andrej Написано Август 5, 2010 Пријави Подели Написано Август 5, 2010 Жедан, бестрага... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Увек жедан живе воде са извора Логоса shuntavilo2 Andrej verovatno moze pomoci u ovoj diskusiji. Ух, па где ја могу да помогнем. Три добра разлога за крштење? Брате, то је немогуће питање - три моја добра разлога, не морају бити твоји - зар не? Да те боље знам, боље бих могао и да проценним шта би за тебе био добар разлог. Ја нисам имао избора по том питању и крштен сам (готово тајно) у манастиру, непуне две године након рођења. Искрено, не бих ти никако рекао да се крстиш, све док око тога имаш било какве дилеме. Иначе, крштење ти отвара могућност заједнице с Христом. То је заједница коју јесте могуће осетити и искуство које заиста промени живот и поглед на свет. Често и систем вредности. Три разлога: 1. Да пронађеш љубав која гаси сваки страх. 2. Да пронађеш смисао који је изнад сваке истине. 3. Да откријеш мир који не отупљује, него испуњава. Ово би, рецимо, биле три ствари које бих ја издвојио као мени значајне. Али, не значи да су значајне и за тебе. Очигледно, мада сам крштен, више себе сматрам жедним трагаоцем него испуњеним православцем. Исувише ми гордо звучи да се назовем православним. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 5, 2010 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Пишите и мене. И ја сам православац 319.gif БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Многобожац. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Musliman.hvala Allahu dž.š. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Čovjek, koji želi ljudima dobro. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Православац 1405_love Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Православац 1405_loveMe too Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2010 Као што видите има нас 10% римокатолика на форуму што није ни мало занемарљива бројка Беше нас срба у Хрватској више од 10% па нас сведоше на занемарљиву бројку. Не поновило се, мени је драго што вас има. Навикла сам да нас има разних. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 православна '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 gospodza popadija Anette је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 greengrin smej.gif smej.gif 319.gif 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Prijatelje, ovo kao da si usred Teherana pitao da li neko jede praseće? greengrin smej.gif 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 pf, moje religije nema u ponudi.. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Православац у транзиту (одавде до вечности)... 1000000001010 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука