Avocado Написано Новембар 25, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 2 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече @Avocado Добро добри учениче. Цитат ја сам мало луфто и у основној, онда не знам куда ћу од досаде и сједнем на бајс и дођем ипред прозора кабинета биологије, али и кроз прозор се види да ниси одговорио. Na koje pitanje nisam odgovorio? Napiši molim te jer neću da ispadnem kao ti... kad smo kod toga jel planiraš da odgovoriš na ona pitanja o postulatima fizike koji su se promenili, a TE ih navodno koristi ili si kompletno odustao od te teze (sa kojom si i otvorio temu)? Ako si zaboravio, imaš ih u ovoj poruci ... Цитат Дакле еволуција се није завршила са настанком човјека, а еволуција права је нека друга еволуција, а ниједна од њих се не налази у природи него су се појавиле у два одређена уџбеника? Evolucija bioloških organizama se naravno nije završila sa nastankom čoveka... evolucija prava je neka druga evolucija.... evolucija automobila neka treća... i sve ostale evolucije (promene u vremenu) su predmet nekih drugih naučnih disciplina i/ili drugih interesovanja... Nisu se pojavile u udžbenicima, već u udžbenicima možeš da nešto više naučiš o tome, pošto sagovornike na temi izgleda ne slušaš kada ti objašnjavaju... a i valjalo bi da u tekstovima o teoriji evolucije, kad turiš gomilu fus nota, da se bar neke odnose na tekstove biologa... Цитат Значи поред моје глупости и необразованости постоји и трећи разлог, како ти видиш тај трећи разлог? Имаш ли свјест о томе како си то разрјешио, како си ти сконто? Pa mogu razni razlozi da budu za neprihvatanje TE... npr. neko može da u celosti razume i poznaje tu teoriju ali da je odbija iz verskih razloga... Цитат Ето ти си чито те уџбенике из права па о суштини права говориш у десет реченица уз то да право штити систем и извире из система, очигледно да ти је у оквиру права предаван комунизам, а да то ниси још сконто, али право је слободно од идеологије? Jok, nego ću da ti pišem eseje o tome da bi ti njih prepričavao pogrešno kao što radiš i sa tih "deset rečenica"... jer ja nigde nisam napisao da "право штити систем и извире из система"... to je tvoja pogrešna (i glupa) interpretacija napisanog... Цитат А ТЕ еволуције су усвојили из моде да не буду папци, A ti si rešio da budeš papak? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 25, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 1 сат, Avocado рече A ti si rešio da budeš papak? Авокадо,нисам ја сам ријешио да будем образован, паметан, неограничен и да не будем папак, али прихватам да Ви можда мислите тако из неког основа, а не безвезе.. Мисао коју ниси хтјео да испратиш, а која је евидентна је да неки еволуционизам прихватају ТЕ у друштвеном контексту, на ненаучан начин, као друштвени став. Што не значи да је ТЕ "крива" за то, можда је она заиста само наука, а можда има негдје и тај баг. То разматрамо. По мени такви су сви они који не могу да презентују механизам закључивања који их је довео до тога да усвоје ТЕ. Зато стоји наслов приговар Еволуционистима, а не приговор ТЕ, мада ни она још није аболирана. Ти ниси одговорио како си ти дошао до ТЕ? Bећ је показано да је правна наука коју си ти изучавао била оптерећена идеолошки, а ако је тако, по ком су основу друге науке слободне од тога? Што се тебе тиче када си усвојио права, подвукао ти се комунизам, кад је комунизам пао остала је рупа коју је попунила ТЕ. Ти мислиш да постоје неки вјерски разлози за неусвајање неке науке, али то онда значи да постоје атеистички разлози за усвајање? Или бар да атеизам олакшава усвајање ТЕ, чиме је показана макар нека врста повезаности коју си негирао. Надаље ти ТЕ стваљаш у контекст шире еволуције, а то је оно што ти тражим одавно, чак еволуцију дефинишеш као промјену у времену. Има ли у природи и шта што је изван времена? Дакле еволуција захвата биће у цјелини? Или има нека ствар у природи на коју можеш да ми укажеш, која је изван еволуције и времена? Ако нема онда је еволуција филозофска онтологија јер захвата биће у цјелини. А унутар ње ТЕ посматра живи свјет. Дакле Еволуција је једна књижурина која обрађује све у природи, ТЕ поглавље које се односи на живи свијет, човјек један пасус, а право једна реченица ( заштита личности). Помоћу којег адвокатског трика ти остајеш при мнељу да еволуција не одређује право, а имамо еволуцију права, и да ТЕ не одређује право, а право је како си ти рекао право људи а не жирафа? Заборавио нисам ни одустао али сам еволуирао у ставу на чему и теби захваљујем, из ове твоје формуле: да је еволуција промјена у времену, може се извући и да је врјеме еволуитивни сљед, што је посебан сукцесиван модел времена. Што је друга ствар од онога како ми баждаримо и разумјевамо вријеме у својој свијести и какве смо све уређаје за мјерењу развили у току еволуције. И на крају као правника те питам? Ако се наука шири као вјера и вјера као наука није ли то нерегуларно? Или ако се вјера шири као друштвени став или политичка идеја, или наука ако се шири као друштвени став и политичка идеја? Није ли то на данашњем еволуитивном ступњу права прекршај? Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Новембар 25, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 Владимире једно је веровати у доказе неке научне теорије а друго правити веру од науке. Не верујем да се можемо разумети. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 25, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 15 минута, Н И Н Е рече Владимире једно је веровати у доказе неке научне теорије а друго правити веру од науке. Не верујем да се можемо разумети. У које си ти доказе повјеравао и гдје су ти предочени у Цркви, на улици, или у оквиру студија биологије? И како си их усвојио, дај те докзе у које си повјеровао, макар кључне и преломне. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 25, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Авокадо,нисам ја сам ријешио да будем образован, паметан, неограничен и да не будем папак, али прихватам да Ви можда мислите тако из неког основа, а не безвезе.. Мисао коју ниси хтјео да испратиш, а која је евидентна је да неки еволуционизам прихватају ТЕ у друштвеном контексту, на ненаучан начин, као друштвени став. Што не значи да је ТЕ "крива" за то, можда је она заиста само наука, а можда има негдје и тај баг. То разматрамо. По мени такви су сви они који не могу да презентују механизам закључивања који их је довео до тога да усвоје ТЕ. Зато стоји наслов приговар Еволуционистима, а не приговор ТЕ, мада ни она још није аболирана. Ne znam što si taj deo shvatio ozbiljno (imaš i smajli pored)... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Ти ниси одговорио како си ти дошао до ТЕ? Nisam primetio da si me to pitao... nisam ja došao do TE, nego Darvin... o TE sam naučio... iz različitih izvora... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Bећ је показано да је правна наука коју си ти изучавао била оптерећена идеолошки, Gde i kad je to pokazano? пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече а ако је тако, по ком су основу друге науке слободне од тога? Што се тебе тиче када си усвојио права, подвукао ти се комунизам, кад је комунизам пао остала је рупа коју је попунила ТЕ. Ne znam odakle ti tako nebulozne ideje... nikad nisam bio komunista... ni blizu... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Ти мислиш да постоје неки вјерски разлози за неусвајање неке науке, али то онда значи да постоје атеистички разлози за усвајање? Или бар да атеизам олакшава усвајање ТЕ, чиме је показана макар нека врста повезаности коју си негирао. "Neke vrste povezanosti" svakako nisam negirao... tako vrljavo se ne izražavam... "nekako su povezani" i time što i teorija evolucije i ateizam imaju slova "a", "e", "i", "t" u svom nazivu... povezanost o kojoj si ti pisao i implicirao ne postoji... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Надаље ти ТЕ стваљаш у контекст шире еволуције, а то је оно што ти тражим одавно, чак еволуцију дефинишеш као промјену у времену. Pokušao sam da ti pojasnim šta znači reč "evolucija" kako bi ti shvatio da (biološka) teorija evolucije ne govori o svakoj evoluciji... ali avaj... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Има ли у природи и шта што је изван времена? Nema. пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Дакле еволуција захвата биће у цјелини? Ne znam šta ti to znači ali pretpostavljam da si hteo da napišeš: "Dakle, teorija evolucije se bavi svim aspektima živih bića, pa i npr. kulturom, pravom, itd." i odgovor je: "Ne baljezgaj". пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Или има нека ствар у природи на коју можеш да ми укажеш, која је изван еволуције и времена? Opet pominješ reč "evolucija" u takvom kontekstu da ne znam da li govoriš o teoriji evolucije ili o nečemu drugom... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Ако нема онда је еволуција филозофска онтологија јер захвата биће у цјелини. А унутар ње ТЕ посматра живи свјет. Ne znam šta je "evolucija" o kojoj ti pričaš... TE je unutar biologije... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Дакле Еволуција је једна књижурина која обрађује све у природи, ТЕ поглавље које се односи на живи свијет, човјек један пасус, а право једна реченица ( заштита личности). Ne. "Evolucija" je obična reč koja označava promene u vremenu... "TE" je naučna teorija koja objašnjava promene u vremenu bioloških karakteristika živih bića (promene učestalosti alela između generacija)... "čovek" je jedna od vrsta živih bića... reč "pravo" ima baš mnogo značenja - od subjektivnog prava (tvoje pravo na život), preko sistema pravnih normi, pa do naziva nauke koja ga izučava... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Помоћу којег адвокатског трика ти остајеш при мнељу да еволуција не одређује право, а имамо еволуцију права, и да ТЕ не одређује право, а право је како си ти рекао право људи а не жирафа? Nije nikakav trik u pitanju... samo ne mešam (kao što ti pokušavaš) opšte značenje reči "evolucija" sa teorijom evolucije... ne znam ni da li ti iskreno mešaš ili se samo praviš glup... пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Заборавио нисам ни одустао али сам еволуирао у ставу на чему и теби захваљујем, из ове твоје формуле: да је еволуција промјена у времену, може се извући и да је врјеме еволуитивни сљед, што је посебан сукцесиван модел времена. Што је друга ствар од онога како ми баждаримо и разумјевамо вријеме у својој свијести и какве смо све уређаје за мјерењу развили у току еволуције. Mogu da postavim i pitanja u vezi sa tvojom novom tezom ako od onih pitanja bežiš: - kakav model vremena podrazumeva teorija evolucije? - kako ti baždariš i razumeš vreme? - po čemu se ono prvo razlikuje od onog drugog? (konkretno u vezi sa kojim događajima dobijamo drugačije rezultate vremena?) - šta biolozi koji se bave TE treba da urade/promene pa da koriste ispravan model vremena? пре 12 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече И на крају као правника те питам? Ако се наука шири као вјера и вјера као наука није ли то нерегуларно? Или ако се вјера шири као друштвени став или политичка идеја, или наука ако се шири као друштвени став и политичка идеја? Није ли то на данашњем еволуитивном ступњу права прекршај? Nisam siguran šta me pitaš... jer nauka se ne širi kao vera, društveni stav i politička ideja... doduše, možda neki i to pokušavaju ali to opet nema veze sa samom naukom. Neki popovi šire veru u Hrista među decom, da bi polno opštili sa tom decom... ali to nam ništa ne govori o veri u Hrista, već samo o tim popovima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 25, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 1 сат, Avocado рече Nisam primetio da si me to pitao... nisam ja došao do TE, nego Darvin... o TE sam naučio... iz različitih izvora... Дакле прихватио здраво за готово без кориштења било каквог критичког апарата по основу ауторитета? Па како по основу ауторитета апостола Павла не прими Христа. Твој став је друштвени јер не показујеш сљед закључивања. Немој да се извлачиш јер научни став није дио интиме као политички или вјерски, а пошто га ти тако презентујеш разложи како си га стекао или устврди да си се родио са њим. пре 1 сат, Avocado рече Gde i kad je to pokazano? То се чита из твојих ставова о праву, па је показано овде, али нема везе, да ли ти негираш било кад и било гдје било какве идеолошке примјесе у праву као науци? пре 1 сат, Avocado рече Цитат Има ли у природи и шта што је изван времена? Nema. Цитат Дакле еволуција захвата биће у цјелини? Ne znam šta ti to znači ali pretpostavljam da si hteo da napišeš: "Dakle, teorija evolucije se bavi svim aspektima živih bića, pa i npr. kulturom, pravom, itd." i odgovor je: "Ne baljezgaj". Правиш се тоша ту си вичан, али у аргументацији ти шкрипи, још и подмећеш, односно премећеш. Сви закључци су из твојих премиса: "обична рјеч1" еволуција се односи на све промјене у природи у времену. Видјели смо да не само "обичну ријеч" еволуција него и еволуитувне процесе имамо и изван биологије, а по Вашој дефиницији и у цјелокуном унивезуму, без иједног дијела који није унутра тога. Ваш адвокатски трик је чист безобразлук, тошење, и подметање на начин преметања. Дакле по вашим тврдњама појам еволуција захвата читав универзум изузев права, које је дио друге галаксије и никако се не може потврдити утицај једне на другу? пре 1 сат, Avocado рече Nije nikakav trik u pitanju... samo ne mešam (kao što ti pokušavaš) opšte značenje reči "evolucija" sa teorijom evolucije... ne znam ni da li ti iskreno mešaš ili se samo praviš glup.. Не мјешам ни ја, опште значење се односи на све промјене у времену, а посебно ТЕ на промјене које су живом свијету то је све јасно, а из твоје тврдње да се еволуција права не одвија под утицајем живога свијета него оно еволуира другим путем, али се свакако развија из природе? (мада , немој сад да се хваташ за ово, подеснији би био назив ТЕ за ово општу промјену, а за оно што ТЕ значи боље би било Еволуциона билогија, али садашња номенкатура потврђује историјски развој у смислу да се ова општа идеја усавришила у оквиру биологије) пре 1 сат, Avocado рече Mogu da postavim i pitanja u vezi sa tvojom novom tezom ako od onih pitanja bežiš: - kakav model vremena podrazumeva teorija evolucije? - kako ti baždariš i razumeš vreme? - po čemu se ono prvo razlikuje od onog drugog? (konkretno u vezi sa kojim događajima dobijamo drugačije rezultate vremena?) - šta biolozi koji se bave TE treba da urade/promene pa da koriste ispravan model vremena? - Па ако у "обична ријеч" еволуција у ТЕ значи оно како си ти рекао онда значи само промјену у времену. Дакле супа се муља, То је својствено природи, на то можеш да набациш било који модел врмена. Мада нени се чини да ТЕ користи праволиниски модел - а и ту имају два -три, један је права бесконачна у оба смјера, други је полуправа са почетком у прошлости а у будућности без краја, трећи је дуж, вријеме са почетком и крајем, и четврти вријеме са крајем у бидућности али без почетка. Сваки тај модел подразумјева неку есхатологију, а ако је ту есхатологија ту је одмах и вјера или атеизам, рачунај да је тако. Дакле и вјечност је неки облик времена и она се на ове разне праве смијешта различито, да те не дирам са кружним он постоји у свијести оних који вјерују у реинкарнацију. И сви ови други као и теорије су у свијести, али ово кретање промјене су физису, е сад ја само говорим да се испод термина вријеме увјек крије нека вјечност и могу ти објаснити за сваки модел посебно, а гдје је вјечност ту је и есхатологија - вјера или атеизам, јер по неким вјеровањима има вјечно врјеме за атеисте. Мени су биолози ок,нити мислим да имамо један исправан модел времена они могу евиденцију кретања да воде како хоће, али ће се подразумјевани простор и вријеме одражавати на евиденцију. Они могу и баждаре по еволуционим промјенама, што је историјски, дакле биљеже се догађаји а не проток времена, да непонављам шта је историја. Рецимо Ничеово вјечно враћање истог2 , дакле супа се муља али увјек иста супа, не враћа се нови еволитивни облик него вазда исти, јер се вјечно враћа исто - то је значи исто што и воља за моћ, то што трвава расте то је воља за моћ, или вјечно враћање истог. Други је модел да то муљање даје нове овлике ту је неки напредак, прогрес, оно као биће боље, српски ојесник одговара: Никад, никад боље бити неће. Не баждарим ја вријеме постоје разна баждарења и времена и простора и појимова која су узроци неспоразума. пре 1 сат, Avocado рече Nisam siguran šta me pitaš... jer nauka se ne širi kao vera, društveni stav i politička ideja... doduše, možda neki i to pokušavaju ali to opet nema veze sa samom naukom. Neki popovi šire veru u Hrista među decom, da bi polno opštili sa tom decom... ali to nam ništa ne govori o veri u Hrista, već samo o tim popovima... Наравно да се то не тиче, науке, вјере, друштвеног става и полног општења који су добри по себи. Питам као правника има ли прекршаја у томе, као што има кривице попа у овоме што си навео. 1Било која обична рјеч која се односи на биће у цјелини је израз у оквиру онтологије, дакле филозофски став 2. Као што си ти враћаш на почетак поступка кад немаш куд. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 25, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 Пре сат времена, Hadzi Vladimir Petrovic рече Дакле прихватио здраво за готово без кориштења било каквог критичког апарата по основу ауторитета? Zašto počinješ sa "dakle" kada ta reč na početku implicira da ostatak rečenice sledi iz onoga što sam ja napisao, a u pitanju je nešto što si proizvoljno izmislio na osnovu svojih predrasuda? Nemam nameru da diskutujem sa tvojim fantazijama o meni... Цитат То се чита из твојих ставова о праву, па је показано овде, To može da "pročita" samo neko ko je funkcionalno nepismen... ja mogu da razgovaram o mojim stavovima, ali ne i o tvom "čitanju" mojih stavova... jer, kao što rekoh, nemam nameru da diskutujem sa tvojim fantazijama o meni... Цитат али нема везе, да ли ти негираш било кад и било гдје било какве идеолошке примјесе у праву као науци? Ne negiram. Цитат Правиш се тоша ту си вичан, али у аргументацији ти шкрипи, још и подмећеш, односно премећеш. Сви закључци су из твојих премиса: "обична рјеч1" еволуција се односи на све промјене у природи у времену. Видјели смо да не само "обичну ријеч" еволуција него и еволуитувне процесе имамо и изван биологије, а по Вашој дефиницији и у цјелокуном унивезуму, без иједног дијела који није унутра тога. Ваш адвокатски трик је чист безобразлук, тошење, и подметање на начин преметања. Reč evolucija se odnosi na promene nečeg u vremenu... na latinskom: razvoj, razvitak.... Ne mora ni da bude u prirodi... ako veruješ u natprirodno i veruješ da se menja, onda bi mogao da pričaš i o evoluciji natprirodnog. Ne znam o kom triku pričaš i o čemu se pravim toša i šta podmećem i premećem i šta škripi u argumentaciji... deluje mi da si istripovao da je reč evolucija nužno povezana sa teorijom evolucije tj. kad neko govori o npr. evoluciji automobila da su to iste stvari i isti mehanizmi kao biološki mehanizmi koje objašnjava teorija evolucije... i da dalje iz toga baguješ.... (moram da ti otkrijem i jednu tajnu: teorija struna iz fizike se ne bavi violinama, bez obzira na to šta reč "strune" inače znači ) Цитат Дакле по вашим тврдњама појам еволуција захвата читав универзум изузев права, које је дио друге галаксије и никако се не може потврдити утицај једне на другу? Ne znam ni šta si sad istripovao kao "pojam evolucije" i gde si to (istripovao da si) pronašao u mojim tvrdnjama? Postoji mnogo stvari u univerzumu (uključujući i pravo) koje se menjaju tokom vremena, pa možemo da pričamo o evoluciji istih... možemo da pričamo i o evoluciji prava ali to je nešto drugačije u odnosu na teoriju evolucije (živih bića). Цитат Не мјешам ни ја, опште значење се односи на све промјене у времену, а посебно ТЕ на промјене које су живом свијету то је све јасно, а из твоје тврдње да се еволуција права не одвија под утицајем живога свијета него оно еволуира другим путем, али се свакако развија из природе? Evolucija prava se svakako odvija pod uticajem ljudi koji jesu deo živog sveta. Gde si bilo šta drugačije pročitao tj. koju to moju tvrdnju tako nesrećno nisi razumeo? A da ti lepo nastaviš da diskutuješ sam sa sobom i da me ne pominješ? Prosto, ako ćeš već sve vreme da odgovaraš ne na ono što ja pišem nego na svoje fantazije, onda lepo tako i naznači... kao izmišljeni dijalog sa izmišljenim sagovornikom... u toj debati možeš i da pobediš... valjda... nadam se... Цитат (мада , немој сад да се хваташ за ово, подеснији би био назив ТЕ за ово општу промјену, а за оно што ТЕ значи боље би било Еволуциона билогија, али садашња номенкатура потврђује историјски развој у смислу да се ова општа идеја усавришила у оквиру биологије) Nije se nikakva "opšta ideja usavršila u okviru biologije"... evolucija je reč, a ne neka opšta ideja... Цитат - Па ако у "обична ријеч" еволуција у ТЕ значи оно како си ти рекао онда значи само промјену у времену. Pa da... znači promenu bioloških karakteristika populacija tokom smenjivanja generacija (u vremenu). A šta si ti mislio da znači???? Цитат Дакле супа се муља, То је својствено природи, на то можеш да набациш било који модел врмена. Мада нени се чини да ТЕ користи праволиниски модел - а и ту имају два -три, један је права бесконачна у оба смјера, други је полуправа са почетком у прошлости а у будућности без краја, трећи је дуж, вријеме са почетком и крајем, и четврти вријеме са крајем у бидућности али без почетка. Ima tu i B teorija vremena ali to je baš "over your head"... Цитат Сваки тај модел подразумјева неку есхатологију, а ако је ту есхатологија ту је одмах и вјера или атеизам, рачунај да је тако. Što tako da računam kad nije tako? Цитат Дакле и вјечност је неки облик времена и она се на ове разне праве смијешта различито, да те не дирам са кружним он постоји у свијести оних који вјерују у реинкарнацију. И сви ови други као и теорије су у свијести, али ово кретање промјене су физису, е сад ја само говорим да се испод термина вријеме увјек крије нека вјечност и могу ти објаснити за сваки модел посебно, а гдје је вјечност ту је и есхатологија - вјера или атеизам, јер по неким вјеровањима има вјечно врјеме за атеисте. Мени су биолози ок,нити мислим да имамо један исправан модел времена они могу евиденцију кретања да воде како хоће, али ће се подразумјевани простор и вријеме одражавати на евиденцију. Они могу и баждаре по еволуционим промјенама, што је историјски, дакле биљеже се догађаји а не проток времена, да непонављам шта је историја. Рецимо Ничеово вјечно враћање истог2 , дакле супа се муља али увјек иста супа, не враћа се нови еволитивни облик него вазда исти, јер се вјечно враћа исто - то је значи исто што и воља за моћ, то што трвава расте то је воља за моћ, или вјечно враћање истог. Други је модел да то муљање даје нове овлике ту је неки напредак, прогрес, оно као биће боље, српски ојесник одговара: Никад, никад боље бити неће. Не баждарим ја вријеме постоје разна баждарења и времена и простора и појимова која су узроци неспоразума. Opet je ostalo nejasno i kako mali Hadži-Perica zamišlja da biolozi mere vreme i kako bi po malom Haži-Perici biolozi trebalo da mere vreme pa da mali Hadži-Perica nema primedbe na biologe... jedino što je jasno je da bi mali Hadži-Perica da nekako ospori teoriju evolucije, ali pošto o istoj nema pojma, onda može da nešto mulja sa modelima vremena... ali ni to nije baš promislio do kraja... nego bućka vodu, pa ako se neki som upeca - upecao se... Цитат Наравно да се то не тиче, науке, вјере, друштвеног става и полног општења који су добри по себи. Питам као правника има ли прекршаја у томе, као што има кривице попа у овоме што си навео. Da, loše je kada neko meša nauku sa verom, političkim idejama i slično... nauku treba ostaviti na miru... naučnicima... njima super ide... baš zato razni vilozovi vole da tupe o nauci i iznose ideje šta sve ne valja i šta bi sve trebalo promeniti u nauci i naučnom metodu... umesto da kad su toliko pametniji od naučnika smisle neki svoj metod spoznaje i klasifikacije spoznaje univerzuma pa da izađu sa njim na tržište ideja... Ja npr. jedva čekam da neki mali Hadži-Perica smisli neki svoj metod izučavanja živog sveta, smesti ga u svoj model vremena i ponudi drugim ljudima da ih za novac podučava tome i da im na kraju podučavanja da neku diplomu... pa da vidimo koliko će se ljudi opredeliti da nauče nešto o biologiji, a koliko će se opredeliti da nauče nešto o metodu malog Hadži-Perice... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 25, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 1 сат, Avocado рече Nemam nameru da diskutujem sa tvojim fantazijama o meni... Стани ти ниси Дарвин, а усвојио си учење, али не желиш да опишеш начин свога "просвјетљења" , немам никакве предрасууде, а ни они који читају, дела њих ради реци како си еволуирао. пре 1 сат, Avocado рече Ne negiram. Ок, дакле остаје само да се сагледа обим, или имаш неки емотивни разлог због којег би ТЕ искључили и поред индиција? Имаш ли неку методологију да предложиш? Да ли су те примејсе увјек очигледне? Па и за онога ко је упућиван у контаминирану научну област? пре 1 сат, Avocado рече Reč evolucija se odnosi na promene nečeg u vremenu... na latinskom: razvoj, razvitak.... Ne mora ni da bude u prirodi... ako veruješ u natprirodno i veruješ da se menja, onda bi mogao da pričaš i o evoluciji natprirodnog. Ne znam o kom triku pričaš i o čemu se pravim toša i šta podmećem i premećem i šta škripi u argumentaciji... deluje mi da si istripovao da je reč evolucija nužno povezana sa teorijom evolucije tj. kad neko govori o npr. evoluciji automobila da su to iste stvari i isti mehanizmi kao biološki mehanizmi koje objašnjava teorija evolucije... i da dalje iz toga baguješ.... (moram da ti otkrijem i jednu tajnu: teorija struna iz fizike se ne bavi violinama, bez obzira na to šta reč "strune" inače znači ) Хвала на етимологији, али си ти рјеч поменуо у онтологији, а ако кажеш да је све што постоји виолина - то је онтолошки став, неважно да ли истинит или не. Из сваког онтолошког става излазе импликације за сво биће, тиче се бића у цјелини. Ти си изрекао такав филозофски став, желиш ли да га одрекнеш или остајеш при њему? Или ти мислиш да су развој -кретање у времену- муљање, једни у ТЕ а деуги у физису - бићу цјелини, да унтар ТЕ постји друго кретање, не мислиш ваљда на "живот"? није ваљда да су ти почео натрприродно призивати у помоћ , Нема проблема мени је ок и да исто и различито значење, па ми разјасни. пре 1 сат, Avocado рече možemo da pričamo i o evoluciji prava ali to je nešto drugačije u odnosu na teoriju evolucije (živih bića). Другачија је област, али се свуда муља, мислим настају нови облици. пре 1 сат, Avocado рече Evolucija prava se svakako odvija pod uticajem ljudi koji jesu deo živog sveta. Gde si bilo šta drugačije pročitao tj. koju to moju tvrdnju tako nesrećno nisi razumeo? Утиче ли ТЕ на људе, а људи на право, дакле ТЕ утиче на право, супротно твоме тврђењу са почетка расправе. пре 1 сат, Avocado рече Ima tu i B teorija vremena ali to je baš "over your head"... Ниједна од ових није актуелна у физици, упроштено те дужи би биле више спирале и растегљиве, значи нећеш да изнесеш аргумент јер сам много глуп, у нећеш да кажеш како је ТЕ прешла са Дарвина на тебе јер сам ја лош чојек? А сам си опет потегао расправу о времену, мислим скренуо дискусију у том току. пре 1 сат, Avocado рече u toj debati možeš i da pobediš Не играмо се лопте него разговарамо, па не видим зашто говориш о побједи, проблеми постоје, већ сам ти се захваљивао...ево још једном хвала, помогао си ми. пре 1 сат, Avocado рече Što tako da računam kad nije tako? Како човјече, ти не вјерујеш ни да вријеме има почетак ни да има крај, нити да је бескрајно ништа од тога? пре 1 сат, Avocado рече Da, loše je kada neko meša nauku sa verom, političkim idejama i slično. То је сегрегација или како то зовете и гони ли се? Када те питам као правника ти ми одговориш: лоше је, лоше је и кад се проспе јогурт по поду. Стаљиново унуче је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стаљиново унуче Написано Новембар 25, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 Ово се каже:Разбуцо га ко бугарску скупштину Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 25, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 1 сат, Hadzi Vladimir Petrovic рече Стани ти ниси Дарвин, а усвојио си учење, али не желиш да опишеш начин свога "просвјетљења" , немам никакве предрасууде, а ни они који читају, дела њих ради реци како си еволуирао. Kad ti neko kaže da je o TE naučio iz raznih izvora a ti to "prevedeš" kao Дакле прихватио здраво за готово без кориштења било каквог критичког апарата по основу ауторитета? na osnovu čega je to ako ne na osnovu predrasuda? Nemoj da me brineš da je nešto gore? Nije valjda šizofrenija? Цитат Ок, дакле остаје само да се сагледа обим, или имаш неки емотивни разлог због којег би ТЕ искључили и поред индиција? Имаш ли неку методологију да предложиш? Да ли су те примејсе увјек очигледне? Па и за онога ко је упућиван у контаминирану научну област? Ič te nisam razumeo... Цитат Хвала на етимологији, али си ти рјеч поменуо у онтологији, Jok, samo ti rekoh šta ta reč znači. Цитат Или ти мислиш да су развој -кретање у времену- муљање, једни у ТЕ а деуги у физису - бићу цјелини, да унтар ТЕ постји друго кретање, не мислиш ваљда на "живот"? није ваљда да су ти почео натрприродно призивати у помоћ , Нема проблема мени је ок и да исто и различито значење, па ми разјасни. Negde si odlutao u dijalogu sa samim sobom... ne znam šta treba da ti razjasnim. Цитат Утиче ли ТЕ на људе, а људи на право, дакле ТЕ утиче на право, супротно твоме тврђењу са почетка расправе. Mislio sam na početku rasprave da razgovaram sa razumnom osobom. Da, u tom smislu utiče na sve u vezi sa ljudima... i na pravo... i na dizajn kamiona... i na kolače... na sir i na vojnu muziku... Цитат Ниједна од ових није актуелна у физици, упроштено те дужи би биле више спирале и растегљиве, значи нећеш да изнесеш аргумент јер сам много глуп, у нећеш да кажеш како је ТЕ прешла са Дарвина на тебе јер сам ја лош чојек? Koji argument? O čemu? Цитат Како човјече, ти невјерујеш ни да вријеме има почетак ни да има крај, нити да је бескрајно ништа од тога? Odakle ti takva ideja? Kad sam ja napisao bilo šta o tome? Цитат То је сегрегација или како то зовете и гони ли се? Када те питам као правника ти ми одговориш: лоше је, лоше је и кад се проспе јогурт по поду. Bla, bla, truć. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 25, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 58 минута, Avocado рече Kad ti neko kaže da je o TE naučio iz raznih izvora a ti to "prevedeš" kao Дакле прихватио здраво за готово без кориштења било каквог критичког апарата по основу ауторитета? Дакле метод прихватања ТЕ код тебе је био учење, и дрги су учили па нису прихватили, ти ниси приказао никакав научни поступак а ни логички у којем си постао еволуциониста, дакле прихватио си еволуционизам као друштвени став и атеизам, али се стидиш да признаш. пре 58 минута, Avocado рече Ič te nisam razumeo... Тошо, ниси негирао идеолошку обојеност права, па сам те питао да ли је само право подложно идеолошком бојењу? пре 58 минута, Avocado рече Jok, samo ti rekoh šta ta reč znači. Да у покушају да се извучеш - на нечасан начин - из филозофке премисе на коју си изрекао немајући куд,а нудио сам ти часан излаз пре 58 минута, Avocado рече Negde si odlutao u dijalogu sa samim sobom... ne znam šta treba da ti razjasnim. Оно у природи што озналачава рјеч еволуција и оно што та рјеч означава у ТЕ и поређење, немој да се правиш тоша и просипаш безобразлук,кад немаш куд и халабуком да маскираш недостатак аргумената, и срамотним понашањем разараш дијалог, али ако ти је тако часније изволи пре 58 минута, Avocado рече Mislio sam na početku rasprave da razgovaram sa razumnom osobom. Добро пошто сам глуп, необразован, ограничен, папак, мали хаџи перица, можеш и да ме одредиш као неразумног и шизофреничара, али то су све твоја одређена и све их је више што је мање аргумената. Стаљиново унуче and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 25, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 Пре сат времена, Avocado рече Odakle ti takva ideja? Kad sam ja napisao bilo šta o tome? Када сам тврдио да сваки од понуђених модела подразумјева неку есхатологију и да рачунаш са тим, -на шта си ти одговорио да нема шта да рачунаш јер то није истина -на шта сам те питао да ли вјерујеш да вријеме није ни коначно ни бесконачно? Јер без обзира да ли је коначно или бесконачно, или на једну страну коначно а на другу бесконачно то увјек подразумијева неку есхатологију што ти негираш. Ако се средиш и вратиш у пристојне оквире који приличе твоме еволутивном облику који еволуиро спознавши еволуционе процесе у нетраспарентном чину да можемо да мнимо да се можда и тајна зла збила. Стаљиново унуче and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 25, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 9 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече У које си ти доказе повјеравао и гдје су ти предочени у Цркви, на улици, или у оквиру студија биологије? И како си их усвојио, дај те докзе у које си повјеровао, макар кључне и преломне. У које доказе Ајнштајнових теорија релативности, Њутнове механике (помињао си обе овде као пример теорија које померају стандарде), или квантне механике си ти поверовао? И како си их усвојио? Како и где су ти предочени докази за њих? Нећеш ваљда да кажеш да не верујеш ниједној научној теорији? А ако није тако, и ипак верујеш научним теоријама, зашто имаш проблема само са ТЕ? https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Новембар 25, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 24 минута, GeniusAtWork рече У које доказе Ајнштајнових теорија релативности, Њутнове механике (помињао си обе овде као пример теорија које померају стандарде), или квантне механике си ти поверовао? И како си их усвојио? Како и где су ти предочени докази за њих? Нећеш ваљда да кажеш да не верујеш ниједној научној теорији? А ако није тако, и ипак верујеш научним теоријама, зашто имаш проблема само са ТЕ? Њутнову механику могу да искусим у природи у реалном времену, а ТЕ не могу. А за Анштајна сам већ рекао проблематично је да се тијело у природи креће кроз подразумијевани простор у свијести. Будући да ТЕ такође подразумијева простор у свијести а мјери промијене у природи нашао сам за схосдно да исту примједбу примијеним, такође примијетио сам код дискутаната да ТЕ лоцирају у природи а као теорији јој је мјесто у свијести. Што се тиче самога мјеста у на којем је неко усвојио неку науку говорио сам контексту сегрегације, што и ако @Avokado избјегава да каже није у складу са законом. Такође не мислим да је Црква због свога контекста мјесто за усвајање ТЕ а видимо да се у њеним институцијама проповједа, а учење у најмању руку није усклађено, Стаљиново унуче and Просечан србенда је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 25, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2019 пре 27 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече Такође не мислим да је Црква због свога контекста мјесто за усвајање ТЕ а видимо да се у њеним институцијама проповједа, а учење у најмању руку није усклађено, (da, i ja mislim da TE kao nauku i ucenja i veru kroz teologiju i ucenje...... nikako ne mozemo uskladiti i ne postoji neka medjusobna kompatibilnosti) Просечан србенда and Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука