Jump to content

Препоручена порука

пре 1 минут, obi-wan рече

Ko se bavi takvim besmislicama, mereci masne sitnice u hrani, beznadezno je zakucan u jedno usko i zamraceno cose, i bez mogucnosti da dalje napreduje u veri. Nikad nije post tako bio vidjen u Crkvi, nego samo u ovo danasnje vreme. Takva podela, koja danas vazi za "izvornu" jednostavno nije postojala u drevnoj Crkvi.

Mnogo toga danas je uslo i ostalo kao kvarez, mnogo iskrviljenja u raznim stvarima, pa i u postu. A ljudi su ostali najcesce tvrdovrati i "neobrezanih srca", bez zelje da rade na sebi i da rastu u onu "meru punoce rasta Hristovog". Za vecinu danas kao da vise ne vaze mnoge Gospodnje i apostolske reci, nego teraju neke nebuloze po svom nahodjenju.

A kako veli sv. Nikodim Agiorit - "tesko onima koji su `mudri` i sami su sebi razumni".

Ola kala!

Obi jasno je to sve. Ne želim da se raspravljam. Slažem se , ali mi je drago da postoji svest prema čovekovoj slobodi, ne kao strogost i inkvizicija već kao poštovanje tebe. E sad, da li neko čita svetog Jovana Lestvičnika, metaniše, ima umnu molitvu, uzima na sebe neki podvig ljubavi.....o tom po tom!

Neni se svidja taj momenat kod  trgovca, to poštovanje i ta ljubav.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, ViktorijaV рече

Neni se svidja taj momenat kod  trgovca, to poštovanje i ta ljubav.

Meni se ne svidja, jer se na taj nacin pogresno uce i usmeravaju ljudi u pogledu posta.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, ViktorijaV рече

Pa ne usmeravaju trgovci narod u post!:scratch_head:

...

пре 30 минута, ViktorijaV рече

Ja imam jednu pekaricu koju drže ljudi iz crkve i sve nam lepo objasne, šta je posno, šta ne. Vode brigu oko detalja.

Bas me zanima sta to lepo objasne, i po kom kljucu dele hranu na posnu i mrsnu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ViktorijaV рече

A zašto te interesuje kad te ne interesuje jel tako?

Ko kaze da me ne interesuje? Da me ne interesuje ne bi` ni pitao.

Подели на овим сајтовима

Znaci nista, bezanija. Ajd` u zdravlje onda...

Подели на овим сајтовима

@Juanito 

PULSE.RS

Bio je neobično topao dan za početak novembra u Njujorku. Danima smo Uliks i ja pokušavali da pronađemo vreme i uklopimo termine za intervju. Susret se dogodio baš na dan izbora za...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...