Jump to content

Шта једете у овом тренутку...?

Препоручена порука

Bacio sam jednu štuku i smuđa na gradele. Jednostavan recept, štukica, smuđić se dobro usole i ostave se da odleže. Skuva se beli luk, sirće, obavezno vinsko, peršun i maslinovo ulje, to služi da se premazuje riba sve vreme dok se peče. Najlepše sa grančicom bosiljka. Vatra mora da bude jaka.

Riba  tako pečena je izvanredna

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Mirođija? pa mirođija je za čorbe. Kuvao sam i čorbicu riblju. Da bi valjala čorbica mora da ima najmanje 4 vrste ribe, ja sam sada kuvao od 7 vrsta. To jako jednostavno kuvam, Upržim luk, crni i malo belog i pomalo dodam vina da se izdinsta onako lepo. Ribu obarim posebno i onda ocedim supicu a ribu očistim od kostiju. Sa supicom polako nalivam onaj luk i onda dodam aleve paprike i paradajiz ubacim meso i pustim da se tako malo krčka. Ne dodajem ništa u nju, niti bilo kakvog drugog povrća, samo lepo začinim.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Ooooooooooooooo al' se ovdje dobro jedeeeeeeeeeeee? Ima li za mene?

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Ribu sam kupio kod alasa, izmerio mi 4kg, kad sam doneo kući gledam i računam, 9 riba ne mogu da mere 4kg i izmerim a ono nešto manje od 3kg.

Eto sad, šta da pomisli čovek, to je nekih 100 dinara, kg bele je danas bio 100 dindži. Koji su to i kakvi ljudi da vam ukradu 100 dindži.

Al nije važno, više od njega ne kupujem. Znači kuća preko puta pijace u Smederevu sa doljnje strane gde se prodaje riba,  br 21, prodavac prevarant, slikam ga sledeći put i kačim mu slike po netu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...