Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, obi-wan рече

...

Evo ti samo jedna cista i mainstream budalastina.

ok.

Al to nisam ja rekao, nego medicina... a ja  nisam lekar pa nemam taj luksuz da sam donosim svoja saznanja. Ak oti smeta to sto sam napisao, trebalo bi da se obratis izvoru, a ne meni... ja sam samo preneo.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

@obi-wan 

eo

WWW.LIVESCIENCE.COM

Research so far indicates that COVID-19 spreads more easily and has a higher death rate than the flu.

ne znam po kom osnovu je ovo lazan clanak ali ocekujem da mi mladja ubrzo objasni, posto ivica izlgeda vise ne komunicira sa mnom... nesto sam ga naljutio a ne znam tacno sta. 

Подели на овим сајтовима

U Viktorii, Melbourne 20 novih slučajeva korone - kažu to je DRUGI TALAS!!!!!

U AVSTRALIII POČEO DRUGI TALAS KORONE U VICTORII - MELBOURNE!!!!!  :sossos:

BJEŽTE NAKUPOVAT WC PAPIRA ZA SLJEDEČIH POLA GODINE!!!!!

Za sedmicu-dvije evo nama novog talasa i ovdje u Evropi! Zatvorena granica izmedju država Victoria i Queensland u Australili! Prodavnice poručuju da će WC papir i sve ostalo biti opet na pridjel - nekoliko komada po osobi! Uřaaaasss!!!!! 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

Al to nisam ja rekao, nego medicina...

I posle se kao cudis oko pisanja ovde... koja bre medicina? Televizorska??
Ajde ne zaj...vaj, zivota ti. Ti si covek intelektualac, neces da se izvuces ovakvim satro neznavenim ponasanjem.

Ovo je jedan od oko 100 vrsta gripova, poznatih decenijama unazad, a sad sa jednim novim varijetetom - prirodnim ili vestackim, svejedno je.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

smrtnost  od gripa je 0.1% al u tu brojku ne ulaze slucajevi koje 99% ljudi prelezi kod kuce bas zbog onoga sto je juanito reko da se grip ne smatra ozbiljnom bolescu ( a jeste, itekako), i onda ti ne uzimajuci te "kucevne" slucajeve imas smrtnost od 0.1% i ne vidis nikakvu razliku sa virusom koji trenutno ima smrtnost od 2% i to sa intenzivnim testiranjem stanovnistva.

пре 1 минут, obi-wan рече

prirodno ili vestacki izazvanim, svejedno

oooouuukeeejjjj, mislim da cemo ovde da stanemo :D

PS. vidi link koji sam ti dao. Osim toga koju medicinu onda ti pratis? I gde?

Подели на овим сајтовима

PoJenta je, ljudi, da se opustite... niko nece da vas zatvara, ne tripujte se tolko. 

Samo nemoj da ste tolki mulci pa kad neko kaze treba da se odrzava higijena i da se povede malo racuna  o kontaktima (pogle akcenat na  "malo") da odma skacete ko da vas je neko krenuo da tovari u kamione za podzemni hangar...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

oooouuukeeejjjj, mislim da cemo ovde da stanemo :D

Stani, bas me briga. Zmuranje je stvar izbora.

Управо сада, cloudking рече

trenutno ima smrtnost od 2%

Sez hu? Televizor? Bas si bre totalno us`o u kolotecinu.

...

95434523_3222696894430141_7540776688355901440_o.thumb.jpg.12a34176ac75e25cfa7fbb950e07fd10.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Radovanović: Građani sad imaju apsolutno razloga da sumnjaju u sve što dolazi iz zvaničnih izvora

Tog 7. maja kada je ukinuto vanredno stanje kao da je pala bomba na Krizni štab, nestali su, prešli na rezervne položaje, kao da je tada doneta odluka – izbori su važniji od zdravlja, Radovanović za N1.

Nestrpljivo čekate da prođu izbori, pa da obznanite ono što je svima jasno. Porazno je što su prećutno prihvatili da su brojevi veći, što je strašno. Ne može niko iz Kriznog štaba da kaže – pojma nisam imao, jer je to još veće ukopavanje, upozorio je Radovanović.

On tvrdi da „oni tačno znaju da je prikrivanje proteklih nedelja bilo katastrofalno i kritično“.

„To je azbuka epidemiološkog rada, kada ukinete vanredno stanje, mere povlačite jednu po jednu, i to traje nedeljama. Umesto toga, mi smo pustili sve mere. Nije rešenje da onda, umesto stvarnog broja, držite na ispod 100“, istakao je Radovanović.

Govoreći o podacima BIRN o obolelima i preminulim, on je ukazao da je svima moralo da bude indikativno kada je prestalo da se objavljuje u dnevnim bilansu odakle je preminuli.

Građani sad imaju apsolutno razloga da sumnjaju u sve što dolazi iz zvaničnih izvora, rekao je Radovanović.

https://www.danas.rs/drustvo/radovanovic-gradjani-sad-imaju-apsolutno-razloga-da-sumnjaju-u-sve-sto-dolazi-iz-zvanicnih-izvora/?fbclid=IwAR2CmSbPRa-QuiylaaSOprNhMbttqHKWvn_WSH0FdO4zM19-6BtTpyeu4Xk

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Sez hu? Televizor? Bas si bre totalno us`o u kolotecinu.

Sez her Mladja licno!

Ali i John Hopkins univerzitet na osnovu svojih istrazivanja. klik na link

CORONAVIRUS.JHU.EDU

How does mortality differ across countries? Examining the number of deaths per confirmed case and per 100,000 population. A global comparison.

ali prvenstveno Mladja kaze :)

ali to i nije neka tema, ne znace mi nista ove brojke ako si mislio oko toga da se svadjas sa mnom. Moze  i da su 1.79% ko na tvojoj mapi, ne smeta mi. Samo su na ovom linku aktuelniji podaci, ova mapa ko zna od kad je

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, obi-wan рече

Stani, bas me briga. Zmuranje je stvar izbora.

Pohitali svivernici sveta da dokazu da je korona vestacki virus jer de bi dobri bog stvorio tako nesto i poslao ljudima :D 

Steta sto su naucnici vec pretresli ovu temu i pokazali da nije vestac... ups, zaboravio sam... naucnici si su sada potplacene bitange i neznalice, otkud mi ideja da ih uopste pominjem... izvinjavam se :D  

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Steta sto su naucnici vec pretresli ovu temu i pokazali da nije vestac... ups, zaboravio sam... naucnici si su sada potplacene bitange i neznalice, otkud mi ideja da ih uopste pominjem... izvinjavam se :D  

Ето видиш зашто игноришем. Ти уопште не слушаш нити покушаваш да слушаш, само тераш своје.

Постоји научни одговор на питање да ли је вирус вештачки. 

Цитат

Чињеница 1: Постоје технологије за модификацију вируса.

Чињеница 2: Те технологије остављају јасан траг у геному вируса.

Предвиђање: Ако је вирус вештачки модификован, онда у геному морамо наћи оно што производе познате технике модификација.

Експеримент: Секвенцирали смо геном (ваљда више од једног соја) и вирус не садржи оно што хипотеза да је вештачки модификован предвиђа. Примена логике онда јасно каже да вирус не може бити модификован било којом од познатих техника.

Покушавање спашавања хипотезе о вештачкој створености-модификованости ад хок хипотезама:

1. Вирус је направљен од нуле. 

Ако је ово и могуће са данашњим стањем технологије ужасно је компликовано и скупо. Поред тога, да је вирус направљен од нуле, онда би морао да изгледа потпуно другачије од осталих корона вируса и вероватно свих вируса које знамо, те не би уопште ни био корона вирус. Имао би јединствен геном који се не може довести у еволутивну везу са другим корона вирусима, а та веза се и те како види из секвенцираних генома. Тако да и то отпада, чак и да је тренутно могуће и реално.

2. Постоји техника модификације за коју нико не зна осим малог броја људи и која не оставља никакве трагове. 

Ово је већ доста јака тврдња која мора изразито јако да се подупре да би се уопште узела у разматрање. Не само што је теорија завере у питању, него што нико нема идеју како би та техника изгледала. Те до даљњег није рационално прихватити је.

Овакво резоновање не постоји за 90% тврдњи које се објављују о корони, те те тврдње онда нису научне. Немају ту тежину, немају епистемолошку вредност исту као и ова горе тврдња, не могу се никако тестирати, не могу се оповргнути. Једино имамо гомилу података и неку статистику и то је све. Немају јасну хипотезу, немају јасна предвиђања. Не испуњавају било какве критеријуме да се назову науком. Што не значи да нису тачни. Научни није једнако истинито и ненаучно није једнако неистинито. Можда стварно буде тачно да ћемо сви остати с трајним оштећењем плућа. Ал то није научна тврдња, нити има ту тежину, иако је објавио неко ко има диплому и носи бели мантил. Зашто онда да користимо науку ако наука није исто што и истина? Зато што је могуће показати да је научни метод убедљиво најбољи алат кога имамо да се, у бајесовском смислу, приближимо истини о стварима на које могуће применити науку (значи не о метафизици и сличном), то јест добијамо већу вероватноћу да је нешто тачно него простим скупљањем података, рађењем статистике и нагађањем, иако и то може случајно да доведе до знања, али то знање има мању епистемолошку вредност.

Ако и после овога будеш стављао непреихватање еволуције, тврдње о штетности 5Г и слично у исти кош са тврдњом да 90% информација које добијамо ових дана о корони нису наука, онда шта даље могу да ти објасним?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

smrtnost  od gripa je 0.1% al u tu brojku ne ulaze slucajevi koje 99% ljudi prelezi kod kuce bas zbog onoga sto je juanito reko da se grip ne smatra ozbiljnom bolescu ( a jeste, itekako), i onda ti ne uzimajuci te "kucevne" slucajeve imas smrtnost od 0.1% i ne vidis nikakvu razliku sa virusom koji trenutno ima smrtnost od 2% i to sa intenzivnim testiranjem stanovnistva.

Primer države čiji podaci o stopi smrtnosti se mogu smatrati dosta pouzdanim ( 2.2% ) jeste Južna Koreja. Kod njih je akcenat borbe sa epidemijom bio i ostao na masovnom i ciljanom testiranju stanovništva.

"Kada je osoba pozitivna na testu, zdravstveni radnici analiziraju njeno nedavno kretanje kako bi pronašli, testirali i, bude li potrebno, izolovali osobe s kojima je možda bila u kontaktu.

Tako mogu rano da identifikuju mreže moguće transmisije virusa, odstranjujući ga iz društva precizno kao što hirurg odstranjuje rak.

Zdravstveni radnici prikupljaju podatke o kretanju pacijenta koristeći se snimcima sigurnosnih kamera, podacima o transakcijama kreditnim karticama, čak GPS podacima njihovih automobila i mobilnih telefona.

„Sprovodili smo epidemiološka istraživanja poput policijskih detektiva“, rekao je dr. Ki. „Kasnije smo revidirali zakone kako bi sigurnost društva u vreme kriza izazvanih zaraznim bolestima imala prioritet nad zaštitom privatnosti“.

Kada je zaraza postala prevelika da bi se pacijenti tako intenzivno pratili, lekari su počeli više da se oslanjaju na masovno slanje SMS poruka.

Mobilni Južnokorejaca vibriraju s upozorenjima kad god se u njihovom susedstvu otkriju novi slučajevi zaraze.

Internetske stranice i aplikacije za pametne telefone iz sata u sat, ponekad iz minuta u minut, objavljuju podatke o kretanju zaraženih, kojim su se autobusima vozili, kada i gde su ušli i sišli, čak i da li su nosili maske.

Ljudi koji smatraju da su možda imali bliski kontakt sa zaraženima treba se javiti u centre za testiranje."

https://www.danas.rs/svet/kako-je-juzna-koreja-zaustavila-korona-virus-bez-drasticnih-mera/

https://nova.rs/region/lekcija-iz-juzne-koreje-kriva-se-ispravlja-testiranjem/

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, cloudking рече

@obi-wan 

eo

WWW.LIVESCIENCE.COM

Research so far indicates that COVID-19 spreads more easily and has a higher death rate than the flu.

ne znam po kom osnovu je ovo lazan clanak ali ocekujem da mi mladja ubrzo objasni, posto ivica izlgeda vise ne komunicira sa mnom... nesto sam ga naljutio a ne znam tacno sta. 

Jos jedno mainstream blato.

"To je bolest disajnih organa kao i grip, ali se brze siri pa nije grip". Sve ti poljubim, kakva kaljuga od pisanja. :smeh1:

Prof. dr. iz Skoplja, recimo, koji je bio visegodisnji direktor klinike za viruse, poznat i u staroj YU kao vrstan strucnjak u tome, objasnio je u vise navrata da je i ovo po svojoj prirodi jedan od oko 100 vrsta gripova, sa nekim svojim posebnim karakteristikama, od kojih je jedna sposobnost za brze sirenje.

Kad jedan covek mnogo brze trci od drugog coveka, niko pri pameti nece da kaze da ovaj sporiji nije covek, nego da je sporiji.

A na temi sam, osim ovog Makedonca, u vise navrata postavljao i onog vec prilicno cuvenog Nemca, opet dr.mr.fr., direktora klinike za viruse, bla, bla, koji je vrsio analize briseva uzetih iz kuca potvrdjeno zarazenih ljudi, pa i te snimke je pogledalo vrlo malo ljudi. Jer je mnogima draze da zmure na ocigledne stvari da bi zadrzali svoju religioznu privrzenost mainstram medijima, nego da ukljuce mozak i da misle.

"Mnogo je lakse prevariti coveka, nego mu objasniti da je bio prevaren".
- Mark Tven

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, cloudking рече

Realna smrtnost korone je takodje(verovatno) 0.1 % kao i kod gripa.
Trenutno ne brojimo asimptomaticne slucajeve a znamo da su detektovani slucajevi 45 % -5 % svih slucajeva.

Sto znaci da ako u srbiji imamo 13 000 slucajeva, mi imamo od 26 000 do 130 0000 (zavisi koliko asimptomaticnih ima).
Inplicira da je realna smrnost (racunajuci sve slucajeve) znacajno manja od trenutne 2 %.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...