Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 54 минута, Avocado рече

Izgleda da može:

"Absolutely. I do it often, in the appropriate situations.

Do I have feelings behind that “sorry”? Not at all. I don’t actually feel sorry for whatever was said or done.

A very close friend of mine is the one person who knows the most about my disordered behaviours. Every time I apologize for something, she always playfully says “No you’re not!”
But she still accepts that my apology is as genuine as I can get, because I can still recognize what I did and what it made someone feel, and to me, “sorry” is a way of telling them I acknowledge what I did or said, and that it wasn’t out of ill will.
She knows that, and that’s enough for her. She’s also not afraid of calling me out for anything immediately, so I appreciate that.

More often than not instead of saying “Sorry” I’ll just say “My bad”, because it feels less hollow when I use it."

Ne razumem sta si ovim hteo da kazes, al sam skontao da sve najgore mislis o trampu, tako dami nije vise preterano bitno jer neces stvari da stavljas u kontekst, nego hoces trampa da posmatras u vakuumu u odnosu na tvoj neki ideal kakav bi covek trebalo da bude, i zahtevas od njega uslove koje verovatno i sam ne ispunjavas i niko ih ziv verovatno ne bi ispunjavao. Posebno ne pod onim medijskim okom i tretmanom pod kojim je tramponja.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, fsa рече

Uvek su loši, samo ne u istoj meri... i to ne zavisi od toga ko ih drži, već da li su prisilni ili dobrovoljni, koliko su surovi itd.

Po svim tim kriterijumima GB je bolji od kineksih kampova. GB je jedan zatvor gde zatvaraju ljude koji su highprofile teroristi. Tipa najblizi saradnici bin ladena, ljude koje terete za najgore zlocine. Imao je valjda par stotina zatvorenika max.

Ovo zatvara ljude koji nikakav zlocin nisu pocinili.

I nema "dobrovoljnih" logora, oni su po definiciji nedoborovljni i forma zatvora.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

GB je jedan zatvor gde zatvaraju ljude koji su highprofile teroristi.

Nije... formalno je vojni zatvor... ali se u njega zatvaraju ljudi nezakonito, uglavnom bez ikakvog suđenja... uz veoma perverzne ideje da to kao nije Amerika pa ne važe američki zakoni i Ustav... i da to nisu vojni zarobljenici (prisoners of war) nego "unlawful combatants" pa se na njih ne primenjuju ni Ženevske konvencije koje se odnose na PoW... pri čemu im je čak i njihov Vrhovni sud u nekoliko presuda rekao  gde sve krše američki Ustav... a mislim da im je rekao i da se primenjuje međunarodno pravo... ali su nastavili da se ponašaju kao da te presude ne postoje...

Inače, malo istorije... nacisti su ubijali zarobljene jugoslovenske i ruske partizane upravo sa tezom da to nisu vojni zarobljenici na koje se primenjuju Ženevske konvencije već su nezakoniti borci... zato su insistirali na tome da ih zovu banditen...

Пре сат времена, haveaniceday рече

Ovo zatvara ljude koji nikakav zlocin nisu pocinili.

U GB su takođe (bili) ljudi koji nisu osuđeni ni za kakav zločin... mnogi čak ni formalno optuženi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Zar executive order nije jaci od oba doma?

Nije.

Nije mogao da napravi executive order kojim transferuje i zatvara guantanamo bay?

Nije.

To su upravo te manipulacije koje rade. On je to (da je hteo) verovatno mogao da uradi, al ajd ispravi me ako nije.

Ispravljam te.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Fitch Affirms China at 'A+'; Outlook Stable

After a severe blow to economic activity during the first quarter of this year from the imposition of stringent social distancing measures to contain the spread of the coronavirus, China's economy is now staging a remarkable recovery. Real GDP rose by 3.2% yoy during 2Q20, above Fitch's prior expectations, and up from a 6.8% contraction in 1Q20. While the economic recovery remains uneven, with consumer-driven activity lagging the industrial sector, monthly data outturns continue to gain pace amid low domestic infection rates.

Fitch forecasts real GDP growth of 2.7% in 2020 (previously 1.2%), among the highest across Fitch-rated sovereigns this year, though well below China's five-year historical trend of 6.7%. The risk of further coronavirus outbreaks cannot be ruled out, but the authorities' recent success in rapidly containing a spike in infections in Beijing points to a growing capacity to manage outbreaks locally, without resorting to the kind of large-scale lockdown that would be highly damaging to economic activity. Fitch's baseline assumes growth will temporarily accelerate to 7.5% in 2021, before returning to our estimated trend rate of 5.5% in 2022.

https://www.fitchratings.com/research/sovereigns/fitch-affirms-china-at-a-outlook-stable-27-07-2020

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Avocado рече

Nije.

Nije.

Ispravljam te.

Dobro hvala ti sto si me obrazovao toliko kvalitetno... ne zelim dalje da diskutujem  jer mislim da nemoralno postupam, prosto smo prosirili konverzaciju previse i rasipam je na previse tema, mada ces sto posto sutra dan da pricas da sam pdovio rep al kako god. :)

Inace ja cekam od tebe 2 najgore lazi od strane trampa.....

Цитат

Inače, malo istorije... nacisti su ubijali zarobljene jugoslovenske i ruske partizane upravo sa tezom da to nisu vojni zarobljenici na koje se primenjuju Ženevske konvencije već su nezakoniti borci... zato su insistirali na tome da ih zovu

banditen...

Hvala za istoriju, ali mislim da se svi ovde slazemo da je GB jako jako losa stvar i velika ljiga na licu amerike. Cak i da takve ljude zatvaraju, grozno je da im se radi ono sto se prica da se radi, pa sve i da su sejali smrt kao niko drugi. Posteno sudjenje svako zasluzuje.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, haveaniceday рече

Pa to ti pricam. Ti posle 30 godina ne moz da im oprostis sto smo im pokazali srednji prst pa dobili po njonji - iako je jako pragmaticno. A japanci bili pragmaticni  - pa oprostili dve nuklearke.

To je ona pragmaticnost koja tera japanca da se posvetui kreaiciji jedne cinije (kako si opisao) i spremni su da priznaju poraz i grade nove odnose u svoju korist, ali srbin (bilbija) nije..

Razmisli malo, posto se toliko lozis na japance... kako  su se oni osecaju prema SAD 30 godina posle 2 nuklearke a kako se osecaju srbi posle 20 godina zlocina nad nama.

SAD nije neprijatelj srba nista manje ( niti vise) koliko je neko drugi. Kroz nase odnose sa njima sami definisemo (delom) hoce li nam biti prijatelji ili neprijatelji.

Guis iz vida jednu cinjenicu ato je da je Japan napao SAD i u tom ratu su izgubili...

Srbija nkada nije napala SAD a oni nas jesu iskljucivo iz razloga sto su nam neprijatelji. Sa Japanom su ratovali da i se odbranili, od nas se nisu branili. Oni nama nisu neprijatelji jer smo ih mi napali ili im nesto lose napravili vec jedino i iskljucivo zato sto nam nisu porijatelji vec neprijatelji i tu se nista nece promeniti. Uvek ce oni, nemacka, britanije biti protiv nas i rusa.... tako ce biti zauvek.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bilbija рече

Srbija nkada nije napala SAD a oni nas jesu iskljucivo iz razloga sto su nam neprijatelji.

Jok, napala nas je jer smo ih 10 godina zajevalai, vodili ratove protiv njihovih saveznika i za svaku razumnu ponudu koju su nam dali mi smo terali inat, a ne jer su ti neprijatelji. A pre toga 50 godina ljubili komuniste u guzicu koju su terali inat i americi i rusiji... Svako normalan bi te napao u toj situaciji.

to sto neko ima trenutni interes koji se ne slaze sa tvojim trenutnim interesom ne znaci da ti je neprijatelj osim ako nisi plitak i glup.

Uvek ce oni, nemacka, britanije biti protiv nas i rusa.... tako ce biti zauvek.

Ako im teramo inat i ljubimo ruse u guzicu.. oce... ako resimo da produbimo saradnju sa njima a otkacimo raspale ruse, nece.

To od tebe\nas zavisi.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Jok, napala nas je jer smo ih 10 godina zajevalai, vodili ratove protiv njihovih saveznika i za svaku razumnu ponudu koju su nam dali mi smo terali inat, a ne jer su ti neprijatelji.

to sto neko ima trenutni interes koji se ne slaze sa tvojim trenutnim interesom ne znaci da ti je neprijatelj osim ako nisi plitak i glup.

Ne, ne Mladjoni, nikada mi njih nismo ugrozili ni njihove interese. Da jesmo bili krivi za neprijateljstvo onda bi tvoj rezom bio logican, mi poceli, izguili i idemo dalje...

Ali nismo, Nasa jedina krivica je sto su nas SAD videle kao neprijatelje i tako se odnosili prema nama. A tako se odnose i danas prema Srbima. Srbi su im neprijatelji u Srbiji, na Kosmetu, u Hrvatskoj, u Bosni ...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bilbija рече

Ne, ne Mladjoni, nikada mi njih nismo ugrozili ni njihove interese. Da jesmo ili krivi za neprijateljstvo onda bi tvoj rezom bio logican, mi poceli, izguili i idemo dalje...

Jesmo, kako nismo? Ugrozili smo njihove saveznike hrvate nismo hteli da se dogovrimo sa njima. Hteli su vojnu bazu na kosovu nismo hteli da im damo. Pre toga smo 50 godina koketirali izmedju komunistkog SSSR-a i Amerike, ugrozavajuci interese i jednih i drugih pokusavajuci da izvucemo najvise kajmaka za sebe. Sto nije nista lose, svako treba svoj interes da gleda prvo. Al valjda treba da budes pametan u tom gledanju svog interesa....

Naq stranu sto smo tim hrvatima bukvalno poklonili te teritorije zbog (opet) nase gluposti pa onda .. e znate sta.. one teritorije sto smo vam dali u ime bratstva i jedinstva? e to ocemo nazad... ne moze to tako.... moras da prihvatis greske koje si napravio.

Цитат

Ali nismo, Nasa jedina krivica je sto su nas SAD videle kao neprijatelje i tako se oidnosili prema nama. Srbi su im neprijatelji u Sriji, na Kosmetu, u Hrvatskoj, u Bosni ...

Ne brale, nasa jedina i glavna krivica je sto smo odbacili SAD 1945 i resili da se lizemo sa titom i komunizmom.

WWW.POLITIKA.RS

<p>Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini general Dragoljub Mihailović je, za zasluge u borbi protiv okupatora, 2...

Подели на овим сајтовима

pazi @Bilbija ja sam kroz godine krenuo da se slazem sa nekim tvojim stavovima... al i dalje imam problem sto si jako licemeran i ne prihvatas srpsku odgovornost u nicemu... i gleda stvari poprilicno jedinolicno i plitko.

nemci su danas najveci exploitatori ali i najveci saveznici srbe. Daju nam X a uzimaju nam Y... mi dalje biramo kako ce da ide taj odnos sa nama... po tome kakvu ce vlast da biramo...

Trenutno biramo vlast koja za taj X koji nam daju nemci, najvise koristi u sopstvenu korist... to smoradili i sa proslom vlascu...
A neci ce taj Y njihov da uzimaju pa ce da uzimaju...

biranjem tadica, i danas vucica mi sami pokazujemo da :

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, haveaniceday рече

Jesmo, kako nismo? Ugrozili smo njihove saveznike hrvate nismo hteli da se dogovrimo sa njima. Hteli su vojnu bazu na kosovu nismo hteli da im damo. Pre toga smo 50 godina koketirali izmedju komunistkog SSSR-a i Amerike, ugrozavajuci interese i jednih i drugih pokusavajuci da izvucemo najvise kajmaka za sebe. 

-Od kada su hrvati njihovi saveznici? od '41? Ili su postali njihovi saveznici jer je Tito bio hrvat? Mislim, kada kazes da "smo" koketirali izmedju SSSR i USA trebas biti toliko obavesten da znas da je hrvatski komunisticki diktator Tito to radio a ne "mi". Pored toga Titov komunisticki general Tudjman im je bio drazi od "diktatora" Milosevica koji je uveo visestranacje u Srbiju. Kako to? I Milosevic je bio komunjara dakle, a Kucan iz slovenije koji je placao clanarinu istoj partiji kao i Milosevic i vladao Slovenijom nije? kako to objasnjavas? Ali ako moze ez CNN tumacenja, posto vidim da uspevas da ukapiras da CNN, Washington Post itd znaju i da lazu i izmisljaju, mislim uspevas da ukapiras u slucaju Trumpa pa se nadam da ces biti u stanju istu stvar da ukopcas i u slucaju Srba, Srbije, Milosevica, Seselja itd...

-I zasto su hrvati njihovi saveznici? Sta su to oni uradili bolje od Srba iz hrvatske te su SAD stale na stranu hrvata u tom gradjanskom ratu?

-Ili zasto su i zbog cega im drazi bosanski muslimani i hrvati od Srba iz Republike Srpske? U cemu su oni to bolji i privlacniji amerima od srba iz bosne?

- Ili zato su im Kosmetski Albanci drazi od Srba sa Kosmeta? Zbog cuvene Albanske demokratske tradicije cije temelje je udario Enver Hodza iz Djirokastra? 

Srbe iz Srbije i da ne pominjem, kada mi objasnis u cemu je nedostatak Srba iz Hrvatske, Bosne ili sa Kosmeta te su ameri stali uvek na stranu protivnika Srba ali bez CNN naslova na kojima si se formirao jer iz tebe govori CNN kada kazes "Ugrozili smo njihove saveznike hrvate nismo hteli da se dogovrimo sa njima."..

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bilbija рече

-Od kada su hrvati njihovi saveznici? od '41? Ili su postali njihovi saveznici jer je Tito bio hrvat? Mislim, kada kazes da "smo" koketirali izmedju SSSR i USA trebas biti toliko obavesten da znas da je hrvatski komunisticki diktator Tito to radio a ne "mi". Pored toga Titov komunisticki general Tudjman im je bio drazi od "diktatora" Milosevica koji je uveo visestranacje u Srbiju. Kako to? I Milosevic je bio komunjara dakle, a Kucan iz slovenije koji je placao clanarinu istoj partiji kao i Milosevic i vladao Slovenijom nije? kako to objasnjavas? Ali ako moze ez CNN tumacenja, posto vidim da uspevas da ukapiras da CNN, Washington Post itd znaju i da lazu i izmisljaju, mislim uspevas da ukapiras u slucaju Trumpa pa se nadam da ces biti u stanju istu stvar da ukopcas i u slucaju Srba, Srbije, Milosevica, Seselja itd...

On nije bio Hrvatski komunisticki diktator - vec Jugoslovenski. Bez Srba ta drzava nikada ne bi postojala. Nisu ga za diktatora jugoslavije postavili hrvati - nego Srbi. Nisu hrvati ubili petra bojovica od batina na mrtvo - vec Srbi. Nisu hrvati stojali mirno dok se sudilo drazi mihajlovicu - vec Srbi. Nisu hrvati sami sebi oprostili jasenovac - vec su im Srbi oprostili u ime bratstva i jedinstva.

Drugim recima, Srbi su u toj prici pokazali da su spremni na licemerje prema sebi - pokazali su da Srpski narod treba... kako rece onaj gospodin.

Ako pogledas i analiziras titove poteze u Jugoslaviji su najbolje prosli - muslimani. Oni bukvalno ne zasluzuju nista od teritorija, a dobili su vise-manje sve sto su zeleli, samo zato sto su cutali i slagali se sa svime. Hrvati su iza njih, oni nisu dobili herceg bosnu.

-I zasto su hrvati njihovi saveznici? Sta su to oni uradili bolje od Srba iz hrvatske te su SAD stale na stranu hrvata u tom gradjanskom ratu?

- Ili zato su im Kosmetski Albanci drazi od Srba sa Kosmeta? Zbog cuvene Albanske demokratske tradicije cije temelje je udario Enver Hodza iz Djirokastra? 

Ili zato su im Kosmetski Albanci drazi od Srba sa Kosmeta? Zbog cuvene Albanske demokratske tradicije cije temelje je udario Enver Hodza iz Djirokastra? 

Ima mnogo uzroka, ali za pocetak, hrvati su napustili odmah komunizam i hteli da grade naciju Hrvata. Srbi nisu, Srbi su hteli da zadrzavaju jugoslaviju. Da su Srbi recimo postavili Seselja tada i iskreno krenuli u ideju velike Srbije - smesno ali istinito Mnogo bi bolje prosli. (to su delovi gde sam krenuo da se slazem sa tobom. ) Medjutim Srbijom je vodio milosevic - koji je jasno pokazao dve stvari:

1. Nije spreman na kompromis sve dok ga ne nateras na kolena.
2. Ne zanima ga cime vlada ( da li komunistickom jugoslavijom ili srpskom nacionalnom drzavom) vec samo da vlada.

-Ili zasto su i zbog cega im drazi bosanski muslimani i hrvati od Srba iz Republike Srpske? U cemu su oni to bolji i privlacniji amerima od srba iz bosne?

Milosevicevo ponasanje. Ne zanimaju ih hrvati ili muslimani ili srbi, zanima ih kako se koji od vodja ponasao u toj igri. Milosevic je pokazao da sa njim ne moze da se saradjuje, oni su pokazali da moze - i bili zato nagradjeni. Srbi su pokazali da ne moze i zato bili kaznjeni.

Evo ti primer gde imas velikog srpskog nacionalistu kog zajebavaju politicai iz beograda(milosevic i ekipa, ovdekonkretno u sukobu sa seseljem koji je dosao da lupeta gluposti coveku na ratistu... ):

Srbe iz Srbije i da ne pominjem, kada mi objasnis u cemu je nedostatak Srba iz Hrvatske, Bosne ili sa Kosmeta te su ameri stali uvek na stranu protivnika Srba ali bez CNN naslova na kojima si se formirao jer iz tebe govori CNN kada kazes "

Ugrozili smo njihove saveznike hrvate nismo hteli da se dogovrimo sa njima."..

evo objasnio sam ti gore sta ja mislim i zasto.   Milosevic je uvek stao na stranu protiv amera. Prosto i jednostavno. Hteo je uvek sve da uzme a da ne daje nista, dok nije bio nateran na kolena.

I na kraju, krenuo je da se hvali kako je "sacuvao" RS.. svaka mu cast uspeo je da sacuva jednu teritoriju koja je homogeno cisto srpska.... da je on bolje igrao danas bi ta teritorija bila u sastavu Srbije.

Подели на овим сајтовима

China detaining millions of Uyghurs? Serious problems with claims by US-backed NGO and far-right researcher ‘led by God’ against Beijing

THEGRAYZONE.COM

Far-right Christian fundamentalist Adrian Zenz helped popularize claim China detained millions of Uyghur Muslims. He says he’s...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...