Jump to content

Православни прихватају Еволуцију ???

Препоручена порука

? ? ??? ?? ????? ???????? ????? ????? ???? ??????? ???? ???? ???? ??? ????? ???????? ?????? ?? ????????? ????????? ?????? ??? ????. ????????? ?????? ?????? ?? ???????? ??? ???????? ?? ?? ???? ????? ??????? ?? ?????, ?? ?? ??? ?????? ? ??. ??? ???? ?? ?? ???? ??????? ?????? ?? ?? ???? ??????? ???? ?? ????? ?? ???? ????? ?? ??? ???????? "????" ?????, ??????? ?? ?????????? ? ?? ? ???? ???????? ??????? ?? ?????? ????????. ???? ?? ??????????? ???????? ?? ?? ????? ????????? ????????? ?????? ??? ?????, ???? ???????? ?? ?? ??? ?? ?????????? ?? 6 ????.

???? ????????? ??? ?? ???? ?? ?? ???? ???????? ?????????.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 372
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest свештеник Иван

?????? ???? ? ???? ????? ???????:?? ?? ?? ????? ? ?????????? ??????? ????? ????? ???? ?????????????? ?????? ? ?? ?? ????????? ?? ??????????? ??????? ??? ??? ?? ???????, ???????, ???????, ????????, ????????, ?????????, ????, ??????????. ???? ?? ???? ???? ???? ???????????. ?? ????? ????????? ??? ? ???????? ? ????. ????? ?? ????? ?? ??????? ?????.

??, ? ?? ?? ?????? ?? ????.

?? ????? ????? ???????, ??????? ???? ? ????? ?? ???? ??????? ?????? ?? ?????????????. ??? ?? ?? ???????? ??????? ?? ?? ?? ?????????? ??? ??? ???????????. ?? ??? ?????? ??????? ??????????? ?????? ??????????? ???????? ???? ??????????? ??????, ??? ? ???? ??????? ???????? (??? ??????? ?? ???? ???????).

Подели на овим сајтовима

Није мени нелогичан редослед већ потреба за постојањем толиких година у оквиру тог редоследа. А и барем да је после стварања Сунца уведен још неки израз да би разликовали дан(период) од дана(24 часа) је све истим именом. То нам може говорити да пророк није имао потребу да разликује та два појма јер су ознчавала исто, период од 24 часа

Подели на овим сајтовима

Не знам нико не зна али то мишљење ми је ближе. Ево још једно запажање. Кад се помиње како Бог ствара, све је типа рече Бог и би, а даље се наводи и би вече и би јутро, следећи дан. То мени делује као да је Бог стварао у тренутку па онда пуштао да творевина у том стању траје један период. Ако би Бог створио например Сунце у тренутку зашто би онда Пуштао да прођу милијарде година да би опет нешто друго Створио у тренутку

Подели на овим сајтовима

?? ???? ???? ?? ??? ??? ?? ??????? ?? ?? ?????. ??? ??? ????? ????????. ??? ?? ?????? ???? ??? ??????, ??? ?? ???? ???? ??? ? ??, ? ???? ?? ?????? ? ?? ???? ? ?? ?????, ??????? ???. ?? ???? ?????? ??? ?? ?? ??? ??????? ? ???????? ?? ???? ?????? ?? ????????? ? ??? ????? ????? ????? ??????. ??? ?? ??? ??????? ???????? ????? ? ???????? ????? ?? ???? ?????? ?? ????? ????????? ?????? ?? ?? ???? ????? ????? ??????? ? ????????

??? ?? ?????? ???????? ?? ???????? ??:? ?? ???? ? ?? ????? ?? ??????? ??? ??? ??? ????????? ?? ?? ????????? ??? ?? ?? ????? ???????? ???? ?? ?? ??? ???????.? ???? ??? ???? ???????? ?? ????? ????????????.

?????,??? ????????? ?? ?????? ???????? ?? ?????????? ?? ??????? ??? ????? ???? ????? ? ?????????????.

Подели на овим сајтовима

Реч о Божијем одмору се може протумачити као престанак Стварања. Седми дан Бог ништа не ствара. Наравно да не треба све буквално схатати као и то да Бог одмара у једном периоду, али имамо одређен смернице. Мени делује јасно да Бог не ствара цео један дан него да већ створена творевина траје један дан.

Подели на овим сајтовима

Наравно није нам дато да знамо како је изгледало стварање и сигурно има разлог. Ми можемо доносити само неке опште закључке. Али да повежем са темо, мени није уопште јасно како се ТЕ може уклопити у Шестоднев

Подели на овим сајтовима

????? ???? ?? ??? ???????? ?????? ?? 24 ?????

???? ???? ? ?????:

2. ?????????, ????? 20

8 ????? ?? ???? ?? ?????? ?? ?? ?????????

9 ???? ???? ????, ? ?????? ??? ??????? ?????

10 ? ????? ?? ??? ????? ??????? ???? ????; ???? ????? ?????? ??????? ?????, ?? ??, ?? ??? ????, ?? ??? ?????, ?? ????? ????, ?? ???????? ?????, ?? ??????? ?????, ?? ??????? ???? ?? ???? ??????? ??????.

11 ??? ?? ?? ???? ???? ??????? ?????? ???? ? ?????, ???? ? ??? ?? ??? ? ????; ? ? ????? ??? ??????;  ???? ?? ??????????? ?????? ??? ?? ?????? ? ???????? ??.

??? ???????? ???? ?????? ??? ?? ??????? ?????? ? ??????...??? ??????? ????? ??? ????? ?????? ?????...

??? ?? ?? ??????? ?? ??????? ?????, ? ??? ???????...????? ??? ?? ? ????? ???? ???, ???????? ?? ????? ?? ??? ???? ??? ?? ????? ?? ????, ??? ??? ???? ????:

?????, ????? 11

9 ???? ????????: ???? ?? ???????? ?????? ? ????? ?? ???? ??? ?? ??????? ??, ??? ???? ?????? ???? ?????;

Подели на овим сајтовима

????? ???? ??? ? ????????? ????? ? 14. ????? ????? ?? ?? ??? ??? ??????? ?????????

????? ?? ??? ??????? ??? ?? ???? ???? ????, ??? ?? ?????? ?? ????? ?? ? ?????????? ??? ?? ??? ?????? ?????????? ?????? ?? ??????? ? ????????. ???? ?? ???????? ?? ?? ??? ??? ??????? ???????? ???? ??????. ?????? ?? ?????? ?? ??? ????? ???????? ?? ????? ????????.
Подели на овим сајтовима

Ти си ми цитирао другу Мојсијеву,тачније,цитирао си ми период изласка из Мисира.Не знам како то може имати везе Шестодневом?

Понављам,немојте буквално схватаи стихове,и у књизи Исуса Навина исти каже:Стани Сунце над Гаваоном и мјесече над долином елонском.А како може стати Сунце?Никако,него се ради о символици:да Земља није наставила да се креће да би Израиљци побиједили а Сунце није могло стати јер се Земља окреће око Сунца.

А шта ћемо са оним што пише да је БОГ починуо у седми дан?Хоћемо ли и то буквално да тумачимо?

Подели на овим сајтовима

????? ???? ??? ? ????????? ????? ? 14. ????? ????? ?? ?? ??? ??? ??????? ?????????

????? ?? ??? ??????? ??? ?? ???? ???? ????, ??? ?? ?????? ?? ????? ?? ? ?????????? ??? ?? ??? ?????? ?????????? ?????? ?? ??????? ? ????????. ???? ?? ???????? ?? ?? ??? ??? ??????? ???????? ???? ??????. ?????? ?? ?????? ?? ??? ????? ???????? ?? ????? ????????.

?????? ??,??? ???????? ?? ????? ????????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...