Jump to content

Атеисти и верници-покушај ДИЈАЛОГА

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат

Pa sad cekajte ljudi. Ako je zaista taj nas nesretni brat usao u dvoriste Ateistickog Jurisnika sa namerom

da ga napada onda je zaista trebao ocekivati da ce i on biti napadnut. Ne znam detalje, nisam bio prisutan

ali takvo ponasanje nikako nije Hriscansko da se  upada u dvoriste nevernika i fizicki obracunava sa njima.

Не верујем да је ико и помислио да је то хришћанско, људски- како год. Но, као што сте и сами чули, тај човек је био изазван. Свакако не одобравам ни то да је био изазван, али сад шта је-ту је. Хруишћанин је тај који треба да трпи и да се радује ксд га успрогоне и срамоте због имена Христовог.
Подели на овим сајтовима

• Одговори 785
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Цитат

Зашто мислиш да је локално попче и његов народ верничка секта? Шта би то требало да значи?

Zato što, ono što oni rade nije normalno i zdravo. Taj pop je veoma mlad (zato ga i zovemo popče) ali je umesto širokih i modernih shvatanja veoma primitivan i zatucan. Veli čovek potiče od Adama i Eve, a ovogodišnje velike padavine su uvod u novi potop, čiji je cilj da spere nagomilani greh ... ma ima on mnogo tih ljigavih priča, samo što ja nemam živaca da ga do kraja slušam već kada me iznervira okrenem ledja i odem. Okupio je oko sebe neke proste i priglupe seljane pa propagiraju veru na najprimitivniji i najzatucaniji način, gori su od zilota (zato ih i zovem sektom). Taj pop me ne voli jer narodu objašnjavam teoriju evolucije, teoriju nastanka sunčevog sistema, a deca uveče  dolaze kod mene i slušaju o biologiji, biljkama, naučnom progresu, a kod njega sve matori i neobrazovani...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Зашто мислиш да је локално попче и његов народ верничка секта? Шта би то требало да значи?

Zato što ono što oni rade nije normalno i zdravo. Taj pop je veoma mlad (zato ga i zovemo popče) ali je umesto širokih i modernih shvatanja veoma primitivan i zatucan. Veli čovek potiče od Adama i Eve, a ovogodišnje velike padavine su uvod u novi potop, čiji je cilj da spere nagomilani greh ... ma ima on mnogo tih ljigavih priča samo što ja nemama živaca da ga do kraja slušam već kada me iznervira okrenem ledja i odem. Okupio je oko sebe neke proste i priglupe seljane pa propagiraju veru na najprimitivniji i najzatucaniji način, gori su od zilota (zato ih i zovem sektom). Taj pop me ne voli jer narodu objašnjavam teoriju evolucije, teoriju nastanka sunčevog sistema, a deca uveče  dolaze kod mene i slušaju o biologiji, biljkama, naučnom progresu, a kod njega sve matori i neobrazovani...

Sta ti je skola u selu dva coveka po ko ce kome. bighugbighug

Da me neko ne shvati pogresno nemam nista protiv sela i seljana sam zivim

na preriferiji. Daleko od grada sto bi se reklo polu selo polu grad.

Подели на овим сајтовима

Управо тако. Не знамо ништа о околностима догађаја осим онога што је "јуришник" овде написао - ако дакле прихватимо околности као такве, потпуно је неоправдан покушај физичког напада на човека, поготово у његовој кући, без обзира под којим је околностима рекао свештенику да је будала. А да се разумемо, ако има (А ЗНАМО ДА ИМА!) чак свештеника који слуђују народ будалаштинама из "Дигиталног анђела," ја цео описани инцидент и видим у контексту особа које су под утицајем таквих квази-православних пројекција. Слажем се да има атеиста који провоцирају - али, за мене је, као верника, увек већа кривица на вернику који себи дозволи да буде испровоциран и тиме представи себе као битангу, насилника или фанатика. Тог који је ушао човеку у двориште да га бије, ја врло лако могу да замислим како пред иконостасом урла на свештеника да "затвори двери."

Апелујем браћо и сестре да у свакој критици увек пођемо од себе - то је најсигурнији начин да не изазовемо саблазан и избегнемо прелест "суда и осуде" других. И, тек тако ћемо заиста, у смирењу из монолошких говора моћи да ступимо у смислен, дијалошки однос с другим и другачијим.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Их брате, како Ти описа испаде да су попови и верници глупи и примитивни, а остали који то нису су све напредни и научно орјентисани. Ја не знам да ли и један свештеник говори да су велике падавине увод у нови потоп, па искрено не верујем да говори ни тај свештеник. Ово за Адама и Еву је у праву и то може научно да се докаже без проблема. Не знам шта остало прича, а ниси ми ни Ти јасан зашто га слушаш.

Иначе, не знам шта им то причаш о биљкама и биологији, научном прогресу... и мене то изузетно занима.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван
  Цитат

Тог који је ушао човеку у двориште да га бије, ја врло лако могу да замислим како пред иконостасом урла на свештеника да "затвори двери."

bighugbighug bliss jeeee bliss jeeee

Ова Ти је добра!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ја не знам да ли и један свештеник говори да су велике падавине увод у нови потоп, па искрено не верујем да говори ни тај свештеник

Ne znam da li to namerno radi iz čistoga uživanja da one starije i neobrazovanije seljane pravi budalama ili i sam iskreno veruje u te stvari.

Цитат

Не знам шта остало прича, а ниси ми ни Ти јасан зашто га слушаш.

Pa ne mogu  ja sada zbog njega da se izopštim od ljudi i iz društva, gde god se ljudi okupljaju i gde god je veća grupa ljudi, eto ti njega da drži propoved.

Цитат

Их брате, како Ти описа испаде да су попови и верници глупи и примитивни

Ma ovi stariji i jesu takvi, a ovi mladji bili vernici ili ne bili ga drže za čudaka.

Цитат

Иначе, не знам шта им то причаш о биљкама и биологији, научном прогресу... и мене то изузетно занима.

Pa šta ima veze, deca imaju pravo da čuju i nešto razumno, uostalom i interesuje ih čim sami dolaze da me slušaju!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Pa dotični pop i jeste budala, plaši meštane time kako su navodno ruski naučnici otkrili pakao u srcu zemlje i ne samo to već su i tobože mikrofonom snimili očajničke krike nesrećnika stavljenih na večne muke, ma trebao sam i njega da ...

Поп је мислио на ово :

Sounds of hell

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Ако је заиста мислио на ове снимке, треба му показати да пакао и није толико страшан. Наиме, Божић се чак и тамо прославља. Имамо "инсајдерски" снимак:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=B767SyhOptM

isus-sinai slavabogu molimmmmm joooj 0110_hahaha

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

А сад, шалу на страну, неки људи мисле да постоји "благочестива монтажа," којом треба изазивати страх код људи и тако им "помоћи" да приђу Богу (наиме, бежећи од пакла). Такве праксе су нарочито одувек биле присутне у Русији, а најчувенији пример је свакако прича о "митарствима." Наравно, вероватноћа да је било шта од овога тачно, равна је вероватноћи божићне прославе у паклу. Уколико заиста постоје православни свештеници који ово подржавају (а  isus-sinai од помисли да их можда ипак и има), они су или недобронамерни или неприсебни, обзиром на пролазак кроз бар неки вид богословског образовања.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

овај клип је баш пун предрасуда ...

ићи ћу редом по изјавама из клипа ...

- искрено, ретко сам чуо овакве изјаве од верника, а у атеистичким ушима би свакако добиле потпуно другу димензију ... за мој појам наизглед љубоморну, јер се стално вртимо око те изјаве ''а где је кад га ја не видим'' ...

- морал и није нека дефиниција религиозног живота за почетак ...

- коментар око лажи је потпуно погрешно протумачен, јер је заповест не сведочи лажно на ближњег, тако да је таква лаж и преко потребна да се заштити нечији живот, а заповест се уствари обраћа клевети и изношењу неистина на нечији рачун ради злехудости поступка или користи или оба, што је чак и у атеистичком свету норма и стандард живота. поготово је лош пример јер су управо Јевреји за време 2. светског рата обично и завршавали код верника сакривани, да мало генерализујемо ствар.

- опет и постављање Бога у кажњеничку експедицију да убија непослушне елементарним непогодама је смешна, јер свако пре ии касније мора да умре овако или онако а може и на време да се склони, а обично се та умирања дешавају људском грешком а не Божјим Промислом. не искључујем Божју Промисао у тим догађајима, већ и сагледавам догађај из једне друге призме.

- живот нема елементе хаотичности, како је цело устројство механизам као сат, чак се ни основни елементи не понашају хаотично, па што би и људи који свесно користе своју слободу избора и намеру

- Бог иначе не понижава људе, сем тога што не кажњава, још једна предрасуда.

- иначе шта спречава верника да се дружи са било ким или живи са различитима?

- пакао као место на земљи је бесмислица ...

- не знам нити једног верника из мојег живота или са овог форума који има верску предрасуду према другоме да би га то спречило да живи, кохабитује, или воли ...

- не видим конекцију између страха од пакла са љубављу према Рају, то није узрочно последична веза.

страх као емоција је ирационална ствар и нема разумног објашњења за свој поступак, а вера учи да је Бог Отац, Човекољубац, а не крвник и ђаво према својима. кад кажем својима не мислим само на припаднике вере, већ СВЕ људе, неважно од припадности.

- Бог не дискриминише људе, као што људи дискриминишу друге или Бога.

- проблем слободног избора - ево ја сам веру изабрао, а живео сам пре као атеиста (још увек већину живота), па нисам у паклу и никакве последице нема. моје дете ће свакако учити о свакој религији, а практиковати по жељи ''родитељску'' и неће имати последица због тога. нормално да ће бити фаворизовано православље у мојој кући, као што ће и српски језик бити. то се зове васпитање, образовање и култура.

- одувек ми је чудно резоновање да Црква треба све да финансира или угрожене групе или појединце, кад за то уствари служи држава. Црква и финансира такве угрожене, чак је и мене финансирала акд сам био угрожен.

- Бог не наређује нити потенцира опроштај, љубав, покајање и сличне духовне категорије. стимулише их, али не командује, као и сваки атеиста, јер Он не жели робове већ људе, као и било који други нормалан човек. да, Бог је и човек, има и име - Исус.

- још једно присвајање науке атеизму, које је смешно.

- секс сам по себи није грех, већ је блуд и има разлике. и грех је категорија промашаја, а не средњевековног римокатоличког поимања инквизиције.

- вера не спречава никога ни у чему

- вера стимулише самоипитивање и преиспитивање ''познатих истина'' или науке или поступака других, без безгрешности, као и згртање знања као опозицију незнању и греху

- тема прародитељског греха је шира од једне реченице, имамо тему овде на форуму

- атеизам искључује чуда, којима сам и ја присуствовао и смешта их у категорију промашаја или аутосугестије, што је погрешно

- жене су једнаке са мушкарцем

- православцу ништа није забрањено, али му и неће бити све на корист, као и било коме другоме, чак и атеисти

клип је потпуни промашај за православну веру.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  Цитат
  Цитат

не разумем ...

неки који су видели Бога се нису обожили, рецимо Јуда Искариотски.

Јуда Искариотски није поверовао да је Исус Христ икона Бога Живога !

Isus Hristos nije ni postojao. Niti je Juda postojao.

Još jedna stvar. Nije da me se tiče ali mislim da ljudi ne vole kada im neko predaje neko a da im nije profesor nego se sam postavlja tako.

Ako znaš šta mislim. :)

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...