Jump to content

Aва Јустин Поповић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Одговори 460
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Сајт манастира Свете Ћелије : http://www.celije.org.rs/

Подели на овим сајтовима

" Доктор Хараламбос Статакис, који је долазио и лечио Аву, прича ово: ,,Вату натопљену од крви десне руке Оца Јустина однео сам својој кући и ставио у собу код икона. (Наиме, на благовести 1979, пред Авну смрт, др Хараламбос је инјекцијом у Авиној десној руци потражио вену, ради убризгавања лека. Па како се већ вена губила, прснула је крв, коју је доктор ватом покупио и ставио у свој џеп). - Једног јутра устајући осетим необичан мирис у соби, позовем жену да дође и, не говорећи јој ништа о мирису, сачекам да она сама примети. Она осети мирис, и пита ме: Какав је то мирис? Тек онда се и сам уверим да долази од вате. Део те вате сам дао једном пријатељу за болесно дете, које је оздравило“. - Велико чудо новог Свеца"

Из књиге : "Преподобни Јустин Нови Ћелијски", Епархија Ваљевска - 2009.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Понекад сам имао прилику у Студеници да оцу Јустину поставим и неко питање, наравно, по благослову свога игумана. И тако, упитах га једном – оче Јустине, какво ви мишљење имате о Римокатоличкој Цркви. А он каже овако – Римокатолици су Црква, али, истина, нису Православна. Овом приликом хоћу да кажем да сам ову реченицу изговорио када сам пре неколико година држао предавање у Лазаревцу пред скоро хиљаду душа. Том предавању присуствовали су и неки монаси из Рашко-призренске епархије, из манастира Црне Реке. Један од њих питао ме је, шта мислим, да ли је Римокатоличка Црква – Црква.

Казао сам – јесте, али није Православна. Поновио сам речи оца Јустина.

Тешко је репродуковати недоличне коментаре црноречких монаха, који су узвикивали – нека ти Бог суди у паклу кад тако мислиш. Нисам им рекао да то није моја мисао, већ оца Јустина

Епископ шумадијски господин Јован (Младеновић)

ИЗВОР: http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/download/Kalenic/kalenic3,2010.pdf

Подели на овим сајтовима

Мислим да уређивач није добро пренео оно шта је владика Јован хтео да каже, а да би то било у складу са тим како је св.Јустин имао мишљење о римокатолицима, мислим да је то овако било:

Понекад сам имао прилику у Студеници да оцу Јустину поставим и неко питање, наравно, по благослову свога игумана. И тако, упитах га једном – оче Јустине, какво ви мишљење имате о Римокатоличкој цркви. А он каже овако – Римокатолици су црква, али, истина, нису Православна. Овом приликом хоћу да кажем да сам ову реченицу изговорио када сам пре неколико година држао предавање у Лазаревцу пред скоро хиљаду душа. Том предавању присуствовали су и неки монаси из Рашко-призренске епархије, из манастира Црне Реке. Један од њих питао ме је, шта мислим, да ли је Римокатоличка црква – црква.

Казао сам – јесте, али није Православна. Поновио сам речи оца Јустина.

Тешко је репродуковати недоличне коментаре црноречких монаха, који су узвикивали – нека ти Бог суди у паклу кад тако мислиш. Нисам им рекао да то није моја мисао, већ оца Јустина

Епископ шумадијски господин Јован (Младеновић)

ИЗВОР: http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/download/Kalenic/kalenic3,2010.pdf

Дакле римокатолици јесу црква, али не православна, не славе правилно Бога, дакле нису Христова Црква, али јесу некаква црква.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мишљење светог Јустина Ћелијског о римокатолицима:

Свој став према јеретицима, - а јеретици су сви који су неправославни -, Црква Христова је једном за свагда одредила преко Светих Апостола и Светих Отаца; то јест преко светог Богочовечанског Предања, јединственог и неизменљивог.

Молим вас, уважени познаваоче ставова Цркве Христове, да ми наведете где и када (на ком Сабору, у ком канону-анатеми, итд.) је Римокатоличка Црква осуђена за јеретичку?

Хвала.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Na Saboru, u manastiru Crna Reka.  smej.gif

0102_laugh

а ја мислио у Лесковац  :bla:

4chsmu1  :)

Лесковац је екуменистички настројен!  :)

зато сте сви редом један по један ошишали косе и браде  :bla:
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...