Јаков. Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Ajde da umesto naslova ove poruke "Kuran na lomači raspaljuje mržnju" napišemo "Biblija na lomači me ostavlja ravnodušnim". Zašto ovo kažem... Spaljivanje Biblije od strane ekstremnih muslimana je nešto što se svakako događa često. Ali nekih vesti o tome nema, to jest to nisu udarne vesti po medijima. Zašto? Moj odgovor je zato što nema hrišćana revnitelja, toliko koliko ima muslimana revnitelja. Mislim, učinite najprostiju stvar...upišite na google neki upit u smislu "muslims burn bible", i slično, i naći ćete gomilu primera i izveštaja iz novijeg perioda (a koliko li je toga bilo u prošlosti). Tako da ne pije vodu priča o varvarskim evangelističkim kršćanima i uvređenim muslimanima. Ako iko treba da se vređa onda su to obični ljudi bilo koje vere koji moraju da trpe ovakve gluposti od strane ekstremista iz komšiluka (jer to se dešava uvek u nečijem tuđem dvorištu). Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Вашингтон упозорава да је намера евангелистичке цркве на Флориди да 11. септембар прогласи "међународним даном спаљивања Курана" провокативни акт који угрожава безбедност Американаца широм света. koje umnobolesno civilizovano ljudsko bice moze biti ,nazalost,pa ako izgore sa tim nisu onima teroristima naskodili bas nista ako su porusili ,nisam vidjela ko sjedio u avionu,oni ce i dalje da teror imaju,staje sa muslimanima ovog svijeta samo ce njih povrijediti ,uostalom ko vjeruje u boga , knjige se mogu spaliti ali nemoze boga niko spaliti u tim ljudima ,valjda nisu sve kurane skupili za paljbu ovo je zalosno ,imaju svoju bibliju dalbi to odgovaralo kadbi neko od suprotne strane zapalio ,gdje ono u kojoj zemlji su ameri pobili hiljadama civila bombama ,pa nisu ni ostali prezivjeli na te dane bibliju palili Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Ево шта пише једна муслиманка: http://www.thedailybeast.com/blogs-and-stories/2010-09-08/get-over-the-quran-burning/ On the plan to burn Qurans this weekend, I say to Muslims: Let's get over the symbolic insult and deal with the very real issues of literal interpretations of the Quran that are used to sanction domestic violence, terrorism, militancy, and suicide bombings in the name of Islam. Gen. David Petraeus has weighed in, saying that the planned burnings by the Rev. Terry Jones' congregation in Florida will endanger U.S. soldiers fighting in Afghanistan. But I believe that there is something that endangers Americans and American soldiers even more: certain passages that--when read literally--pit Muslims against Americans and the West. We, as Muslims, need to tear a few pages out of the Quran. I believe the Qurans are being burnt because we, as Muslims, haven't dealt sincerely and intellectually with very serious issues that certain Quranic passages raise, particularly in the West. These include verses--when literally read--that say that disobedient wives can be beaten "lightly," that Muslims can't be friends with the Jews and the Christians, and that it's OK to kill converts from Islam. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 prevedi zvonko ako imas vremena ili ukratko napisi sta kaze Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Ajde da umesto naslova ove poruke "Kuran na lomači raspaljuje mržnju" napišemo "Biblija na lomači me ostavlja ravnodušnim". Zašto ovo kažem... Spaljivanje Biblije od strane ekstremnih muslimana je nešto što se svakako događa često. Ali nekih vesti o tome nema, to jest to nisu udarne vesti po medijima. Zašto? Moj odgovor je zato što nema hrišćana revnitelja, toliko koliko ima muslimana revnitelja. Mislim, učinite najprostiju stvar...upišite na google neki upit u smislu "muslims burn bible", i slično, i naći ćete gomilu primera i izveštaja iz novijeg perioda (a koliko li je toga bilo u prošlosti). Tako da ne pije vodu priča o varvarskim evangelističkim kršćanima i uvređenim muslimanima. Ako iko treba da se vređa onda su to obični ljudi bilo koje vere koji moraju da trpe ovakve gluposti od strane ekstremista iz komšiluka (jer to se dešava uvek u nečijem tuđem dvorištu). Нико бар колико видим на овој теми није оценио евангелистичке хришћане варварским. Овде су неки оцеинили чин јавбог спаљивања Курана варварским, исто као што је то и са Библијом ствар. Онај ко јавно спаљује Библију такођер чини варварски чин. Сваки поштен муслиман ће то осудити. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 prevedi zvonko ako imas vremena ili ukratko napisi sta kaze Ево сејо, није баш савршен превод, али се разуме: О плану да се спале Курани овог викенда, кажем муслиманима: хајде да игноришемо симболичну увреду и позабавимо се веома реалним проблемима дословног тумачења Курана које се користи да оправда насиље у породици, тероризам, ратоборност и бомбаше самоубице у име ислама. Генерал Дејвид Петреус је попустио, рекавши да ће планирано спаљивање од стране заједнице часног Тери Џонса "на Флориди, угрозити америчке војнике се боре у Авганистану. Али ја верујем да постоји нешто што угрожава Американце и америчке војнике још више: одређени одломци који - када се читају дословно - подстичу муслимане против Американаца и Запада. Ми би, као муслимани, требало да поцепамо неколико страница из Кур'ана. Верујем да се Куран спаљује зато што се ми, као муслимани, нисмо искрено и интелектуално позабавили веома озбиљним проблемима које неки одломци из Курана постављају, посебно на Западу Ово укључује стихове који - када се дословно тумаче - кажу да непослушне жене треба тући "помало", да муслимани не могу да буду пријатељи са Јеврејима и хришћанима, и да је у реду да убијају отпадници од Ислама. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 fala brate Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Стварно непотребно. Извини, брате Лео, ја то не бих назвао сатанистичком књигом....колико на свету имаш добрих муслимана који су васпитани из те ''сатанистичке књиге'' како кажеш. Брат је мио, које вере био! pravopop Није крив Куран за терористички напад, крива је луда глава! http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ЖРУ Администрација Написано Септембар 9, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Нисте ми јасни.. Куран је сатанистичка књига...и као таква што се мене тиче..може бити спаљена..а можете да је држита и на полици...лични проблем свакога! Лео за ово добијаш прву опомену. Не можеш назвати нечију свету кљигу сатанистичком, поготово ако је то призната светска религија која има преко милијарду верника. Такође не можеш тако нешто изјавити на православном форуму где су ативни чланови муслиманске вероисповести и са којима водимо дијалог . Овака изјава и поступак немају никавкве везе са хришћанством и српским гостопримством и гостољубљем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Boze sacuvja...i Majko .. Bogorodicaaaaaa Usijanih glava ima u cijelome svjetu...Koliko covjek nisko pada,i sta je sve spreman napraviti....? Bas ,kako rece jedan covjek... 21.. Stoljece,ce biti stoljece vjere ili ga nece biti.. Sta ce postici sa spaljivanjem..Kurana.?Natovariti sebi samome proble i svim drugima.. Kako boli..taj 11.09...izgleda da je tesko oprostiti...ali sve to nekako ne ide na dobro..jer svi dobro znamo,kako smo osjetljivi..kada nam netko dira u ono sto je nama sveto... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Еванђелске заједнице верују да ће вајни Исус кад дође по други пут побити у рату све противнике и онда краљевати 1000 година. Пази, јагањац Божији ће ... Мислим, било би боље тај сатанизам да спале и врате се Светој вери, вери Православној. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Нисте ми јасни.. Куран је сатанистичка књига...и као таква што се мене тиче..може бити спаљена..а можете да је држита и на полици...лични проблем свакога! Imaš pravo na mišljenje ali možda to govori tebi više nego o Kuranu ali nebitno!Nego te pitam koje su posljedice toga, djela taman i da ga odobravaš!Šta misliš dođe neki budala sa muslimanske strane kao što je ovaj sa vaše hrišćanske strane i uradi reakciju na akciju!Čemu to vodi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Нисте ми јасни.. Куран је сатанистичка књига...и као таква што се мене тиче..може бити спаљена..а можете да је држита и на полици...лични проблем свакога! Imaš pravo na mišljenje ali možda to govori tebi više nego o Kuranu ali nebitno!Nego te pitam koje su posljedice toga, djela taman i da ga odobravaš!Šta misliš dođe neki budala sa muslimanske strane kao što je ovaj sa vaše hrišćanske strane i uradi reakciju na akciju!Čemu to vodi? :drugarstvo: :cheesy2: :cheesy2: 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Imaš pravo na mišljenje ali možda to govori tebi više nego o Kuranu ali nebitno!Nego te pitam koje su posljedice toga, djela taman i da ga odobravaš!Šta misliš dođe neki budala sa muslimanske strane kao što je ovaj sa vaše hrišćanske strane i uradi reakciju na akciju!Čemu to vodi? 0110_hahaha Енизе, проблем и јесте што муслимани реагују насиљем (не сви, али масовно) на сваку провокацију. Ено онај што је нацртао карикатуру Мухамеда мора да живи дан и ноћ под полицијском заштитом, па опет замало недавно није убијен. Тео ван Гог није био те среће... Ови још нису ни урадили то што су најавили, а у муслиманским земљама се демонстрира, пале америчке заставе, виче "смрт Америци! смрт Израелу" (какве ли везе па сад има Израел...) итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 А у свом веровању ови евангелици имају и овај сатанизам - Бог ће васкрснути након праведника и грешнике да би их по други пут усмртио. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука