Jump to content

Православни прихватају Еволуцију ???

Препоручена порука

???? ?????????? ????? ????????? ??????? ? ???????, ?? ?? ???? ?????? ?????-????????, ??? ?? ????????, ?? ???? ? ?? ?? ???????? ??????? ?????? ???????. ? ???? ?? ?????? ?? ???????????? ? ????? ?? ??? ????????. ??? ?? ???? ?? ?????? ???? ?????? ???? ?? ?????? ?????????? ???? ??? ???? ?? ???? ????? ?? ?????? ???? ????. ?? ??????? ?????, ????? 7 ?????? ????????? ?????? ?????????, ?????? ??? ?? ????????? ??? ???????.

?? ?? ??????? ????????? ??? ???????, ??????? ?? ? ????????? ?????????. ???? ???? ????????? ?? ???? ,,????????'' ?????????, ? ??? ???????? ??????????? ?? ?? ???.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 372
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

- ? ?? ????, ? ?? ?????, ??? ?????. ???? ???? ? ???? ???? ????? ?????? [?????], ?? ?? ??????? ???????? ??????? ? ???? ? ??????? ? ?? ?? ?? ???? ???????? ??????. ????? ???, ?????, ?? ??????, ???? ????? ???? ???????? ??????? ????????? ????? ??????, ??? ???? ???????? ? ???? ???, ? ??? ? ??????. ? ?? ?? ?????? ???? ?????????? ?????????????? ????. ???? ?????????? ???? ??????? ? ??????????? ??????????? ???? ???????? ? ? ?????? ???? ??? ?? ??????. ? ??? ?????: ? ?????? ????? ?? ? ? ?????????? ?????. ??? ???? ????? ?? ????? ??? ??????? ???? ??????? ???? ????????? ???????, ??? ????? ??????????? ???? ??????? ?? ?? ???, ???? ??? ????? ?? ??????????? ? ???????, ?? ???? ???? ?????? ??? ?? ??? ? ????? ??? ??????????, ??????? ????????? ???????, ? ????? ??? ???????, ???? ??? ?? ??, ????? ???????? ??????, ???????? ??? ???? ?? ?????? ?? ??????? ????????????.

- ????? ????? ?????????, ??????? ?? ????? ??????? -

? ???? ?? ????? ????? ?????? ?? ????? ???????? ?????? ?? ?? ?????? ??????? ? ??????????? ?????? ?? ?? ??? ``????? ??? ???????? ? ?????``? ?? ?? ?? ??? ??????? ? ?????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

???? ?????????? ????? ????????? ??????? ? ???????, ?? ?? ???? ?????? ?????-????????, ??? ?? ????????, ?? ???? ? ?? ?? ???????? ??????? ?????? ???????. ? ???? ?? ?????? ?? ???????????? ? ????? ?? ??? ????????. ??? ?? ???? ?? ?????? ???? ?????? ???? ?? ?????? ?????????? ???? ??? ???? ?? ???? ????? ?? ?????? ???? ????. ?? ??????? ?????, ????? 7 ?????? ????????? ?????? ?????????, ?????? ??? ?? ????????? ??? ???????.

??? ?? ?? ????????? ? ????????? ???????????? ???? ?? ???? ????????? ????????, ???? ?? ? ???? ????? ?? ????? ?????? ????, ?? ?? ???????? ???? ? ?ff...
Подели на овим сајтовима

- ? ?? ????, ? ?? ?????, ??? ?????. ???? ???? ? ???? ???? ????? ?????? [?????], ?? ?? ??????? ???????? ??????? ? ???? ? ??????? ? ?? ?? ?? ???? ???????? ??????. ????? ???, ?????, ?? ??????, ???? ????? ???? ???????? ??????? ????????? ????? ??????, ??? ???? ???????? ? ???? ???, ? ??? ? ??????. ? ?? ?? ?????? ???? ?????????? ?????????????? ????. ???? ?????????? ???? ??????? ? ??????????? ??????????? ???? ???????? ? ? ?????? ???? ??? ?? ??????. ? ??? ?????: ? ?????? ????? ?? ? ? ?????????? ?????. ??? ???? ????? ?? ????? ??? ??????? ???? ??????? ???? ????????? ???????, ??? ????? ??????????? ???? ??????? ?? ?? ???, ???? ??? ????? ?? ??????????? ? ???????, ?? ???? ???? ?????? ??? ?? ??? ? ????? ??? ??????????, ??????? ????????? ???????, ? ????? ??? ???????, ???? ??? ?? ??, ????? ???????? ??????, ???????? ??? ???? ?? ?????? ?? ??????? ????????????.

? ???? ?? ????? ????? ?????? ?? ????? ???????? ?????? ?? ?? ?????? ??????? ? ??????????? ?????? ?? ?? ??? ``????? ??? ???????? ? ?????``? ?? ?? ?? ??? ??????? ? ?????.

?? ?? ????? ? ???? ??? ????????. ????? ?? ???????? ??? ?? ???. ?????, ????, ????? ???.
Подели на овим сајтовима

??? ?? ?? ????????? ? ????????? ???????????? ???? ?? ???? ????????? ????????, ???? ?? ? ???? ????? ?? ????? ?????? ????, ?? ?? ???????? ???? ? ?ff...

??,???? ????? ?? ??????? ???????? ??????????? ?????? ?? ??????????? ??????????.

Подели на овим сајтовима

?? ?? ????? ? ???? ??? ????????. ????? ?? ???????? ??? ?? ???. ?????, ????, ????? ???.

? ???? ???? ? ????? ??? ?? ????? ???? ???????? ??? ??????

Подели на овим сајтовима

Нисам прочитао књигу Св.Јована Златоустог, "Омилије на Књигу постања", па не могу ни коментарисати. Међутим испред себе имам књигу "Беседе и поуке" Св.Јована Златоустог и мислим да је упутно за све нас део под називом О створењу света....ево пар одломака:

(цитат)

И рече Бог, вели Писмо, нека буде свјетлост, и би свјетлост.Рече - и поста, заповеди-и мрак ишчезе, светлост се јави. Видиш ли моћ неисказану? Но људи, предани заблуди, говоре-како је пре тога постојала материја. Може ли бити што грђе од таквог безумља?Чујеш ли, како у почетку створи Бог небо и земљу, и како је од Онога који постоји произашло оно што постоји, па опет говориш, да је претходно постојала материја?Ко из разумних може допустити такву лудост?......

(крај цитата)

Ово је сасвим довољно да спознамо шта Св.Јован Залтоусти мисли и како тумачи створење света. Но оно што је по мени битније јесте његово виђење разговора са онима који тако не мисле:

(цитат)

....

Уосталом ми нећемо престајати да излажемо науку из Светога Писма;употребићемо све могуће старање, како би их удаљили од заблуде и привели к истини. Јер иако су они робови заблуде, једне су природе с нама, и због тога треба нам се много бринути за њих, и никако не малаксавати, но с великом пажњом чинити све што до нас стоји, да име се даде потребни лек, како би и они, ма и позно, дошли до инстинског здравља. Богу ништа није тако драго као спасење душа.   .......

(крај цитата)

Ето како нас саветује Св.Јован Златоусти, тако да чинимо, како би нам добро било...

Опростите ако сам овим спамовао тему... 0205_whistling

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Па у четвртом дану се ствара Сунце и Месец и тад већ имамо кружење Земље око Сунца и тај временски период се назива исто  даном, дан четврти, значи тај период од једног дана се све време назива истим именом "Дан" само имамо испред други трећи шести. Мени делује нелогично да час даном сматрамо 24 часа а час милијарду година. Не знам дал ме разумеш не умем најбоље да објасним

Подели на овим сајтовима

??, ??, ??. ????? ?? ????? ???????  0205_whistling. ????? ?? ?? ??? ?? ?????? ????? ???? ???????????. ????? ??? ????? ???????? ??? ? ???? ??-?? ?? ????? ????????. ??? ??? ?????????? ??????????? ?????? ?? ????? ???????? ????? ?? ????????? ???????? ??? ?? ??? ????????-???? ?? ????? ??? ?? ?????? ??????? ?? ???? ???????? ????????????? ?? ????? ???? ?? ???? ????????. ? ???? ????? (?????? ????????) ????? ???? ???? ????? ? ???????-?? ????. ?????? ?? ?? ?????? ?????-????????????? ??? ??????? ????, ?? ????? ???? ??????? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ??????.
Подели на овим сајтовима

Да али ријеч ``иум``се преводи као дан а ријеч иум има 7 значења а једно значење је период.Е сад,Александар то боље зна па нека ме исправи ако гријешим,јер по мени је онда нелогично превести  ``иум`` са ``дан``кад нити има Сунца нити Мјесеца а опет знамо да су Јевреји дан рачунали од заласка сунца,а како ће Сунце да зађе кад га нема?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

??, ??, ??. ????? ?? ????? ???????  0205_whistling. ????? ?? ?? ??? ?? ?????? ????? ???? ???????????. ????? ??? ????? ???????? ??? ? ???? ??-?? ?? ????? ????????. ??? ??? ?????????? ??????????? ?????? ?? ????? ???????? ????? ?? ????????? ???????? ??? ?? ??? ????????-???? ?? ????? ??? ?? ?????? ??????? ?? ???? ???????? ????????????? ?? ????? ???? ?? ???? ????????. ? ???? ????? (?????? ????????) ????? ???? ???? ????? ? ???????-?? ????. ?????? ?? ?? ?????? ?????-????????????? ??? ??????? ????, ?? ????? ???? ??????? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ??????.
0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

????? ?? ??? ????????. ?????? ?? ??? ??????. ????? ???????? ?????? ???????????, ??? ?? ?? ??????? ???? ? ?????? ??????????? ?????. ??, ?? ??????, ???????? ????? ????? ???????????, ??? ? ???? ??????? ??????? ??? ?????? ?????????

Подели на овим сајтовима

Управо зато и имам један предлог:да се из увода у богословље користе књиге неког мало једноставнијег аутора и да се потенцира на савлађивању појмова као што су суштина, ипостас, личност, енергија, стварање, заједница, смрт, онтологија. Мода би тада било мање несугласица. Ја пишем дипломски рад о исихазму и митр. Јован ми један од главних узора.

Подели на овим сајтовима

?? ??? ????? ``???``?? ??????? ??? ??? ? ????? ??? ??? 7 ??????? ? ????? ??????? ?? ??????.? ???,?????????? ?? ???? ??? ?? ???? ?? ??????? ??? ????????,??? ?? ???? ?? ???? ????????? ????????  ``???`` ?? ``???``??? ???? ??? ????? ???? ??????? ? ???? ????? ?? ?? ??????? ??? ???????? ?? ??????? ?????,? ???? ?? ????? ?? ???? ??? ?? ?????

??? ?????? ???????? ?? ??? ??? ??? ????? ?? ?? ??????? ????????? ?????? ???? ?? ????????????? ??? ????? ?????? ???, ? ?? ???? ?????? ???????? ????? ??? ?????.
Подели на овим сајтовима

А и ако је сунце створено после земље како Постање каже онда нема баш неког логичког основа за постојање милијарди година пре тога. Милајарде година долазе до изражаја кад верујемо да је прво сунце настало па земља, то се све уклапа у ТЕ. Али Рећи да је прво настала Земаља па је онда одељено море од копна па онда биљке па тек следећег "дана" Сунце, потпуно је неуклопиво у ТЕ и нема никаквих потреба за толким годинама. Већа је нелогичност веровати да су биљке постојале милијарду година пре Сунца, него веровати да се све то издешавало за 6 дана.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...