Jump to content

Jermenija proglasila ratno stanje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Azerbejdzanci gadjali kasetnom municijom glavni grad Stepanakert.
Ovo vec lici na rat u Ukrajini, potez ocajnika.

...

143473_76268564_EjQSJIWXYAACP3z.jpg

143473_76268564_EjQSJIXXgAA23jZ.jpg

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Jermenija

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 604
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Deo razgovora na temu zasto se Rusi jos nisu umesali.

...

Jedan kaze: "Кажем, огорченост према Русима је огромна у Јерменији, јер су сви прочитали да Руси у основи чекају да им Јермени пузећи и молећи дођу и покају се за ''анти-руску'' револуцију од пре две године."

Drugi odgovara: "Тако ће на крају и бити. Шта да се заносимо и лажемо...Довољно је кроз Путинов кабинет продефиловало разних ''државничких'' профитера, па Руси умеју да поставе неколико нивоа поверења. И сваки мора да се пређе без фолирања."

I treci odgovara: "To sto su Jermeni u nedacama nema veze sa ODKB. Jermenija nije. Sukob je u Nagorno Karabahu, koj je teritorij Azerbejdzana i po ODKB i po EAEU. I Azerbejdzan je jasno rekao da nece napadati Jermeniju, interesuje ga samo Karabah.

Rusi nisu u savezu sa Jermenijom. I Rusija i Jermenija su u ODKB savezu koji je usko definisani interesni odbrambeni savez i nema veze sa Jermenskim interesma u Karabahu.

Daj da izbacimo emocije iz rasprave. Jermeni su sami rekli, kroz svog ambasadora u Moskvi, da im ne treba pomoc RUsije za sada, ali da je mogu zatraziti..."

I ovo: "Ponavljam, Rusi kad cute su najopasniji. Nije Putin Tramp, pa da ustane ujutro i krene da twituje sa WC solje."

Itd, itd...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jermeni do sad prijavili 158 nastradalih, Azerbejdzanci cute.
Inace, u glavnom gradu Azerbejdzana uvece je na snazi policijski cas, pa i to vec nesto govori.

Подели на овим сајтовима

Jos dva misljenja oko mesanja Rusije. Normalno, nema sanse da ce Rusi tek tako da prepuste celu tu oblast bilo kome pod uticaj, ali je dobro da se zna i politicka pozadina svega toga, koja nije bas jednobojna. Uglavnom, na ovom moze da se nauci koliko su te prozapadne nvo neograniceno stetne i opasne po svaku drzavu. I naravno, uvek nastrada narod, i zato Jermeni zasluzuju nepodeljenu podrsku svih koji drze do normalnosti i opsteljudske slobode.

Taskodje, ovo je iz privatne prepiske, pa uzmite neke od ovih tvrdnji u najmanu ruku sa velikom rezervom, a neke bas izgledaju banalno izmisljene.

...
...

"Postavlja se i pitanje ovoga Pasinjina, ako je prozapadni igrac zasto ne obezbijedi i pomoc sa Zapada. Ako ne moze, zasto ne ide sa vlasti. Jermenija je u raskoraku, a ne Rusija."

"Управо тако.
Уопште се не поставља питање чији је играч.
Мене до овог сукоба уопште Јерменија није интересовала, а онда сам путем Вконтаке, за време ових пар дана сукоба сазнао много о садашњем односу Јерменске владе према Русији и према "Западу", који се рефлектовао и на саме грађане двеју држава.
Ако поставите питање грађанима РФ (не гледајући на верску конфесију) зашто се Влада Русије активније не укључи у сукоб Јермена и Азера прво што ће вас дочекати је гомила фотографија овог типа од пре пар година - тачније 2018, када је тиха обојена револуција извршена у Јерменији која је и довела Пашу (како га Руси називају) на власт.

475069_tmb_114403479_%26%231087%3B%26%231088%3B%26%231077%3B%26%231091%3B%26%231079%3B%26%231080%3B%26%231084%3B%26%231072%3B%26%231114%3B%26%231077%3B.jpg

475069_tmb_200206092_933222_original.jpg

Даље, поставиће вам (руски грађани) следећа питања
- зашто су у Јерменији забрањене све радио станице на руском језику
- зашто је свим ТВ станицама и прогамима на руском језику онемогућен рад
- зашто је и даље шах у две године основног школовања обавезан, а забрањен руски језик
- зашто на стотине прозападних НВО дефакто владају Јерменијом
- зашто је "Паша" сукцесивно правио отклон према Русији и ОДКБ-у за разлику од "Запада"
- зашто је економију усредсредио према стандардима ЕУ, а не Евроазијсе економске заједнице.
И још гомилу питања и видео клипова, на које сам ја остајао без речи у свом незнању о тренутној ситуацији и односу Владе Јерменије према Русији.
Ако будете истрајни у потрази за појашњењем добићете следећи дрзак одговор - " Нека му сада Сорош помогне, он га је и поставио на власт"
Када се у целу причу убаци и религиозни фактор (број припадника исламске вероисповести у Русији), тада се комотно може доћи до закључка да би свако веће војно ангажовање РФ донело само негативан рејтинг Руској Влади и властима у РФ, а самим тим и нестабилност у држави."

Подели на овим сајтовима

Jermeni su za pregovore što ne govori baš najbolje o njihovoj situaciji. Mislim da sledi Rusko mešanje u ovaj sukob.

WWW.RTS.RS

Упркос позивима Минске групе на тренутни прекид ватре и повратак за прегoварачки сто, не јењавају жестоки сукоби Јерменије и Азербејџана око...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Predrag.Kovacevic рече

Jermeni su za pregovore što ne govori baš najbolje o njihovoj situaciji. Mislim da sledi Rusko mešanje u ovaj sukob.

Pitanje je sta to u stvari znaci. Sasvim je moguce da je upravo mesanje Rusa bas to sto sad Jermeni navodno zele pregovore, jer Azerbejdzanci su de facto pokusali da osvoje ceo Nagorno, a nisu pesadijom mrdnuli od pocetne linije.

Evo, uostalom, solidne poruke sa vojnog foruma koja to dobro rezimira.

...

"Све тачке заузете или повраћене се и даље налазе дуж линије контакта, мислим да је најдубља тачка пробоја око 8км и то по тврдњама Азера (вероватно мање), али довољно споро да Јермени могу да стабилизују одбрану. Иначе читав тај појас око званичног Арцаха је потпуно празан, то су све срушена села и читави градићи без живе душе као Фузули нпр. Погледајте на гугл мапама, никад нисам видео тако нешто - стотине и стотине срушених кућа, место за местом.

Колико год БПЛ снимци били застрашујући, треба узети у обзир да Азери каче фактички сваки погодак који остваре, видимо готово сваку јерменску жртву изазвану БПЛ-овима. Са друге стране, веома мало снимака је било јерменских жртава са земље, снимљено од стране Азера, и свега пар снимака са неких заузетих позиција. А са јерменске стране имамо сваки дан по неки снимак мртвих Азера остављених у повлачењу, комаде напуштене опреме, јуче и неких заробљених БМП-ова...

Стиче се утисак да Азери трпе велике несразмерне жртве што се тиче самих копнених борби, а да Јермени трпе огромне жртве путем БПЛ у ударима који се неретко дешавају у позадини. Не би ме чудило да су им жртве свеукупно донекле сличне, наравно то је теже за Јермене због мање количине опреме и људства, али опет они се бране и могу дуже издржати, а делује да су успешни што се тиче самих борби."

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Pitanje je sta to u stvari znaci. Sasvim je moguce da je upravo mesanje Rusa bas to sto sad Jermeni navodno zele pregovore, jer Azerbejdzanci su de facto pokusali da osvoje ceo Nagorno, a nisu pesadijom mrdnuli od pocetne linije

Ne razumem se u vojnu taktiku. Meni bar, najviše govore one dve žene intervjuisane u Jermeniji. Liče mi na srpkinje 99-te, očajne su. Mislim da ako im neko ne pomogne odmah neće dobro da se provedu.

Подели на овим сајтовима

@Predrag.Kovacevic

Evo ti npr. ovde - potpuno unisten azerbejdzanski polozaj, ne kaze cime, ali je verovatno zasut artiljerijskom vatrom posle izvidanja i obelezavanja. Ovako ne prolazi neko ko napreduje, narocito kad ga potpomazu i Turska i Izrael sa sasvim novim BPL.

....

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Predrag.Kovacevic рече

Ne razumem se u vojnu taktiku. Meni bar, najviše govore one dve žene intervjuisane u Jermeniji. Liče mi na srpkinje 99-te, očajne su. Mislim da ako im neko ne pomogne odmah neće dobro da se provedu.

Zene su uvek ocajne kad je rat, i tu nista nije cudno.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

@Predrag.Kovacevic

Evo ti npr. ovde - potpuno unisten azerbejdzanski polozaj, ne kaze cime, ali je verovatno zasut artiljerijskom vatrom posle izvidanja i obelezavanja. Ovako ne prolazi neko ko napreduje, narocito kad ga potpomazu i Turska i Izrael sa sasvim novim BPL.

....

Skoro je počeo sukob pa se verovatno još uvek solidno drže. Za par nedelja će bojim se biti druga priča. Negde sam pročitao čini mi se da im Grci šalju dobrovoljce.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Predrag.Kovacevic рече

Skoro je počeo sukob pa se verovatno još uvek solidno drže. Za par nedelja će bojim se biti druga priča. Negde sam pročitao čini mi se da im Grci šalju dobrovoljce.

Dobrovoljci im dolaze sa raznih strana, ne samo iz Grcke.

Sto se ostalog tice, upravo tu je problem - Azerbedzanci imaju velike gubitke, o kojima sve vreme pokusavaju da cute, a koje nekako treba da opravdaju. Vec se pojavila prica koju oni plasiraju, da je navodno neki njihov general pre samog sukoba odao Rusima neke mape, a to sve lici na polako gradjenje izlazne strategije, obzirom da plan brzog napredovanja nije uspeo.

S druge strane, uvek je mnogo bolje motivisan onaj koji se brani, ne onaj koji napada. A Jermeni su se kalili u ovome unazad 20+ godina, ovaj sukob nije od juce.

I ko sto rekosmo ranije - nema sanse da Rusi dozvole bilo kakvu nestabilnost ispred kapije, ovo sto sad taktiziraju svakako ima neku dobro razradjenu pozadinu. Tako je bilo i u Siriji - mnogi su psovali "pa sto ti Rusi ne zgaze i Turke i ne znam jos koga, kad sigurno mogu", a Rusi sa vrlo malim angazmanom korak po korak samlese sve sto je tamo bilo od drekavaca. Ali promisljeno. Jer osim rata na terenu, jos je vaznija diplomatska pobeda, a tu su mnogo iskusniji nego svi ovi oko njih, i blizi i dalji.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, obi-wan рече

Dobrovoljci im dolaze sa raznih strana, ne samo iz Grcke.

Sto se ostalog tice, upravo tu je problem - Azerbedzanci imaju velike gubitke, o kojima sve vreme pokusavaju da cute, a koje nekako treba da opravdaju. Vec se pojavila prica koju oni plasiraju, da je navodno neki njihov general pre samog sukoba odao Rusima neke mape, a to sve lici na polako gradjenje izlazne strategije, obzirom da plan brzog napredovanja nije uspeo.

S druge strane, uvek je mnogo bolje motivisan onaj koji se brani, ne onaj koji napada. A Jermeni su se kalili u ovome unazad 20+ godina, ovaj sukob nije od juce.

I ko sto rekosmo ranije - nema sanse da Rusi dozvole bilo kakvu nestabilnost ispred kapije, ovo sto sad taktiziraju svakako ima neku dobro razradjenu pozadinu. Tako je bilo i u Siriji - mnogi su psovali "pa sto ti Rusi ne zgaze i Turke i ne znam jos koga, kad sigurno mogu", a Rusi sa vrlo malim angazmanom korak po korak samlese sve sto je tamo bilo od drekavaca. Ali promisljeno. Jer osim rata na terenu, jos je vaznija diplomatska pobeda, a tu su mnogo iskusniji nego svi ovi oko njih, i blizi i dalji.

U to se, nadam se, većina nas uzda.

Meni je interesantno da se Izrael u ovu priču meša na strani Turske iako su njihovi ljuti neprijatelji Palestinci ništa drugo do ostaci tog uništenog osmanskog carstva. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Predrag.Kovacevic рече

Meni je interesantno da se Izrael u ovu priču meša na strani Turske

Nije to samo ovde, to je i sve vreme rata u Siriji.

Подели на овим сајтовима

Jos jedno obaranje. Pretpostavlja se da su ovi An-2 prepakovani u jeftine BPL. Ove naknadne eksplozije posle samog pogodka pokazuju da je avion verovatno bio napunjen necim vrlo eksplozivnim.

...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...