Благовесник Написано Октобар 28, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju?Zasto se u tvom album-spomenaru nalaze slike dragih ti osoba?PITANJE u vezi muslimanske vere: Kakvo je objasnjenje Islama - otkud patanja i smrt u svetu? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 28, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju?U Pravoslavnoj Crkvi ne postoji tradicija statua to je nešto što pripada katoličkoj crkvi!Pa verovatno neki hrišćanski pravac(čitaj sekta) ne odobrava statue a ni ikone ! Dakle najčešća zamerka od strane muslimana je da je takav vid poštovanja u stvari idolopoklonstvo a pošto je danas 21 vek i postoji vema lepo objašnjenje zašto mi imamo ikone a katolici i statue ,zamerka nije na mestu! Čak šta više smatram da je uvredljiva, jer ponižava intelekt i duhovnost nas Hrišćana ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cvijet Написано Октобар 29, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju? Navedi primjer gdje se nalazi statua Marijina ili Isusova.U Kur'anu svetoj knizi nigdje se ne spominje Marija,a ni Isus. Isa i njegova majka Merjema ili Mujrema ili nekako tako ?Eniz je pitao za crkve ne za dzamije. Moja greska.Izvinite. :drugarstvo: greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Октобар 29, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju?U Pravoslavnoj Crkvi ne postoji tradicija statua to je nešto što pripada katoličkoj crkvi!Pa verovatno neki hrišćanski pravac(čitaj sekta) ne odobrava statue a ni ikone ! Dakle najčešća zamerka od strane muslimana je da je takav vid poštovanja u stvari idolopoklonstvo a pošto je danas 21 vek i postoji vema lepo objašnjenje zašto mi imamo ikone a katolici i statue ,zamerka nije na mestu! Čak šta više smatram da je uvredljiva, jer ponižava intelekt i duhovnost nas Hrišćana ! I u Starom zavjetu postoji stroga zabrana kipova, slika, jer su poganski narodi tako zamišljali bogove, pa je postojala opasnost idolopoklonstva. Bog nije materijalan, On je duh, i zato muslimani odbacuju bilo kakve likove. A to uglavnom odbacuju i protestanti. A zašto onda katolici i pravoslavni čine drugačije? Pa taj nevidljivi Bog je postao čovjekom! Isus je i pravi Bog i pravi čovjek, i jedno i drugo. A kad On sam postao čovjekom, zar nije normalno da Ga i mi takvoga prikazujemo? Pa jednako tako i Njegovu svetu Majku, događaje iz Njegova života. Tu nema nikakve opasnosti idolopoklonstva. A prednost je za nas ljude koji smo u tijelu da nam slike i kipovi približe osobe koje predstavljaju. U osmom stoljeću (vijeku) se na istoku javio pokret, koji je imao podršku niza bizantskih careva, koji je nastojao silom odbaciti i doslovno uništiti ikone. Pitanje je riješio Drugi nicejski (nikejski) vaseljenski sabor koji je to pitanje za nas katolike i pravoslavne to pitanje definitivno riješio. Sabor razlikuje klanjanje koje pripada jedino Bogu i štovanje koje pripada likovima. A štujući lik, ikonu, kip, mi štujemo ne materijalni predmet nego osobu koja je tim likom predstavljena. To ne bi trebao biti nikome problem za shvatiti. Volim osobu (kao kod bilo kojeg čovjeka), pa mi je onda draga i njezina slika. Ne volim papir nego osobu na slici. A ta mi slika olakšava da predstavim tu osobu, da mi ona bude blizu, da bude uz mene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Октобар 30, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2010 ali isto bi to znacilo u olaksavanju da se neispunjava to sto Bogu milo,ako Bog ljubav i sve je onda tome isto,kako onda slike kipovi me priblizavaju ,jel bi znacilo ono sto volim neucim da volim jednostavno vec biram sta vise sta manje da volim,a to nemoze nikako sa jednim Bogom se uskladiti uporediti jer ako postoji i da nema za sve ljubav istu bilo bi onda ljudsko izmisljeno djelo na zemlji ,medjutim postoji jedan Gospod ,ako je tako,onda i nezna niko kako izgleda Bog jel je svuda i u svemu prisutan,nije moguce ga cak ni opisati a tek uporediti sa bilo kakvim likovima ili sta znam kipovima da bi se priblizili tome jednom Bogu ,kako vec zovemo na zemlji tu sili tu ljubav ,znacilo bi to sve zblizavanje preko necega nekoga posredno ,moze i kako isto kazu hriscani samo sablazn biti idolsko vjerovanje,jel je mnogo smrseno sve u objasnjenima ,zapetljano nerazvrsteno tako ispada kad se sve pogleda ukupno pa mnogi konflikti od hriscanskog svijeta sto nisu saglasni jedni sa drugima vec imaju zapetljano sve sto se tice jednih prema drugima jel uvijek drugi nisu i ovi oni ,nasa vasa vjera prava oni nisu tako dalje,dal tu ima malo ili mnogo cega ,jos od pocetka hriscanskog svijeta to jest dolaskom isusa i bogorodice ,jedno ima da jedni druge hriscani nepostuju ,biraju ko jeste ko nije u pravoj crkvi pa i kad se pogleda nije malo krvi u to ime proliveno na zemlji ,sta nije u redu sa hriscanskom religijom ili sa ljudima sto predstavljaju,predstavljali tu religiju(crkvu),vise bi i razumljivije bilo objasnjenje svima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju?U Pravoslavnoj Crkvi ne postoji tradicija statua to je nešto što pripada katoličkoj crkvi!Pa verovatno neki hrišćanski pravac(čitaj sekta) ne odobrava statue a ni ikone ! Dakle najčešća zamerka od strane muslimana je da je takav vid poštovanja u stvari idolopoklonstvo a pošto je danas 21 vek i postoji vema lepo objašnjenje zašto mi imamo ikone a katolici i statue ,zamerka nije na mestu! Čak šta više smatram da je uvredljiva, jer ponižava intelekt i duhovnost nas Hrišćana ! I u Starom zavjetu postoji stroga zabrana kipova, slika, jer su poganski narodi tako zamišljali bogove, pa je postojala opasnost idolopoklonstva. Bog nije materijalan, On je duh, i zato muslimani odbacuju bilo kakve likove. A to uglavnom odbacuju i protestanti. A zašto onda katolici i pravoslavni čine drugačije? Pa taj nevidljivi Bog je postao čovjekom! Isus je i pravi Bog i pravi čovjek, i jedno i drugo. A kad On sam postao čovjekom, zar nije normalno da Ga i mi takvoga prikazujemo? Pa jednako tako i Njegovu svetu Majku, događaje iz Njegova života. Tu nema nikakve opasnosti idolopoklonstva. A prednost je za nas ljude koji smo u tijelu da nam slike i kipovi približe osobe koje predstavljaju. U osmom stoljeću (vijeku) se na istoku javio pokret, koji je imao podršku niza bizantskih careva, koji je nastojao silom odbaciti i doslovno uništiti ikone. Pitanje je riješio Drugi nicejski (nikejski) vaseljenski sabor koji je to pitanje za nas katolike i pravoslavne to pitanje definitivno riješio. Sabor razlikuje klanjanje koje pripada jedino Bogu i štovanje koje pripada likovima. A štujući lik, ikonu, kip, mi štujemo ne materijalni predmet nego osobu koja je tim likom predstavljena. To ne bi trebao biti nikome problem za shvatiti. Volim osobu (kao kod bilo kojeg čovjeka), pa mi je onda draga i njezina slika. Ne volim papir nego osobu na slici. A ta mi slika olakšava da predstavim tu osobu, da mi ona bude blizu, da bude uz mene. Brate, sami ste naveli da u starom zavjetu postoji stroga zabrana o postavljanju ikona u bogomolje.Valjda , dragi Bog je znao i zna i za vaše osječaje prema onome koga volite , ali uprkos tome je to strogo zabranio.Da li to znači da ste otvoreno stali protiv slova vaše svete knjige? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 Zašto u vašim bogomoljama se nalaze statue Marijine, Isusove)Koja je svrha toga i da li postoje hrišćani koji to neodobravaju?Zasto se u tvom album-spomenaru nalaze slike dragih ti osoba?PITANJE u vezi muslimanske vere: Kakvo je objasnjenje Islama - otkud patanja i smrt u svetu? Iskušenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Новембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2010 :cheesy: брате Енизе! Интересује ме, да ли Муслимани признају онај део Јеванђеља када Исус последњи пут вечера са ученицима - што би ми Хришћани рекли Тајна вечера? И како Муслимани гледају на њу? :cheesy: http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 U nekoj drugoj temi sam video neke pojmove koje ne znam, Šta je to muhkem a šta je to mutešabih' Šta je to esbabul nuzul? Šta znači da je neka sura Mekkanska a druga Medinska? Šta je to nasih a šta mensuh? ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Austria Vs. Turska sta misle muslimani o ovoj rekaciji ? 1317_womens Austrian MP Ewald Stadler adresses Turkish Ambassador with Eng Subs Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2010 Moje pitanje-Mi kazete da je Isus mesija isto kao Muhamed,a Muhamed samo nastavlja Isusovu poruku..kako onda Bog prvo kaze da se molimo ka Jerusalimu,a posle se predomisli da se molimo ka Meki?Kakav je to Bog koji menja misljenja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Како муслимани гледају на золчине над Хришћанима у С.Африци и Б.Истоку који су починили муслимани? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Moje pitanje-Mi kazete da je Isus mesija isto kao Muhamed,a Muhamed samo nastavlja Isusovu poruku..kako onda Bog prvo kaze da se molimo ka Jerusalimu,a posle se predomisli da se molimo ka Meki?Kakav je to Bog koji menja misljenja? I reče mu Gospod: prođi posred grada, posred Jerusalima, i zabilježi biljegom čela onijem ljudima koji uzdišu i koji ridaju radi svijeh gadova što se čine usred njega. A drugima reče i čuh: prođite za njim po gradu, i pobijte, neka ne žali oko vaše niti se smilujte; Starce i mladiće, i djevojke i djecu i žene pobijte da se istrijebe...(Jezekilj 9, 4-6) Kakav je ovo Bog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Како муслимани гледају на золчине над Хришћанима у С.Африци и Б.Истоку који су починили муслимани? Kako Hriscani gledaju na krstaske ratove(posebno 5. gdje je izginulo 500000djece), na zlocine nad muslimanima u Bosni u ratu, na zlocine nad muslimanima u Palestini ...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2010 Како муслимани гледају на золчине над Хришћанима у С.Африци и Б.Истоку који су починили муслимани? Kako Hriscani gledaju na krstaske ratove(posebno 5. gdje je izginulo 500000djece), na zlocine nad muslimanima u Bosni u ratu, na zlocine nad muslimanima u Palestini ...? Погледај како се зове тема...А направи нову тему..па ћу ти одговорим! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука