Jump to content

kad bi Isus Krist došao danas kao osoba biti neko vrijeme s tobom

Оцени ову тему

Препоручена порука

ja bih se zabrinuo...znao bih da je onaj Dan blizu

Без љутње...

У томе лежи и једна од кардиналних разлика између муслиманске религије  

и онога шта нам је Господ Добри, Добри пастир, говорио.

Сада је тај Дан близу, а онда, Његовим доласком,  наступа тај дан.

А када након кијамета ,,дође један у своје име, не у име Бога Оца, јер ће одрицати и Оца и Сина" (Свето Писмо),

муслимани ће  тога прихватити за Христа whackado

Извини,али откуда знаш да ће "тога" прихватити као Христа?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Без љутње...

А када након кијамета ,,дође један у своје име, не у име Бога Оца, јер ће одрицати и Оца и Сина" (Свето Писмо),

Зато што чекају Исуса Христа, али који ће, по њиховој вери, доћи тако да то неће бити  последњи дан овога света,

и још,

судиће хришћанима и овако - одрећиће Оца и Сина, то прво,

а друго - сломиће им Крст...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Без љутње...

Зато што чекају Исуса Христа, али који ће, по њиховој вери, доћи тако да то неће бити  последњи дан овога света,

и још,

Како можемо поуздано знати ко ће а ко неће препознати Онога Који је за Себе рекао:"Ја сам Алфа и Омега,Почетак и Свршетак,Први и Последњи" (Откр.22,13)? Многи,брате мој,многи ће од оних који буду живи у том тренутку,независно од религије којој припадају,се сетити ових речи јер је засигурно свако у роду људском барем једном у животу чуо за Њега и ове свете речи које ће се пред њиховим очима обистинити...како се оне само лако разгоре у срцу човеком,брате мој,и у трену воде ка спасењу!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Без љутње...

муслимани ће  тога прихватити за Христа :drugarstvo:

Bratac mi smo prihvatili Hrista, a tada ćemo ga nema sumnje slijediti i boriti se zajedno sa njim protiv antihrista.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ајде, Енизе, замолио бих те, реци им  које ће три ствари, по вери муслиманског живља,

да учни тај кога чекају,

пре него што крене у ту борбу на земљи.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

kad bi Isus Krist  došao danas kao osoba biti neko vrijeme s tobom

Bi li se presvukao prije nego Ga pustiš unutra

ili bi sakrio neke časopise i postavio Bibliju na njihovo mjesto?

Bi li sklonio svoju svjetovnu glazbu, a izvadio crkvenu pjesmaricu?

Bi li mu mogao dopustiti da uđe odmah ili bi ga zavlačio naokolo?

Razmišljam… kada bi Spasitelj bio s tobom dan-dva,

bi li ti nastavio raditi stvari koje redovito radiš?

Bi li nastavio govoriti ono što uvijek govoriš?

Bi li se tvoj život nastavio kao što živiš sve druge dane?

Bi li poveo Isusa sa sobom svugdje gdje ideš

ili bi možda promijenio svoje planove tih dana?

Bi li ti bilo drago upoznati Ga sa svim svojim prijateljima

ili bi se ponadao da neki od njih neće doći dok On ne završi posjet?

Bi li ti bilo drago da On ostane s tobom za stalno

ili bi odahnuo kada konačno ode?

Možda bi bilo zanimljivo znati što bi ti stvarno radio

kad bi Isus došao danas kao osoba biti neko vrijeme s tobom

Izvor: andjel.com

Овај текст је написао неко ко изгледа уопште неверује у Христа као у Бога, него гледа на Христа као на човека у оном типичном америчко-протестантском маниру. Но ајде да пробам и поред тога да оговорим:

Bi li se presvukao prije nego Ga pustiš unutra

ili bi sakrio neke časopise i postavio Bibliju na njihovo mjesto?

Bi li sklonio svoju svjetovnu glazbu, a izvadio crkvenu pjesmaricu?

Bi li mu mogao dopustiti da uđe odmah ili bi ga zavlačio naokolo?

Овде се мисли вероватно на изненадну ненајаваљену посету. Дакле не би се пресвукао, сакрио часописе, нити поставио Библију, нити бих склонио световну глазбу нити извадио песмарицу нити би Христа завлачио да све то постигнем. Христос као Бог који провиди сво срце људско и ум, зна шта ми мислимо и шта радимо, тако да би било пред Богом смешно сакривати часописе и поставити Библију као да изгледа смо ми много ревносни...

Razmišljam… kada bi Spasitelj bio s tobom dan-dva,

bi li ti nastavio raditi stvari koje redovito radiš?

Bi li nastavio govoriti ono što uvijek govoriš?

Bi li se tvoj život nastavio kao što živiš sve druge dane?

Када би се појавио Спаситељ и био са мном дан два, не би се од Њега одвајао ни секунда и прекинуо би све своје послове и сав живот свој Христу Богу предао. Не би ништа ни говорио, најпре бих тражио од Господа опроштај сагрешења, а онда би само ћутао и чекао да Господ крене да говори.

Bi li poveo Isusa sa sobom svugdje gdje ideš

ili bi možda promijenio svoje planove tih dana?

Bi li ti bilo drago upoznati Ga sa svim svojim prijateljima

ili bi se ponadao da neki od njih neće doći dok On ne završi posjet?

Хм...да водим Бога не места на која ја идем... :drugarstvo: баш је комичан онај што је ово писао. Дакле не бих се усудио овако богохулити, и наравно у тим тренуцима за мене не би постојали никакви планови, тј овај свет би био као нешто што не постоји. Што се тиче упознавања пријатеља, па мислим да би било довољно и помислити на то како би било дивно да је неко још од њих овде, и Бог који види мисли ако види да ја то помишљам са вером и љубављу, свакако ће ако изволи учинити да се сви они појаве убрзо ту.

Bi li ti bilo drago da On ostane s tobom za stalno

ili bi odahnuo kada konačno ode?

Možda bi bilo zanimljivo znati što bi ti stvarno radio

kad bi Isus došao danas kao osoba biti neko vrijeme s tobom

Ово је и сулудо помислити, о некаквом ексклузивном удостојавању "мога величанства" да поред мене остане живи Бог...

Дакле шта бих радио стварно када би се Исус појавио предаме?

Сео бих поред Његових ногу и чекао да почне да говори.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ајде, Енизе, замолио бих те, реци им   које ће три ствари, по вери муслиманског живља,

да учни тај кога чекају,

Isus kada dođe ukazat će ljudima koje je ispravno vjerovanje, i slijedit će ga oni koji ga budu voljeli.Po nama ukazat će na neispravno vjerovanje u njega neće njegovi sljedbenici imati krsteve, oni koji ga budu prihvatili slijedit će ga a oni koji budu ga odbili umirat će i on će ubiti Antihrista.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Без љутње...

муслимани ће  тога прихватити за Христа :drugarstvo:

Зато што чекају Исуса Христа, али који ће, по њиховој вери, доћи тако да то неће бити  последњи дан овога света,

и још,

Без љутње...

муслимани ће  тога прихватити за Христа smej.gif

и још,

Како можемо поуздано знати ко ће а ко неће препознати Онога Који је за Себе рекао:"Ја сам Алфа и Омега,Почетак и Свршетак,Први и Последњи" (Откр.22,13)? Многи,брате мој,многи ће од оних који буду живи у том тренутку,независно од религије којој припадају,се сетити ових речи јер је засигурно свако у роду људском барем једном у животу чуо за Њега и ове свете речи које ће се пред њиховим очима обистинити...како се оне само лако разгоре у срцу човеком,брате мој,и у трену воде ка спасењу!
to je vec pitanje UVERENjA.postujem izbor.oko toga se mozemo do sudnjega dana preganjati.i sto kaze onaj pisac "cerati".ajde da to ostavimo za taj dan.a do tad da vidimo,koliko je u nasoj moci, i da pokusamo udesiti da na ovom dunjaluku u zdravlju i miru prozivimo.ovde se na dunjaluku i Dzenetska kuca zida....iskusenja i fitni nikad malo,a insan je slabo bice.rece jedan cuveni imam,Hambelija,kada su ga upitali o tome da li ce u raj "wAllahi,AKO mi desna noga kroci u Dzennet,za levu necu biti siguran"
Подели на овим сајтовима

Ајде, Енизе, замолио бих те, реци им   које ће три ствари, по вери муслиманског живља,

да учни тај кога чекају,

Isus kada dođe ukazat će ljudima koje je ispravno vjerovanje, i slijedit će ga oni koji ga budu voljeli.Po nama ukazat će na neispravno vjerovanje u njega neće njegovi sljedbenici imati krsteve, oni koji ga budu prihvatili slijedit će ga a oni koji budu ga odbili umirat će

i on će ubiti Antihrista.

Spominje se u hadisima (Buharija i Muslim) da će se u to doba pojaviti Mehdi čovjek

koji će povesti islamski ummet u borbu protiv Dedžala i židova koji ga budu slijedili.

Isa a.s., će se ponuditi da klanja kao imam,

ali će on to odbiti govoreći, kako prenosi Imam Muslim,:

“Ne, Allah dž.š., je počastio ovaj ummet tako da vi možete jedni druge predvoditi.”

On neće doći u funkciji novog poslanika, nego kao jedan od pripadnika Muhammeda s.a.v.s.,

koji će voditi muslimane po Knjizi našeg Gospodara tj. Kuranu i sunneta našeg Poslanika a.s.

Isa (a.s.) će slomiti krst i ubiti svinju.

Ukinut će dogmu o njegovoj smrti i uskrsnuću,

gdje će svima dati do znanja da je on samo Allahov rob kojem je Allah dao poslanstvo.

Подели на овим сајтовима

Он све види и све зна. Нема ту шта да склањам и сакривам. Све види шта радим, шта говорим и шта мислим.

Мислим, тешко ми је сад да одговорим на питање-шта ако хипотетички, дође као човек? Неће доћи као човек, са земље.Већ ће се прво указати знак на небу и доћи ће са неба. По томе ћемо и знати да је то Он-Христ. Можда и не треба да причамо о томе "како би било, ако...?"

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Он све види и све зна. Нема ту шта да склањам и сакривам. Све види шта радим, шта говорим и шта мислим.

Мислим, тешко ми је сад да одговорим на питање-шта ако хипотетички, дође као човек? Неће доћи као човек, са земље.Већ ће се прво указати знак на небу и доћи ће са неба. По томе ћемо и знати да је то Он-Христ. Можда и не треба да причамо о томе "како би било, ако...?"

Не треба сестро горе овај текст каје схватити озбиљно. Наравно да ће Христос доћи само још једном у свом другом и славном доласку, него оно горе више треба схватити поетично, као и одговор поетичан чисто да се види како ко размишља, тј како верује. Знаш да је Достојевски када је писао Великог Инквизитора такођер негде у Шпанији у средњем веку сместио Христа као да је други пут дошао...Но знамо да је прича о Великом Инквизитору јако поучна прича.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

:drugarstvo:
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Како можемо поуздано знати ко ће а ко неће препознати

Дакле - Isa (a.s.) će slomiti krst i ubiti svinju!

А у Кур'ану још пише да ће одрећи да је Бог Отац,

одрећи ће Оца и Сина. А погледајте, након свега, и ово  упозорење - 1. Jн. 2,22,

па закључите,

без љутње,

кога муслимани ч е к а ј у.

Подели на овим сајтовима

Дакле - Isa (a.s.) će slomiti krst i ubiti svinju!

А у Кур'ану још пише да ће одрећи да је Бог Отац,

одрећи ће Оца и Сина. А погедајте, након свега, и ово  упозорење - 1. Jн. 2,22,

па закључите,

без љутње,

кога муслимани ч е к а ј у.

Valjda ga ne čekamo da nam dođe  kaže e vi muslimani neispravno vjerujete.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Не треба сестро горе овај текст каје схватити озбиљно. Наравно да ће Христос доћи само још једном у свом другом и славном доласку, него оно горе више треба схватити поетично, као и одговор поетичан чисто да се види како ко размишља, тј како верује. Знаш да је Достојевски када је писао Великог Инквизитора такођер негде у Шпанији у средњем веку сместио Христа као да је други пут дошао...Но знамо да је прича о Великом Инквизитору јако поучна прича.

Да, да...и ја нисам схватила озбиљно. Само кажем, некако просто не могу да ту најбитнију ствар заборавим, па да замислим другачије. Онако обично-дође неко у госте. Није да немам машту, али у овоме ми не иде. Интересантно, блокада у глави и то је то

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...