Ćiriličar Написано Јануар 24, 2022 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2022 On 24. 1. 2022. at 20:59, Milan Nikolic рече Било би праведно да неко иде у затвор због Рио Тинта. Једва смо се ослободили ове фирме која би да цеди комарца од нас, а уједно да ни не објасни какву безбедност по животну средину планира и гарантује. Неко из претходне власти је узео велики новац од Рио Тинта, а ништа није наплаћено за државну касу. Expand 1. Ако је влада и власт - у првом реду Вучић - за то да Рио Тинто оде (а отићи ће), зар онда протести нису оправдани? Говорим о протестима не о начину. Не о злоупотреби. 2. Зар није индикативно да сада изгоне Рио Тинто, кад се народ дигао на протесте, а пре протеста се говорило о милијардама које треба да заради Србија? 3. Зар не значи то једну од две ствари: а) Или се власт уплашила протеста, б) или користи протестанте као изговор да истера Рио Тинто (ако јој треба изговор за изгон, кога се плаши?)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 25, 2022 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2022 Мислим да је Рио Тинто само оптерећење за нас, да су направили незаконит споразум и поткупили претходну власт, да закидају на гаранцијама за безбедност животне средине, и то је то. Све друго су ,,алатке'' које ми смртници не докучујемо. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тражитељ Написано Јануар 25, 2022 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2022 Шта се догоди са Индијанцима који живе на нафтним налазиштима и не дозвољавају да се пашњаци са бизонима претворе у бушотине? Да ли је погрешно овако поставити ствари? На крају крајева, шта се догоди са човеком који има трошну кућу са успоменама на плацу који је неки инвеститор планирао за хотел? Ја сам вероватно луд, нагледао сам се прелепе нетакнуте природе и села која су зарасла у дивну траву пуну крпеља и змија, где зечеви и срндаћи скакућу, понекад прође и меда или лисица, а ноћу хучу сове и зричу зрикавци, док се свици не гасе до пред зору. Питање је, хоће ли зечеви и лисице да раде земљу, да уплаћују порез, док су потомци некадашњих житеља тих крајева по градовима, далеко од тог дивног чистог ваздуха? Не тврдим ништа, не заузимам се за ништа, само се питам... Agaton Vuzman and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јануар 29, 2022 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2022 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јануар 12, 2023 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2023 German coal mine standoff escalates as police move on protesters WWW.ALJAZEERA.COM In a bid to prevent the Garzweiler mine’s expansion, activists say they will keep trying to defend Luetzerath... Зелени на валсти у Немачкој. Дакле Немачка власт отвара рудник угља! Вреди ово читати пре него што следећи пут Ћута, Видојковић и екипа позову на блокирање аутопутеве. Неки су под утицајем домаћих зелених еко беретки били спремни на револуције, тукли људе који су били заглављени на аутопутевима, прозивали Патријарха по интернету када је говорио да се не гложимо и не бијемо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Јануар 12, 2023 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2023 On 12. 1. 2023. at 18:43, Вилер Текс рече Зелени на валсти у Немачкој. Дакле Немачка власт отвара рудник угља! Expand To је тај политичко-муљаторски фактор, али не можемо тако гледати ствари. Ови наши аутошовинисти што протествују јер им је жао природе - то им је само повод. Нажалост, добрим делом су у праву везано за те руднике и експолоатацију. On 12. 1. 2023. at 18:43, Вилер Текс рече Вреди ово читати пре него што следећи пут Ћута, Видојковић и екипа позову на блокирање аутопутеве. Expand Страшно у свему - али то је последица да смо окупирани, првенстварно монетарно, јер као и други Вучич је само наставио либерални капитаизам пеузет од ДОСа - страшно у свему је то да да држава води економију дуга. Пошто узима паре од зеленаша (ММФа) потписује 100-тине страница обавеза. Ми добијемо вест: Србија потписала са ММФом кредит од 2 милијарде. Од те 2 једна иде на камате, друга на неке пројекте, и субвенције. Али, ми смо сазнали један пасус, осталих 100 страница А4 формата су обавезе по уговору шта Србија мора да уради. А то су јавне финасије, плате, пензије, енергенти и остало - дакле зеленаши ти НАРЕЂУЈУ како МОРАШ да управљаш својом кућом. 99% власт прећути, и сакрије у дневнополитичка препуцавања. Показује председник слике шта је изграђено и сл. Јесте СНС изградио више од ДОСа, али то је све замајавање народа. То ти као кад би ти радио за 20 еура на дан, а уствари требао би да имаш 150 еура на дан. Жалиш се газди а газда ти каже: Бре, погледај оног у Македонији ради за 10 евра, шта 'оћеш ти? А за колико си радио за бившег газду - радио си за 10 евра, а ето ја ти дајем 20! То што ти нови газда (власт) даје 20 евра на дан, а стари газда давао 10 евра, уопште није показатељ да је нови газда добар - НЕ! Нови газда је МАЊЕ ЛОШ од старог. То је то и са Тинтом...држава НЕ СМЕ и да хоће НЕ СМЕ да оснује компанију и сама експлоатише властиту руду у властитој држави, у самој себи! Дакле, фактички, није власник својих сировина! Остало су нијансе - да ли Тинто или Кинези, или овај онај. НЕМА напретка никавог никуда, НИКУДА, са овим економским системом. Гледај слике Клиничког центра и моли Бога да те не одвезу тамо да умреш. То је то. Рудна богаства би МОРАЛА да се експлоатишу од државних компанија. Али ми се задуђимо код ММФа и дајлемо од тог кредита по 10 000 странцима да дођу да "инвестирају"...то су БОЛЕСНЕ ствари! Али, изгледа да другачије не можемо јер смо колинија...па Вучић весла ове са запада колико може. Боље он него кави Ђелић и факини. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јануар 22, 2024 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2024 Саво Манојловић: Вучић ће урадити све како би актуелизoвао тему ископавања литијума, али га у томе спречавају истраживања јавног мњења, која показују да су грађани против еколошког уништавања Србије Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 23, 2024 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2024 @Н И Н Е Зар некога интересује шта прича тај што га плаћа Рокфелер? Брига њих за здравље Србије, само гледају да муче Србију. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Фебруар 21, 2024 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2024 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 22, 2024 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2024 On 21. 2. 2024. at 21:44, Н И Н Е рече Expand Немају хлеба?! Људи, у Србији не постоји глад. Постоје гладни, као и у Америци али приче како народ масовно нема хлеба, на шта имплицира ова мудра еко другарица, су с оне стране разума. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука