obi-wan Написано Март 4, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 2 минута, nesha973 рече Imaš takve po izboru, recimo ako ti je volja zapadni tu je ESET NOD, ako ti je volja Istočni, tu je Kaspersky (oba u pro licenci, a ne free varijante)... Ma sve ja to znam, ja koristim rusa, ali je smeshan izraz - "krsten" i "nekrsten" antivirus. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 4, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2020 Inace, najbolja softverska zastita od virusa je da napustite Windows, i predjete na neki provereni Linux distro. Ja vec mesecima isprobavam nekoliko njih, i za sad sam prezadovoljan svime sto sam video. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 4 минута, obi-wan рече To da, ali brat nesha misli na onaj uobicajeni serverski bekap. Taj je siguran k`o vrbov klin, kao i sva ta tlapnja o "cloud" servisima za podatke. Мислим да смо имали нешто слично...неки облачић, облак или тако нешто....и ето сигуранције Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 3 минута, nesha973 рече tu je Kaspersky (oba u pro licenci, a ne free varijante)... Ми имамо касперски и то фри варијанту Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 4, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2020 Управо сада, Рапсоди рече Мислим да смо имали нешто слично...неки облачић, облак или тако нешто....и ето сигуранције Najobicnija glupost, i na nju naseda masa ljudi. Znaci, le` mi get dis - "tvoji podaTci se cuvaju nekih 7-8000 km od tebe, i oni su ti, znas, sigurni. Ako nemas vezu sa tim mestom, sta ti ja mogu, vise misli sledeci put, a ovo ce da prodje na kuche i na mache." Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 Ти ликови који краду податке, поготову болницама, и потом за њих траже откуп су, по мом мишљењу, прави и истински злотвори. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 Ово може да се реши техничким описмењавањем службеника (значи кад ти стигне писмо адвоката из Чада са милионима који те чекају или о врелим девојкама на три километра од тебе које те чекају не отвараш) или инсталирањем антивируса и антималвера. Данас има много добрих и делотворних. Ал изгледа да је много велико цимање било и једно и друго, а и неће ником да скочи плата ако заштити податке. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 1 минут, gavrosaurus рече Ти ликови који краду податке, поготову болницама, и потом за њих траже откуп су, по мом мишљењу, прави и истински злотвори. То је интернационална мафија, без икакве етике . nesha973 је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 4, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 2 минута, gavrosaurus рече Ти ликови који краду податке, поготову болницама, и потом за њих траже откуп су, по мом мишљењу, прави и истински злотвори. To bez ikakve sumnje. Ko od bolnice trazi otkupe, obican je fasista. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nesha973 Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 3 минута, obi-wan рече Mislim da je ovde pre bilo nesto onog tipa sto je napisao nesha973 iznad, i onaj komentator kog sam preneo: "vi ste nas xyz posetilac, samo kliknite na link..." Ko je tu pokupio virus, taj i treba da ostane bez podataka. Upravo tako. Bez obzira na sve "krštene" antiviruse, kliktanje na ponude za potenciju, Iphone, letovanja na egzotičnim destinacijama, novi Ferari i tako to, je dovoljno da se maliciozno parče koda uvuče... пре 4 минута, obi-wan рече To da, ali brat nesha misli na onaj uobicajeni serverski bekap. Taj je siguran k`o vrbov klin, kao i sva ta tlapnja o "cloud" servisima za podatke. Ne mogu da uklavirim da ima toliko ljudi koji imaju poverenje u tako nesto. Ne, uopšte nisam mislio na serverski bekap, cloud i ostala tralala rešenja. Nego upravo na USB, eskterne hardove, ili CD DVD. Misliš da oni ne mogu da budu zaraženi? A kada smo već kod bekapa na eksternu memoriju, skoro svima kojima održavam sisteme, moram do besvesti da ponavljam da sve što im je važno snimaju na eksterne memorije, i to u više kopija. Ujedno većina kada kupuje nove kompove, i ne traži optičke uređaje, a fleške im služe da bi na njih stavljali N klipova ili muziku da slušaju u kolima..... obi-wan and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 4, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 1 минут, RYLAH рече Ово може да се реши техничким описмењавањем службеника (значи кад ти стигне писмо адвоката из Чада са милионима који те чекају или о врелим девојкама на три километра од тебе које те чекају не отвараш) или инсталирањем антивируса и антималвера. Данас има много добрих и делотворних. Ал изгледа да је много велико цимање било и једно и друго, а и неће ником да скочи плата ако заштити податке. Od nigerijskog princa, al` bez zafrkancije. Njega su provalili odavno da je slao phishing mail-ove. nesha973 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 elektricni orgazam a sad elektronski reket je li? obi-wan and nesha973 је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 4, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2020 Управо сада, nesha973 рече Ne, uopšte nisam mislio na serverski bekap, cloud i ostala tralala rešenja. Nego upravo na USB, eskterne hardove, ili CD DVD. Misliš da oni ne mogu da budu zaraženi? Mogu, naravno, ali ja ih drzim stalno otkacene od sistema, a snimanje uvek odradim pod debelom zastitom. Sve je to deo informaticke pismenosti, k`o sto gore rece Rylah, samo treba neko i da uci malo. nesha973 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 1 минут, obi-wan рече Od nigerijskog princa, al` bez zafrkancije. Njega su provalili odavno da je slao phishing mail-ove. Мени сад почели да стижу мејлови од адвоката неког богатог рођака који је умро а имао руднике дијаманата и ниједног ближег наследника од мене. Само што не може да се дира тај новац засад, па мора да им се уплати пар иљада за трошкове поступка и банкарске провизије, ал ти се после тога све то враћа. obi-wan and nesha973 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nesha973 Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 1 минут, obi-wan рече Mogu, naravno, ali ja ih drzim stalno otkacene od sistema, a snimanje uvek odradim pod debelom zastitom. Sve je to deo informaticke pismenosti, k`o sto gore rece Rylah, samo treba neko i da uci malo. Problem je što ih mrzi da uče. A i ponude su im "primamljive".... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука