Jump to content

Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB)

Препоручена порука

пре 37 минута, JESSY рече

@sanja84 pošto imam i gerb i hijatus herniju, može li to praviti probleme sa disanjem...?

mene gastroenterolozi ubedjivali da ne....

Ako si mislila na moje 'gusenje' tog jutra, to je bila posledica toga da mi se kislina nalazila na ulazu u dušnik I borila sam se da je ne udahnem... 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

U početku sam samo viruckao na forum,da bi se kasnije i ozbiljno navukao. Znam da je red da se čovjek prvo predstavi i stalno to odlažem. Ali moram sad nešto da napišem. 

Prošle jeseni sam imao problema sa disanjem i šetao po doktorima,kardiolog,pulmolog,da bi ustanovili GERB. Najveći stručnjak za GERB kod nas je dr.Slobodan Mitrović,čovjek je inače ORL,bude privatno na poliklinici Atina u Novom Sadu. Kad sam vidio dijetnu listu shvatio sam GERB kao svojevrsnu epitimiju za razne neumjerenosti od ranije. Skoro sve što volim je sa zabranjene strane:) koristio sam i neku medicinu,ali mene lično je spasio Fitopower,veganski dodaci ishrani,njihove tinkture i šejkovi i programi detoksikacije. Naravno bitan je kontinuitet,ali to još nikako da prelomim,ali svi putevi idu u tom pravcu. Imao sam ranije neke izlete sa makrobiotikom itd.i tada se zaista najbolje osjećam. Ne namećem naravno ništa,ali po meni jedino rješenje. Umrijeti od stomaka,ne zvuči baš reprezentativno za neko žitije:) Bitno je ustanoviti,ljudi kašlju po 10 godina,ne znaju da može od refluksa. Probaću da zakačim dijetnu listu. 

Jessy je inače forum za sebe,nadam se da sam malčice pomogao. Svako dobro

20200721_151744.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Uglješa рече

Znam da je red da se čovjek prvo predstavi i stalno to odlažem.

nemoj da te to opterećuje...opušteno...radi kako ti odgovara...

hvala na iskustvu...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, sanja84 рече

Ako si mislila na moje 'gusenje' tog jutra

ne...ja generalno imam problem sa disanjem...nedostatak vazduha...bila na pulmologiji, sve odradila i nema veze sa disajnim organima...

pošto imam i kilu, pomislila sam da je ona razlog...jer taj problem osećam da mi dolazi iz stomaka...

medjutim, oni me svi ubedjuju da nema veze...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

verovatno ima tu više udruženih stvari i problem je što ne postoji holistički pristup lečenju, već svaki specijalista gleda sam svoj organ...

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sanja84 рече

@Justin Waters čudo da su ti kortikosteroidi po mogli ( .

BMJOPEN.BMJ.COM

) Mozda antibiotici... Iako nisam razumela čime si bio zarazen. Zato sto gastritis občino izaziva bakterija... It'd.  

Bio sam zaražen dengi virusom. U procesu oporavljanja to je izazvalo nekakvo komešanje u organizmu i izazvalo prsnuce jednog očnog kapilara. Očni ljekar je pregledao oko s nekim instrumentima sa refleksijom i ne znam ti čim, i ubrizgavali mi fluorescentnu tečnost i onda opet posmatrai sve tako i valjda su vidjeli da je izazvano nekakvom upalom. E zbog te upale su mi dali kortikosteroide i to poprilično jaku dozu i to sedam dana. Sve do tad moje stanje sa gastritisom i refluksom je bilo ono koje sam radio kući, znači zvanično Beretov jednjak, GERD i stanjena sluzokoža sa vidnim ranicama...nije bilo helikobakterije. Tad sam trpio te izlive kiseline, međutim nakon tih kortikostereodia prosto više nisam ništa osjećao i vidno se popravilo stanje. Onda sam dva puta radio gastroskopiju i rekoše ma kakav Beretov jednjak nema tu ničega, niti gastritisa imam, i helikobakterija nešto slabo jedva da je ima... i video snimak imam gdje se lijepo vidi zabjeljena sluzokoža. 

E sad u prilog tome što si stavila da koritkosteroidi mogu izazvati unutrašnje krvarenje, imao sam čirić i to je bio izavano upravo tim steroidima, srećom nije bilo nešto ozbiljnije. Ali evo do danas uz povremene napade kisline koje vjerovatno mnogi ljudi imaju zbog samog načina savremene ishrane i sve ništa...jedem začinjeno, ljuto, alkohol, sve živo samo još ne i metal i plastiku :))

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, sanja84 рече

@Justin Waters covece sta si ti prosao... Ja to zovem denga, gledam dengi... Na ruskom pare, pa rekoh kakve pare sad... :) a to je valjda mozda I pravilnije. Ja navikla denga. 

Sve zavisi kako se izgovara. Engleski izgovor je dengi, španci iz čijeg jezika moguće potekla ova riječ kažu denge, a tamo gdje sam se zarazio "dengu", pa onda kod tebe denga...:smeh1:

• Хахаха 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...