ViktorijaV Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 1 минут, obi-wan рече Ko se bavi takvim besmislicama, mereci masne sitnice u hrani, beznadezno je zakucan u jedno usko i zamraceno cose, i bez mogucnosti da dalje napreduje u veri. Nikad nije post tako bio vidjen u Crkvi, nego samo u ovo danasnje vreme. Takva podela, koja danas vazi za "izvornu" jednostavno nije postojala u drevnoj Crkvi. Mnogo toga danas je uslo i ostalo kao kvarez, mnogo iskrviljenja u raznim stvarima, pa i u postu. A ljudi su ostali najcesce tvrdovrati i "neobrezanih srca", bez zelje da rade na sebi i da rastu u onu "meru punoce rasta Hristovog". Za vecinu danas kao da vise ne vaze mnoge Gospodnje i apostolske reci, nego teraju neke nebuloze po svom nahodjenju. A kako veli sv. Nikodim Agiorit - "tesko onima koji su `mudri` i sami su sebi razumni". Ola kala! Obi jasno je to sve. Ne želim da se raspravljam. Slažem se , ali mi je drago da postoji svest prema čovekovoj slobodi, ne kao strogost i inkvizicija već kao poštovanje tebe. E sad, da li neko čita svetog Jovana Lestvičnika, metaniše, ima umnu molitvu, uzima na sebe neki podvig ljubavi.....o tom po tom! Neni se svidja taj momenat kod trgovca, to poštovanje i ta ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 3 минута, ViktorijaV рече Neni se svidja taj momenat kod trgovca, to poštovanje i ta ljubav. Meni se ne svidja, jer se na taj nacin pogresno uce i usmeravaju ljudi u pogledu posta. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ViktorijaV Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 1 минут, obi-wan рече Meni se ne svidja, jer se na taj nacin pogresno uce i usmeravaju ljudi u pogledu posta. Pa ne usmeravaju trgovci narod u post! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 8 минута, ViktorijaV рече Pa ne usmeravaju trgovci narod u post! ... пре 30 минута, ViktorijaV рече Ja imam jednu pekaricu koju drže ljudi iz crkve i sve nam lepo objasne, šta je posno, šta ne. Vode brigu oko detalja. Bas me zanima sta to lepo objasne, i po kom kljucu dele hranu na posnu i mrsnu... Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ViktorijaV Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 5 минута, obi-wan рече ... Bas me zanima sta to lepo objasne, i po kom kljucu dele hranu na posnu i mrsnu... A zašto te interesuje kad te ne interesuje jel tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 2 минута, ViktorijaV рече A zašto te interesuje kad te ne interesuje jel tako? Ko kaze da me ne interesuje? Da me ne interesuje ne bi` ni pitao. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ViktorijaV Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 5 минута, obi-wan рече Ko kaze da me ne interesuje? Da me ne interesuje ne bi` ni pitao. Nisam sigurna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 Znaci nista, bezanija. Ajd` u zdravlje onda... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 2 часа, obi-wan рече Ja u takvu nikad ne bi is`o. Зависи од тога каква је пекарка... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2019 @Juanito Uliks Fehmiu: Ispekao sam i glumu i hleb PULSE.RS Bio je neobično topao dan za početak novembra u Njujorku. Danima smo Uliks i ja pokušavali da pronađemo vreme i uklopimo termine za intervju. Susret se dogodio baš na dan izbora za... Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука