Jump to content

Ђецо...маните се романтике !

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 10. 11. 2019. at 18:56, Nikola Stojanovic рече

Eve ti, pa mozes da listas. :D :D

Ovo je moja omiljena.

Expand  

Значи то'е романтика на нивоу: шут' болан ерот'ка... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

На сунцу мог срца ти си само сјала:
Јер све што љубимо створили смо сами

(што написа Јован Дучић)

Мислим да дефиниције појма романтично не би имале темељ од чињеница универзалних. Зато што се ту ради пре свега о осећањима, дакле, субјектинвност се прећутно подразумева.

Можда постоје тренуци кад нешто постане обично, као на пример, осмех, или мирис чаја поподне...и то је навика. Неосетљиви постанемо на такве тренутке. И тада обично уз уздах дође питање:"Где се деде она наша романтика?"

Нешто зависи и од тога каква су вам очекивања, краткорочна и дугорочна.

Волела бих да прочитам неки стручни текст на ту тему, неко истраживање, чисто да свом размишљању на ову тему додам тежину аргумента.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2019. at 18:54, Vladan :::. рече

А људи, опет, свашта подразумевају под љубављу. А има и разних врста љубави. И опет смо на истом субјективном нивоу.

Expand  

Pa nismo, o tome sve vreme pricam. Ipostasna Ljubav je osnova svake prave ljudske ljubavi. A sta pali svet smatra nevazno je.
Jer pali svet je taj koji treba da se upodobi i uslicni ljubavi, a ne obrnuto.

Zato sve vreme potenciram Desanku, Santica,... jer su oni odlicno razumeli romantiku i ljubav.
I zato opet kazem - moze neko da misli mimo njih, ali to je isto kao sto i Kija Kockar misli da je postala knjizevnica.

Ako cemo da uvazimo sta kome padne na pamet o ovoj temi nema razloga da i Kiju ne priznamo kao ravnocasnu knjizevnicu.

A meni to apsolutno ne pada na pamet.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ajne tekela da li cujes va Natasa, ajne tekela dikeli Romatnikaaaaaaaa, oa tu kraljica a ja cu biti Kralj, pam pam ziveti sa tobom to je pravi RAAAAAAAAAj. :D :D :D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2019. at 19:12, Биљана, два рече

што написа Јован Дучић

Expand  

Ambasadu u Budimpešti smo dobili zahvaljujući njegovoj "romantičnoj" vezi sa jednom Madjaricom koja je tu zgradu posedovala.

Tamo su se "sastajali"

Dučić je očigledno bio vrlo "romantican" prema Madjarici pa nam je poklonila celu zgradu 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2019. at 19:14, Nikola Stojanovic рече

Ajne tekela da li cujes va Natasa, ajne tekela dikeli Romatnikaaaaaaaa, oa tu kraljica a ja cu biti Kralj, pam pam ziveti sa tobom to je pravi RAAAAAAAAAj. :D :D :D

Expand  

Čuči šabiiii

Čuči šabooo

Mi smo princ i princezaaaa

Jel ta pesma?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2019. at 19:18, Nikola Stojanovic рече

@Драшко Cigalji neki, moja braca. :D :D 

Expand  

Imala takva pesma kao špica za emisiju "život Roma" na tv palma

Voleo sam tu emisiju

Volim Cigane!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Од душевних сила, једна је која храни и узраста (тело), друга која изазива маштања и нагоне (афекте), а трећа разумна и мисаона. Биљке (растиње) заједничаре само у првој, у другој заједно са овом (првом) неразумне животиње, а у трећој заједно са прве две људи.

(свети Максим Исповедник, 400 глава о љубави, цитат је из 32)

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2019. at 19:12, obi-wan рече

Ipostasna Ljubav je osnova svake prave ljudske ljubavi. A sta pali svet smatra nevazno je.

Expand  

Ово болдовано ти као хришћанин можеш да држиш и испуниш и без да реч прозбориш о романтици. Али ти бираш да је са тим поистоветиш. Али неко то не бира јер рецимо романтику гледа кроз оно што ти зовеш романтика палог света. И зато не жели да тај термин (и све што он за њега и неке друге људе носи) поистовећује са хришћанском љубављу. Дакле, не можеш некоме да наметнеш твоју дефиницију романтике која произилази из твоје (исправне што се мене тиче) дефиниције љубави. А ако на том нивоу немаш заједнички језик (не ти него било ко) са својом женом онда имамо подлогу за неспоразуме.

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2019. at 19:28, Vladan :::. рече

Ово болдовано ти као хришћанин можеш да држиш и испуниш и без да реч прозбориш о романтици. Али ти бираш да је са тим поистоветиш. Али неко то не бира јер рецимо романтику гледа кроз оно што ти зовеш романтика палог света. И зато не жели да тај термин (и све што он за њега и неке друге људе носи) поистовећује са хришћанском љубављу. Дакле, не можеш некоме да наметнеш твоју дефиницију романтике која произилази из твоје (исправне што се мене тиче) дефиниције љубави. А ако на том нивоу немаш заједнички језик (не ти него било ко) са својом женом онда имамо подлогу за неспоразуме.

Expand  

Istina je. Tajna bezakonja odavno radi, i svet nezadrzivo srlja u svoju negaciju, na veliku zalost.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 10. 11. 2019. at 19:52, Vladan :::. рече

Даааа... Awwww.... :smeh1:

Related image

Expand  

ањњњњ ахаххаха to bi bilo cirilicno awwwww :D

necu romantiku, hocu da smo tim :D najbolji drugari itd itd itd tim - dream team :D mijenjam romantiku za dobru zafrkanciju, opustenciju, timski rad i toplinu u svim nivoima zivota :D 

al zafrkancija mora da bude :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...