Jump to content

Trojicni Bog - biblijska nauka ili ne

Agnostik__

Препоручена порука

пре 1 минут, Smaragdni kamičak рече

Ti ignorišeš Kairosove poruke?

Znas, tesko je voditi dijalog sa 15 ljudi odjednom, nisam ni vidjeo njegove poruke, evo hocu @Desiderius Erasmus da odgovorim na ono vezano za otkrivenje i to da je Isus Jahve a samo cujem obavjesti kako je neko nesto jos napisao, ne mogu stici sve.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Desiderius Erasmus рече

Ma, mani me bre tih sektaškiš taktika bacanja prašine u oči i otvaranja teme za temom. Čoveče, jel' ne vidiš šta radiš? I posle kad neko neće da igra tu igru, vi proglašavate pobedu nad "gordim pravoslavcem"... :dobro:

Ja sam ta zamolio da ne budes tako bezobrazan. Ne optuzuj me lazno, ne etiketiraj me kao sektasa, pusti me da uhvatim vremena da ti odgovorim na ono za otkrivenje i to da je Isus Jahve i priznaj da ne znas, jer nije spassenje stvar spoja bozanskog i ljudskog u Isusu Hristu, nego u njegovoj zrtvi pomirnici.

Pa nij dzaba to gordim, s obizrom na to kako se postavite prema nekome.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Agnostik__ рече

Ne optuzuj me lazno, pusti me da uhvatim vremena da ti odgovorim na ono za otkrivenje i to da je Isus Jahve i priznaj da ne znas

Gordo umirem, ali ne priznajem. :D

Pa nij dzaba to gordim, s obizrom na to kako se postavite prema nekome.

Svakome prema zasluzi. Spram sveca i tropar. ;) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Agnostik__ рече

Znas, tesko je voditi dijalog sa 15 ljudi odjednom, nisam ni vidjeo njegove poruke, evo hocu @Desiderius Erasmus da odgovorim na ono vezano za otkrivenje i to da je Isus Jahve a samo cujem obavjesti kako je neko nesto jos napisao, ne mogu stici sve.

Pa nema uopšte 15. :) Eto, pogledaj šta je pisao. :)

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Gordo umirem, ali ne priznajem. :D

Svakome prema zasluzi. Spram sveca i tropar. ;) 

Ma.. priznacu da sam budala sto sam uopste i pokrenuo temu. Da sam docekan vise na prijateljski nacin, bio bi mogo ljepsi dijalog, a ovako je sve otislo da ne kazem gdje.. :D

Ali svakako, necu se vise bakcat s tobom, osim sto cu ti odgovoriti na ono posle, jer ne vidim tvoj zakljucak kao ispravan a vala ni utemeljen.

Подели на овим сајтовима

Ma.. priznacu da sam budala sto sam uopste i pokrenuo temu. Da sam docekan vise na prijateljski nacin, bio bi mogo ljepsi dijalog, a ovako je sve otislo da ne kazem gdje.. :D

Pa, ne možeš očekivati da ćeš baš biti dočekan uz ovacije dok dolaziš sa pljuckanjima tipa "vi pojma nemate", "vi Bibliju uopšte i ne čitate", "kako je samo onaj Jehovin svedok ponizio onog gordog pravoslavca", "studenti na PBF nisu ni Bibliju pročitali" i sl. ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Каирос рече

Agnostiče koja je razlika između Gospoda i Boga?

@Smaragdni kamičak Na ovo si mislila, evo odgovoricu:

Adonai/kyrios Neko ko gospodari nad nekim, i nije tako samo Bog nazivan, nego i ljudi, recimo kraljevi ili rabini. Kad si vec kod toga, pade mi na pamet ovo: 'postoji jedan Bog Otac.. i jedan Gospod/ar Isus Hrist(1 Kor 8;6)

Sto se tice titule bog, ona oznacava nekog ko je mocan ili uzvisen, dakle, takodje se odnosilo na ljude; proroke, sudije.. medjutim, pismo uci o samo jednom istinskom Bogu: 'jer iako ima mnogo takzovanih bogova ili na nebu ili na zemlji - kao sto ima mnogo bogova i mnogo gospodara, nama je jedan Bog Otac.. i jedan Gospod/ar Isus Hrist' (1 Kor 8;6)

Zasto pitas?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Desiderius Erasmus рече

Pa, ne možeš očekivati da ćeš baš biti dočekan uz ovacije dok dolaziš sa pljuckanjima tipa "vi pojma nemate", "vi Bibliju uopšte i ne čitate", "kako je samo onaj Jehovin svedok ponizio onog gordog pravoslavca", "studenti na PBF nisu ni Bibliju pročitali" i sl. ;) 

Da, to je kontra na vase optuzbe i neke vrste omalovazavanja koje su i meni upucene, ali naravno, to nije bitno. :D

Cini mi se da niko na ovde ne zna zasto Bog trazi krv zivotinja i krv sina da bi nam oprostio grijehe. Isto tako, ne zna na koji nacin nas je Isus otkupio  - kakva je Bog pravila uopste dao za otkup..

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Agnostik__ рече

Cini mi se da niko na ovde ne zna

Znaš li možda ti koji je danas praznik? :)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Agnostik__ рече
пре 30 минута, Каирос рече

Agnostiče koja je razlika između Gospoda i Boga?

@Smaragdni kamičak Na ovo si mislila, evo odgovoricu:

Nije samo to pisao, pogledaj još dve poruke pre toga, nije teško. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Каирос рече

«Пазите, дакле, на себе и на све стадо у коме вас Дух Свети постави за епископе да напасате Цркву Господа и Бога коју стече крвљу Својом» (Дап. 20, 28)

«Јер се јави благодат Божија спасоносна свима људима, која нас учи да се одречемо безбожности и земаљских пожуда, и да поживимо разборито, праведно и побожно у садашњем вијеку, очекујући блажену наду и јављање славе великога Бога и Спаса нашега Исуса Христа» (Тит. 2, 11-13)

Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.  Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.

(Kol.2,8-10)

@Smaragdni kamičak Mora da je ovo. Odgovoricu na ovo pa moram ici jesti i uciti, pa kad se vratim, vratim se, ode mi pola dana na ovo:

Sto se tice prvoga, vazda polemika oko toga prevoda, ali bilo kako bilo, prema pincipu salijah "Zastpunik jedne osobe se smatra samom tom osobom koju on zastupa. Samim tim, bilo kakav cin koji pocini postavljeni zastupnik, smatra se cinom koga je izvrsio onaj koga taj zastupnik predstavlja"

Prema tome, Isus je otkupio ljude krvlju svojom, te se time smatra kao da je Bog to uradio. Sto se tice principa salijah, on je vrlo biblijski utemeljen, a najbolji primjer zastupanja Boga Oca od strane Isusa je ovaj: 

"Ko vjeruje u mene, ne vjeruje u mene, nego u Onoga (Boga Oca) koji me je poslao. I ko vidi mene, vidi Onoga koji me je poslao" (Jov 12;44) Neki su ovde negirali taj princip, ali to je smjesnp, jer je pismo prepuno toga.

Sto se tice treceg, odmah da razjasnimo. Na koji nacin je u Isusu punoca bozanstva tjelesno. Da li je drugo lice Svete Trojice uzelo tijelo? Ne,  Pavle ti uci "A sve je od Boga (Oca), koji pomiri  nas sa sobom kroz Isusa Hrista.. jer Bog bjese u Hristu koji pomiri svijet.." (2 Kor 5;18-19) Sta to znaci? To znaci da je Bog Otac u punoci svojim Duhom bio u Isusu Hristu, i ne moze znaciti nista drugacije. 

Sto se tice drugog, treba biti konzistentan a ne izvlaciti jedan stih.. Ako uzmes sve Pavlove poslanice, i obratis paznju na njegov stil pisanja, on ti je uvijek Boga Oca nazivao Bogom, a Isusa gospod/ar -om. 

очекујући блажену наду и јављање славе великога Бога и Спаса нашега Исуса Христа
__

"Pavle, apostol Isusa Hrista po zapovjesti Boga, Spasa nasega i Gospoda Isusa Hrista, nade nase.."

Pavle uvijek Boga Oca oslovljava tako, a Isusa kao Gospoda, a ovo je meni dobro poznat stih koji inace niko od apologeta ne kroist ako potvrdu Isusovog bozanstva, jer je jedini kod Pavla malte ne koji je napisan tako da ti mozes reci da se to odnosi na Isusa, ali zasto onda vise nijednom nije tako receno? ..  jednostavno tu treba shvatiti da je 'velikog Boga' jedno 'i' Is Hs drugo.. i naravno da su obojica spasitelji.

@Smaragdni kamičak Sta velis?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Agnostik__ рече

Sto se tice prvoga, vazda polemika oko toga prevoda, ali bilo kako bilo, prema pincipu salijah "Zastpunik jedne osobe se smatra samom tom osobom koju on zastupa. Samim tim, bilo kakav cin koji pocini postavljeni zastupnik, smatra se cinom koga je izvrsio onaj koga taj zastupnik predstavlja"

Prema tome, Isus je otkupio ljude krvlju svojom, te se time smatra kao da je Bog to uradio. Sto se tice principa salijah, on je vrlo biblijski utemeljen, a najbolji primjer zastupanja Boga Oca od strane Isusa je ovaj: 

Pričaš besmislice. Ni po kakvoj logici ne može da se kaže da je Bog stekao Crkvu krvlju Svojom, a da Isus nije zaista Bog. Izbaci Kulu stražaru iz glave, 'leba ti.

пре 11 минута, Agnostik__ рече

Da li je drugo lice Svete Trojice uzelo tijelo? Ne

Jevrejima 10:5 - Zato ulazeći u svet govori: »Žrtava i prinosa nisi zaželeo, ali si mi telo pripravio«.

Preskočio si (pitam se zašto :0212_rolleyes:) ovo: 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Agnostik__ рече

Smaragdni kamičak Sta velis?

Velim kao i ostali, da vrtiš jedno te isto, menjaš teze, preskačeš šta ti ne odgovara, ama pravi si sofista. Obraćaš se nama ostalima "vi pravoslavci" a deklarises se kao pravoslavan, pišeš da pravoslavna teologija nema utemeljenja u Bibliji. Vidiš, ja kao pravoslavna hriscanka nikad ne bih upotrebila takve izraze. I naravno ne smeš da kažeš za današnji praznik jer ga ne slavis.  Prijatan ručak. Poyy

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Smaragdni kamičak рече

Velim kao i ostali, da vrtiš jedno te isto, menjaš teze, preskačeš šta ti ne odgovara, ama pravi si sofista. Obraćaš se nama ostalima "vi pravoslavci" a deklarises se kao pravoslavan, pišeš da pravoslavna teologija nema utemeljenja u Bibliji. Vidiš, ja kao pravoslavna hriscanka nikad ne bih upotrebila takve izraze. I naravno ne smeš da kažeš za današnji praznik jer ga ne slavis.  Prijatan ručak. Poyy

Pobij argumente, nisi pokusala pobiti ni jedan. Dao sam ti primjer Isusa gdje govori da onaj koji vjeruje u njega, ne vjeruje u njega nego u Boga Oca, i to ti je samo jedan od monstva primjera principa salijah, i ti, ni niko drugi jednostavno ne mozete to osporiti jer je cinjenice.

Ovaj dio sam s razlogom boldovao "Samim tim, bilo kakav cin koji pocini postavljeni zastupnik, smatra se cinom koga je izvrsio onaj koga taj zastupnik predstavlja" da bi shvatila na koji nacin je Bog stekao crkvu krvlju svojom.

Napada je najbolja odbrana, mozemo se sloziti sto se tice drugog argumenta da ti gledas iz grcko filozoskog ugla a ja iz jevrejskog, u kojem je duhu i pisana biblija, te zato se ne slazemo, sto je u redu.

Sto se tice treceg, trba biti konzistentan, a vi to nista, ali ako vam je volja, samo cupajte stihove i uzivajte.

Prema tome, pokusaj osproiti napisano arugmentima, ili nikako.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...