Jump to content

Odlazak na Ostrog

Katarina1973

Препоручена порука

Moze, ali sada je zima...pa nije bas vreme neko...sta znam...put do CG mi nesto nije ni leti a kamoli zimi...

A gde je taj manastir Kovilje sto pominjes? 

Ja znam za Kovilj...jel to kod njih? Ima tamo i zenski manastir ali nisam nikada bila i ne znam kako se zove

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Adelaida рече

A gde je taj manastir Kovilje

Joj, znam...joooj bila sam...skroz sam smetnula sa uma. Bila sam kod njih jedne godine sa drugaricom pred Svetu Petku, kod Ivanjice...moja drugarica tamo stalno ide. Jao jeste, spavale smo tamo...da..super je taj manastir i monahinje su super, sve su u rodu. Majka, tetka, cerka i sestra...sjajne su. :sunce:

Подели на овим сајтовима

Pa prenociste je 5e u donjem konaku, trebalo bi zimi da imaju mesta.

Inace, ni od toga ne bi trebalo da imas prevelika ocekivanja. Ok, odes, pomolis se, malo se oporavis, napunis baterije, ako se pripremis mozes i na ispovest i pricesce i to je to. Mozda i upoznas neke zanimljive ljude, ali cisto da znas raznih ih ima. :D Ako je iko isao pod Ostrog, ja sam i nagledala sam se svega, ali bukvalno. Da covek ne veruje.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Anika рече

Da covek ne veruje.

пре 5 минута, Anika рече

ali bukvalno

пре 5 минута, Anika рече

nagledala sam se svega

:coolio:

Подели на овим сајтовима

@adelaida

@anika

Ja sam u kontaktu sa Mati Agripinom, predivna zena, iz manastira Kovilje (kod Ivanjice). Dogovarale se da dodjem na par dana kao gost da se ispricamo. Zaista sa njim moze o svemu da se prica, obrazovana mlada zena. Nazalost, dok je bilo lepse vreme nikako se nismo uklopile za termin kada u konaku ima mesta, sto zbog mog posla, sto zbog njenih obaveza.

Sad smo se nedavno cule, i misli da nije zgodno dolaziti jer u tom kraju je ogroman sneg. Pa je ona predlozila da odem do Ostroga, jer nisam nikad bila, i iskreno ne znam ni kako izgleda ni sta da ocekujem. Ali verujem kad kazete da se tamo svasta moze videti i sresti.

Meni je zato i izgledala bolja varijanta odlazak u Kovilje, mirnije, imam tu slobodu da pricam sa njima. Ali, dok ne prodje sneg, ne vredi mi [emoji20]

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Katarina1973 рече

@adelaida

@anika

Ja sam u kontaktu sa Mati Agripinom, predivna zena, iz manastira Kovilje (kod Ivanjice). Dogovarale se da dodjem na par dana kao gost da se ispricamo. Zaista sa njim moze o svemu da se prica, obrazovana mlada zena. Nazalost, dok je bilo lepse vreme nikako se nismo uklopile za termin kada u konaku ima mesta, sto zbog mog posla, sto zbog njenih obaveza.

Sad smo se nedavno cule, i misli da nije zgodno dolaziti jer u tom kraju je ogroman sneg. Pa je ona predlozila da odem do Ostroga, jer nisam nikad bila, i iskreno ne znam ni kako izgleda ni sta da ocekujem. Ali verujem kad kazete da se tamo svasta moze videti i sresti.

Meni je zato i izgledala bolja varijanta odlazak u Kovilje, mirnije, imam tu slobodu da pricam sa njima. Ali, dok ne prodje sneg, ne vredi mi emoji20.png

Ma treba da odes svakako, to je najveca svetinja kod nas, mesto cudesnih prica, iskustava i desavanja. Zaista je neverovatno sta se pojedinim ljudima desavalo. Ja sam licno upoznala Sofiju koja je bila muslimanka, sa Karpata, ne mogu da se setim iz koje drzave, koja nikad nije imala dodira sa nasom religijom i sanjala je samog svetog Vasilija Ostroskog, a imala je inace neki tesku i gotovo nemogucu situaciju, ogromnu povredu kicmene mozdine, bila je tezak mucenik, skoro potpuno nepokretna, a mlada, obrazovana. I ona nekako sazna ko je taj lik koji joj se javio u snu i zamislite sama zapuca da dodje pod Ostrog, sa Karpata. Imala je samo majku koja joj nije to dozvoljavala, nisu imali gotovo nikakva finansijska sredstva. Ali kad Bog nesto hoce. To je cudo kako je ona uopste podnela put, kako je nasla novac, kako se pod Ostrogom snasla, nju su monahinje pazile i cuvale nevidjeno, bila je u jednom periodu 7 meseci tamo, pa je onda povremeno opet dolazila kad god bi mogla. Ona se potpuno iscelila. Ali mnogo fascinantnije od tog cuda je kako je njena dusa zablistala, kako je ona primila Hriscanstvo, naravno krstila se i promenila svoje ime, s kojom ljubavlju i snagom i nevidjenom verom je zracila, meni je to fascinantno. O njoj je snimljen i film. Cak mi je neko rekao da je upoznala decka koji je takodje bio muslima, pa se krstio i usao u veru, vencali su se, a ona je posle i zatrudnela. Nikada tako nesto nisam videla ni srela.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Ma treba da odes svakako, to je najveca svetinja kod nas, mesto cudesnih prica, iskustava i desavanja. Zaista je neverovatno sta se pojedinim ljudima desavalo. Ja sam licno upoznala Sofiju koja je bila muslimanka, sa Karpata, ne mogu da se setim iz koje drzave, koja nikad nije imala dodira sa nasom religijom i sanjala je samog svetog Vasilija Ostroskog, a imala je inace neki tesku i gotovo nemogucu situaciju, ogromnu povredu kicmene mozdine, bila je tezak mucenik, skoro potpuno nepokretna, a mlada, obrazovana. I ona nekako sazna ko je taj lik koji joj se javio u snu i zamislite sama zapuca da dodje pod Ostrog, sa Karpata. Imala je samo majku koja joj nije to dozvoljavala, nisu imali gotovo nikakva finansijska sredstva. Ali kad Bog nesto hoce. To je cudo kako je ona uopste podnela put, kako je nasla novac, kako se pod Ostrogom snasla, nju su monahinje pazile i cuvale nevidjeno, bila je u jednom periodu 7 meseci tamo, pa je onda povremeno opet dolazila kad god bi mogla. Ona se potpuno iscelila. Ali mnogo fascinantnije od tog cuda je kako je njena dusa zablistala, kako je ona primila Hriscanstvo, naravno krstila se i promenila svoje ime, s kojom ljubavlju i snagom i nevidjenom verom je zracila, meni je to fascinantno. O njoj je snimljen i film. Cak mi je neko rekao da je upoznala decka koji je takodje bio muslima, pa se krstio i usao u veru, vencali su se, a ona je posle i zatrudnela. Nikada tako nesto nisam videla ni srela.

Potpuno neverovatna Bozanska prica, moram se organizovati da odem
Подели на овим сајтовима

• 3 years later...
WWW.DAN.CO.ME

Уочи празника Светог Василија, ходочасници из разних крајева већ пјешке прелазе стотине километара...

Подели на овим сајтовима

WWW.DAN.CO.ME

Више од 15.000 вјерника окупило се вечерас код манастира Острог како би, по традицији, преноћили по...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...