Jump to content

Који је ауто добар, економичан и издржљив?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Mislim da održavanje za Tojotu nije mnogo skupo.

Mislim da su delovi malo skuplji ali to je zato jer se auto retko kvari.

Ne znam, nisam siguran da ima puno servisa i ljudi koji bi radili neke starije tojote. Ali vozio sam neku automatik tojotu matoriju ne secam se koja, hatchvback neki fino ide. Lepo radi motor ne cuje se, pristojno ubrzava i prenosi snagu na tockove.

takodje sam vozio i Yaris, i ona je fina lepo pliva.

Po kvarivoima jeste medju top ali opet to zavisi od modela do modela od godine do godine. kada bi cova rekao sta mu treba tachno, jer "dobar ekonomican i izdrzljiv:" moze da bude i audi a8, i polo sa tri cilindra.

Ako mu treba ekonomican da se vozika po gradu onda mu a8 sigurno nije izbor ali mu je odlichan izbor ako stalno putuje na dalje relacije.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

За мене је најбољи кадет суза 87, 1600 кубиика. Возима га од 1996 и тек сад сам му променио акрике, јер је трошио уље.

Јефтини делови, кад пукне каиш мотор се не трпи штету, мајстори знају да га поправе, осим скоро кад сам имао на путу проблема са дизном, а они свашта чачкали.

Подели на овим сајтовима

Јефтини делови, кад пукне каиш мотор се не трпи штету, мајстори знају да га поправе, осим скоро кад сам имао на путу проблема са дизном, а они свашта чачкали.

To je ja mislim sluchaj sa svim modernijim DOHC motorima?

Подели на овим сајтовима

To je isti slucaj kao i sa 1.1. FIATovim motorima u npr Punto mk1 ili Lancia Y mk1

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Ne znam, nisam siguran da ima puno servisa i ljudi koji bi radili neke starije tojote. Ali vozio sam neku automatik tojotu matoriju ne secam se koja, hatchvback neki fino ide. Lepo radi motor ne cuje se, pristojno ubrzava i prenosi snagu na tockove.

takodje sam vozio i Yaris, i ona je fina lepo pliva.

Po kvarivoima jeste medju top ali opet to zavisi od modela do modela od godine do godine. kada bi cova rekao sta mu treba tachno, jer "dobar ekonomican i izdrzljiv:" moze da bude i audi a8, i polo sa tri cilindra.

Ako mu treba ekonomican da se vozika po gradu onda mu a8 sigurno nije izbor ali mu je odlichan izbor ako stalno putuje na dalje relacije.

Mana tojote a i ostalih automobila koji nisu nemački je taj što im pada cena dosta brzo

Подели на овим сајтовима

Mana tojote a i ostalih automobila koji nisu nemački je taj što im pada cena dosta brzo

Posebno u srbiji apsolutno se slazem. Preporucujem onima koj itraze ekonomichno i gradsko a opet relativno praktichno da moze da se smeste cetri osobe da pogledaju i Hondu Civic. Slichna mana kao tojota - slabo postojanje servisa ( koliko sam ja upucen ) ali opet jako kvalitetno odradjen auto, praktichan, mali potrosac, lepo ide, pristojan ride, malo trosi.

Skupa zamena alnasera doduse kako sam cuo jer je nabijen negde iznad motora pa mora da se dosta "Radi" da se dodje samo do istog.

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/778198_Honda_Civic_2001_god

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

šta mislite o picasu ?

Све најлепше (наш тренутни ауто). Има добрих примерака за релативно мале паре. Питај шта те занима :)

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Све најлепше (наш тренутни ауто). Има добрих примерака за релативно мале паре. Питај шта те занима :)

SVE ! :D

stvarno me sve zanima

koliko troši , jel servis skup

deluje jako udobno

mane me intresuju

znači sve :D

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Потрошња наравно зависи од мотора који је уграђен. У случају најслабијег бензинца од 1600 кубика градска вожња је око 7,5 л/100км, на отвореном се може спустити ниже (али и не мора ако се вози аутопутем 130-140).

Сервис исто тако зависи од мотора, у нашем случају  то је најјефтинији могући мотор за одржавање (од оних који су се уграђивали у ксару пикасо). Наравно цене сервиса зависе и од мајстора код којег се одржава ауто - ако се иде у овлашћени сервис све је много скупље.

Удобност је солидна, све зависи које ауто се претходно возило, тј. са чиме се упоређује.

Предности:

Пространост, конфор, велики гепек, велика задња врата, пуно простора на задњим седиштима, три одвојена седишта у задњем реду која се могу обарати, вадити итд, полице (сточићи) који се извлаче из предњих седишта, положај седења возача, одлична прегледност.

Мане:

Мали ајншлаг, бобина редовно цркава на бензинцима, торзија (задње ослањање) мора да се мења након одређене километраже (приликом куповине обратити пажњу да ли су задњи точкови вертикално-паралелни или су накривљени према унутра), аблендер и ручица брисача су из једног комада пластике и временом ти прекидачи почну да цркавају, седишта су тврђа него на већини француских возила (пресована су - немају федере, возачко седиште често страда на левом делу), итд.

За све детаље, предлажем учлањење на Цитроен форум Србије: http://www.citroenforumsrbije.com/

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Мане: Мали ајншлаг, бобина редовно цркава на бензинцима, торзија (задње ослањање) мора да се мења након одређене километраже (приликом куповине обратити пажњу да ли су задњи точкови вертикално-паралелни или су накривљени према унутра), аблендер и ручица брисача су из једног комада пластике и временом ти прекидачи почну да цркавају, седишта су тврђа него на већини француских возила (пресована су - немају федере, возачко седиште често страда на левом делу), итд.

8086.gif

hvala

hvala i za link foruma

eto meni posla danas :)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...