Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Busting Cold War propaganda: What China is really like

Red Lines host Anya Parampil speaks with Danny Haiphong, a contributing editor at the Black Agenda Report, about his recent, eye-opening two-week-long trip to China.

By Anya Parampil

In this interview with Red Lines, journalist and author Danny Haiphong discusses what he learned about China’s economic model, it’s efforts to reduce poverty nationwide, and his experience in Xinjiang, the province where western media, politicians, and human rights groups claim Beijing is housing millions of muslims in concentration camps. Did Danny see any evidence of this policy, and what do average Chinese people think about the claims?

https://thegrayzone.com/2020/01/22/busting-pro-war-propaganda-what-china-is-really-like/

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

On nije bio Hrvatski komunisticki diktator - vec Jugoslovenski. Bez Srba ta drzava nikada ne bi postojala. Nisu ga za diktatora jugoslavije postavili hrvati - nego Srbi. Nisu hrvati ubili petra bojovica od batina na mrtvo - vec Srbi. Nisu hrvati stojali mirno dok se sudilo drazi mihajlovicu - vec Srbi. Nisu hrvati sami sebi oprostili jasenovac - vec su im Srbi oprostili u ime bratstva i jedinstva.

Drugim recima, Srbi su u toj prici pokazali da su spremni na licemerje prema sebi - pokazali su da Srpski narod treba... kako rece onaj gospodin.

Ako pogledas i analiziras titove poteze u Jugoslaviji su najbolje prosli - muslimani. Oni bukvalno ne zasluzuju nista od teritorija, a dobili su vise-manje sve sto su zeleli, samo zato sto su cutali i slagali se sa svime. Hrvati su iza njih, oni nisu dobili herceg bosnu.

Kapetan ti je u zatvoru u Zagrebbu a Seki u BGD..

Ali mi nisi odgovorio kada su hrvati postali njihovi saveznici a nisu Srbi iz hrvatske kada je predsednik hrvata bio Titov general? Kako im nije smetao general komunisticki za saveznistvo a Milosevic jeste? Kucan im nije smetao a Milopsevic jeste ... Evo Seki je bio antikomunista , kako njega nisu podrzali a jesu Izetbbegovica? Karadzic nije bbio komunista a opet su bili protiv Srba? Zasto uvek protiv Srba i u hrvatskoj i u bosni i na kosmetu i u Srbiji? Slucajno se desilo ili. smo mi po defaultu njihovi neprijatelji i tako se odnose prema nama bez obzira o kojoj se drzavi radi? Uvek protiv Srba...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Kapetan ti je u zatvoru u Zagrebbu a Seki u BGD..

pa normalno, politikant (seki) na slobodi a heroje preve u zatvore.
(inace dragan je odsluzio kaznu)..

da smo bili pametni da im ponudimo babica i seselja u zamenu za dragana to bi bio dobar posaao..

Ali mi nisi odgovorio kada su hrvati postali njihovi saveznici a nisu Srbi iz hrvatske kada je predsednik hrvata bio Titov general?

Jesam. Objasnio sam ti. Nije vazno sta je bio i ko je bio vec kako se postavio prema njima.

Zasto uvek protiv Srba i u hrvatskoj i u bosni i na kosmetu i u Srbiji? Slucajno se desilo ili. smo mi po defaultu njihovi neprijatelji i tako se odnose prema nama bez obzira o kojoj se drzavi radi? Uvek protiv Srba...

Objasnio sam ti vec. Sve je posledica toga kako su srpski lideri delovali prema amerikancima. Nisu prihvatali kompromise i saradnje, sve su hteli da uzimaju nista nisu hteli da daju.

I jos sam ti naveo primer sukoba bosnjaka i hrvata gde su amerikanci stali na stranu bosnjaka, na sta je tudjman rekao "u redu, dobro" .

I ti u zivotu i poslu ne bi saradjivao sa ljuidma koji hoce sve da uzimaju a nece nista da daju... to ne znaci da si ti vecni neprijatelj tih ljudi..vec samo da neces da saradjujes sa stranom koja nije za saradnju u tom momentu.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, haveaniceday рече

Objasnio sam ti vec. Sve je posledica toga kako su srpski lideri delovali prema amerikancima. Nisu prihvatali kompromise i saradnje, sve su hteli da uzimaju nista nisu hteli da daju.

Od koga su uzimali ? Od Amera? A kome su trebali da daju? Amerima? Upravo je ovbde problem kopji ti ne kapiras. Zasto hrvati nisu dali ili trebali da daju a jesu Srbi i u hrvatskoj i u Bosni i na Kosmetu? zato sto su Srbi americki neprijatelji i od njih se uzimalo i davalo drugima. Ovo ti ne kapiras a jako je jednostavno, Ti si kao fudbaler koji stalno napada svoj gol ... :)) 

Mladjoni opameti se ...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bilbija рече

Zasto hrvati nisu dali ili trebali da daju a jesu Srbi i u hrvatskoj i u Bosni i na Kosmetu?

Naveo sam ti primer u kom su dali. Herceg bosna.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Ko je dao? Kako mozer hrvatska da da deo bosne a Srbija ne moze deo hrvatske? I kome su dali? Zasto nisu dali Banja Luci?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bilbija рече

Kako mozer hrvatska da da deo bosne a Srbija ne moze deo hrvatske?

Pa lepo, Srbija je mogla da da deo Hrvatske, zvani RSK. Ne razumem pitanje?

Цитат

I kome su dali?

onima sa kojima su se sukobili oko tog parceta zemlje.

Цитат

Zasto nisu dali Banja Luci?

Zato sto se nisu sukobili sa banjalukom nego sa muslimanima, oko tog dela zemlje.

prosto receno, hrvati su pragmaticniji i racionalniji od srba u tom momentu bili/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Pa lepo, Srbija je mogla da da deo Hrvatske, zvani RSK. Ne razumem pitanje?

onima sa kojima su se sukobili oko tog parceta zemlje.

Zato sto se nisu sukobili sa banjalukom nego sa muslimanima, oko tog dela zemlje.

prosto receno, hrvati su pragmaticniji i racionalniji od srba u tom momentu bili/

Znaci Ameri, neprijatelji Srba su Hrvate, neprijatelje Srba, naterali da "daju" deo teritorije medjunarodno priznate drzave BiH ( :)) ) , bosnjacima, takodje neprijatelja Srba ... I sada sta tu ima logicnije da se zakljuci osim da su Srbi krivi i da su Ameri nasi prijatelji ali. mi ne valjamo a ostali su dobbri ... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bilbija рече

Slucajno se desilo ili. smo mi po defaultu njihovi neprijatelji i tako se odnose prema nama bez obzira o kojoj se drzavi radi? Uvek protiv Srba...

Управо то: ми смо по дифолту њихови непријатељи. И то не зато што смо Срби, него зато што нас је највише и што смо једина нација са државотворном идејом и регионалном мисијом. И опет, све то нисмо због тога што смо Срби, него због тога што нас је највише и што смо најраштрканији. Чињеница да смо увек потенцијални регионални руски експонент само чини да без гриже савести буду бруталнији према нама.

Хрватска идеја државности је сепаратистичка и изолационистичка: желе своју државу која ће бити свет за себе. Монтенегринска нешто слично томе, само у много мањем капацитету - да буду приватна, мафијашка држава, ту идеје о нацији нема, само имитација нације. Словенци идеју државности и немају - они су сасвим задовољни и да остану покрајина Аустријског царства, само да им се да право на употребу језика и аутономија у комуналним питањима. Албанцима је једина идеја етничко уједињење и они још нису прошли свој 19. век, али парадоксално, једини су мимо све ове екс-Ју багре са којима би бар постојала нека нада за заједнички језик и закопавање ратне секире, да је остало на договору Милошевића и Берише о Косову као делу Србије. Северомакедонци и Бошњаци су туга и куку-леле. Овим првима је крајња амбиција да постану нешто попут "Јужне Словеније", где ће им господари климати главом да нису ни Срби ни Бугари, а ови други су туга Божја без икакве друге свести осим константне сервилности сваком окупатору и која само сања неку своју "босанску Олују" па да уопште и крене да размишља о држави.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

WWW.BLIC.RS

Priča o Putu svile u ostatak sveta stigla je sa Markom Polom i njegovim avanturama. Od tada pa do danas, ovaj kineski mega...

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, fsa рече

Busting Cold War propaganda: What China is really like

Red Lines host Anya Parampil speaks with Danny Haiphong, a contributing editor at the Black Agenda Report, about his recent, eye-opening two-week-long trip to China.

By Anya Parampil

In this interview with Red Lines, journalist and author Danny Haiphong discusses what he learned about China’s economic model, it’s efforts to reduce poverty nationwide, and his experience in Xinjiang, the province where western media, politicians, and human rights groups claim Beijing is housing millions of muslims in concentration camps. Did Danny see any evidence of this policy, and what do average Chinese people think about the claims?

https://thegrayzone.com/2020/01/22/busting-pro-war-propaganda-what-china-is-really-like/

Da, konc logori koje Kinezi prave van naseljenih mesta ne postoje jer ih dečko genije nije video u glavnom gradu provincije na svom turističkom putovanju... a i zato što Kinezi sa kojima je pričao kažu da je to nezamislivo...  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Da, konc logori koje Kinezi prave van naseljenih mesta ne postoje jer ih dečko genije nije video u glavnom gradu provincije na svom turističkom putovanju... a i zato što Kinezi sa kojima je pričao kažu da je to nezamislivo...  :D

Tu si u pravu. Meni je snimak bio zanimljiv iz drugih razloga, a ne kao nekakav dokaz da kampova nema.

Kad smo već kod toga, relevantnija su ova dva izveštaja Svetske banke vezana za "Xinjiang Technical and Vocational Education and Training Project"

WWW.WORLDBANK.ORG

Statement on Education Project in Xinjiang, China

WWW.WORLDBANK.ORG

The World Bank today released the following statement on its recently concluded review of a project in Xinjiang Uygur...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, fsa рече

Tu si u pravu. Meni je snimak bio zanimljiv iz drugih razloga, a ne kao nekakav dokaz da kampova nema.

Kad smo već kod toga, relevantnija su ova dva izveštaja Svetske banke vezana za "Xinjiang Technical and Vocational Education and Training Project"

WWW.WORLDBANK.ORG

Statement on Education Project in Xinjiang, China

WWW.WORLDBANK.ORG

The World Bank today released the following statement on its recently concluded review of a project in Xinjiang Uygur...

Ali to nije to... ovo su srednje škole... sa trajanjem 3 i 5 godina...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Avocado рече

Kada ameri i zapad uopste pricaju o kojekakvim konc logorima treba odbaciti u startu 99% toga kao laz jer smo barem na Balkanu bili u prilici da se uverimo na kolicinu lazi koju su spremni da prosipaju zarad politickih, a u slucaju Kine , ekonomskih interesa ... Srpski logori ovde, konc lageri onde , genocidi i ostale CNN bljuvotine... ne znam da li ste primetili ali taj Washingtonski olos je potpuno odstranio Severnu Koreju iz svog vokabulara , ne postoji vise, sada im smeta Kina jer im uzima poslove, novac, zlato...A ja se nadam da ce i ubuduce. Ja sam poceo prelaziti na Huawei tehniku polagano ... 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...