Flojd Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 11:46, Manja88 рече a poslije prodju godine i onda ti je bitnije da te neko nasmije, uzme za ruku kad treba, il prosto bude to...i to je romantika... Expand Kaze ti da lepo izgledas, da blistas, da mu je prijatno u tvom drustvu, gleda te netremice dok mu pricas, podrzava te, ode na putovanje i vrati se pa ti kupi neku sitnicu, seti se onako bezveze da ti pusti poruku da muski na tebe, odvede te pored keja umesto u skupi restoran, podelite kesicu kokica, otvoriti vrata, povuce stolicu, potrudi se da ti dan ucini lepim, prosto se potrudi da te ucini posebnom.. Tako se ponasa muskarac kada naidje na kvalitetnu zenskinju koja zna da postuje romantiku... Рапсоди, Manja88 and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 1 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 "Zaklopi dušu moju sad ko zlatnu skrinju, načini je ljubavi hram" Стаљиново унуче, ViktorijaV, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 14:04, obi-wan рече Naravno da nisu. Romantika nije folklorni milje u koji se tamo-nesto-levo oblaci da bi se lakse progutalo, nego ranjenost srca pojavom drugog i Drugog. Ranjivost je put kojim je isao Hristos, nema drugog za verujuce ljude. Expand Многи су то затрпали дубоко у себи због повређености у неком периоду па се такви најгласније одричу романтике за коју су до јуче живели. Док их не пукне још јаче кад се најмање надају. Друго је - срљање у романси/у То никако! Мени је ово романтика: If— Rudyard Kipling If you can keep your head when all about you Are losing theirs and blaming it on you; If you can trust yourself when all men doubt you, But make allowance for their doubting too; If you can wait and not be tired by waiting, Or, being lied about, don't deal in lies, Or, being hated, don't give way to hating, And yet don't look too good, nor talk too wise; If you can dream—and not make dreams your master; If you can think—and not make thoughts your aim; If you can meet with triumph and disaster And treat those two impostors just the same; If you can bear to hear the truth you've spoken Twisted by knaves to make a trap for fools, Or watch the things you gave your life to broken, And stoop and build 'em up with wornout tools; If you can make one heap of all your winnings And risk it on one turn of pitch-and-toss, And lose, and start again at your beginnings And never breathe a word about your loss; If you can force your heart and nerve and sinew To serve your turn long after they are gone, And so hold on when there is nothing in you Except the Will which says to them: "Hold on"; If you can talk with crowds and keep your virtue, Or walk with kings—nor lose the common touch; If neither foes nor loving friends can hurt you; If all men count with you, but none too much; If you can fill the unforgiving minute With sixty seconds' worth of distance run— Yours is the Earth and everything that's in it, And—which is more—you'll be a Man, my son! Sanja Т. and Поет је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 14:04, obi-wan рече Naravno da nisu. Romantika nije folklorni milje u koji se tamo-nesto-levo oblaci da bi se lakse progutalo, nego ranjenost srca pojavom drugog i Drugog. Ranjivost je put kojim je isao Hristos, nema drugog za verujuce ljude. Expand јел си сигуран да је баш тим путем рањивости ишао?ил је природа те рањивости љубав према сваком људском створењу са његовим слабостима?не знам ја брате за Христа романтичара...мого би да нам осветлиш то мало Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 9. 11. 2019. at 20:03, Рапсоди рече Мислила сам више на ону погубну, илузорну, нестварну, створену од наших мисли жеља и уздаха. Која нам украде време, раслаби вољу или још горе, створи боеме пијанце...да...да, створи и прелепа књижевна дела...али...али, не шта ту не штима. Нешта ту није како треба . Expand него шта да не ваља....само трезвоумље и чиста љубав....романтика је болес Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 14:53, Bokisha рече јел си сигуран да је баш тим путем рањивости ишао?ил је природа те рањивости љубав према сваком људском створењу са његовим слабостима?не знам ја брате за Христа романтичара...мого би да нам осветлиш то мало Expand Pa sta je drugo romanticnost nego ljubav? Zar dvoje koji se vole nisu u skupu tih svih stvorenja? I otkud vam ljudi uopste taj sizofrenicni dozivljaj Crkve? "Tajna je ovo velika (= brak), a ja mislim na Hrista i Crkvu". Musko-zenska ljubav je dar ipostasne Ljubavi vise nego bilo koja druga, jer se samo iz nje radja novi neponovljivi zivot. Рапсоди, Flojd and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 14:55, Bokisha рече него шта да не ваља....само трезвоумље и чиста љубав....романтика је болес Expand Ne lupaj bre, i ne vredjaj druge ljude. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 14:51, Milica Bajic рече Многи су то затрпали дубоко у себи због повређености у неком периоду па се такви најгласније одричу романтике за коју су до јуче живели. Док их не пукне још јаче кад се најмање надају. Expand Ne, nije to ovde u pitanju. Ovde se radi o necem sasvim drugom, ali da ne sirimo sad temu. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 15:10, obi-wan рече Pa sta je drugo romanticnost nego ljubav? Expand па сад ,за мене није романтичност=љубав. требало би да појаснимо како коју реч тумачимо и користимо да би се правилно разумели братац,не мора да се ради о ,,лупању``... и да не знам да си једна елоквентна особа ,помислио бих да вређаш Ако узмемо за пример више просечних особа ,онда можемо доћи до закључка колико различитих представа о љубави постоји. Па и представа о љубави из романа...тј романтичној љубави Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 У последње време се говори да младе генерације не знају шта је то романтика и романтична љубав. Замера им се да су помало егоисти, да у односима стављају акценат на материјално, на сексуалност. Све ове замерке полазе од претпоставке да су романтика и романтична љубав висока вредност. И где је ту проблем? Проблем је у томе што романтичну љубав, као што каже и њено име, није могуће остварити у стварном животу. Роман није живот и узори из романа нису добри узори за живот. Због тога је особа која у свом стварном животу очекује романтичну љубав једноставно осуђена да буде несрећна у љубави. С једне стране је представа шта би требало да се деси да би она била срећна у љубави, а с друге стране је стварни живот којиније могуће сабити у представу о романтичној љубави. А шта је то романтична љубав? Најједноставније речено,то је љубав као у романима. Отуд јој долази име. И као што сви знамо,љубави описане у романима су велике љубави, оне су лепе, оне су трагичне. Да није тако, вероватно не би о њима био написан роман. А људи који читају роман једним делом себе не разумеју да читају нешто што је измишљено. Читајући речи они у својојглавистварају менталне слике које гледају као што гледају стварност. И зато у своје несвесно упијају оне обрасце које им нуде романи. На тај начин формирају своје формуле љубави које после покушавају да остваре у властитом љубавном животу. Краткотрајне заљубљености – романсе – брзо попусте под силама стварности. Али особа ову краткотрајну илузију узима као доказ да је романтична љубав ипак могућа, и нада се да ће следећи пут пронаћи неког другог са којим ће то заиста трајати. А када због година више није паметно чекати на правог или праву, делимично разочарана особа се ипак удаје или жени. Свесна је да није успела да оствари романтичну љубав, мада се можда и даље нада да ће се то ипак једном догодити. Замерајући свом партнеру или партнерки на томе што није довољно добар, особа покушава да га натера да се уклопи у романтичну улогу коју би требало да има када би то била права љубав. Резултат је многонезадовољства, свађе, огорчености, некада и насиља. А млађе генерације? Гледајући своје маме и тате,које су тако гламурозно започеле у периоду заљубљености, како се свађају око тога ко ће бацити смеће, ко недовољно штеди новац...,млади закључују да је брак нешто негативно, да љубав само компликује живот. И зато су млади изгубили веру уљубав, друге не пуштају близу, емоционално се невезују, плаше се губитка слободе и индивидуалности. http://www.politika.rs/scc/clanak/116172/Romanticna-ljubav Н И Н Е and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smaragdni kamičak Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 14:40, Flojd рече podelite kesicu kokica Expand Ne prepisuj. Flojd је реаговао/ла на ово 1 "Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 9. 11. 2019. at 21:04, obi-wan рече od hladnorkrvne sracunatosti kojom ovaj uvodni post prosto odise. Expand уводни пост одише правом чистом љубављу,која није слепа.-ЗРЕЛОМ ЉУБАВЉУ. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 15:36, Bokisha рече па сад ,за мене није романтичност=љубав. требало би да појаснимо како коју реч тумачимо и користимо да би се правилно разумели братац,не мора да се ради о ,,лупању``... и да не знам да си једна елоквентна особа ,помислио бих да вређаш Ако узмемо за пример више просечних особа ,онда можемо доћи до закључка колико различитих представа о љубави постоји. Па и представа о љубави из романа...тј романтичној љубави Expand A kad ti necije osecanje nazoves bolesnim to nije vredjanje, a? A za ovo drugo - nevazno je ko kakvu predstavu ima o ljubavi, nego ono sta sama Ljubav o tome kaze. On 10. 11. 2019. at 15:46, Bokisha рече уводни пост одише правом чистом љубављу,која није слепа.-ЗРЕЛОМ ЉУБАВЉУ. Expand Aha, sve kipi od ljubavi. Jer se zna da je ljubav sva u kalupima i kavezima, normalno. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 15:53, obi-wan рече Jer se zna da je ljubav sva u kalupima i kavezima, normalno Expand па ја не видех то у у уводном посту. лако је дрндати се ...ајде мало објасни братац ,што је уводни пост хладан ,срачунат,да показује љубав у калупима и кавезима? можда само теби није дан за ову тему?ајд не љути се де... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 On 10. 11. 2019. at 16:01, Bokisha рече па ја не видех то у у уводном посту. лако је дрндати се ...ајде мало објасни братац ,што је уводни пост хладан ,срачунат,да показује љубав у калупима и кавезима? можда само теби није дан за ову тему?ајд не љути се де... Expand Sta da objasnim? Kad kazes "zenite se i udajite do 25 plafon" - sta ti je to? Sloboda? To je mentalni kavez, sracunatost koja ima teznju da se nametne i ostalima; bez obzira sto ona (Rapsodija) ne zna najvecu vecinu drugih ljudi, i sto znamo odlicno da ljudi ima mnogo vrlo razlicitih (sto si i sam malo povise primetio, da podsetimo i na to). Nebitno je kakva je ona ovako, ja verujem da je dobra i pitoma osoba, ovde pokazuje nesto sto jednostavno nije dobro. A Oci nas naucise - "ne sudi coveka, nego rdjavo delo odbaci". Ja sam se ozenio u 27. Imam prijatelje koji su se pozenili i udavali u 30, 34... i cak u 43 godine, i bez problema zasnovali sasvim normalne porodice. Ali neeeee, sta ima tu ko da se razlikuje, ako ja reknem da je romantika losa (ili kao sto ti ljubazno glagoljas - bolest), to je tako. Zalud sto smo npr. postavili stihove nase besmrtne Desanke Maksimovic, ko mari za to, mi imamo "real hriscanstvo" (valjda nesto kao onaj "real aikido"), mi znamo najbolje, "deco, ostavite romantiku, ne zivite svoj zivot, napustite svoju svestenu mladost, podjarmite se kalupima i sablonima, jer - amen! alelujah! - Dzizs iz big, Dzizs iz Lord, i mrzi slobodu, idi-mi, dodji-mi..." Kad covek stupi i prostor crkvenosti i misli ovako, to je donekle u redu, jer je pocetnik, i cini prve korake na najvaznijem putu u vasioni. Upisao je prvi razred u dugackoj skoli ljubavi. Ali ako ostane u prvom razredu narednih 10, 20 ili vise godina to prosto nije dobro, niti moze da bude dobro. Eto, napisah i to, premda sam sasvim siguran da ti to odlicno znas, i ostali koji pljuju po srciima zaljubljenih, ali neka, imace mozda ko da procita. Драшко, Поет, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 3 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука