Jump to content

Рио Тинто

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

пре 4 часа, Avocado рече

Jok, namerno sam napisao baš to što sam napisao, misleći ne na tebe, nego na ono što si ti napisao u poruci na koju sam replicirao... lepo ti piše: "Svaki kandidat koji ne postoji je savršen kandidat za one koji žele da nam ostane SNS na vlasti."

To je odgovor na tvoju poruku... u tom odgovoru se ne tvrdi da si ti glasač SNSa ili da ti želiš da nam ostane SNS na vlasti... šta su tvoji unutrašnji motivi i želje, ja ne znam, ne interesuje me i ne komentarišem... ali znam da se to što pišeš savršeno uklapa sa idejama onih koji žele da nam ostane SNS na vlasti - hajde da fantaziramo o idealnom kandidatu opozicije dok režim nesmetano vlada... komentarišem to što si napisao, ne tebe... ne projektuj se...

Dakle, nije nikakva fora, samo je potrebno da čitaš to što piše i da ne učitavaš u to koješta...

Niđe veze...

Е, драги мој @Avocadoти и @haveaniceday сте антипод Aви и Рођу мајке ми, само други крај спектра...😂😂😂

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Za one sa memorijom kišne gliste:

https://www.glassrpske.com/cir/plus/istorija/sa-96-odsto-glasova-odbacen-vens-ovenov-plan/361859

Са 96 одсто гласова одбачен Венс-Овенов план

Срна 18.05.2021 12:11

БИЈЕЉИНА - Народна скупштина Републике Српске одржана на Палама донијела је 19. маја 1993. године одлуку о проглашењу резултата референдума од 15. и 16. маја, на коме је српски народ са 96 одсто гласова одбацио Венс-Овенов план за БиХ.

Био је то задњи мировни план у коме су његови аутори покушали да избјегну постојање Републике Српске - сви наредни планови су уважали постојање Српске као незаобилазну чињеицу.

Венс-Овенов мировни план предвиђао је неколико кантона, при чему би српске територије биле разбијене на више неповезаних области.

Народна скупштина Републике Српске одлучила је на Ђурђевдан, 6. маја 1993. године, да се о Венс-Овеновом мировном плану за БиХ изјасни народ на референдуму, што је био увод у одбијање захтјева западних сила да се укине Република Српска и умјесто ње формирају кантони.

На референдуму су становници Српске одбацили тај план, који су његови творци 18. јуна прогласили званично мртвим.

У часу када је овај план наметан Србима у БиХ, Војска Републике Српске контролисала је огроман проценат територије БиХ, а тадашње муслиманске снаге већ су биле у сукобу са ХВО-ом.

Српско руководство је инсистирало на Републици Српској, проглашеној још 9. јануара 1992. године.

Прво одбијање Венс-Овеновог плана услиједило је на сједници Скупштине Српске на Јахорини 6. маја, којој су присуствовали Слободан Милошевић и тадашњи премијер Грчке Константин Мицотакис.

Прије гласања, након 17 часова рада, посланици су се на позив предсједника парламента Момчила Крајишника одвојили да још једном размисле о понуди, а онда је једногласно одбацили.

То је касније довело до санкција које је Слободан Милошевић увео Републици Српској на Дрини, а које су надгледали страни посматрачи, односно "плави шљемови".

Срби су 1992. године године прихватили Кутиљеров план о подјели БиХ на три национална кантона у замјену за признавање спољних граница БиХ, што је муслимански лидер Алија Изетбеговић прихватио, па одбацио, чиме је, према свједочењу самог Кутиљера, изазвао рат.

Муслимански лидер Алија Изетбеговић одбијао је све планове, па чак и оне који нису предвиђали Републику Српску, наводно тражећи БиХ без икаквих унутрашњих граница, а заправо желећи да рат потраје што дуже како би се националне заједнице сасвим раздвојиле.

Свака наредна међународна иницијатива или план за мир у БиХ предвиђали су постојање Републике Српске и усвајали њено постојање, од којих је Овен-Столтенбергов план Српској давао 51 одсто територије БиХ.

Дејтонски мировни споразум само је усвојио већ прије, у Женеви постигнуте, принципе уставног уређења, који су предвиђали Републику Српску као конститутивни дио БиХ.

Не вређај кишне глисте...😎

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Н И Н Е рече

Ово је аутошовинизам што пишеш.

Скоро сви које знам да су отишли су факултетски образовани и доктори наука. Мани ме те приче о Застави и Бмв-у. 

Nije autosovinizam vec realnost. Pokazi ti meni jedan nas proizvod sa kojim se moizemo podiciti. A ti doktori i fakultetski obrazovani mogu samo da rade kao domari po zapadnim univerzitetima, podjednako kao sto ce svako u Srbiji radije voziti 10 godina star VW nego novu Zastavu.

Ovo je realnost a ne autosovinizam. I ta realnost je na svim nivoima, skola, rad, ulica, restoran ... gde god se okrenes videces kod nas nesposobnost i neznanje a na zapadu gde god se okrenes videces suprotno. Zbog toka mi i idemo na zapad a ne dolazi zapad kod nas ...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Дејан рече

Дакле, мењаш прво родитеље, па фамилију, па комшилук, па наставнике, па професоре у средњој и факултету.

Сви они учествују у формирању структуре једне личности.

Ааааааа, сад ми је коначно јасно зашто смо били 500 г. под Турцима...

И ништа нисмо схватили...

Добро, онда још 500 под Швабама па да видимо... 

Пошто елита НЕЋЕ оно што МОЖЕ, прости пук НЕ УМЕ оно што НЕ МОЖЕ, а интелектуалци ЋУТЕ или ОДЛАЗЕ - друге нам нема...

За 10 година нећеш имати овде коме шта да кажеш јер матори ће покрепати а млади отићи јер неће да каљају образ (сем малог броја на "СНС академији" који хоће због привилегија, ал' неће имати кога да јашу - а они неће да раде).

18 година сам крај српских пастира. Они (треба да) уче родитеље вери и ови да шаљу децу на веронауку. Има их који се труде, не смем грешити душу... И тако, није мало 18 година... Гледам... и Созерцавам... Овим темпом црквеног освешћивања народа (тренутно у просеку сваки стоти Србин који се декларише као верујући иде на Литургију), стићи ћемо до преломне тачке тамо негде можда око 2100 г... Таман на време да се промени Јулијански календар на 14 дана разлике... Па кад коначно као народ помислимо "сад ћемо сви заједно уз Христа", а оно подела - јер неће људи да славе св. Николу 20.12. ни Божић 8.1. Неки ће причати да тако нису славили ни св. Ава Јустин ни св. Николај Жички, па где би они!?!

К'о да гледам...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

Pa ti mislis da su oni sto su otisli kvalitetniji od onih sto su ostali?:))

Trebao bi da vidis nase gastere, bilo bi te sramota da se javis vecini na ulici ,...12:smeha:

Причаш о себи?

Па да видиш, умеш и ти да будеш у праву...dobardecko

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Јанко рече

Причаш о себи?

Па да видиш, умеш и ти да будеш у праву...dobardecko

Pricam ja ali ne vredi, ne kapirate ... a to je uporavo i razlog zasto nismo u stanju da napredujemo, nemamo sposobnost kapiranja, racionalnog razmisljanja, prihvatanja realnosti ... ti si klasican primer za to i verovatno ces ceo zivot tapkati u mestu... vozices polovan auto dok si ziv, nemacki aku budes imao srece i hvalices se sa njim. I kukaces na rupe po putu. To je taj domet o kome pricam.

E sada probaj da zamislis nemca da dodje u Srbiju da kupi polovnu zastavu ...12:smeha:

Подели на овим сајтовима

WWW.NSPM.RS

Бивши одбојкаш и олимпијски шампион Владимир Грбић подржао је еколошку борбу...

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Pricam ja ali ne vredi, ne kapirate

То ти велим, о себи причаш...

Каже прича:

"Напијем се синоћ, олешим се, није ми било добро и кажем себи - нећу више да пијем!

Ујутру се пробудим, па помислим - неће мени пијанац да говори шта ћу ја да радим!"

Е тако нама гастарбајтер говори какви су гастарбајтери никакви. Па како да верујем никаквом човеку? 

И још ми каже да се Србија препородила под Вучићем за ових 10 година, ал' :

пре 39 минута, Bilbija рече

... ta realnost je na svim nivoima, skola, rad, ulica, restoran ... gde god se okrenes videces kod nas nesposobnost i neznanje a na zapadu gde god se okrenes videces suprotno. Zbog toka mi i idemo na zapad a ne dolazi zapad kod nas ...

Па Радован Трећи би ти позавидео, иди бре у першун...

:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јанко рече

Па Радован Трећи би ти позавидео, иди бре у першун...

:))

Ne zna da li bi mi Radovan treci pozavideo ali ti pokusaj da razmislis zasto u Srbiji SMS porukama skupljaju za lecenje dece u nemackoj a u nemackoj to ne rade vec svoju decu lece u bolnicama koje su sagradili, lekari koje su iskolovali i platili parama koje su zaradili. Niti prose niti traze od drugih da im lece decu.

Ako ovo budes uspeo da ukapiras onda mozda i bude nesto od tebe...

Ali cisto sumnjam da ces ukapirati, verovatno ces se i ovome smejati sve dok ti ne bude bilo zgodno da potegnes bolesnu decu za svoje politicke ciljeve ... I naravno, to ces pokusati da predstavis i sebe kao nekog jako pametnog i moralnog coveka, koji eto voli srpsku decu i brine o nima... a u stvari si smesan i nesposoban..

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Н И Н Е рече
WWW.NSPM.RS

Бивши одбојкаш и олимпијски шампион Владимир Грбић подржао је еколошку борбу...

Оно што ови верујући форумаши млаког типа (ко се позна јавиће се) не капирају, јер на селу живели нису (види се) а о пастиру и овцама стално зборе, то је проста ствар:

Ако је невоља наишла, а пастира нема - овце проваљују тор и јуришају на све стране. Пастир ако је добар стане пред овце па подвикне на вука па их зове к себи, и оне - кад чују његов глас - инстиктивно крећу ка њему, пре или касније. А ако не изађе пастир неће бити ни стада, вуци ће их поклати...

Овде пастири гледају како овце излећу из тора и чекају. Бог их дао да буду пастири а они чекају да Бог уреди... Е моји "градски" пастири, не иде то тако. Ако се пастир лисица боји а од вука дршће, није тај за пастира...

А ви читајте Писмо како вам паше, ни и ово што рекох пише тамо.

Вера без дела је мртва, рече св. Јаков у посланици. Имао је коме послати, онда...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bilbija рече

Ne zna da li bi mi Radovan treci pozavideo ali ti pokusaj da razmislis zasto u Srbiji SMS porukama skupljaju za lecenje dece u nemackoj a u nemackoj to ne rade vec svoju decu lece u bolnicama koje su sagradili, lekari koje su iskolovali i platili parama koje su zaradili. Niti prose niti traze od drugih da im lece decu.

Ako ovo budes uspeo da ukapiras onda mozda i bude nesto od tebe...

Ali cisto sumnjam da ces ukapirati, verovatno ces se i ovome smejati sve dok ti ne bude bilo zgodno da potegnes bolesnu decu za svoje politicke ciljeve ... I naravno, to ces pokusati da predstavis i sebe kao nekog jako pametnog i moralnog coveka, koji eto voli srpsku decu i brine o nima... a u stvari si smesan i nesposoban..

Ад хоминем напад је увек била одлика људи од интегритета и јаке речи.

У Вучићевој Србији се лечи СМС-овима. 

Шапић је склонио своје име са фонда од кад му је почела ницати радња на НБГ-у под татиним именом, а након уласка у СНС. И није положио рачун о утрошку средстава из фонда. Фонда који и није он основао већ отео од човека оснивача, а сад се одриче и управљања фондом.

Кажем ја теби, да имаш образа не би се уплитао јер само можеш још више да се уваљујеш...

ТОТАЛНА цензура на РТС, Пинк (пази оно код Митровића, снимак 100 људи у 14 сати! Па то ни Слобо није радио '96-7), Хепи, што би рек'о Мирољуб "демонизовани" ДЈВ са Крлетом и Бизоном на ТВ-у и у Инфирмеру, Куриру... махнита, следе Бљуц и остали. А пусте се страни плаћеници редом од свих виђених за лустрацију на Нова С и Н1. И тзв "win-win" ситуација. Ако хоће човек да вам прикаже ВАШЕ чекићаре и моткаџије - па тога нема у средствима информисања! А ако вам пусте Н1, НоваС или ББЦ, Дејли Мејл исл -то су страни плаћеници!

Браво, шта да вам кажем осим да ово не би могао ни брат Ким ни брат Си. Тај ниво рукољубља свима на западу и истоку а тираније свога народа још нисмо имали у дугој српској историји издајника, потурица, самодржаца и тирана...

Ја вам негде писах да је СНС основао краљ Милан... И да је крај те странке био неславан, са преко 130 убијених, обешених или (чак) и на колац набијених страначких првака који нису успели да се сакрију од гнева народа кад је дара превршила меру. Далеко од тога да позивам на "линч, силовање, насиље", него вам благоразумно велим: паметан учи од историје и не понавља грешке. Неразуман нека види шта ће...

Подели на овим сајтовима

Закон о експропријацији је гори од Миловог o Цркви.

Пази могу да ти узму све за пет дана и дају Рио Тинту:)). И онда као Вучић није знао, који преварант.  Па ми смо гори од најгорих а то је Црна Гора. 

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...