Jump to content

Истопљени Авокодо (Приговор евуолуционистма)

Препоручена порука

пре 18 минута, Bokisd рече

(da, i ja mislim :idea: da izmedju TE kao nauke i ucenja i vere kroz teologiju i ucenje...... nikako ne mozemo uskladiti i ne postoji neka medjusobna kompatibilnosti)

Што значи само три свари:

- или ћемо је успјети ускладити отклонивши неке забуне јер теологија је у складу са свим што је у природи, јер је Бог творац и природа је једна од природа у Христу

-или је тумачење природе како га изводе еволуционисти ТЕ погрешно

-или је наша теологија лажна јер унутар себе учи о природи на такав начин да то нема везе са природом.

Будући да усклађеност за сада непостоји то је ТЕ атеизам

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Њутнову механику могу да искусим у природи у реалном времену, а ТЕ не могу. А за Анштајна сам већ рекао проблематично је да се тијело у природи креће кроз подразумијевани простор у свијести. Будући да ТЕ такође подразумијева простор у свијести а мјери промијене у природи нашао сам за схосдно да исту примједбу примијеним, такође примијетио сам код дискутаната да ТЕ лоцирају у природи а као теорији јој је мјесто у свијести.

Што се тиче самога мјеста у на којем је неко усвојио неку науку говорио сам контексту сегрегације, што и ако @Avokado избјегава да каже није у складу са законом

GIF by Sesame Street

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Што значи само три свари:

- или ћемо је успјети ускладити отклонивши неке забуне јер теологија је у складу са свим што је у природи, јер је Бог творац и природа је једна од природа у Христу

-или је тумачење природе како га изводе еволуционисти ТЕ погрешно

-или је наша теологија лажна јер унутар себе учи о природи на такав начин да то нема везе са природом.

Будући да усклађеност за сада непостоји то је ТЕ атеизам

Da, neki pokusavaju TE da usklade sa verom, po nekim modelima kroz taj teisticki evolucionizam, koliko uspesno, neka svako proceni, po mene :buba: tesko moze da bidne' :D,...... tako da ostaje nesto trece, koje je opet po mom mentalnom sklopu i shvatanju kroz veru i kroz taj kreacionizam i ID...... da mi TE bas ne pije vodu, tako da u principu na kraju krajeva, ostaje samo vera, ..... mislim, naravno da nije 'samo'...... jer nam vera moze pruziti odgovore na sva pitanja stvaranja prirode i zivota ljudi i vera nam moze dati' ono sto nijedna druga stvar ne mere' tj. pobedu nad smrcu i zivot duhovni i vecni  (to je ovo sto pises o vremenu i vecnosti tog vremena).....

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Дакле метод прихватања ТЕ код тебе је био учење, и дрги су учили па нису прихватили,

Šta sam im ja kriv? :D

ти ниси приказао никакав научни поступак а ни логички у којем си постао еволуциониста, дакле прихватио си еволуционизам као друштвени став и атеизам,

Problem je što druga rečenica (posle "dakle") ne sledi iz prve... osim u nekoj moronskoj "logici"...

Takođe, ne znam zašto uopšte očekuješ da "prikažem" "naučni postupak" ili "logički" u kojem sam postao "evolucionista"? Hoćeš li prestati da pišeš nebuloze?

Тошо, ниси негирао идеолошку обојеност права, па сам те питао да ли је само право подложно идеолошком бојењу?

12:smeha:

Uporedi ovo što si sad napisao, tj. tvoje razjašnjenje sa prethodnim (ono što razjašnjavaš):

" Ок, дакле остаје само да се сагледа обим, или имаш неки емотивни разлог због којег би ТЕ искључили и поред индиција? Имаш ли неку методологију да предложиш? Да ли су те примејсе увјек очигледне? Па и за онога ко је упућиван у контаминирану научну област?

Niđe veze.

Vidiš kako umeš da pišeš razumljivo kad hoćeš...

Elem, odgovor: nije samo pravo podložno ideološkom "bojenju".

Да у покушају да се извучеш - на нечасан начин - из филозофке премисе на коју си изрекао немајући куд,а нудио сам ти часан излаз

confused1

Оно у природи што озналачава рјеч еволуција и оно што та рјеч означава у ТЕ и поређење, немој да се правиш тоша и просипаш безобразлук,кад немаш куд и халабуком да маскираш недостатак аргумената, и срамотним понашањем разараш дијалог, али ако ти је тако часније изволи

Evo sad opet uporedi tvoje razjašnjenje i ono što razjašnjavaš:

Или ти мислиш да су развој -кретање у времену- муљање, једни у ТЕ а деуги у физису - бићу цјелини, да унтар ТЕ постји друго кретање, не мислиш ваљда на "живот"?

није ваљда да су ти почео натрприродно призивати у помоћ ,

Нема проблема мени је ок и да исто и различито значење, па ми разјасни.

Opet niđe veze...

Elem, odgovor: već sam ti objasnio šta reč "evolucija" znači (promene u vremenu... razvoj)... isto to znači i u TE samo što se odnosi na promene bioloških karakteristika živih bića... što sam ti takođe već objasnio... jel si postao senilan ili ti je ponestalo lekova? Ali naravno meni pišeš da se pravim toša... projekcija je čudo...

Добро пошто сам глуп, необразован, ограничен, папак, мали хаџи перица, можеш и да ме одредиш као неразумног и шизофреничара, али то су све твоја одређена и све их је више што је мање аргумената.

Samo odgovaram na tvoje bezobrazluke sa kojima si ti odavno počeo... kao i svi desničari... kreneš da se ..určiš, pa kad ti se odgovori istom merom, onda počneš da kmečiš i kukaš kao prava ...čkica

A ovde sam ti odgovorio sasvim u skladu sa onim što si napisao... osoba koja pokušava da "poentira" tako što me kao uhvatio u grešci jer sam napisao da teorija evolucije nema veze sa pravom, ali se "ispostavilo" da teorija evolucije ima veze sa ljudima, a ljudi imaju veze sa pravom, pa je to kao neka veza, zaista nije razumna osoba... jer tako SVE "ima veze" sa SVAČIM...  ti možeš da se ljutiš do mile volje, ali nemoj da pišeš nebuloze pa ih niko neće komentarisati...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Када сам тврдио да сваки од понуђених модела подразумјева неку есхатологију и да рачунаш са тим,

-на шта си ти одговорио да нема шта да рачунаш јер то није истина

-на шта сам те питао да ли вјерујеш да вријеме није ни коначно ни бесконачно?

A što tako providno lažeš? Već sam ti napisao da te fore prolaze možda u kafani ali ne na forumu koji beleži šta je napisano.

Uporedi sad ovo pa mi javi koje razlike si uočio:

пре 9 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Сваки тај модел подразумјева неку есхатологију, а ако је ту есхатологија ту је одмах и вјера или атеизам, рачунај да је тако.

Када сам тврдио да сваки од понуђених модела подразумјева неку есхатологију

Možeš i ovo da uporediš:

пре 6 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Како човјече, ти не вјерујеш ни да вријеме има почетак ни да има крај, нити да је бескрајно ништа од тога?:0426_feel:

Цитат

-на шта сам те питао да ли вјерујеш да вријеме није ни коначно ни бесконачно?

Dokle planiraš da ispadaš smešan?

Цитат

Јер без обзира да ли је коначно или бесконачно, или на једну страну коначно а на другу бесконачно то увјек подразумијева неку есхатологију  што ти негираш.

S obzirom na to koliko si slobodan sa pojmovima i da si ubacio "neku" ispred "eshatologiju"... ne želim takvu formulaciju da komentarišem jer ko zna šta sve ti pod tim podrazumevaš... ali mogu da odgovorim na ono što pokušavaš da proturiš - model vremena svakako ne iziskuje ni veru ni ateizam... neke religije iziskuju neke određene "istorije", uglavnom pogrešne, ali to je samo njihov problem... ozbiljni ljudi pokušavaju da saznaju kakvo vreme jeste, a ne da "saznaju" kakvo vreme odgovara njihovim verskim ili neverskim pogledima na istoriju univerzuma...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Њутнову механику могу да искусим у природи у реалном времену, а ТЕ не могу. А за Анштајна сам већ рекао проблематично је да се тијело у природи креће кроз подразумијевани простор у свијести. Будући да ТЕ такође подразумијева простор у свијести а мјери промијене у природи нашао сам за схосдно да исту примједбу примијеним, такође примијетио сам код дискутаната да ТЕ лоцирају у природи а као теорији јој је мјесто у свијести.

confused1

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bokisd рече
Da, neki pokusavaju TE da usklade sa verom, po nekim modelima kroz taj teisticki evolucionizam, koliko uspesno, neka svako proceni, po mene :buba: tesko moze da bidne' [emoji3],...... tako da ostaje nesto trece, koje je opet po mom mentalnom sklopu i shvatanju kroz veru i kroz taj kreacionizam i ID...... da mi TE bas ne pije vodu, tako da u principu na kraju krajeva, ostaje samo vera, ..... mislim, naravno da nije 'samo'...... jer nam vera moze pruziti odgovore na sva pitanja stvaranja prirode i zivota ljudi i vera nam moze dati' ono sto nijedna druga stvar ne mere' tj. pobedu nad smrcu i zivot duhovni i vecni  (to je ovo sto pises o vremenu i vecnosti tog vremena).....

Теистички еволуционизам је вјероватно нека компилација насилан и нелегалан покушај спајања расцјепа који се догодио дубље и општа је карактеристика постмодерне.

Имамо нову еволуциону теологију која оперише са појмовима биолошка ипостас ( антропологија ТЕ) и еклисиолошка ипостас ( личност коју нам даје заједница - епископ - сабор (заједница)

Дакле ми у Цркву долазимо као животиње (биолошка ипостас) и Владика (заједница) прави од нас личност, о туд лупетања да је личност служба (функција) и да се она мјења и да је личност благодат.
Ова теологија је за осуду и због тога што је усвојила атеистичку антропологију. Надам се да Атанасије када каже да је цар животиња не подразумијева ово, него да животиње кроз човјека имају своје мјесто у литургији као и сва твар, по основу учења да је човјек макрокосмос. То ћу да га питам.

Како може биологија (наука) да садржи атеизам, тако што је ТЕ биологија у прошлости - историја (вријеме+есхатологија) и тако што је еволуционизам принцип који се протеже на биће у цјелини дакле, ТЕ садржи онтолошки став и она је "научна филозофија" што је оксиморон, али постоји као појава.
Еволуционизам као филозофски став подразумијева неко напредовање унутар природе што је неуклопиво са хришћанским учењем о пропалости природе условљеним човјеком, док је у еволуционозму човјек радикално одрећен природом.

Надање Еволуционисти као носиоци ТЕ своје научно вјеровање "виде" у природи и ако је оно у свијести и себе сматрају објективним што је доказана тлапња превазиђене метафизичке пројекције.

Еволуционизам као општи принцип је немогућ већ због тога што је западна метафизика показала да никакав принцип и никаква онтологија нису могући, односно јесу али само као форме нихилизма, па је и (Анштајнова) Зизијуласова релациона онтологија само нови (филозофски безначајан) вид нихилизма ( метафизике)

Да то што се никаква истина не може узети са бића у цјелини - физиса значи да физиз нема логос (смисла)?

Не, него да се логос који се налази у природи не може да се узме па да се као објекат свијести и истина набаци као пројекат опет на природу и тако све у владавини когивтиног круга онако како је Декарт установио. Може, али тај навачај истина затвара природу за изборну пријаву логоса у њој какви баштини Црква у празнику, као и за аутентична научна открића.
Овај картезијански когнитивни круг унутар којег блуди нововековна техника све више и више се одваја од природе и ако се грчевито за њу хвата, открића нису еуреке него нова уврштавања и мултипликације, наука постаје метафизика, односно метафизика се оваплоћује.

Логоси који су унутар природе су прво свето писмо Бога човјеку, да је човјек читао тако неби била потребна ова друга, али неби остало само на писму него би Господ свакако дошао у природу.
Данашњи научници то писмо читају као да није од Бога, узимају логос са природе и опет га враћају установљујући тако корисне и функционалне сплетове, што није никакво зло, али заборав оног изворног логоса је лишеност, одлученост од природе.

Начин на који човјек захвата логос у природи, односно умјеће допуштања збивања логоса у физису јесте техника у најдубљем смислу ријечи.
Технике која не обухвата само нововјековно саплитање сила унутар природе заборављајући и Бога и себе у отућеном раду који нема ништа са њима.
Него и технике која има нешто са нама која је умјетност..
Као и технике која у свом когитивном кругу не заворавља ни човјека нити ништавило нити природу.
Која својим процеси(ја)ма укључујући и ону пасхалну све повезује у склоп и поредак.

Или својим не насилним техникама отвара човјека за сагледање вјечно живих логоса који су компатибилни личности као образу Божијем.

Овакво је стање од почетка, излазак из раја је повлачење логоса природе по вољи човјека, а покајање осмишљавање природе.

Дакле начин допуштања збивања истине зависи од човјека, што муцају квантни физичари као ново откриће.

Од очовјечења Логоса он није само са оне стране времена и простора, иза краја или почетка времена, него и унутра што гарантује неки бесконачни континуитет.( Атеисти ће рећи није ни унутра ни изван времена, али зато и јесу атеисти)
То са аспекта природе, њенога смисла, првог светог писма значи ипостасно присуство унутар њега. Нови Завјет (науке)

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Теистички еволуционизам је вјероватно нека компилација насилан и нелегалан покушај спајања расцјепа који се догодио дубље и општа је карактеристика постмодерне.

Имамо нову еволуциону теологију која оперише са појмовима биолошка ипостас ( антропологија ТЕ) и еклисиолошка ипостас ( личност коју нам даје заједница - епископ - сабор епископа (заједница) - папа (источни) Господ - Отац.

Дакле ми у Цркву долазимо као животиње (биолошка ипостас) и Владика (заједница) прави од нас личност, отуд лупетања да је личност служба (функција) и да се она мјења и да је личност благодат.
Ова теологија је за осуду и због тога што је усвојила атеистичку антропологију. Надам се да Атанасије када каже да је цар животиња не подразумијева ово, него да животиње кроз човјека имају своје мјесто у литургији као и сва твар, по основу учења да је човјек макрокосмос. То ћу да га питам.

Како може биологија (наука) да садржи атеизам? Тако што је ТЕ биологија у прошлости - историја (вријеме+есхатологија) и тако што је еволуционизам принцип који се протеже на биће у цјелини, дакле ТЕ садржи онтолошки став и она је "научна филозофија" што је оксиморон (дрвено жељезо), али постоји као појава.

Еволуционизам као филозофски став подразумијева неко напредовање унутар природе (на природи утемељен оптимизам, прогрсизам) што је неуклопиво са хришћанским учењем о пропалости природе условљеним човјеком, док је у еволуционозму човјек радикално одрећен природом.

Надање Еволуционисти као носиоци ТЕ своје научно вјеровање "виде" у природи и ако је оно у свијести и себе сматрају објективним што је доказана тлапња превазиђене метафизичке пројекције.

Еволуционизам као општи принцип је немогућ већ због тога што је западна метафизика показала да никакав принцип и никаква онтологија нису могући, односно јесу али само као форме нихилизма, па је и (Анштајнова) Зизијуласова релациона онтологија само нови (филозофски безначајан) вид нихилизма ( метафизике)

Да то што се никаква истина не може узети са бића у цјелини - физиса значи да физиз нема логос (смисла)?

Не, него да се логос који се налази у природи не може да се узме па да се као објекат свијести и истина набаци као пројекат опет на природу и тако у бескрај у владавини когнивтиног круга онако како је Декарт установио.

Може, али тај набачај истина затвара природу за изворну пројаву логоса у њој какву баштини Црква у празнику, као и за аутентична научна открића.

Овај картезијански когнитивни круг унутар којег блуди нововековна техника све више и више се одваја од природе и ако се грчевито за њу хвата, открића нису еуреке него нова уврштавања и мултипликације, наука постаје метафизика, односно метафизика се оваплоћује.

Логоси који су унутар природе су Прво Свето Писмо Бога човјеку, да је човјек читао тако не би била потребна ова друга, али не би остало само на писму него би Господ свакако дошао у природу.

Данашњи научници то писмо читају као да није од Бога, узимају логос са природе и опет га враћају установљујући тако корисне и функционалне сплетове, што није никакво зло, али заборав оног изворног логоса је лишеност, одлученост од природе.

Начин на који човјек захвата логос у природи, односно умјеће допуштања збивања логоса у физису, јесте техника у најдубљем смислу ријечи.

Технике која не обухвата само нововјековно саплитање сила унутар природе заборављајући и Бога и себе у отућеном раду који "нема ништа са њима"

Него и технике која има нешто са нама која је умјетност..

Као и технике која у свом когитивном кругу не заворавља ни човјека нити ништавило нити природу нити Бога, која својим процеси(ја)ма укључујући и ону пасхалну све повезује у склоп и поредак.

Или својим не насилним техникама (правилима) молитве отвара човјека за сагледање вјечно живих логоса који су компатибилни личности као образу Божијем.

Овакво је стање од почетка, излазак из Раја је повлачење логоса природе по вољи човјека који је склопио синергијсли круг са демонима, а умјетност покајања (монаштво) осмишљавање природе, отуда толика љепота природе тамо гдје су они.

Дакле начин допуштања збивања истине увјек зависи од човјека, што муцају квантни физичари као ново откриће.

Од очовјечења Логоса он није само са оне стране времена и простора, иза краја или почетка времена, него и унутра што гарантује неки бесконачни континуитет.( Атеисти ће рећи није ни унутра ни изван времена, али зато и јесу атеисти)

То са аспекта природе, њенога смисла, Првог Светог Писма значи ипостасно присуство Христа унутар њега. Нови Завјет (Науке)

Исправљен текст.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Теистички еволуционизам није део теорије еволуције.

Како може биологија (наука) да садржи атеизам? Никако, осим у смислу да се природне науке уопште не баве натприродним, па не дају потврдан (нити одречан) одговор на питање да ли постоји Бог.

Еволуционизам као филозофски став је бесмислица.

Еволуционизам као општи принцип је такође бесмислица.

Овај картезијански когнитивни круг унутар којег блуди нововековна техника не постоји осим у машти неких вилозова.

Данашњи научници се баве науком, а не теологијом и то неке вилозове и теологе фрустрира, јер овим научницима упркос игнорисања теологије и филозофије сјајно иде и све време напредују.

Ozbiljno ispravljen tekst... :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...