Гости Guest Evgenik Написано Новембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Па буразеру овај конак је већи од нашег највећег у манастиру Ступље, а наш је владика нашироко познат и чувен као градитељ. Ми смо Ступље дизали деценију и слупали милионе у њега, а ови преко ноћи дигоше конак на четири спрата!!! И сад нек ми неко каже да се све око монаха Артемија "спонтано" дешава!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Па буразеру овај конак је већи од нашег највећег у манастиру Ступље, а наш је владика нашироко познат и чувен као градитељ. Ми смо Ступље дизали деценију и слупали милионе у њега, а ови преко ноћи дигоше конак на четири спрата!!! И сад нек ми неко каже да се све око монаха Артемија "спонтано" дешава!? Da,sve je vrlo "spontano".... Sacuvaj Boze i sakloni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Moj đakone Vladislave kada me već vučete za jezik i te kako mi je stalo do Crkve i Srba u njoj ,moj dečače 1999 sam branio Srpsku nejač na Košarama , golim rukama vraća creva ,za 72 dana njih 15 mi je na rukama umrlo i bar 30 ostalo večno zakovano za kolica .Kosovo nije moje ništa više nego što je vaše ,gde ste vi bili? Ja sam krv prolivao za ovaj narod ,i da ovaj narod ostane u Crkvi Pravoslavnoj .Narod beži iz SPC . Artemije ,Akakaije i slično su samo izlaz ,kojim se jadni ljudi okreću jer ne mogu da trpe da im pop vozi auto od 6 hiljda evra ,školuje decu ,pravi kuću a on mučenik radi za 250 ili 300 eura sa mnogo više škole od tog popa . Pa nije narod blesav moj đakone ,nije ni lud ,eklisiologija da ali tako što će svaki sveštenik i đakon ove Crkve početi da skreće pažnju ,kolegama da piše da istupa javno .Tako što će veroučitelji početi da govore i javno pišu o kolegama koji nedolično obučeni dolaze u školu ,koji se napijaju i mamurni dolaze na časove sramota . Sinoć mi je došao jedna sveštenik čuo je da mogu da pomognem oko nekih iseljeničkih viza .Ja mu kažem zašto se ne pobuniš ,on će meni ostaću bez posla !!!!!!! Pa ostani ,naučiću te za 5 meseci pa ćeš raditi i živeti pošteno ovako sebe ne možeš da gledaš . Mi koji smo otišli jel ti misliš da mi je srce puno kada čujem tuđi jezik ? Jel misliš da ja voolim ove što se sepratišu . Da mi je drago zbog ovoga . Moji preci su sagradili i poklonili Crkvi puno sada umesto da Crkva to koristi nn lica iz nn eparhije moju dedovinu su prisvojili i na privatnim računima inkasirali dobar saldo . Ja sam se odrekao toga jer sam verovao da će to ići za Crkvu ne za dzep nekog đakona . Jel shvatate šta želim da kažem da nema obesno bogatih ,loših sveštenika u Crkvi ne bi bilo ni monaha Artemija ili Marka kao god da se zove . Ovako optužili su ga za proneveru isti oni koji se vozaju u audiju ,i koji tolerišu popovima svašta (skupa kola i stanove ,dva tri braka ,biznise itd) Šta misliš kako to izgleda ,jednom običnom čoveku koga ne intersuju ni kaknoni ni dogme ,njemu sve ovo liči na obračun u nekom klanu oko podele novca (znam da je strašno ali je tako) Zbog toga što smo naprimali i u mantiju obukli svašta ne znači da već od večeras ne treba da krenmo sa čistkom u onom Staljinovskom maniru (brutalno i odsečno) Jer rak ako ne odstranimo propadoše Srbi . Ponavljam ne mešajte Srbe i Crkvu Pravoslavnu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Nisam bas shvatio u kakvoj je vezi sve ovo sto si napisao sa onim sto sam ja rekao... Cini mi se da upravo oni koji napustaju SRPSKU Pravoslavnu Crkvu postamtraju je kao SRPSKU te idu u tamo neku drugu, tipa pobecice od Srba i Crkve... Pa nece biti. Jasno je meni ko na koga i cime utice, ko koga sablaznjava itsl. ali upravo se o tome radi: ko ima svesti o tome sta je Crkva imace svesti i o tome ko su ti ljudi koji to rade! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Питање за све актере: Што нас мучите пред постом?ШТО? ko koga muci ovde ? 0110_hahaha mislim da tema nije naslovljena adekvatno. mislim da je danas nastala sekta Artemita u Ljuljacima . takodje su sami sebe anatemisali . a odgovor Crkve mislim da ce biti ostar . eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Sto su mi dobre ove price o prelasku u drugu jurizdikciju... To vec dovoljno govori o tim ljudima na kom nivo je njihova eklisioloska svest. Tipa, RPC je sad meni OK jer su SPC zaposeli ekumenisti i ko zna sta! To je NEVEROVATNO!!! Pa ima li iko grama mozga da shvati da je to i dalje JEDNA, SVETA, SABORNA I APOSTOLSKA CRKVA??? Ili jok, cim sam u drugoj ulici i kod drugog popa, ono sto radi drugi me ne zanima. Pa nece biti da je bas tako...Oni upravo zato i odlaze, zato sto ne veruju da je ovo i dalje deo JEDNE, SVETE I APSTOLSKE CRKVE! Lako je tebi da se uljuljkavas, ali ovde za mnoge vise nema mesta, pa zato mora da idu "trbuhom za kruhoom". To je takodje bitan razlog. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Ja sam mirjanin i imam pravo da ćutim (i da javno ne kritikujem) na tri sata vožnje od BGD je druga Crkva (pomesna) šta više u samom BGD imam jednu pomesnu Crkvu (Rusku) . Ali vi đakoni ,sveštenici i veroučitelji ,zašto ćutite .Zašto ne pokažete i ne upirete prstom u greh .Zašto ste skinuli sve boje ovog sveta sa sebe (mantija) ako oči zatvarate ? Zašto ćutite? Odakle vam to pravo ćutanje je odobravanje . To vas pitam koja je to eklisiologija ? Jel u redu da ko služi na oltaru od oltara treba i da se bogati i da se bahati ? Artemiju se stavlja na teret novac od kuhinja za decu .Kome se stavlja na teret ovo što rade bahati sveštenici u "s" klasi po BGD ? Ispada da sveštenik zarađuje kao vrhunski programer ili lekra specijalista (a nije ni blizu tog ranga ni po školi ni po mogućnosti) ? Sramota jedna . I te kako ima veze sa eklisiologijom . Zašto žmurite i ćutite? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Moj đakone Vladislave kada me već vučete za jezik i te kako mi je stalo do Crkve i Srba u njoj ,moj dečače 1999 sam branio Srpsku nejač na Košarama , golim rukama vraća creva ,za 72 dana njih 15 mi je na rukama umrlo i bar 30 ostalo večno zakovano za kolica .Kosovo nije moje ništa više nego što je vaše ,gde ste vi bili? Ja sam krv prolivao za ovaj narod ,i da ovaj narod ostane u Crkvi Pravoslavnoj .Narod beži iz SPC . Artemije ,Akakaije i slično su samo izlaz ,kojim se jadni ljudi okreću jer ne mogu da trpe da im pop vozi auto od 6 hiljda evra ,školuje decu ,pravi kuću a on mučenik radi za 250 ili 300 eura sa mnogo više škole od tog popa . Pa nije narod blesav moj đakone ,nije ni lud ,eklisiologija da ali tako što će svaki sveštenik i đakon ove Crkve početi da skreće pažnju ,kolegama da piše da istupa javno .Tako što će veroučitelji početi da govore i javno pišu o kolegama koji nedolično obučeni dolaze u školu ,koji se napijaju i mamurni dolaze na časove sramota . Sinoć mi je došao jedna sveštenik čuo je da mogu da pomognem oko nekih iseljeničkih viza .Ja mu kažem zašto se ne pobuniš ,on će meni ostaću bez posla !!!!!!! Pa ostani ,naučiću te za 5 meseci pa ćeš raditi i živeti pošteno ovako sebe ne možeš da gledaš . Mi koji smo otišli jel ti misliš da mi je srce puno kada čujem tuđi jezik ? Jel misliš da ja voolim ove što se sepratišu . Da mi je drago zbog ovoga . Moji preci su sagradili i poklonili Crkvi puno sada umesto da Crkva to koristi nn lica iz nn eparhije moju dedovinu su prisvojili i na privatnim računima inkasirali dobar saldo . Ja sam se odrekao toga jer sam verovao da će to ići za Crkvu ne za dzep nekog đakona . Jel shvatate šta želim da kažem da nema obesno bogatih ,loših sveštenika u Crkvi ne bi bilo ni monaha Artemija ili Marka kao god da se zove . Ovako optužili su ga za proneveru isti oni koji se vozaju u audiju ,i koji tolerišu popovima svašta (skupa kola i stanove ,dva tri braka ,biznise itd) Šta misliš kako to izgleda ,jednom običnom čoveku koga ne intersuju ni kaknoni ni dogme ,njemu sve ovo liči na obračun u nekom klanu oko podele novca (znam da je strašno ali je tako) Zbog toga što smo naprimali i u mantiju obukli svašta ne znači da već od večeras ne treba da krenmo sa čistkom u onom Staljinovskom maniru (brutalno i odsečno) Jer rak ako ne odstranimo propadoše Srbi . Ponavljam ne mešajte Srbe i Crkvu Pravoslavnu Зато што користиш,у овом случају крајње бесмислено,ту врсту саморекламирајуће аргуменатације (ја сам био у рату а ти ниси,па ја знам шта причам и ти не знаш! eheeeej) против својих неистомишљеника,мислећи ваљда да то треба да буде једини и поледњи аргумент у расправи у којој је искључиво реч о расколницима, бахатим, умишљеним и самопрокламованим праведницима а не о рату,заборављајући притом да помислиш да овде има оних који су прошли и по више ратова од тебе и по заробљеништвима били и жестоко страдали али се не хвале тиме и не користе то у расправама са другим људима,имаш прву опомену! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Ali vi đakoni ,sveštenici i veroučitelji ,zašto ćutite . zato sto je ovo sad posao za klinicke psihijatre eheeeej za "cike u belom" 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Ja sam mirjanin i imam pravo da ćutim (i da javno ne kritikujem) na tri sata vožnje od BGD je druga Crkva (pomesna) šta više u samom BGD imam jednu pomesnu Crkvu (Rusku) . Ali vi đakoni ,sveštenici i veroučitelji ,zašto ćutite .Zašto ne pokažete i ne upirete prstom u greh .Zašto ste skinuli sve boje ovog sveta sa sebe (mantija) ako oči zatvarate ? Zašto ćutite? Odakle vam to pravo ćutanje je odobravanje . To vas pitam koja je to eklisiologija ? Jel u redu da ko služi na oltaru od oltara treba i da se bogati i da se bahati ? Artemiju se stavlja na teret novac od kuhinja za decu .Kome se stavlja na teret ovo što rade bahati sveštenici u "s" klasi po BGD ? Ispada da sveštenik zarađuje kao vrhunski programer ili lekra specijalista (a nije ni blizu tog ranga ni po školi ni po mogućnosti) ? Sramota jedna . I te kako ima veze sa eklisiologijom . Zašto žmurite i ćutite? Sram da vas bude!!! Svestenika poredite sa programerom??? Dovoljno o vasoj crkvenosti! Ne branim ni jednog popa niti poznajem i jednog sa tom tvojom famoznom "s" klasom... Brate, zavist i kompleksi su chudo!!! PS By the way, uopste mi se ne dopada "s" klasa, pre bih vozio LEXUS za te pare... eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Sram da vas bude!!! Svestenika poredite sa programerom??? Dovoljno o vasoj crkvenosti! Ne branim ni jednog popa niti poznajem i jednog sa tom tvojom famoznom "s" klasom... Brate, zavist i kompleksi su chudo!!! popove sa s klasmo automobila možete upoznati u Crkvi na novom Beogradu u sabornoj Crkvi u Novom Sadu ,u Niškoj sabornoj Crkvi itd . Sveštenika poredim sa programerom jer se programer postaje nakon 5 godina obimnog fakulteta sa puno rada plus specijalizacije od par godina . Sveštenici velika većina nije završila ništa više od srednje škole i par ispita je dalo na fakultetu u Beogradu ,a čak i svršeni sveštenici nisu na nekom akademskom nivou . Sada mi ti reci da li programer koji radi u inostranstvu treba da zarađuje isto kao sveštenik ovde . Programer radi za klijente iz najbogatih zemalja sveta ,sveštenik radi u najjsiromašnijoj zemlji Evrope . Prosta ekonomska logika nešto nije u redu , Što se tiče mog pominjanja mog učešća u ratu pomenuto je kao argument da ja ne bežim i ne odlazim tek tako . Da me i te kako boli ovo što se dešava a vi gospodine administratoru slobodno me banujete . Evo ja samo ukazujem na bahatost našeg sveštenstva koju svi vidimo ,na visok nivo nestručnosti našeg veroučteljskog kadra i na ćutanje onih koji mogu nešto da urade . Znate kako ili uradite nešto ili zaćutite zauvek . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Ne slažem se da problem u Crkvi može da reši par psihijatara (i ako bi čovek rekao da je to ludilo ) samo čistka ,đakone sveštenike ,veroučitelje .Vladike su druga priča ali dok ne oduzmemeo mantije Ljubi Rankoviću i sličnima ,dok ne otkrijemo šta se dešava i koji su tokovi novca u Crkvi mi će mo imati problem i Crkvu od 3% vernika koji povremeno zalaze u hramove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Sram da vas bude!!! Svestenika poredite sa programerom??? Dovoljno o vasoj crkvenosti! Ne branim ni jednog popa niti poznajem i jednog sa tom tvojom famoznom "s" klasom... Brate, zavist i kompleksi su chudo!!! popove sa s klasmo automobila možete upoznati u Crkvi na novom Beogradu u sabornoj Crkvi u Novom Sadu ,u Niškoj sabornoj Crkvi itd . Sveštenika poredim sa programerom jer se programer postaje nakon 5 godina obimnog fakulteta sa puno rada plus specijalizacije od par godina . Sveštenici velika većina nije završila ništa više od srednje škole i par ispita je dalo na fakultetu u Beogradu ,a čak i svršeni sveštenici nisu na nekom akademskom nivou . Sada mi ti reci da li programer koji radi u inostranstvu treba da zarađuje isto kao sveštenik ovde . Programer radi za klijente iz najbogatih zemalja sveta ,sveštenik radi u najjsiromašnijoj zemlji Evrope . Prosta ekonomska logika nešto nije u redu , Što se tiče mog pominjanja mog učešća u ratu pomenuto je kao argument da ja ne bežim i ne odlazim tek tako . Da me i te kako boli ovo što se dešava a vi gospodine administratoru slobodno me banujete . Evo ja samo ukazujem na bahatost našeg sveštenstva koju svi vidimo ,na visok nivo nestručnosti našeg veroučteljskog kadra i na ćutanje onih koji mogu nešto da urade . Znate kako ili uradite nešto ili zaćutite zauvek . Prijatelju, ako te zulja nesto - uradi, ne drobi po forumima! Znamo mi vrlo dobro kakvi smo... PS Moram ovako bezobrazno da ti kazem da lazes: u NS u Sabornoj niko nema ni Mercedes a kamo li "s", svakog od njih poznajem... Lepo je to tako odvaliti najvece gradove i saborne crkve... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 G-dine/g-djo (?) @ouk, ako nije tajna, cime se Vi bavite i kolika je Vasa mesecna plata? Postovanje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Sram da vas bude!!! Svestenika poredite sa programerom??? Dovoljno o vasoj crkvenosti! Ne branim ni jednog popa niti poznajem i jednog sa tom tvojom famoznom "s" klasom... Brate, zavist i kompleksi su chudo!!! popove sa s klasmo automobila možete upoznati u Crkvi na novom Beogradu u sabornoj Crkvi u Novom Sadu ,u Niškoj sabornoj Crkvi itd . Sveštenika poredim sa programerom jer se programer postaje nakon 5 godina obimnog fakulteta sa puno rada plus specijalizacije od par godina . Sveštenici velika većina nije završila ništa više od srednje škole i par ispita je dalo na fakultetu u Beogradu ,a čak i svršeni sveštenici nisu na nekom akademskom nivou . Sada mi ti reci da li programer koji radi u inostranstvu treba da zarađuje isto kao sveštenik ovde . Programer radi za klijente iz najbogatih zemalja sveta ,sveštenik radi u najjsiromašnijoj zemlji Evrope . Prosta ekonomska logika nešto nije u redu , Što se tiče mog pominjanja mog učešća u ratu pomenuto je kao argument da ja ne bežim i ne odlazim tek tako . Da me i te kako boli ovo što se dešava a vi gospodine administratoru slobodno me banujete . Evo ja samo ukazujem na bahatost našeg sveštenstva koju svi vidimo ,na visok nivo nestručnosti našeg veroučteljskog kadra i na ćutanje onih koji mogu nešto da urade . Znate kako ili uradite nešto ili zaćutite zauvek . Prijatelju, ako te zulja nesto - uradi, ne drobi po forumima! Znamo mi vrlo dobro kakvi smo... PS Moram ovako bezobrazno da ti kazem da lazes: u NS u Sabornoj niko nema ni Mercedes a kamo li "s", svakog od njih poznajem... Lepo je to tako odvaliti najvece gradove i saborne crkve... Ја сам из Новог Сада и могу да посведочим ово што је ђакон рекао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука