Jump to content

Da li je bilo nečega u Ljuljacima

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Овде на сликама је најупечатљивији конак,прилично велик,грађен сигурно дуже време,где ладно могу да стану,АлиБаба и четрдесет разбојника...

Сценарио се драги моји ,знао одавно,и сад се кренуло у реализацију... winter

И мени упаде у очи овај конак...скроман,који се изградио у ово последње време,од Часнога Поста,а мој супруг,ја и троје деце и даље у парохијском дому из 1920 године,већ 11 година 0205_whistling

Море.....

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Оно што је јасно видљиво не може се сакрити.

Ево рецимо Бањалучки свештеници претежно возе ова кола:

Постављена слика

Вероватно је епархија склопила некакав уговор са компанијом Видовић која дистрибуира Шкоду на простору БиХ. Има по која шкода и од раније производње:

Постављена слика

Возе се и пасати:

Новија верзија

Постављена слика

и нешто старија

Постављена слика

Владике Јефрема возило у коме путује широм епархије или ван:

Постављена слика

Сва ова возила дакако одударају од стандарда већине становништва и зато ово јесте реалан проблем у нашој Цркви, који постоји и у другим епархијама, и требало би се под хитно нешто решити, јер сигурно гомила људи има предрасуду о Цркви, свештеницима, и вери када виде божије људе да седе у оваквим звечкама.

Греше они који строго инсистирају да овакве појаве у нашој Цркви нема, а греше и они који се због овакве појаве саблажњују и напуштају Цркву или одлазе у другу канонску Цркву. Ови други се не могу опрати за евентуално тотално скретање са вере ако се коме деси, носе 50% кривицу они 50% они који су их саблазнили.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Niko nema mercedes ?

Jel vi znate šta su vozila s klase .

Da počnem da ih nabrajam redom šta voze pa da utvrdimo ja sam rođeni Novosađanin i ja znam i te kako šta voze,u kojim kućama i stanovima žive .

Molim vas samo nam recite šta vozi sekretar episkopa Bačkog?Otac Vladan?

Šta vozi đakon D.R ?

Lepo si i ti odvalio samo ja sticajem okolnosti znam šta se dešava .

Kada budem u Novom Sadu rado ću i fotografisati vozila .

A sve članove ovog foruma i pratioce ove teme pozivam da posete sajt Eparhije Bačke i vide koliko gradskih sveštenika ima obrazovanje ?(ako je i dalje na sajtu )

Bilo je jedno vreme .

Ako nađem slike poslaću iz NBGD .

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Овде на сликама је најупечатљивији конак,прилично велик,грађен сигурно дуже време,где ладно могу да стану,АлиБаба и четрдесет разбојника...

Сценарио се драги моји ,знао одавно,и сад се кренуло у реализацију... winter

И мени упаде у очи овај конак...скроман,који се изградио у ово последње време,од Часнога Поста,а мој супруг,ја и троје деце и даље у парохијском дому из 1920 године,већ 11 година winter

Море.....

О, ја сам бољи од вас. Моја породица и ја живимо у кући из 1931. године  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Programer sam Perl-om se bavim .Završio sam studije delom ovde delom u inostranstvu .Mesečno zaradim 2-3 hiljade evra plata mi je u poslednjih šest meseci tolika pre toga sam zarađivao mnogo manje .

Govrim par svetskih jezika na nivou komunikacije i to je to .

Što se tiče automobila vladika pa to svi znamo

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нико у Епархији Бањалучкој не вози "мерцедес С класе".

Најскупље возило има Владика (Туарег) које је добио на поклон од VW сервиса, будући да је власник заиста велики молитвеник.

Мада стоји чињеница да свештенство (неких 75%) губи генерално контакт с народом и да веома често вјернике од Цркве одбија површно понашање оних који би требали бити први у вјери. Да парохијске попе одрађују примјером свједочење вјере не би народ имао толику потребу да лелуја по манастирима.

Подели на овим сајтовима

Niko nema mercedes ?

Da počnem da ih nabrajam redom šta voze pa da utvrdimo ja sam rođeni Novosađanin i ja znam i te kako šta voze,u kojim kućama i stanovima žive .

Šta vozi đakon D.R ?

A sve članove ovog foruma i pratioce ove teme pozivam da posete sajt Eparhije Bačke i vide koliko gradskih sveštenika ima obrazovanje ?(ako je i dalje na sajtu )

Bilo je jedno vreme .

Ocigledno ti imas neku "s" = svoju klasifikaciju vozila...  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Niko nema mercedes ?

Šta vozi đakon D.R ?

Bilo je jedno vreme .

Слободно поставите.

Ја неки велики луксуз видео нисам,дакле видео сам свештенике у стојадину,у голфу двојци у новој тојоти у опел корси,фијату стилу,опел мериви али у неком мерцедесу високе класе нисам видео у Новом Саду.

Елем,ова тема није посвећена томе шта возе свештеници већ шта раде одбегли монаси.

Такође говорити и причати да је због богатог живота свештеника настао раскол или настаје раскол је тачно али само ако се расколници за то оптужују.

Први бивши владика Артемије се возио у веома скупом ауту итд...

Одакле има паре да подигну онолики конак и да купе храм?

Подели на овим сајтовима

Sram da vas bude!!! Svestenika poredite sa programerom??? Dovoljno o vasoj crkvenosti!

Ne branim ni jednog popa niti poznajem i jednog sa tom tvojom famoznom "s" klasom... Brate, zavist i kompleksi su chudo!!!

popove sa s klasmo automobila možete upoznati u Crkvi na novom Beogradu u sabornoj Crkvi u Novom Sadu ,u Niškoj sabornoj Crkvi itd .

Sveštenika poredim sa programerom jer se programer postaje nakon 5 godina obimnog fakulteta sa puno rada plus specijalizacije od par godina .

Sveštenici velika većina nije završila ništa više od srednje škole i par ispita je dalo na fakultetu u Beogradu ,a čak i svršeni sveštenici nisu na nekom akademskom nivou .

Sada mi ti reci da li programer koji radi u inostranstvu treba da zarađuje isto kao sveštenik ovde .

Programer radi za klijente iz najbogatih zemalja sveta ,sveštenik radi u najjsiromašnijoj zemlji Evrope .

Prosta ekonomska logika nešto nije u redu ,

Što se tiče mog pominjanja mog učešća u ratu pomenuto je kao argument da ja ne bežim i ne odlazim tek tako .

Da me i te kako boli ovo što se dešava a vi gospodine administratoru slobodno me banujete .

Evo ja samo ukazujem na bahatost našeg sveštenstva koju svi vidimo ,na visok nivo nestručnosti našeg veroučteljskog kadra i na ćutanje onih koji mogu nešto da urade .

Znate kako ili uradite nešto ili zaćutite zauvek .

Prijatelju, ako te zulja nesto - uradi, ne drobi po forumima! Znamo mi vrlo dobro kakvi smo...

PS Moram ovako bezobrazno da ti kazem da lazes: u NS u Sabornoj niko nema ni Mercedes a kamo li "s", svakog od njih poznajem... Lepo je to tako odvaliti najvece gradove i saborne crkve...

Ја сам из Новог Сада и могу да посведочим ово што је ђакон рекао.
А ренои, ситроени, тојоте... 0205_whistling
Подели на овим сајтовима

Сценарио се драги моји ,знао одавно,и сад се кренуло у реализацију... :huh:

И мени упаде у очи овај конак...скроман,који се изградио у ово последње време,од Часнога Поста,а мој супруг,ја и троје деце и даље у парохијском дому из 1920 године,већ 11 година winter

Море.....

О, ја сам бољи од вас. Моја породица и ја живимо у кући из 1931. године  0205_whistling

Значи ,оче,још смо у Старом Завету winter

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Све су владике добиле скупа аута. Артемије је тако исто једном давао интервју за лист данас на коме је морао да да какав такав одговор на питање "како то да се владика мученичке и страдалне епархије вози у бесном џипу"?...Шта је могао друго да каже осим да се оправда да је тај џип поклон, и да није његово власништво него власништво епархије, и да мање више владике су достојне луксуза јер је владичин чин малтене раван краљевом....Тако да доводити догађаје око Артемија са тиме што у СПЦ на све стране врви од луксуза заиста не пије воду, и бесмислено је.

Иначе и мене занима, када је почела градња парохијског комплекса код црквице у Љуљацима?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Programer sam Perl-om se bavim .Završio sam studije delom ovde delom u inostranstvu .Mesečno zaradim 2-3 hiljade evra plata mi je u poslednjih šest meseci tolika pre toga sam zarađivao mnogo manje .

Govrim par svetskih jezika na nivou komunikacije i to je to .

Što se tiče automobila vladika pa to svi znamo

Hvala, tako sam i mislio...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...