Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, haveaniceday рече

Tako je bre. na epitafu da ti pise "lipco al brinuo nije" bolje nego "lipco u strahu"

Иначе, да се рарзмемо, ја нисам од оних што се јначе и к***е около због короне или било чега другог. Само немам снаге за ове панике и изолацију од живота. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

@Juanito inace taj zamor moze da ti bude ta anksioznost, msm ako se poboljsalo sigurno nemas ostecenje.......moj ortak je tripovao da ima koronu jer tesko dise, otisao kod doktora oni mu rekli nemas ti koronu samo si budala evo ti ksalol :D

Није, имао сам и високу температуру један дан и знатно виши ниво замора од уобичајеног за ансиозност. И остала је и кад сам узео ксалол.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Иначе, да се рарзмемо, ја нисам од оних што се јначе и к***е около због короне или било чега другог. Само немам снаге за ове панике и изолацију од живота. 

Valja malo biti i od tih....

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Juanito рече

Људи више не могу да живе без таквих контаката, схвати бре ако хоћеш. Боли нас уво многе да л ћемо да умремо од короне или од живота који то није.

Vrlo sebicno razmisljanje. Trebalo bi da znas da postoje  i ljudi koji se ipak vise plase od korone nego od smanjenih kontakata. Ne znam kolko vas ce umreti ako ne bude bilo u mogucnost da se rukuje sa kumasinom kad izadju na kafu nego bi trebalo i samo da se verbalno pozdrave (izvini, jedva sam i otkucao ovu grozotu)?

A stim u vezi, za tebe bi zivot bez rukovanja i pipanja ne bi bio vredan zivljenja ali bi isto tako u sekundi sve sprotste, pevace, glumce u sekundi ostavio bez osla i mogucnost da hrane sebe i svoje porodice?
P izvini stvarno.

Na stranu to sto vise ne zna kolko treba da ponavljam da ne pricam ni o kakvim zabranama ili karantinima nego o drustveno odgovornom ponasanju koje bi trebalo da se motivise kao uobicajeno a ne kao "obavezno". 

Ko ti brani, idi pipaj se grli i ljubi, veseli po kafanama, niko ne zagovara zabranu takvog ponasanja, samo ako moze pliz za nas koji svojim ponasanjem nikoga ne ugrozavamo a MOZDA cemo i doprineti da situacija bude makar malkice bolja ne proglasavate za budale i paranoicare.

Иначе, изгледа сам имао корону у Холандији, пре неколико недеља. Тад сам имао неке симптоме. Урадио сам тест код нас јер је тамо немогуће и позитиван сам на IgM.

I eto. Sad ko zna koliko si drugih ljudi zarazio na svim tim zivotno vaznim kafama pa ce oni virus da odnesu kuci mozda i do nekoga kog ce da ubije (a da, zato ste vi u fazonu, "sta ima veze svi ce se zarazimo kad tad", dobra fora da opravdas svoje ponasanje ;) )
A da si se sve vreme ponasao KAO da imas koronu i sviuda nosio masku ili izbegavao bliske i duze kontakte samnjio bi sansu da ikoga zarazis.

Ако неко има бабу или деду у кући или дијабетичара, свакако да мора да води рачуна много више, ал то не важи само за овај вирус ма колико ти покушавао да умириш савест да је ОК што шириш грип сваке сезоне.

Svako poredjenje korone i gripa je politicko po svojoj sustini i neprimereno u krajnju ruku.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Па ја можда и имам, јер је један од симптома био јак замор при малом напору. Али се знатно побољшало. И ако имам оштећење, нек липшем, не могу бре више овако. Попели су ми се на главу. Пола живота се борим против ансиозности и сад још треба овог да се плашим. Ако је суђено, нек цапнем.

Kao kad antivkacer kaze, "pa sta ako se ne vakcinisem! Ja cu da si umrem a vi vakcinisani ste sigurni, sta ocete" :)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

@Juanito inace taj zamor moze da ti bude ta anksioznost, msm ako se poboljsalo sigurno nemas ostecenje.......moj ortak je tripovao da ima koronu jer tesko dise, otisao kod doktora oni mu rekli nemas ti koronu samo si budala evo ti ksalol :D

Ma razmisli ti malo bolje dal korona uopste i postoji... meni ovo nesto sumnjivo... mislim da  nas lazu i da ljudi koji su umrli od korone uopste nisu mrtvi nego susad svi negde na nekoj strava zurci  i cekaju da sve prodje da iskoce i da nas iznenade... ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

I eto. Sad ko zna koliko si drugih ljudi zarazio na svim tim zivotno vaznim kafama pa ce oni virus da odnesu kuci mozda i do nekoga kog ce da ubije (a da, zato ste vi u fazonu, "sta ima veze svi ce se zarazimo kad tad", dobra fora da opravdas svoje ponasanje ;) )
A da si se sve vreme ponasao KAO da imas koronu i sviuda nosio masku ili izbegavao bliske i duze kontakte samnjio bi sansu da ikoga zarazis.

Koliko li si ti baba i deda pobio kada si izlazio sa gripom vani..

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Ma razmisli ti malo bolje dal korona uopste i postoji... meni ovo nesto sumnjivo... mislim da  nas lazu i da ljudi koji su umrli od korone uopste nisu mrtvi nego susad svi negde na nekoj strava zurci  i cekaju da sve prodje da iskoce i da nas iznenade... ;) 

Najbolje da se plasimo od zivota i da se zavarimo u kuce, jedan dron da nam donosi sve.. i tako dok niko vise ne umire i svi zivimo zauvek... ;)

Подели на овим сајтовима

Vrlo sebicno razmisljanje. Trebalo bi da znas da postoje  i ljudi koji se ipak vise plase od korone nego od smanjenih kontakata. Ne znam kolko vas ce umreti ako ne bude bilo u mogucnost da se rukuje sa kumasinom kad izadju na kafu nego bi trebaloi samo da se verbalno pozdrave (izvini, jedva sam i otkucao ovu grozotu)

A stim u vezi, za tebe bi zivot bez rukovanja i pipanja ne bi bio vredan zivljenja ali bi isto tako u sekundi sve sprotste, pevace, glumce u sekundi ostavio bez osla i mogucnost da hrane sebe i svoje porodice?
P izvini stvarno.

Na stranu to sto vise ne zna kolko treba da ponavljam da ne pricam ni o kakvim zabranama ili karantinima nego o drustveno odgovornom ponasanju koje bi trebalo da se motivise kao uobicajeno a ne kao "obavezno". 

Ko ti brani, idi pipaj se grli i ljubi, veseli po kafanama, niko ne zagovara zabranu takvog ponasanja, samo ako moze pliz za nas koji svojim ponasanjem nikoga ne ugrozavamo a MOZDA cemo i doprineti da situacija bude makar malkice bolja ne proglasavate za budale i paranoicare.

Ти бре човече ниси нормалан дефинитивно и овде прекидам сваки разговор осим ако не желиш да се извиниш јер судиш лично о онима о којима не знаш ништа. Лепо сам ти рекао да о весељима, кафанама и осталом уопште сада ни не размишљам.

Да ти, несрећо, само знаш како сам се понашао... Одакле ти идеја да сам уопште изашао из куће и да ми није пренео корону неко ко јесте и ко је морао да излази? Али ево, рећи ћу ти. Не због короне, него због неких других животних околности, од почетка марта, па до 15. јуна сам био на око метар и по одстојања са 4 и словима четворо људи не рачунајући особу с којом живим. Ал добро, морална громадо, уживај у својој супериорности ако ће ти тако бити лакше.

пре 3 минута, cloudking рече

Svako poredjenje korone i gripa je politicko po svojoj sustini i neprimereno u krajnju ruku.

Поређење грипа и короне има и те како смисла и то не зато што корона није опасна, него зато што грип јесте. Али је психолошки, из неког разлога, у народ ушло сујеверје да је та опасна болест само обична прехлада.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Поређење грипа и короне има и те како смисла и то не зато што корона није опасна, него зато што грип јесте. Али је психолошки, из неког разлога, у народ ушло сујеверје да је та опасна болест само обична прехлада.

Svako poredjenje korone i gripa je racionalno jer jedino sto cini grip manje opasnim od korone jesu vakcine i oprobane terapije. Samo paranoici ne mogu da uvide tu razliku.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Да ти, несрећо, само знаш како сам се понашао... Одакле ти идеја да сам уопште изашао из куће и да ми није пренео корону неко ко јесте и ко је морао да излази? Али ево, рећи ћу ти. Не због короне, него због неких других животних околности, од почетка марта, па до 15. јуна сам био на око метар и по одстојања са 4 и словима четворо људи не рачунајући особу с којом живим. Ал добро, морална громадо, уживај у својој супериорности ако ће ти тако бити лакше.

Stvarno... odakle mi idjea... pa pogledaj sta pises sve vreme? SAd cu ja jos da isapdnem nekakva samonabedjne amoralna gromada a i ti i malcko sve vreme pricate o tome kako je izolacija shit.

Pa cekaj malo... ako si bio u izolazciji, sto si bio u izolaciji ako izolacijom nista ne postizemo? Ne kontam, oavmao sve vreme pricas da ne treba da se izolujemo a sam si sebe izolovao? Pa bravo ako si tako uradio! Eto vidis da te ne osudjujem. 

Ajde i ti se dogovori sa sobom u kom si fazonu pa cemo da pricamo. U medjuvremenu ti se izvinjavam sko sam te necim uvredio to mi nije bila namera.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Маска у Холандији није могла да се купи до краја маја.

A jel bi nosio da je moglo da se kupi?

Подели на овим сајтовима

Inace @Juanito ne zameri klaudu, napunili su mu mediji glavu, strah mu je mnogo veci nego sto je realna opasnost, moze se reci na granici iracionalnosti. Nije jedini. Ljudi obicno negativne informacije primaju vise i reaguju na negativne informacije (u smislu medija bolje) a novinari to znaju (vide klikove) pa namerno guraju sve negativno sto mogu da nadju dok pozitivno ignorisu.

Sama cinjenica da niko ne zna da vrlo verovatno iammo vakcinu do kraja leta, jer mediji o tome ne pisu a i ako pisu, zbace to na neku 15tu stranu bez ikakve promocije.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...