Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

On 28. 10. 2020. at 19:36, Juanito рече

На корак сам од тога да те блокирам, а само сам Билбију и пар сличних блокирао до сада. Много си ме разочарао као човек.

Expand  

Jel mozes da mi objasnis sta bi tacno bio razlog za takav postupak ili misljenje?

I sta se desilo sa svima na ovom forumu? Kad ste svi postali ovoliko licni jbt?

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 20:19, cloudking рече

Jel mozes da mi objasnis sta bi tacno bio razlog za takav postupak ili misljenje?

I sta se desilo sa svima na ovom forumu? Kad ste svi postali ovoliko licni jbt?

Expand  

Подсмеваш ме менталним поремећајима, негираш их, показујеш тотално одсуство емпатије, а као ти је стало до људских живота. Мислио сам да си ти само трол и свађалица, ал си изгледа баш безобразан. 

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 17:46, Juanito рече

И не само економске, него менталне. Колко дуго просечна особа може да буде затворена, а да не крене да развија психичке и психосоматске-болести? А да не говорим о онима који су већ начети. 

ОК, ајд на почетку. Није се знало довољно, није било опреме, да заравњамо криву, пар недеља... Осам месеци касније нек сјашу више. Ако вирус не може да се победи без да се самоубијемо, онда морамо живети с њим уз неке мере опреза и ограничења, ал не преко границе издржљивости. Ова затварања ће само да направе ломове. И нек престану више да се изговарају на старије. И многим старијима је преко главе свега, па су заједно са својом децом одлучили да преузму одређен ниво ризика и наставе да живе. 

Expand  

Hmm... ja na ovo pitanje nemam odgovor. Lično poznajem samo jednu osobu koja je posle višenedeljnih mera kakve smo imali došla do neke svoje granice izdržljivosti. Verujem da je takvim ljudima poprilično teško da ostanu "normalni" u ovakvim situacijama, ali ne znam kako je to biti u njihovoj koži... ja sam ona druga krajnost, imam utisak da ove mere nisam ni osetio... zato verovatno i nisam dovoljno svestan koliko je sve to za neke ljude teško 

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 20:37, fsa рече

Hmm... ja na ovo pitanje nemam odgovor. Lično poznajem samo jednu osobu koja je posle višenedeljnih mera kakve smo imali došla do neke svoje granice izdržljivosti. Verujem da je takvim ljudima poprilično teško da ostanu "normalni" u ovakvim situacijama, ali ne znam kako je to biti u njihovoj koži... 

Expand  

Kapiram da bih nakon visenedeljne socijalizacije, bez mogucnosti pristupa ričardž-samici krenuo da penim i  hodam cetvoronoske.

• Свиђа ми се 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 20:51, fsa рече

Ni tri dana ne bih mogao da izdržim bez nje :)))

Expand  

utjvJL.gif

• Хахаха 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 18:23, Branka62 рече

Ne,to nije ni logično ni racionalno, zato što si potpuno promašio temu ;). Efikasnost vakcine se može ispitati, za bilo koju podgrupu, i za par meseci. Kao što se to sada i radi.

Expand  

Lepo je sto se slazes sa time, mene samo zanima, da li se pravis pametna samo kada pricas sa mnom ili si se pravila pametna kada su eksperti pricali da nema sanse za dve godine, iako si znala da je to cista glupost? 

A najverovatni ce da zaboravimo tu glupost i zavitlavacemo likove kao ja jer su rekli u septembru a ona dosla u novembru ili decembru... ono prosla sve faze testiranja. :)

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 21:06, haveaniceday рече

da li se pravis pametna samo kada pricas sa mnom

Expand  

Ja tvoje komentare mojih poruka baš teško razumem. I ovo kažem najiskrenije. 

ili si se pravila pametna kada su eksperti pricali da nema sanse za dve godine, iako si znala da je to cista glupost? 

Expand  

Prvo, eksperti su pričali Za ne manje od godinu - godinu i po, i to imajući u vidu da skraćenje vremena povlači povećanje broja učesnika, što povlači povećanje troškova. A nisu tada znali da će države i donatori uleteti sa ovolikim novcem. Dakle, nije bila glupost za tadašnji budžet (na koji su mogli računati)

Drugo, ako me sećanje dobro služi, nisam ni komentarisala ništa o tome da li može ili ne može za kraće vreme. Zato i kažem da ne razumem šta pišeš kao komentar mog posta.

A najverovatni ce da zaboravimo tu glupost i zavitlavacemo likove kao ja jer su rekli u septembru a ona dosla u novembru ili decembru... ono prosla sve faze testiranja

Expand  

Evo i ovo. Kada sam te ja zavitlavala po ovom pitanju? Jedino zafrkavanje je bilo oko  poverenja u Kineze.

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 20:30, Juanito рече

Подсмеваш ме менталним поремећајима, негираш их, показујеш тотално одсуство емпатије, а као ти је стало до људских живота. Мислио сам да си ти само трол и свађалица, ал си изгледа баш безобразан. 

Expand  

Pa vidis, ja bih to isto mogao tebi da kazem. Svojevremeno si napisao da treba dopustiti ljudima da sami procene rizik i da bi ti radije umro nego da "zivis ovako"... sto jeste legitiman stav ali gde su u toj jednacini ljudi koji bas  i ne zele da umru? I kojima manje smeta da promene nacin zivota nego budu mrtvi? Ne znam s kojim pravom meni spocitavas odustvo empatije, i da mi je "KAO" stalo do ljudskih zivota (sram te bilo, zbog ovakvih insinuacija bi ti mene sad momentlano blokirao)? Razbacujete  se i ti i ovaj wannabe desnicar pausalnim zakljuccima, proglasavate ljude za debile samo zato sto su spremni na odricanja samo da se ovo sranje sto pre zavrsi.

Ja sam na primer rodjen kao introvert. Radom, mucenjem, radom, trudom, radom i nebrojenim plakanjima glavom zaronjenom u jastuk sam od sebe napravio ekstroverta. To sto si ti osetio za te tri nedelje je nesto sa cime se mnogi od nas bore celog svog zivota, tako da pliz, nemoj meni o nedostatku empatije prema mentalnim pormecajima, ili u slucaju lokdauna, da budemo precizni iz postovanja prema ljudima koji imaju mentalne poremecaje - mentalnom diskomfortu (vidi link).

Evo, ti si covek od nauke. Postavio si lepo pitanje pa mozemo i zajedno da potrazimo odgovor na njega. Pitanje glasi "Колко дуго просечна особа може да буде затворена, а да не крене да развија психичке и психосоматске-болести?

Pa ajd da vidimo. Koliko? Necemo valjda na retorickim pitanjima da gradimo argumente. S jedne strena imas ljude  koji umiru a s druge strane imas retoricko pitanje? Daj da vidimo sta kazu podaci, da uporedimo pa da donesemo educated zakljucak zajedno. Da li je lokdaun opasniji po mentalno zdravlje nego sto je korona opasna po zivot.

I to OPET moram da dodam da sam ja PROTIVNIK lokdauna. A cela ova glupost od diskusije je jalova jer novog nece biti.

Mozemo i da batalimo nauke i statistike ko sto wannabe desnicar voli da popuje ( a i ti mu cesto u tome pravis drustvo) nego cemo se osloniti na individualna iskustva. Evo ja na  primer poznajem 2 osobe mladje od 50 godina koje su umrle od kovida (43god (dva klinca+ udovica) i 48 god) i NIJEDNU osobu koja je imala psihicke posledice od lokdauna. Ostavljam da su tvoji podaci drugaciji, pa zato ne donosim ikakve zakljucke. Daj da uporedimo.

On 28. 10. 2020. at 20:30, Juanito рече

Подсмеваш ме менталним поремећајима, негираш их

Expand  

Apsolutno netacno. Sad vec dramis isto ko mladja... iznervirao si se i reagujes emotivno. Ja se samo trudim da budem pragmatican a trenutno imam situaciju da ZNAM da ljudi umiru i PRETPOSTAVLJAM da lokdaun moze da izazove mentalne tegobe. Ali ne kod svih, nego kod nekih. OK kod kojeg procenta? A i kod tih koji imaju mentalne tegobe, u kojoj meri intenzitetu ih imaju? Mentalna tegoba je klinicka depresija, vrlo ozbiljna i opasna ali i situacionalna depresija koja je privremena i lako se tretira. Znaci nije ni svaki mentalni poremecaj jedakog intenziteta a dosadasnja istrazivanja ne pokazujju neki visok nivo rizika od razvijanja opasnih mentalnih bolesti usled lokdauna. Da citiram jedan rad "The most common issues affecting wellbeing are worry about the future (63%), feeling stressed or anxious (56%) and feeling bored (49%). 

Ja kapiram da si verovatno i ti medju tim ljudima koji lose podnose lokdaun te stoga pristupas tako emotivno, iz prvog lica sto bi se reklo. Ali ja ti nisam neprijatelj. Ja te ne bih ponovo stavio ni u kakav lokdaun kad bih se ja pitao. Ni tebe ni ikoga.

Evo ovde imas siri dijapazon mentalnih problema usled lokdauna sa savetima kako ih izbeci. Nema alarmantnih posledica sudeci ne samo prema ovom radu na linku nego i prema ostalim na slicnu temu.

A sto se tice empatije, na primer, ti pokazujes zavidan nivo empatije prema ljudima koji ne podnose lokdaun, ali nikakvu emaptiju prema ljudima koji ne podnose socijalizaciju. Ti ljudi svakodnevno rizikuju mentalne poremecaje jer je drustvo tako ustrojeno da je neophodno da se socijalizuju ukoliko zele da ostvare makar minimalno normalan zivot. Oni dakle, MORAJU da se prilagode za ceo zivot, a ljudi kojima smeta lokdaun ne mogu da to izdrze par nedelja a sto je najveca fora niko ih na to nije terao iz nekog hira ili iz zelje da "ogranicava slobode" nego iz vrlo konkretnog razloga, koji je mozda bio pogresan ali u tom trenutku je slovio za jedan od retkih racionalnih.

(Osecam da je neophodno te cu ponoviti- protivnik sam lokdauna...)

A sto se blokiranja tice, ra'ite sta ocete, blokirajte me, blokirajte se, men ionako vise mrzi da hodam po jajima na ovom forumu... svako malo pa se il neko uvredi ili sebi da za pravo da tumaci moje reci na svoj nacin i da u njima trazi znacenje koje ne postoji. Ako vam se blokiram, blokiraj bre. Sto mora da trazis razloge... na slavu me nece zoves :D 

Peace!

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 20:51, fsa рече

Ni tri dana ne bih mogao da izdržim bez nje :)))

Expand  

On 28. 10. 2020. at 20:57, drvce рече

utjvJL.gif

Expand  

Momenat kad zakljucam vrata iznutra je nalepsi u svakom danu :D

Sam karantin mi je prosao fenomenalno. Sve cetvoro smo bili zajedno, zence, sitna deca i ja u nasem malom raju na cetvrtom spratu u 40m2. Radili smo od kuce, igrali se s klincima, pun mi jutjub kanal fora i fazona (neki su i viralni bili) koje sam radio s decom.. ali ne ocekujem da  i drugi imaju istovetno iskustvo i naravno da sam vrlo svestan da lokdaun nije svima pao isto jer- nismo svi isti ljudi. 

Poput vas dvojice, ja sam super kad se skutkam negde ali nekome drugome treba siroko nebo i puna pluca vazduha. NIsmo svi isti jbg...

Expand  

Подели на овим сајтовима

A najverovatni ce da zaboravimo tu glupost i zavitlavacemo likove kao ja jer su rekli u septembru a ona dosla u novembru ili decembru... ono prosla sve faze testiranja. :)

Expand  

U martu ces reci "evo u junu krece, tu me pljunite ako ne bude a podrazumeva se da si bitanga ako mislis da nisam  u pravu"

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 28. 10. 2020. at 21:41, cloudking рече

... na slavu me nece zoves :D 

Expand  

"In Niš we don't (even though we SHOULD) say: Moj maternji jezik je niški, razumem beogradski, a služim se i srpskim, po potrebi..." :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...