Гости Guest свештеник Иван Написано Август 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2010 Драги пријатељи, посетиоци, хвалитељи и критиканти портала Поуке.орг, решио сам да се упустимо у још једну авантуру: Ускоро због вас заједно са сарадницима покрећем "Разговоре о парохијском животу са свештеником" преко TeamSpeaka3. Зато, што пре инсталирајте овај програм, ако га немате. Ево упутства за коришћење TeamSpeak3: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6323.0.html Како ћемо разговарати? Спонтано. Они који су слушали неке моје беседе и предавања знају како то радим. Увек желим да додирнем ваше срце, да оживим у вама оно што је заиста ваш пут и ваше назначење у Цркви. Црква је спремна да прими све људе: и добре и лоше, и велике и мале, дебеле и мршаве, паметне и мање паметне, праведнике и грешнике... све. А шта очекује од нас? Да сами себе и једни друге и сав живот свој Христу Богу предамо. Зашто? да би крај живота нашега био без бола, непостидан имиран и да ДОБАР одговор дамо на страшном Христовом суду. Теме ћете бирати ви. Питајте о свемушто вас занима. Питања и називе тема можете остављати овде. Шта треба да очекујете од мене? Ништа специјално. На многа питања ја нећу знати одговор али жемо се потрудити дага заједно пронађемо. За кога су намењени ови разговори? За оне који желе да на врло једноставан, разуман и очигледан начин допру до суштине Цркве- Литургије. Зато ће ови разговори бити нека врста КАТИХЕЗА-поука за улазак у Цркву, оно што очигледно недостаје данашњој Цркви. Ето, толико... почећемо одмах после Сабора у Денковцу 27. и 28. августа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 mense0198626478946378946 :291291291: smiley-dance007 http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Август 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2010 Оно што обавезно желим да Вам поручим: Не желим да будем ничији духовник нити било шта више од једног човека, свештеника који жели са вама да подели своје искуство вере и нека размишљања. Можда се у свему томе негде сретнемо... ви имате своје путеве, своје духовне родитеље (не знам да ли знате да духовни отац може да буде било ко: ваша верна баба, комшија који је био пун вере и љубави- као у мојем случају, неко дете...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 Духовника није обавезно ни да имамо. Док није настало монаштво није ни било духовника, били су само учитељи који су живели међу народом, и који су најчешће били ни мање ни више или епископи или јереји нешто касније, или просто школовани богослови. Дакле у првим хришћанским временима многе недоумице су управо решавале саборно, када се окупе људи да разговарају и размељују искуства и једни од других уче. Отуд и онај дивини обичај који нама у СПЦ хвали, а то је окупаљње у парохијским домовима након литургије да се разговара са својим протом и међусобно упознаје. Тако да ми се ова идеја оче коју износиш јако допада и било би добро да се што више људи укључи. mense0198626478946378946 Srdjan Radovanovic је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 Meni se takodje svidja, samo da treba di istaliram TeamSpeak3. smiley-dance007 :291291291: Bogorodicaaaaaa Srdjan Radovanovic је реаговао/ла на ово 1 "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Август 18, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 18, 2010 Духовник је онај који те рађа Духом за Литургију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 И mense0198626478946378946 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Август 18, 2010 Пријави Подели Написано Август 18, 2010 Како сам већ негдје на форуму написао, идеја је одлична kolce У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 klapklap kafa i novine "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 mense0198626478946378946 0304_smile4 bighugbighug bighugbighug 0304_smile4 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Пуна подршка за идеју оче - дакле, "виртуелни парохијски дом..." smej.gif smej.gif mense0198626478946378946 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Пуна подршка за идеју оче - дакле, "виртуелни парохијски дом..." 0110_hahaha mense0198626478946378946 0110_hahaha mense0198626478946378946 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Август 19, 2010 Пријави Подели Написано Август 19, 2010 Evo jedan `bezveze` komentar, cisto da pratim temu u buduce, zanima me kad ce ovo da krene Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Evo jedan `bezveze` komentar, cisto da pratim temu u buduce, zanima me kad ce ovo da krene 0110_hahaha Ето, толико... почећемо одмах после Сабора у Денковцу 27. и 28. августа. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
svetlanabl Написано Август 22, 2010 Пријави Подели Написано Август 22, 2010 Оно што обавезно желим да Вам поручим: Не желим да будем ничији духовник нити било шта више од једног човека, свештеника који жели са вама да подели своје искуство вере и нека размишљања. Можда се у свему томе негде сретнемо... ви имате своје путеве, своје духовне родитеље (не знам да ли знате да духовни отац може да буде било ко: ваша верна баба, комшија који је био пун вере и љубави- као у мојем случају, неко дете...) Oпростите,али ово нисам знала.Колико знам,духовном оцу се исповедамо,он нас причешћује,прати,усмерава,обавезује,разрешава,ми смо његова одговорност.Не знам како ово друго функционише,први пут чујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука