Благовесник Написано Август 27, 2019 Пријави Подели Написано Август 27, 2019 Чекајте, али ако сте већ убеђени да имамо заједничког претка (и претке) са шипанзама, како онда одбијате као нетачно да имамо то што је њихово тј. анимално, које човек који тежи да се издигне изнад природног у надприродно, тј. живот по Богу, доживљава исправно - као грех? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 27, 2019 Пријави Подели Написано Август 27, 2019 пре 43 минута, Vladan :::. рече Сам си поменуо Есхатон, Христово тело је било баш тело, 100% физичко, јео и пио и имао ране, али, опет, и овде на земљи, не само тамо у Есхатону, оно и није било тело, појавило се ниоткуда, ниси могао да га пропустиш кроз (рецимо ове) законе физике. Vrlo mi je lako da zamišljam, da Bog lično krši te zakone, ili neko poput anđela koji su u službi dobra. Teško mi je zamišljati bića, koja su esencija zla, koja su odbačena od te blagodati s kojom možeš da nadilaziš zakone fizike, da i oni nadvaldavaju te zakone kao takvi. Neću da kažem da ne postoje. Oni mogu da postoje, nego mi je blisko da se ponašam kao da ne postoje iz moje lične perspektive, i vjere. Meni demoni nisu potrebni da objasnim zlo i stradanje u svijetu, grijeh i iskušenja. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2019 Пријави Подели Написано Август 27, 2019 пре 3 минута, Благовесник рече Чекајте, али ако сте већ убеђени да имамо заједничког претка (и претке) са шипанзама, како онда одбијате као нетачно да имамо то што је њихово тј. анимално, које човек који тежи да се издигне изнад природног у надприродно, тј. живот по Богу, доживљава исправно - као грех? Шта знам, мени је "анимално" само један од начина да се сликовито изразимо о једном делу људске природе... Или о људској природи пре него што је она оплемењена разумом и духовношћу, једном речју оним што се најчешће узима за разлику између човека и животиње. Чак и да не прихватамо еволуцију, чини ми се да бисмо опет могли да говоримо о анималном у човеку, у смислу његове овоземаљске, пале природе, или макар о једном примитивном делу те природе. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 27, 2019 Пријави Подели Написано Август 27, 2019 пре 10 минута, Justin Waters рече koja su odbačena od te blagodati s kojom možeš da nadilaziš zakone fizike Не мора то да буде дејство благодати него део њихових (за нас) натприродноих особина. А анђели би услед благодати имали те исте особине и веће и проширене. Једни то користе за зло колико могу други за добро. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Септембар 12, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2019 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 14, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2019 Čuvena "karike koja nedostaje", nikad to nije bila. Evolucija teorije evolucije u videu Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 15, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2019 @Justin Waters "Java man was at an evolutionary disadvantage because he couldn't C#..." Justin Waters, Avocado and Branislav81 је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука