Искушеник Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 Сајт манастира Свете Ћелије : http://www.celije.org.rs/ "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 22, 2010 Пријави Подели Написано Јун 22, 2010 " Доктор Хараламбос Статакис, који је долазио и лечио Аву, прича ово: ,,Вату натопљену од крви десне руке Оца Јустина однео сам својој кући и ставио у собу код икона. (Наиме, на благовести 1979, пред Авну смрт, др Хараламбос је инјекцијом у Авиној десној руци потражио вену, ради убризгавања лека. Па како се већ вена губила, прснула је крв, коју је доктор ватом покупио и ставио у свој џеп). - Једног јутра устајући осетим необичан мирис у соби, позовем жену да дође и, не говорећи јој ништа о мирису, сачекам да она сама примети. Она осети мирис, и пита ме: Какав је то мирис? Тек онда се и сам уверим да долази од вате. Део те вате сам дао једном пријатељу за болесно дете, које је оздравило“. - Велико чудо новог Свеца" Из књиге : "Преподобни Јустин Нови Ћелијски", Епархија Ваљевска - 2009. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Понекад сам имао прилику у Студеници да оцу Јустину поставим и неко питање, наравно, по благослову свога игумана. И тако, упитах га једном – оче Јустине, какво ви мишљење имате о Римокатоличкој Цркви. А он каже овако – Римокатолици су Црква, али, истина, нису Православна. Овом приликом хоћу да кажем да сам ову реченицу изговорио када сам пре неколико година држао предавање у Лазаревцу пред скоро хиљаду душа. Том предавању присуствовали су и неки монаси из Рашко-призренске епархије, из манастира Црне Реке. Један од њих питао ме је, шта мислим, да ли је Римокатоличка Црква – Црква. Казао сам – јесте, али није Православна. Поновио сам речи оца Јустина. Тешко је репродуковати недоличне коментаре црноречких монаха, који су узвикивали – нека ти Бог суди у паклу кад тако мислиш. Нисам им рекао да то није моја мисао, већ оца Јустина Епископ шумадијски господин Јован (Младеновић) ИЗВОР: http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/download/Kalenic/kalenic3,2010.pdf Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Мислим да уређивач није добро пренео оно шта је владика Јован хтео да каже, а да би то било у складу са тим како је св.Јустин имао мишљење о римокатолицима, мислим да је то овако било: Понекад сам имао прилику у Студеници да оцу Јустину поставим и неко питање, наравно, по благослову свога игумана. И тако, упитах га једном – оче Јустине, какво ви мишљење имате о Римокатоличкој цркви. А он каже овако – Римокатолици су црква, али, истина, нису Православна. Овом приликом хоћу да кажем да сам ову реченицу изговорио када сам пре неколико година држао предавање у Лазаревцу пред скоро хиљаду душа. Том предавању присуствовали су и неки монаси из Рашко-призренске епархије, из манастира Црне Реке. Један од њих питао ме је, шта мислим, да ли је Римокатоличка црква – црква. Казао сам – јесте, али није Православна. Поновио сам речи оца Јустина. Тешко је репродуковати недоличне коментаре црноречких монаха, који су узвикивали – нека ти Бог суди у паклу кад тако мислиш. Нисам им рекао да то није моја мисао, већ оца Јустина Епископ шумадијски господин Јован (Младеновић) ИЗВОР: http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/download/Kalenic/kalenic3,2010.pdf Дакле римокатолици јесу црква, али не православна, не славе правилно Бога, дакле нису Христова Црква, али јесу некаква црква. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Као што је и "Христова црква браће" 0102_laugh Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 ma sta nije u redu bilo prije dvije hiljade godina kad narod tako jedne druge slobodno odbacuju na zemlji ko i sa kim a sa kim Bog nije -jeste ovo nije provociranje vec jedno tuzno pitanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Само да нама Господ не суди на начин како господа црноречки монаси суде Римокатоличкој Цркви! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Само да нама Господ не суди на начин како господа црноречки монаси суде Римокатоличкој Цркви! Најлакше осудити , а најтеже заволети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Мишљење светог Јустина Ћелијског о римокатолицима: Свој став према јеретицима, - а јеретици су сви који су неправославни -, Црква Христова је једном за свагда одредила преко Светих Апостола и Светих Отаца; то јест преко светог Богочовечанског Предања, јединственог и неизменљивог. Молим вас, уважени познаваоче ставова Цркве Христове, да ми наведете где и када (на ком Сабору, у ком канону-анатеми, итд.) је Римокатоличка Црква осуђена за јеретичку? Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Na Saboru, u manastiru Crna Reka. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Na Saboru, u manastiru Crna Reka. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Na Saboru, u manastiru Crna Reka. 0102_laugh а ја мислио у Лесковац smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2010 Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Na Saboru, u manastiru Crna Reka. smej.gif 0102_laugh а ја мислио у Лесковац :bla: 4chsmu1 Лесковац је екуменистички настројен! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 23, 2010 Na Saboru, u manastiru Crna Reka. smej.gif 0102_laugh а ја мислио у Лесковац :bla: 4chsmu1 Лесковац је екуменистички настројен! зато сте сви редом један по један ошишали косе и браде :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука