kajaa Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Чисто сумњам да постоји неко ко данас не би сумњао, а о вери Авраамовој и да не говоримо! :cheesy2: Bi li rekao svojoj ženi da pokrije glavu, i da se pristojno obuće prije nego uđe u tvoju kuću? Pa nekada su i kod nas zene pokrivale glavu..Ali,danas se pitam da li bi ga docekali ,mi zene mozda vise...u kratkim pantalonicama,i majcicom na tregercice,dekolte-te ,s golim trbuhom,gdje se vidi pupak...?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Чисто сумњам да постоји неко ко данас не би сумњао, а о вери Авраамовој и да не говоримо! shuntavilo2 Bi li rekao svojoj ženi da pokrije glavu, i da se pristojno obuće prije nego uđe u tvoju kuću? Брате Енизе, мислим да је поента да ли би га препознао и да ли бих поверовао да је Христос пред вратима? Искрено, не верујем да бих га препознао или прихватио да је то он - али, да крајње хипотетичи кажем и да бих поверовао да јесте, ништа не бих мењао у кући - јер, пред Богом Логосом, за кога верујемо да свет кроз Њега настаде и који ће нам на крају свима судити, нема скривања. Примио бих га с најдубљим поштовањем (вероватно бос, пошто сам ионако увек бос у кући осим кад се спремам да изађем). Али, нама је назначен начин Другог Доласка - у слави, на челу ангелских војски, с неба како нас је и напустио. Тако, шта год "христолико" да угледам, не бих поверовао да је Христос пошто смо и били упозорени да се чувамо да нас ко не превари. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Чисто сумњам да постоји неко ко данас не би сумњао, а о вери Авраамовој и да не говоримо! :cheesy: Bi li rekao svojoj ženi da pokrije glavu, i da se pristojno obuće prije nego uđe u tvoju kuću? Pa nekada su i kod nas zene pokrivale glavu..Ali,danas se pitam da li bi ga docekali ,mi zene mozda vise...u kratkim pantalonicama,i majcicom na tregercice,dekolte-te ,s golim trbuhom,gdje se vidi pupak...?? Sestro draga zar samim time što ste naveli nije primjetno u najmanju ruku koliko smo se svi manje više udaljili od izvora.A to pokrivanje glave, kod vas katolika, vidim časne sestre koje iz dna duše poštujem pogotovo kod nas u Kaknju jednu koja ima preko sedamdeset godina, da li je ono obaveza obzirom da to čini mi se jedan od apostola naređuje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Sestro draga zar samim time što ste naveli nije primjetno u najmanju ruku koliko smo se svi manje više udaljili od izvora. A to pokrivanje glave, kod vas katolika, vidim časne sestre koje iz dna duše poštujem pogotovo kod nas u Kaknju jednu koja ima preko sedamdeset godina, da li je ono obaveza obzirom da to čini mi se jedan od apostola naređuje? Da,udaljili smo se svi ,bez obzira o keme se radilo...I sto je najzalnije,mi ne razmisljamo mnogo o tome...jer smo pohlepni za ovozemaljskim,za onim sto je "IN" ,u modi...? Dragi Eniz,hajde...malo pojasni,kako bi to bilo,kada bi na Musleme primjenili,odnosno na Islam...Tko bi bio ,taj ,kojeg mi smatramo Isus Krist..Kod vas je Isa',ali on nema isto znacenje kod vas kao kod krscana...? Tko bi bio taj.da ti danas dodje kao osoba..? Volim zdrav dijalog,pa nam odgovori..ako nije problem..! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давид Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Господ Исус Христос нас стално гледа и пружа руке, а са оним који верује и моли му се он је сваки дан... Вера, слога и поштење – српско су спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Razmišljam… kada bi Spasitelj bio s tobom dan-dva, bi li ti nastavio raditi stvari koje redovito radiš?/ mozda bi nastavila raditi po starome,samo nekako ipak mislim ,da postoji mogucnost da se moj zivot izmjeni...(ako ga nebi prepoznala,svakako..jer bi misla,covjek kao i svi drugi) Bi li nastavio govoriti ono što uvijek govoriš?/..ako pomislim na Apostole,kako su oni svoj zivot izmjenili ,kako su se obratili,tko zna mozda bi i ja imala tu milost...( inace trudim se da ne govorim loso..) Bi li se tvoj život nastavio kao što živiš sve druge dane?/..Ne ,vjerujem...moralo bi se nesto promjeniti.. (samo ,kako je ovo vise u sali razmisljanje,mislim da bi me sumnja,a mozda i nevjera ..izdala) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 24, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Господ Исус Христос нас стално гледа и пружа руке, а са оним који верује и моли му се он је сваки дан... Da,u pravu si,...Ipak,ovdje se pita..Sta mislis,kada bi dosao kao OSOBA... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давид Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Вероватно бих схватио да је дошао крај времена. Иначе, вероватно бих се повећало страхопоштовање и сећање на Бога и вероватно би се свако у тој прилици побољшао. Вера, слога и поштење – српско су спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Вероватно бих схватио да је дошао крај времена. Иначе, вероватно бих се повећало страхопоштовање и сећање на Бога и вероватно би се свако у тој прилици побољшао. Davide, dobrodošao na forum :group111: ! sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давид Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Вероватно бих схватио да је дошао крај времена. Иначе, вероватно бих се повећало страхопоштовање и сећање на Бога и вероватно би се свако у тој прилици побољшао. Davide, dobrodošao na forum ! Хвала. 8086.gif Вера, слога и поштење – српско су спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 24, 2010 Пријави Подели Написано Август 24, 2010 Dobro nam došao Davide! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 29, 2010 Bi li poveo Isusa sa sobom svugdje gdje ideš /s moje strane da,bila bi mi cast...samo,da li bi ON htio ici samnom,jer tko zna,da li bi to sto ja radim imalo za NJEGA...neku vrijednost,i smisao..?? ili bi možda promijenio svoje planove tih dana?/ako bi se ponasao ON,kao kod apostola ,sigurno bi promjenila moje planove.. Bi li ti bilo drago upoznati Ga sa svim svojim prijateljima/ mislim kako je ovo vise u sali..ali u istini bila bi mi velika cast,bila bi rado napravila festu,kao i svakom mome gostu koji mi dodje u kucu... ili bi se ponadao da neki od njih neće doći dok On ne završi posjet?/ nemam taj problem,za mene su svi 8086.gif...Ako,netko drugi zbog NJEGA ne zeli doci,to onda nije moj problem... Samo,kad to zaista bilo moguce...i ostvarivo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука