Иван Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Stas, kakav olimpijski komitet takva i bronza. ; 319.gif Ma, JOK (jugoslovenski olimpijski komitet) 4chsmu1 Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Pa bas to, kao sto rekoh socijala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 nisi u pravu.fizicka smrt je uzasno iskustvo postojanja.i covek oduvek tezi da upravo nju prevlada.covek moze disciplinom duha,podvigom psihe da trzi neku utehu kompenzaciju nanetog dusevnog bola.kao ta zena iz tvog slucaja..ili budista ne znam koje rekao da li ti ili Velja da da se ne boje smrti..to nije doslo spontano.. .Gospod je vaskrsao da bi upravo pobedio fizicku smrt coveka.da povrati puno psihosomatsko jedinstvo...pretvaranje nase u les je nesto od cega instiktivno strepimo i bezimo ko djavo od krsta...ne mislim da je to stvar vere odnos prema smrti.nego se radi o psihickoj potrebi coveka da prevlada strah od konacnosti i svesti o klizanju u nebice..e sad neko padne u depresiju neko zeli da zaboravi,neko tu stvar hoce da racionalizuje...ali cinjenica uzasa fizicke smrti ostaje netaknuta..to je uklesano u kolektivno nesvesno svakog coveka. e sad milion ima mehanizam odbrane koju covek nalazi u religiji filosofiji, tradiciji, u sebi itd. @Jusitnijan & Velja Eto i sad sa takvim shvatanjem "teologije" treba "spojiti" naucne cinjenice. 319.gif Po ovakvom shvatanju problema smrti resenje koje nudi Crkva ce za 3-4 decenije postati arhaicno i suvisno. Posto je je smrt na takav nacin moguce eradikovati naucno tehnoloskim dostignucima. ja sam istupao u svoje ime a ne crkve kad sam govorio o odnosu prema bioloskoj smrti, bioloska smrt je tragedija.nije valjda da od ovoga treba da se raspravljamo, oko notorne cinjenice! i da svako od nas trazi nacin da je shvati i prevlada..pogotovo ako je u zivotu doziveo blizak susret sa njom veoma mlad vise puta i jedva ostajao ziv.kad shvatis da si travka i da moras sa tim saznanjem neposrednim iskustvom da zivotaris sa nekim smislom. Resenje problema smrti koju nudi Crkva je vaskrsenje Hristovo Akvilio. posatajes bezobrazno neozbiljan : Prema gramatici naseg jezika moguce je sastaviti svakojaka pitanja. Medjutim neka od njih ne zasluzzuju odgovor. Kao na primer "Kog mirisa je crvena boja?". Pametnom dosta. NI NA JEDNO NISI ODGOVORIO.pitanja su logicki savrseno postavljena.kao da namerno sabotiras dijalog...beozobrazluk na kvadrat. Ako si kukavice nije trebalo da kacis temu pitajte evolucioniste o nastanku sveta i veri..sta se onda pravis pametan i vazan.ti ovo nisi pokrenuo iz ljubavi prema zabludelim Hristovim ovcama nego ocigledno da promovises svoje intelektualne akrobacije.da ti svi tapsemo i divimo ti se koliko si enciklopedijski obrazovan.wow! daj covece uozbilji se i odg na teoloske probleme sinteze TE& teologija ako hoces da ova tema ima smisla Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 @Rade Ja sam otvorio temu "Pitajte evolucioniste o evoluciji" ali su admini preimenovali u ovaj naslov. Hteli su da vrate kad sam usput to pominjao ali sam ja rekao da nema potrebe jer je vec tema bila zakuvana. Ja mogu da objasnim kako se resavaju jednacine sa dve nepoznate ali ne odgovaram na pitanja "koja je boja broja 2" ili "kakavog ukusa je paralelogram" a narocito ne raspravljam sa ljudima kojima su CINJENICE "trenutne ljudske interpretacije". Isto kao sto ne igram basket sa ljudima kojima su i ruke i noge u gipsu. Znas, nije eticki ni po kom osnovu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 nisi u pravu.fizicka smrt je uzasno iskustvo postojanja.i covek oduvek tezi da upravo nju prevlada.covek moze disciplinom duha,podvigom psihe da trzi neku utehu kompenzaciju nanetog dusevnog bola.kao ta zena iz tvog slucaja..ili budista ne znam koje rekao da li ti ili Velja da da se ne boje smrti..to nije doslo spontano.. .Gospod je vaskrsao da bi upravo pobedio fizicku smrt coveka.da povrati puno psihosomatsko jedinstvo...pretvaranje nase u les je nesto od cega instiktivno strepimo i bezimo ko djavo od krsta...ne mislim da je to stvar vere odnos prema smrti.nego se radi o psihickoj potrebi coveka da prevlada strah od konacnosti i svesti o klizanju u nebice..e sad neko padne u depresiju neko zeli da zaboravi,neko tu stvar hoce da racionalizuje...ali cinjenica uzasa fizicke smrti ostaje netaknuta..to je uklesano u kolektivno nesvesno svakog coveka. e sad milion ima mehanizam odbrane koju covek nalazi u religiji filosofiji, tradiciji, u sebi itd. @Jusitnijan & Velja Eto i sad sa takvim shvatanjem "teologije" treba "spojiti" naucne cinjenice. Po ovakvom shvatanju problema smrti resenje koje nudi Crkva ce za 3-4 decenije postati arhaicno i suvisno. Posto je je smrt na takav nacin moguce eradikovati naucno tehnoloskim dostignucima. ja sam istupao u svoje ime a ne crkve kad sam govorio o odnosu prema bioloskoj smrti, bioloska smrt je tragedija.nije valjda da od ovoga treba da se raspravljamo, oko notorne cinjenice! i da svako od nas trazi nacin da je shvati i prevlada..pogotovo ako je u zivotu doziveo blizak susret sa njom veoma mlad vise puta i jedva ostajao ziv.kad shvatis da si travka i da moras sa tim saznanjem neposrednim iskustvom da zivotaris sa nekim smislom. Resenje problema smrti koju nudi Crkva je vaskrsenje Hristovo Akvilio. posatajes bezobrazno neozbiljan : Prema gramatici naseg jezika moguce je sastaviti svakojaka pitanja. Medjutim neka od njih ne zasluzzuju odgovor. Kao na primer "Kog mirisa je crvena boja?". Pametnom dosta. NI NA JEDNO NISI ODGOVORIO.pitanja su logicki savrseno postavljena.kao da namerno sabotiras dijalog...beozobrazluk na kvadrat. Ako si kukavice nije trebalo da kacis temu pitajte evolucioniste o nastanku sveta i veri..sta se onda pravis pametan i vazan.ti ovo nisi pokrenuo iz ljubavi prema zabludelim Hristovim ovcama nego ocigledno da promovises svoje intelektualne akrobacije.da ti svi tapsemo i divimo ti se koliko si enciklopedijski obrazovan.wow! daj covece uozbilji se i odg na teoloske probleme sinteze TE& teologija ako hoces da ova tema ima smisla Covece Boziji,jesi ti krsten? I na verujem i ovde, ti je nebrojeno puta odgovorio na postavljena pitanja,na po nekoliko nacina. Problem je u tome sto veze nemas sa naukom i ikakvim znanjem u vezi nje,a neces nista pod milim Bogom da naucis novo. O rasudjivanju, bez potrebnog znanja na zadatu temu, necu ni reci trositi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 @Rade Ja sam otvorio temu "Pitajte evolucioniste o evoluciji" ali su admini preimenovali u ovaj naslov. Hteli su da vrate kad sam usput to pominjao ali sam ja rekao da nema potrebe jer je vec tema bila zakuvana. Ja mogu da objasnim kako se resavaju jednacine sa dve nepoznate ali ne odgovaram na pitanja "koja je boja broja 2" ili "kakavog ukusa je paralelogram" a narocito ne raspravljam sa ljudima kojima su CINJENICE "trenutne ljudske interpretacije". Isto kao sto ne igram basket sa ljudima kojima su i ruke i noge u gipsu. Znas, nije eticki ni po kom osnovu. ne mlati brate vec odg na probleme..Oces da ih ponovim ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 nisi u pravu.fizicka smrt je uzasno iskustvo postojanja.i covek oduvek tezi da upravo nju prevlada.covek moze disciplinom duha,podvigom psihe da trzi neku utehu kompenzaciju nanetog dusevnog bola.kao ta zena iz tvog slucaja..ili budista ne znam koje rekao da li ti ili Velja da da se ne boje smrti..to nije doslo spontano.. .Gospod je vaskrsao da bi upravo pobedio fizicku smrt coveka.da povrati puno psihosomatsko jedinstvo...pretvaranje nase u les je nesto od cega instiktivno strepimo i bezimo ko djavo od krsta...ne mislim da je to stvar vere odnos prema smrti.nego se radi o psihickoj potrebi coveka da prevlada strah od konacnosti i svesti o klizanju u nebice..e sad neko padne u depresiju neko zeli da zaboravi,neko tu stvar hoce da racionalizuje...ali cinjenica uzasa fizicke smrti ostaje netaknuta..to je uklesano u kolektivno nesvesno svakog coveka. e sad milion ima mehanizam odbrane koju covek nalazi u religiji filosofiji, tradiciji, u sebi itd. @Jusitnijan & Velja Eto i sad sa takvim shvatanjem "teologije" treba "spojiti" naucne cinjenice. Po ovakvom shvatanju problema smrti resenje koje nudi Crkva ce za 3-4 decenije postati arhaicno i suvisno. Posto je je smrt na takav nacin moguce eradikovati naucno tehnoloskim dostignucima. ja sam istupao u svoje ime a ne crkve kad sam govorio o odnosu prema bioloskoj smrti, bioloska smrt je tragedija.nije valjda da od ovoga treba da se raspravljamo, oko notorne cinjenice! i da svako od nas trazi nacin da je shvati i prevlada..pogotovo ako je u zivotu doziveo blizak susret sa njom veoma mlad vise puta i jedva ostajao ziv.kad shvatis da si travka i da moras sa tim saznanjem neposrednim iskustvom da zivotaris sa nekim smislom. Resenje problema smrti koju nudi Crkva je vaskrsenje Hristovo Akvilio. posatajes bezobrazno neozbiljan : Prema gramatici naseg jezika moguce je sastaviti svakojaka pitanja. Medjutim neka od njih ne zasluzzuju odgovor. Kao na primer "Kog mirisa je crvena boja?". Pametnom dosta. NI NA JEDNO NISI ODGOVORIO.pitanja su logicki savrseno postavljena.kao da namerno sabotiras dijalog...beozobrazluk na kvadrat. Ako si kukavice nije trebalo da kacis temu pitajte evolucioniste o nastanku sveta i veri..sta se onda pravis pametan i vazan.ti ovo nisi pokrenuo iz ljubavi prema zabludelim Hristovim ovcama nego ocigledno da promovises svoje intelektualne akrobacije.da ti svi tapsemo i divimo ti se koliko si enciklopedijski obrazovan.wow! daj covece uozbilji se i odg na teoloske probleme sinteze TE& teologija ako hoces da ova tema ima smisla Covece Boziji,jesi ti krsten? I na verujem i ovde, ti je nebrojeno puta odgovorio na postavljena pitanja,na po nekoliko nacina. Problem je u tome sto veze nemas sa naukom i ikakvim znanjem u vezi nje,a neces nista pod milim Bogom da naucis novo. O rasudjivanju, bez potrebnog znanja na zadatu temu, necu ni reci trositi. ko si sad pa ti 89898989898989 jesam dobio odg? http://forum.verujem.rs/index.php?topic=16257.765 dakle ne lupaj gluposti,zdravo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 0110_hahaha :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: smej.gif smej.gif smej.gif Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Aragorne, hajde bar ti odgovori na pitanje, Ako trenutne ljudske intrepretacije dovode u pitanje fundamentalne stvari vere otkrivene posredno i neposredno od Boga, sta nam je ciniti? Jos konkretnije: Ako zaključci izvedeni iz trenutnih ljudskih interpretacija pojedinih stvari iz prirode (BOG JE STVORIO SMRT) dovode u sumnju istinitost svedocanstva Svetog Pisma, Svetog Predanja, Svetih Otaca i 2000 godina istorije Crkve(BOG NIJE STVORIO SMRT), šta nam je činiti kao hrišćanima: 1) Reinterpretirati celokupno učenje Crkve u svetlu trenutnih ljudskih interpretacija pojedinih stvari iz prirode ("otkrivenja") i reći da prethodnih 2.000 nismo znali šta pričamo, i to činiti ne samo sada, već kada god se neko novo "otkrivenje" pojavi (bez obzira da li se potire ili nadograđuje se na prethodno)? ILI 2) Izraziti sumnju u tačnost trenutnih ljudskih interpretacija pojedinih stvari iz prirode, pošto su kontradiktorne (ne)posrednim Božijim objavama? p.s. Nemoj molim te da se šatro vredjas kao Akvilio. Bilo bi prilično glupo... Ako ti baš smeta wording pitanja, "estetski" ga preuredi, ali suština je ista. Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Spojiti tacke po pitanju prioriteta. Kome je sta prvenstveni domen? A Bioloska smrt C Crkva B Ontoloska smrt D Nauka&tehnologija 10 bambi poena za onoga ko pravilno spoji tackice. Ali sa obzirom na sve to ovde necu videti. Ko zna da resi kvisko od 10 bambi poena zna i zasto pitanja ove dvojice Djunis&Rade ne zasluzuju odgovor kao gorenavedeni primeri. Hajde pa nije tesko, resavali ste one online igrice i IQ testove aka nastavi niz, odstrani uljeza etc. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Aragorne, hajde bar ti odgovori na pitanje, Ako trenutne ljudske intrepretacije dovode u pitanje fundamentalne stvari vere otkrivene posredno i neposredno od Boga, sta nam je ciniti? Jos konkretnije: Ako zaključci izvedeni iz trenutnih ljudskih interpretacija pojedinih stvari iz prirode (BOG JE STVORIO SMRT) dovode u sumnju istinitost svedocanstva Svetog Pisma, Svetog Predanja, Svetih Otaca i 2000 godina istorije Crkve(BOG NIJE STVORIO SMRT), šta nam je činiti kao hrišćanima: 1) Reinterpretirati celokupno učenje Crkve u svetlu trenutnih ljudskih interpretacija pojedinih stvari iz prirode ("otkrivenja") i reći da prethodnih 2.000 nismo znali šta pričamo, i to činiti ne samo sada, već kada god se neko novo "otkrivenje" pojavi (bez obzira da li se potire ili nadograđuje se na prethodno)? ILI 2) Izraziti sumnju u tačnost trenutnih ljudskih interpretacija pojedinih stvari iz prirode, pošto su kontradiktorne (ne)posrednim Božijim objavama? p.s. Nemoj molim te da se šatro vredjas kao Akvilio. Bilo bi prilično glupo... Ako ti baš smeta wording pitanja, "estetski" ga preuredi, ali suština je ista. Brate,toliko puta je odgovoreno na tvoja pitanja da mi je glupo uopste vise ista da kazem. Sve sto bi rekao bilo bi u sklopu vec recenog,jer nema nikakvog carobnog stapica kojim se mogu prenebegnuti tone dokaza u prilog TE,do kojih je nauka dosla potpuno nezavisno od same TE i traganja za njom,vec stalno nailazi na njih,obzirom da sve u tvorevini kakvu znamo,govori o mehanizmima koje odlicno opisuje TE. Sto se tice fundamentalnih postavki nase vere,sa jedne strane i TE sa druge strane....Oni nisu ni u kakvom sukobu.Radi se o razlicitim sferama nasega poimanja. Vera se bavi ontologijom,a nauka fenomenologijom i mehanizmima stvorenog sveta i njenim predvidjanjima. Koji je tu presek? Ne postoji. Sve ovo drugo sto je receno spada u polemiku i uopste ne mora da bude na liniji egzaktnog. Dakle,razlikuj razmisljanje na glas i definicije necega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Mislim da je dr. Miroljub Petrovic poglavica kreacionista u Srbiji klasican primer svega o cemu kreacionisti uce. Svi autoriteti kreacionizma u Americi (gde je taj idiotluk i nastao kao konkretna posledica raznoraznih protestanstkih trabunjanja) imaju inteletulanu, moralnu i svaku drugu vrednost onoliko koliko je Miroljub ima u Srbiji. Svi oni sluze za sprdnju, ismevanje, i zezanje sa zdravim razumom. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Mislim da je dr. Miroljub Petrovic poglavica kreacionista u Srbiji klasican primer svega o cemu kreacionisti uce. Svi autoriteti kreacionizma u Americi (gde je taj idiotluk i nastao kao konkretna posledica raznoraznih protestanstkih trabunjanja) imaju inteletulanu, moralnu i svaku drugu vrednost onoliko koliko je Miroljub ima u Srbiji. Svi oni sluze za sprdnju, ismevanje, i zezanje sa zdravim razumom. Treba to objasniti pojedinima koji misle da je telogije=citatologija svetih otaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 Mislim da je dr. Miroljub Petrovic poglavica kreacionista u Srbiji klasican primer svega o cemu kreacionisti uce. Svi autoriteti kreacionizma u Americi (gde je taj idiotluk i nastao kao konkretna posledica raznoraznih protestanstkih trabunjanja) imaju inteletulanu, moralnu i svaku drugu vrednost onoliko koliko je Miroljub ima u Srbiji. Svi oni sluze za sprdnju, ismevanje, i zezanje sa zdravim razumom. Problem je ovde u cinjenici da oni kod nas koji hoce da se pozivaju na kreacionizam,blage veze o tome nemaju niti znaju elementarne stvari o nauci a hteli bi nesto da pricaju. U startu,misija nemoguce,ali oni to prosto ne razumeju. Zamisli akademsku raspravu gde stomatolog ubedjuje el.inzinjera kako funkcionise paralelna veza. Komentar je suvisan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Децембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 10, 2010 .... Ok, aproksimiramo da je odgovor pod 1) ALI, da bi izrekao ovako nešto Sto se tice fundamentalnih postavki nase vere,sa jedne strane i TE sa druge strane....Oni nisu ni u kakvom sukobu.Radi se o razlicitim sferama nasega poimanja.moraćeš, brate, MNOGO VIŠE da se potrudiš da mi objasniš... Jer teza o Bogu kao uzroku smrti, mnogo ljulja temelje vere... MOLIM TE, reci mi kako vidiš domostroj spasenja u svetlu "otkrivenja" o Bogu kao tvorcu smrti, pošto je meni takav domostroj spasenja farsičan? MOLIM TE, nemoj ad hominem odgovore i uopštene odgovore. @Zeebedee: Brate, zasto ubacujes sektasa u ovu diskusiju? Sta ja imam s njim? DA li je Miroljub Petrovic strasilo pred kojim treba da pobegnu svi oni koji imaju sumnju prema teoriji evolucije? Ne razumem cemu straw man? Treba li ja da vitlam sa Dokinsom ili La Vejom mozda? @Akvilio: Ne lupaj. Nisu u pitanju dekontekstualizovani citati, vec su u pitanju jasne misli svetih otaca izrecene u okviru sirokog i dobro utemeljenog konteksta. Tako da ne bacaj prasinu u oci... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука