Eniz Написано Септембар 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 Da li kada se vrši kršetenje djeteta se koristi ta voda ili? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 Da li kada se vrši kršetenje djeteta se koristi ta voda ili? Користи се света вода (то је вода коју православни свештеник освешта), не мора да буде неко дете да би се крстио може и одрастао човек да се крсти. У специјалним случајевима (у смртном часу) може да се крсти и обичном водом. Мада о овим питањима која се тичу свештенодејства, боље одговоре ће ти дати неки теолог. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 ako smijem nesto upitati pa vidim da ne samo eniza pitaju vec i eniz pita,al svedno neznam dal ovo moze ovdje ako ne molim vas nezamjerite ,izbrisite onda,e ovako---- У Курану постоји правило укидања (повлачења, поништења) старих правила и њихова замена новим.-------brate enize dali to znaci samo za neke razlicite vec napisane ili slicni citati u kuranu ili uopce i zakon se moze izmijeniti o nekim datim vec zakonima u kuranu --------------------------------------------u bibliji stoji da sad neznam napamet sve rijeci u svakom slucaju stoji da niko nesmije nijednu rijec dodati ili sklonuti -------------------------imam pitanje kako smo sigorni da je prepisivana biblija prevofjenju prevedena kako treba fala vam ,ali ako nije za ovdje na temi mjesto brbljavim pitanjima ,izbrisite opet je sve u redu isto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 Помаже Бог! Први пут залазим на овај подфорум и само сам летимично прегледао наслове тема, ова ми се учинила најбољом, али нисам ни њу прочитао за сад - опрости. Прочитао сам цео Куран и књигу "Ка разумјевању ислама" (аутор: Abul A'la MewDudi), то је отприлике све што поуздано знам о Исламу, остало је све CNN и RTS, што ипак није занемарљиво. Све утиче. Ево мојих питања. Ускоро ће у Београду сајам књига, а тамо сам снимио муслимански штанд са великим избором књига. Намеравам нешто да купим, па ми кажи имаш ли каквих препорука. Постоји ли нешто са називом "Увод у Куран" попут Увода у Филозофију или Увода у Свето писмо Новог и Старог Завета? Друго што ме занима је мистика, попут Румија и Ал Газела. Видео сам море неких аутора и босанских превода, али нема се пара. Шта је твој ужи избор на ту тему? Треће што ме занима тиче се моје намере да упишем Мастер студије на Богословском факултету. Тамо има од ове године изборни предмет "Парвославље и Ислам". Није још изашао силабус, знам само да је професор Дарко Танасковић. Да ли знаш нешто о њему? Позитивно или негативно - све утиче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 Помаже Бог! Први пут залазим на овај подфорум и само сам летимично прегледао наслове тема, ова ми се учинила најбољом, али нисам ни њу прочитао за сад - опрости. Прочитао сам цео Куран и књигу "Ка разумјевању ислама" (аутор: Abul A'la MewDudi), то је отприлике све што поуздано знам о Исламу, остало је све CNN и RTS, што ипак није занемарљиво. Све утиче. Ево мојих питања. Ускоро ће у Београду сајам књига, а тамо сам снимио муслимански штанд са великим избором књига. Намеравам нешто да купим, па ми кажи имаш ли каквих препорука. Постоји ли нешто са називом "Увод у Куран" попут Увода у Филозофију или Увода у Свето писмо Новог и Старог Завета? Друго што ме занима је мистика, попут Румија и Ал Газела. Видео сам море неких аутора и босанских превода, али нема се пара. Шта је твој ужи избор на ту тему? Треће што ме занима тиче се моје намере да упишем Мастер студије на Богословском факултету. Тамо има од ове године изборни предмет "Парвославље и Ислам". Није још изашао силабус, знам само да је професор Дарко Танасковић. Да ли знаш нешто о њему? Позитивно или негативно - све утиче. Poštovani, savjetujem ti da čitaš djela od ebu Hamida Gazalija, pogotovo ti savjetujem da pročitaš knjigu:Obnovi svoj život.Ako naiđeš na knjigu od Muhammeda Gazalija:Islam ili kršćanstvo izazov vremena toplo je preporučujem.Ja sam je preveo i do sada je kod nas u više izdanja štampana. Prof Darko Tanasković ako mislimo na mladog čovjeka piskutavog glasa onda mogu reći da je čovjek izuzetno pametan, ali kada je u pitanju islam mislim da je on zbir netočnih informacija o islamu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 Помаже Бог! Први пут залазим на овај подфорум и само сам летимично прегледао наслове тема, ова ми се учинила најбољом, али нисам ни њу прочитао за сад - опрости. Прочитао сам цео Куран и књигу "Ка разумјевању ислама" (аутор: Abul A'la MewDudi), то је отприлике све што поуздано знам о Исламу, остало је све CNN и RTS, што ипак није занемарљиво. Све утиче. Ево мојих питања. Ускоро ће у Београду сајам књига, а тамо сам снимио муслимански штанд са великим избором књига. Намеравам нешто да купим, па ми кажи имаш ли каквих препорука. Постоји ли нешто са називом "Увод у Куран" попут Увода у Филозофију или Увода у Свето писмо Новог и Старог Завета? Друго што ме занима је мистика, попут Румија и Ал Газела. Видео сам море неких аутора и босанских превода, али нема се пара. Шта је твој ужи избор на ту тему? Треће што ме занима тиче се моје намере да упишем Мастер студије на Богословском факултету. Тамо има од ове године изборни предмет "Парвославље и Ислам". Није још изашао силабус, знам само да је професор Дарко Танасковић. Да ли знаш нешто о њему? Позитивно или негативно - све утиче. Poštovani, savjetujem ti da čitaš djela od ebu Hamida Gazalija, pogotovo ti savjetujem da pročitaš knjigu:Obnovi svoj život.Ako naiđeš na knjigu od Muhammeda Gazalija:Islam ili kršćanstvo izazov vremena toplo je preporučujem.Ja sam je preveo i do sada je kod nas u više izdanja štampana. Prof Darko Tanasković ako mislimo na mladog čovjeka piskutavog glasa onda mogu reći da je čovjek izuzetno pametan, ali kada je u pitanju islam mislim da je on zbir netočnih informacija o islamu! Помаже Бог! Први пут залазим на овај подфорум и само сам летимично прегледао наслове тема, ова ми се учинила најбољом, али нисам ни њу прочитао за сад - опрости. Прочитао сам цео Куран и књигу "Ка разумјевању ислама" (аутор: Abul A'la MewDudi), то је отприлике све што поуздано знам о Исламу, остало је све CNN и RTS, што ипак није занемарљиво. Све утиче. Ево мојих питања. Ускоро ће у Београду сајам књига, а тамо сам снимио муслимански штанд са великим избором књига. Намеравам нешто да купим, па ми кажи имаш ли каквих препорука. Постоји ли нешто са називом "Увод у Куран" попут Увода у Филозофију или Увода у Свето писмо Новог и Старог Завета? Друго што ме занима је мистика, попут Румија и Ал Газела. Видео сам море неких аутора и босанских превода, али нема се пара. Шта је твој ужи избор на ту тему? Треће што ме занима тиче се моје намере да упишем Мастер студије на Богословском факултету. Тамо има од ове године изборни предмет "Парвославље и Ислам". Није још изашао силабус, знам само да је професор Дарко Танасковић. Да ли знаш нешто о њему? Позитивно или негативно - све утиче. Poštovani, savjetujem ti da čitaš djela od ebu Hamida Gazalija, pogotovo ti savjetujem da pročitaš knjigu:Obnovi svoj život.Ako naiđeš na knjigu od Muhammeda Gazalija:Islam ili kršćanstvo izazov vremena toplo je preporučujem.Ja sam je preveo i do sada je kod nas u više izdanja štampana. Prof Darko Tanasković ako mislimo na mladog čovjeka piskutavog glasa onda mogu reći da je čovjek izuzetno pametan, ali kada je u pitanju islam mislim da je on zbir netočnih informacija o islamu!Nijee mlad.Mozda sipomesao.Poznaje islam,orijentalista je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 Е па то је тај Ал Газел на ког сам мислио! Чекај, онај мистик из 11. века? У чему је сад разлика између та два Газалија које си навео? Збунио си ме. А овај мој Танасковић није млад, био је наш амбасадор у Ватикану. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 Nijee mlad.Mozda sipomesao.Poznaje islam,orijentalista je.Е тако је! Него изгуглао сам негде да је од ове године непожељан у Турској. Не знам због чега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 Nijee mlad.Mozda sipomesao.Poznaje islam,orijentalista je.Е тако је! Него изгуглао сам негде да је од ове године непожељан у Турској. Не знам због чега. Jedan je ebu Hamid drugi je Muhamed Gazali.Dva različita čovjeka.Da to je taj ebu Hamid na kojeg si mislio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2010 Помаже Бог! Први пут залазим на овај подфорум и само сам летимично прегледао наслове тема, ова ми се учинила најбољом, али нисам ни њу прочитао за сад - опрости. Прочитао сам цео Куран и књигу "Ка разумјевању ислама" (аутор: Abul A'la MewDudi), то је отприлике све што поуздано знам о Исламу, остало је све CNN и RTS, што ипак није занемарљиво. Све утиче. Ево мојих питања. Ускоро ће у Београду сајам књига, а тамо сам снимио муслимански штанд са великим избором књига. Намеравам нешто да купим, па ми кажи имаш ли каквих препорука. Постоји ли нешто са називом "Увод у Куран" попут Увода у Филозофију или Увода у Свето писмо Новог и Старог Завета? Друго што ме занима је мистика, попут Румија и Ал Газела. Видео сам море неких аутора и босанских превода, али нема се пара. Шта је твој ужи избор на ту тему? Треће што ме занима тиче се моје намере да упишем Мастер студије на Богословском факултету. Тамо има од ове године изборни предмет "Парвославље и Ислам". Није још изашао силабус, знам само да је професор Дарко Танасковић. Да ли знаш нешто о њему? Позитивно или негативно - све утиче. Poštovani, savjetujem ti da čitaš djela od ebu Hamida Gazalija, pogotovo ti savjetujem da pročitaš knjigu:Obnovi svoj život.Ako naiđeš na knjigu od Muhammeda Gazalija:Islam ili kršćanstvo izazov vremena toplo je preporučujem.Ja sam je preveo i do sada je kod nas u više izdanja štampana. Prof Darko Tanasković ako mislimo na mladog čovjeka piskutavog glasa onda mogu reći da je čovjek izuzetno pametan, ali kada je u pitanju islam mislim da je on zbir netočnih informacija o islamu! Помаже Бог! Први пут залазим на овај подфорум и само сам летимично прегледао наслове тема, ова ми се учинила најбољом, али нисам ни њу прочитао за сад - опрости. Прочитао сам цео Куран и књигу "Ка разумјевању ислама" (аутор: Abul A'la MewDudi), то је отприлике све што поуздано знам о Исламу, остало је све CNN и RTS, што ипак није занемарљиво. Све утиче. Ево мојих питања. Ускоро ће у Београду сајам књига, а тамо сам снимио муслимански штанд са великим избором књига. Намеравам нешто да купим, па ми кажи имаш ли каквих препорука. Постоји ли нешто са називом "Увод у Куран" попут Увода у Филозофију или Увода у Свето писмо Новог и Старог Завета? Друго што ме занима је мистика, попут Румија и Ал Газела. Видео сам море неких аутора и босанских превода, али нема се пара. Шта је твој ужи избор на ту тему? Треће што ме занима тиче се моје намере да упишем Мастер студије на Богословском факултету. Тамо има од ове године изборни предмет "Парвославље и Ислам". Није још изашао силабус, знам само да је професор Дарко Танасковић. Да ли знаш нешто о њему? Позитивно или негативно - све утиче. Poštovani, savjetujem ti da čitaš djela od ebu Hamida Gazalija, pogotovo ti savjetujem da pročitaš knjigu:Obnovi svoj život.Ako naiđeš na knjigu od Muhammeda Gazalija:Islam ili kršćanstvo izazov vremena toplo je preporučujem.Ja sam je preveo i do sada je kod nas u više izdanja štampana. Prof Darko Tanasković ako mislimo na mladog čovjeka piskutavog glasa onda mogu reći da je čovjek izuzetno pametan, ali kada je u pitanju islam mislim da je on zbir netočnih informacija o islamu!Nijee mlad.Mozda sipomesao.Poznaje islam,orijentalista je.Drago mi je da to nije on, jer ovaj je gostovao na nekim medijima i o islamu i terorizmu puna mu usta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Jedan je ebu Hamid drugi je Muhamed Gazali.Dva različita čovjeka. Da to je taj ebu Hamid na kojeg si mislio. Брате захваљујем!А ја се уби месецима тражећи тог Ал Газела, јер сам учио у Филозофији о исламским мистицима и Аристотеловцима Средњег века и он ми се највише свидео. Колико сам се начудио што га не могах наћи на Нету. Сад је лако: http://sh.wikipedia.org/wiki/Al-Gazali Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 imali u dzamiji obicaj da se nadaruje sa parama kad se ide na molitvu kao kod hriscana stoje obicaj u crkvi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cvijet Написано Октобар 28, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju? Navedi primjer gdje se nalazi statua Marijina ili Isusova.U Kur'anu svetoj knizi nigdje se ne spominje Marija,a ni Isus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 28, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju? Navedi primjer gdje se nalazi statua Marijina ili Isusova.U Kur'anu svetoj knizi nigdje se ne spominje Marija,a ni Isus. Isa i njegova majka Merjema ili Mujrema ili nekako tako ?Eniz je pitao za crkve ne za dzamije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука