Jump to content

Препоручена порука

Dakle po ovim tekstovima ljudi treba da žive kao u 4 ili 5 veku. Nema izlaženja, nema piće da se popije, žensko ne smeš da gledaš a kamoli da pomisliš. I ko u današnje vreme ova očekivanja može da ispuni? Niko živi.

VIDOVDAN.ORG

Jednom prilikom, učenici su upitali avu Kira Aleksandrijskog o nečistim pomislima. Starac im je odgovorio: «Ako nemaš pomisli, onda si u beznađu, jer ako
XN--80AAAAHBP6AWWHFAEIHKK0I.XN--C1AVG.XN--90A3AC

Православна породица - породичне вредности, pravoslavna porodica, porodične vrednosti

Подели на овим сајтовима

Procitao sam gore, klonite se budala*, pa rekoh sam da se prijavim. Kad ono vis , greska. :D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Аристарх рече

Од 2 минута каже да жене и мушкарци не треба да се друже као деца или тинејџери:scratch_head:. Јел то нека аналогија или буквално?

Ne znam, ali barem kaže da Bog od današnjih hrišćana neće da traži isto kao i ranije.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, grigorije22 рече

Dakle po ovim tekstovima ljudi treba da žive kao u 4 ili 5 veku. Nema izlaženja, nema piće da se popije, žensko ne smeš da gledaš a kamoli da pomisliš. I ko u današnje vreme ova očekivanja može da ispuni? Niko živi.

Кад неки асексуални монах коме целибат није подвиг, прича о сексуалности, дође одприлике као да Никодим мени прича о астрофизици:smeh1:.

на неким темама се расправљало о томе... Психологија као наука наводи око 7 врста љубави, смим тим је једна сексуална... не везано за духовне приче, већ у контексту нашег разговора. Знамо сви да је неким женама и мушкарцима, свака емоција према супротном полу примитивно иста. Такви људи су најопаснији (ако се не просветле). И то тек дође до изражаја ако су у неки истополни затвор па постану познати у окружењу, ако су дуже на казни јер више ни полове не разликују и све спопадају:smeh1:.

пре 20 минута, grigorije22 рече

Ne znam, ali barem kaže da Bog od današnjih hrišćana neće da traži isto kao i ranije.

Мислиш Бог не дозвољава више постојање Иноче у друштву?  то ти је комбинација по светом писму, које некад неко ожени или никад зависи од ситуаицја у Свето Писмо...

мсм. да га нисам схватио. Али делује ми да прича о екстремним ситуацијама неких младих девојака и момака. Али ово да мушкарци и девојке не треба да се друже је небулоза, јер како иначе да се заволе, небитно дал филија, агапе или ерос као љубав, јер то може да поведе сутра у леп брак.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Аристарх рече

Кад неки асексуални монах коме целибат није подвиг, прича о сексуалности, дође одприлике као да Никодим мени прича о астрофизици:smeh1:.

на неким темама се расправљало о томе... Психологија као наука наводи око 7 врста љубави, смим тим је једна сексуална... не везано за духовне приче, већ у контексту нашег разговора. Знамо сви да је неким женама и мушкарцима, свака емоција према супротном полу примитивно иста. Такви људи су најопаснији (ако се не просветле). И то тек дође до изражаја ако су у неки истополни затвор па постану познати у окружењу, ако су дуже на казни јер више ни полове не разликују и све спопадају:smeh1:.

Мислиш Бог не дозвољава више постојање Иноче у друштву?  то ти је комбинација по светом писму, које некад неко ожени или никад зависи од ситуаицја у Свето Писмо...

мсм. да га нисам схватио. Али делује ми да прича о екстремним ситуацијама неких младих девојака и момака. Али ово да мушкарци и девојке не треба да се друже је небулоза, јер како иначе да се заволе, небитно дал филија, агапе или ерос као љубав, јер то може да поведе сутра у леп брак.

Ama po ovim tekstvima ti ne smeš ni da misliš jer si učinio preljubu. I odma pretnje paklenim i adskim ustima. 

Подели на овим сајтовима

Ranije sam na fb čitao neke teologe koji su pisali kako su kaluđeri pridodali ogroman broj nekih svojih ideja i fantazija. Supružnici ne smeju da imaju odnose ponedeljkom jer je taj dan posvećen svetim anđelima a utorak Jovanu Krstitelju. I onda su ih uporedili sa farisejima koji su dodali 5000 propisa o suboti a Bog je dao samo da se radi taj dan.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Po mom mišljenju, ovo je najbolji odgovor na temu od strane @Zoran Đurović:

Opustite se ljudi. Vera je tu da nas izbavi od straha a ne da nas još dodatno zaplaši.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, grigorije22 рече

Ama po ovim tekstvima ti ne smeš ni da misliš jer si učinio preljubu. I odma pretnje paklenim i adskim ustima. 

Ma, ne, nego je vise poenta u tim tekstovima na to kako da sprecimo preljubu ili blud tako sto cemo na pocetku da se borimo sa onim mislima koje navode na blud i preljubu.... tj. da malo pazimo na sebe i svoje duhovno stanje (concetracion :idea:)....to kao nesto sto je pricao otac Tadej Vitovnicki - kakve su ti misli takav ti je i zivot.... pa ako stalno razmisljas o zenskinjama ovog sveta - onda moze vrlo lako da postanes najveci bludnik grada Cikaga....:D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ma, ne, nego je vise poenta u tim tekstovima na to kako da sprecimo preljubu ili blud tako sto cemo na pocetku da se borimo sa onim mislima koje navode na blud i preljubu.... tj. da malo pazimo na sebe i svoje duhovno stanje (concetracion :idea:)....to kao nesto sto je pricao otac Tadej Vitovnicki - kakve su ti misli takav ti je i zivot.... pa ako stalno razmisljas o zenskinjama ovog sveta - onda moze vrlo lako da postanes bludnik grada Cikaga....:D

Jeste, i onda kada se oženiš nastaviš da misliš o ženskinjama jerbo ti se um priviko na to. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...