То је уобичајено, више или мање, стандардан одговор...

Ако је то смрт, а јесте по речи Божијој, тиме смо бацили  светло на примедбу - ако прихватите ТЕ

Не. Адам је увео смрт умревши у дан у који је окусио од неблагословеног плода. То је смрт.

Чекај, Вељо, појасни ми само ово: да ли би Адам умро све и да није погрешио?

И шта је физичка смрт у том смислу?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Ништа га није могло одвојити од Бога,

осим греха.

Подели на овим сајтовима

Знам човече, зато и кажем да га ништа  није могло одвојити од Бога,

осим греха.

Подели на овим сајтовима

ПОМЕСНИ КАРТАГИНСКИ САБОР

: да Адам није створен од Бога као смртан. Који каже да је први човек, Адам, створен као смртан, тако да, сагрешио он или не, ипак је морао умрети телом, тј. изаћи из тела, не због казне за грех, него по неопходности природе, (такав) нека је анатема

[/color]

А конретно на ово сам ти већ одговорио. Сећаш се?

Подели на овим сајтовима

док друга биологичарка је побожна и иде у цркву и не жели ни да чује за ТЕ  staniiiiiii

Хајде  да поимамо смрт на потпуно један исправан начин.

Бог Господ, након што  је Адаму предао заповест, док је шетао по Едемском врту рече му да ће умрети

по речи Господњој.

Шта ви мислите?  89898989898989

To kad ti citatologijom otaca odredjujes sta je pravoslavno onda je to p r a v o s l a v n o.

Smesan si ko bioskop.

Akvilio veoma si zadrt.Kad hoces da spojis neke stvari prvo vidi da li su uklopljive! teorija evolucije i te kako dovodi u pitanje Pravoslavnu teologiju...

Imas problem da spojis te dve stvari...daj teoloski pravoslavan konzistentan odg,ne znam za djunisa ja ti kazem zajedno cemo da propovedamo.bicu sa tobom samo daj pravoslavan odg na postavljene probleme oko spoja te dve stvari  beggingpleasesmiley-1

Подели на овим сајтовима

staniiiiiii

Ако је то смрт, а јесте по речи Божијој, тиме смо бацили  светло на примедбу - ако прихватите ТЕ

Reci ti to majci cije detence padne pod kola i ubije ga da fizicka smrt nije smrt u pravom smislu za Boga da ne treba da place .to je prirodno da umiremo Bog nas je tako stvorio jer bi bio despot da je drukcije .Vazna je ontoloska smrt bas tako ontoloska! za Boga...veruj mi ljudi ce pre verovati u kamenje nego u takvoga Boga...Razumem  tvoju filosofiju.samo je mnogo apstraktna.i duboko protiv covek.

Ako vec hocete da da nas ubedite da je Bog uzrocnik smrti jer je tako moralo..onda mi pomozite da volim takvoga Boga koji pokrenuo vodenicu smrti da bi samo neki dosli do cilja a veliki br njih zavrsio u  paklenom ognju  pod bichem Bozije ljubavi samo zato sto nisu uspeli da pobede prirodu u kojoj ih je taj isti Bog stvorio(!?)..Taj Bog je nezreo i neodgovoran i nepravican...jezuita..cilj opravdava sredstvo

(ovo gore da me ubedite je sve pod uslovom da bogoslovski pravilno spojite TE&teologiju)

Подели на овим сајтовима

sve je to jasno.to je meni  verouciteljica jos kad sam bio srednjoskolac pricala...

staniiiiiii

Reci ti to majci cije detence padne pod kola i ubije ga da fizicka smrt nije smrt u pravom smislu za Boga da ne treba da place .to je prirodno da umiremo Bog nas je tako stvorio jer bi bio despot da je drukcije .Vazna je ontoloska smrt bas tako ontoloska! za Boga...veruj mi ljudi ce pre verovati u kamenje nego u takvoga Boga...Razumem  tvoju filosofiju.samo je mnogo apstraktna.i duboko protiv covek.

Ako vec hocete da da nas ubedite da je Bog uzrocnik smrti jer je tako moralo..onda mi pomozite da volim takvoga Boga koji pokrenuo vodenicu smrti da bi samo neki dosli do cilja a veliki br njih zavrsio u  paklenom ognju  pod bichem Bozije ljubavi samo zato sto nisu uspeli da pobede prirodu u kojoj ih je taj isti Bog stvorio(!?)..Taj Bog je nezreo i neodgovoran i nepravican...jezuita..cilj opravdava sredstvo

(ovo gore da me ubedite je sve pod uslovom da bogoslovski pravilno spojite TE&teologiju)

Брате мој како ће ко прихватити смрт коју доживљавамо је ствар вере није ствар порекла смрти.

Онај ко љуби Бога он ће смрт детета прихватити као Божију вољу, мада то није воља Бога. Онај ко глуми да љуби Бога и тобож верује, тај ће некад не мало да хули на Бога када му се догоди такав трагичан случај.

Познајем једну жену која је доживела саобраћајку док је носила двоје деце у утроби. Изгубила је обоје у тој несрећи. Потом је родила дивну кћерку која је донела мало утехе, након чега је опет доживела спонтани побачај. Дакле практички троје деце је умрло пре него је видело уопште светлост дана. И шта жена каже? Каже на то нека Буде воља Божија....Слава Богу.

Док опет имаш људе којима је свеједно откуд смрт, да ли је од Бога или није. Таквима и да кажеш, да смрт није од Бога, ако изгубе дете, у свом гордо-себичном односу према детету као да је оно њихово рећи ће: "Па зашто се ово мени догодило, што Бог није спречио смрт мог детета...какав је то Бог".

Разумеш сад о чему се ради? Ради се о нашој вери, а не техничком питању порекла смрти, јер ако смо неверни неће нам помоћи ни мисао да је смрт ушла са грехом, а ако смо верни, онда ћемо бити верни  таман и да је смрт људи Божија воља, али наравно знамо да није.

Касније ћу се осврнути и на постове брата Ђуниса јер је брат Ђунис поменуо једну врло занимљиву ствар и треба о томе да поразговарамо.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Брате мој како ће ко прихватити смрт коју доживљавамо је ствар вере није ствар порекла смрти.

Онај ко љуби Бога он ће смрт детета прихватити као Божију вољу, мада то није воља Бога. Онај ко глуми да љуби Бога и тобож верује, тај ће некад не мало да хули на Бога када му се догоди такав трагичан случај.

Познајем једну жену која је доживела саобраћајку док је носила двоје деце у утроби. Изгубила је обоје у тој несрећи. Потом је родила дивну кћерку која је донела мало утехе, након чега је опет доживела спонтани побачај. Дакле практички троје деце је умрло пре него је видело уопште светлост дана. И шта жена каже? Каже на то нека Буде воља Божија....Слава Богу.

Док опет имаш људе којима је свеједно откуд смрт, да ли је од Бога или није. Таквима и да кажеш, да смрт није од Бога, ако изгубе дете, у свом гордо-себичном односу према детету као да је оно њихово рећи ће: "Па зашто се ово мени догодило, што Бог није спречио смрт мог детета...какав је то Бог".

Разумеш сад о чему се ради? Ради се о нашој вери, а не техничком питању порекла смрти, јер ако смо неверни неће нам помоћи ни мисао да је смрт ушла са грехом, а ако смо верни, онда ћемо бити верни  таман и да је смрт људи Божија воља, али наравно знамо да није.

Касније ћу се осврнути и на постове брата Ђуниса јер је брат Ђунис поменуо једну врло занимљиву ствар и треба о томе да поразговарамо.

nisi u pravu.fizicka smrt je uzasno iskustvo postojanja.i covek oduvek tezi da upravo nju prevlada.covek moze disciplinom duha,podvigom psihe da trzi neku utehu kompenzaciju nanetog dusevnog bola.kao ta zena iz tvog slucaja..ili budista ne znam koje rekao da li ti ili Velja da da se ne boje smrti..to nije doslo spontano.. .Gospod je vaskrsao  da bi upravo pobedio fizicku smrt coveka.da povrati puno psihosomatsko jedinstvo...pretvaranje nase u les je nesto od cega instiktivno strepimo i bezimo ko djavo od krsta...ne mislim da je to stvar vere odnos prema smrti.nego se radi o psihickoj  potrebi coveka  da prevlada strah od konacnosti i svesti o klizanju u nebice..e sad neko padne u depresiju neko zeli da zaboravi,neko tu stvar hoce da racionalizuje...ali cinjenica uzasa fizicke smrti ostaje netaknuta..to je uklesano u kolektivno nesvesno svakog coveka. e sad milion ima mehanizam odbrane koju covek nalazi u religiji filosofiji, tradiciji, u sebi itd.

Najveci problem  u spoju TE&teologije su protivrecnosti u stavovima teologije i TE o prvim ljudima i nastanku sveta..tj prvobitnog nacina postojanja sveta i coveka..djunis i ja smo to nacrtali djunis vise ovde ja letos na verujem-u...

nijedan odg nismo dobili na otvorene probleme spoja te dve stvari..ponudjeni odg su

1.suprotni svetom Pismu

2.suprotni Predanju Crkve

3.suprotni pravilima hermeneutike

i na kraju ti odg plasiraju sliku ponasanja Boga koje je moralno problematicno.i iz perspektive psihijatrije ne bas zdravo..

mi totvoreno govorimo o problemima koji proizlaze iz  tih odg ali nekim se ovde ti prigovori  ne svidjaju jer su odgovori koju nude sastavljeni  rukama njihovog vlastitog razuma u njihovoj glavi i na zalost "ideoloski" su zaljubljeni

u njih..pa sabotiraju raspravu zamenom teze i argumentima ad hominem kad naidju na problem.

mi razumemo vasu potrebu da spojite te dve stvari ali ne razumemo  89898989898989 da ignorisete probleme u tom pokusaju

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...