Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mene zanima zasto muslimani toliko mrze jevreje i nazivaju ih majmunima i svinjama.Govor ovog coveka pokazuje koliko je Islam netolerantan prema drugim religijama.Neverovatno je da Islam zeli da pobije SVE jevreje na Zemlji.To je govor mrznje koji se ne moze uporediti sa nicim slicnim.

"Islam nije religija mrznje"-malo sutra.

Što se tiče našeg odnosa prema jevrejima on je kao i sa svima drugima.Oni koji ne neprijateljuju prema nama mi ih ne mrzimo i nemamo ništa protiv njih a oni koji rade o našim glavama, iskreno draže mi je da ja njemu glavu skinem nego on meni.

Gledajuči patnju muslimana koju doživljavaju od jevreja svakodnevno u Palestini, zgrozim se i prema onima koji neprijateljuju protiv moje braće ja imam osječaj neprijateljstva.

To kada gledamo iz ugla današnjih dešavanja.

Međutim historijski gledano.To je narod koji je uistinu bio odabrani narod.to jenarod koji je se ubezobrazio i postao ohol koji je stajao iza ubistava poslanika i spletkarenja protiv i Isaa. a.s.

Vjernike tog naroda koji su se odazvali Mojsiju koji su ga slijedili do dolaska Isaa smatram svojom braćom.Vjernike koji su se odazvali Isau i slijedili ga do dolaska Muhammeda a.s. smatram svojom braćom .One koji su povjerovali u poslanstvo Muhammeda a.s. smatram svojom braćom.Međutim one koji su neprijateljovali protiv božijih poslanika i protivili se i ratovali protiv iskrenih vjernika smatram i svojim neprijateljima.

Ako vi volite one koji su pokušali nanijeti zlo Isau vi ste naivni.Naš poslanik nas uči kako da se ponašamo prema takvima.

Pred sudnji dan vjerujemo da ćemo imati sukob sa jevrejima (koji neprijateljuju protiv muslimana a ne protiv jevrejskog naroda) i u tom sukobu ćemo izvojevati pobjedu akobogda.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Пре 12 мин.Emir Rizla Pajic

o srbineeeeeee

pa sta imaaaaaaaa

pa sto ne od

je*em ti popa sto neodgovaras....

kot je ovaj atleticar s krstom

mamu ti je*em sto ce ti mladiceva slika

je*em ti nemanjice,kosovo,lazara i sve satri prsta sto se krste

Пре 3 мин.Jovica Milutinovic

je sli ti pri sebi

Пре 2 мин.Emir Rizla Pajic

mamu ti je*em sta ti nazivas republikom srbskom to je sve bosnaaaaa

je*em ti misu

пре око минутJovica Milutinovic

da li ti ja lichim na politichara

misu imaju katolici

kad naucis nesto o svojoj veri mozemo pricati

swe owo mogao si i prosli put da kazes

Opet cu se pozvati na ovo jer mi nije jasno

Већ други пут ти цензуришем овај пост, молим те да га више не постављаш по разним темама и да убудуће цензуришеш простаклуке у својим постовима. Админ Владан

Dragi moj,ono sa čime se može pohvaliti ovaj forum što mi je kao muslimanu izuzetno drago jeste da u njemu ovakva pisanja se brišu i eliminišu se često i autori takvoh tekstova.Ta svugdje ima budala.Na koliko sam mjesta nailazio na provokativna pisanja pisanja isključivosti i mržnje.Mislim da i ja kao musliman a i vi kao hriščani se trebamo uzdiči iznad naših i vaših promiskuitetnih pisaca.

Svjedočimo svako svojoj vjeri u najboljem obliku.Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Ovo je zakon kakva crna Ceca i Seka

Teško onome ko umre kao nemusliman.to je tako po mojoj vjeri.Bilo bi mi žao da gorite u vatri, stoga bih volio da se spasete id a prihvatite islam.To je moja želja ali svako ima svoj put i svoj izbor.Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

Mislim da slicna teza preovladjuje i u pravoslavnom duhu o nekrstenim pravednicima u ,,avramovom narucju".

Разочарајте се у свему, и тада ћете бити очарани свим, чак и својим разочарањима.

Подели на овим сајтовима

Teško onome ko umre kao nemusliman.to je tako po mojoj vjeri.Bilo bi mi žao da gorite u vatri, stoga bih volio da se spasete id a prihvatite islam.To je moja želja ali svako ima svoj put i svoj izbor.Svako dobro.

jadno je to razmisljanje, JAD & BEDA. Svako dobro.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

evo da se drzim teme i da postavim pitanje:

kako se objasnjava ono davljenje u pecini od strane "andjela" a sto je prouzrokovalo Islam tj tacnije Muhamedanstvo?

PS: a evo ti definicije Islama po ne znam koji put:

http://www.duhovnaiz....php?f=35&t=366

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

evo da se drzim teme i da postavim pitanje:

kako se objasnjava ono davljenje u pecini od strane "andjela" a sto je prouzrokovalo Islam tj tacnije Muhamedanstvo?

PS: a evo ti definicije Islama po ne znam koji put:

http://www.duhovnaiz....php?f=35&t=366

Taj stisak koji je doživio Muhammed a.s. od strane Džibrila znači novi početak života Muhammeda. a.s, i na ozbiljnost objave islama i da to nije san nego stvarnost što mu je se desilo.

2. 132. I Ibrahim ostavi u amanet sinovima svojim a i Jakub: "Sinovi moji, Allah vam je odabrao pravu vjeru, i nipošto ne umirite drugačije nego kao muslimani!" (Ibrahim je Avram ili Abraham, a Jakub je Jakov)

5. 111. I kada sam učenicima naredio: ’Vjerujte u Mene i Poslanika Moga!’ - oni su odgovorili: ’Vjerujemo, a Ti budi svjedok da smo mi muslimani’.” (misli se na Isusove učenike)

10. 84. I Musa reče: "O narode moj, ako u Allaha vjerujete, u Njega se pouzdajte ako ste muslimani!” (Musa je Mojsije)

Kroz Kur'an ima i više primjera, čime se dakle naglašava da vjerovatno nisu muslimani oni koji to nasljeđuju samo nacionalno, već istiniti muslimani su oni koji slijede jedan put što je Bog propisao. Tako da muslimane zatičemo kroz čitavu ljudsku istoriju u raznim narodima, što se vidi iz Staroga i Novoga Zavjeta, te Kur'ana, dakle i pre Kur'ana su bili muslimani, a ne tek od objave Kur'ana.

Toliko i najkraće o ovomu osjetio sam potrebu reći.

Sa ovim se slažem!

Подели на овим сајтовима

i jopet nisam dobio odgovor kako to da andjeo moze da davi coveka

shvati razumi bosanac ako mozes :lol: andjeli se ne sluze davljenjem, zna se ko davi i prisiljava- demoni

Muhamed je covek koji je radi ocuvanja tradicije u familiji morao da bude prorok jer se to kod njega nasledjuje s'kolena na koleno, i onda se malo demonizovao i uzo lepo prepisao i napabirchio momente iz raznih knjiga i to plasirao kao novu i jedinu ispravnu veru u koju ne sme da se sumnja, covece ima tolko stvari koje samo slepac ne bi video, pa i slepac bi razumeo o cemu se radi, to je najveca prevara ikada na planeti, a kao sto vec rekoh Isus Hristos je upozorio na lazne proroke koji ce doci posle njega!

ti i dalje veruj u to sto oces niko ti ne brani, ali nemoj slucajno da ti padne na pamet da opet plasiras izjave tipa koje si plasirao u natproslom postu- to ti je prijateljski savet, ti ces nekome da govoris o nekoj vatri!? sram te bilo date bude sram, reci nekome uzivo to da vidis sta ce da se desi, propagiras bezumlje na forumu ovde, ajde nadjemo se ti i ja uzivo pa mi pricaj o toj vatri u kojoj cu ja da zvarsim ,e ne bi smeo da zucnes, osvesti se brale ne glupiraj se vise

o toj vatri ko ce gde da zavrsi mozes da mi pricas ako ti i ja to isto kazem i tvrdim, a gde si ti vido ovde da neko kaze da ce muslimani da zavrse u vatri? od hriscana kao sto sam ja(a opet ja i nisam dostojan da se nazovem tako) mozes samo da dobijes pesnaju po njonji, a nikako da cu te osuditi na vecitu vatru, i nije mi jasno kako se ovde na forumu tolerisu takve stvari- trebo bi da budes banovan na beskonacno

Подели на овим сајтовима

i jopet nisam dobio odgovor kako to da andjeo moze da davi coveka

shvati razumi bosanac ako mozes :lol: andjeli se ne sluze davljenjem, zna se ko davi i prisiljava- demoni.

Hm... Izgleda da je moj intelektualni nivo daleko ispod tvog, jer nisam u stanju da te shvatim. Ali oprosti ti meni malom nerazumnom čovjeku koji ne razumije ono što ti želiš a to je da prikažeš svoje vjerovanje na način koji je samo tebi svojstven.

Iako sam nižeg intelektualnog nivoa od tebe , to mi opet daje za pravo da moja malenkost postavi neke konstatacije o anđelima i njihovim mogučnostima.

Izraz anđeo dolazi od grč. angelos, a znači; glasnik, donositelj poruke, navjestitelj, izaslanik, teklić, kurir, poslanik ili jednostavno anđeo. U biblijskoj se terminologiji rabi za nebeska bića koja mogu imati obličje ljudi, biti dobri ili zli, a njihova je zadaća donositi poruke, izvršavati zadatke, služiti Bogu, pomagati ljudima odnosno činiti sve što Svemogući zahtijeva.(Ovo je po vašem shvatanju.

Po ovoj definiciji koja se kod vas definiše oni mogu biti dobri ili zli.

Međutim kod nas anđeli se nazivaju melecima.Oni su duhovna bića koja nikada ne griješe i oni u potpunosti izvršavaju Božije naredbe.I oni su dobri, a nikako zli.

Nadam se da si čitao Bibliju i da si u njoj naišao na citate koji svjedoče mnogim mogučnostima anđela.Npr načinu nastanka Isusa u utrobi Marije.Vjerovatno si čitao u Bibliji da anđeli teletinu i vino piju.Vjerovatno si čitao bibliju i naišao da anđeli mogu i kažnjavati(priča o Lotu) itd.I to ti nije problem povjerovati.Međutim ti si u stanju da ograničiš moć anđela i da kažeš da nemože daviti.

Ja kažem može sve uraditi što mu dragi Bog naredi.

Važna napomena ovdje se neradi o davljenju nego o stisku.Nadam se da praviš razliku između ta dva izraza.

Muhamed je covek koji je radi ocuvanja tradicije u familiji morao da bude prorok jer se to kod njega nasledjuje s'kolena na koleno, i onda se malo demonizovao i uzo lepo prepisao i napabirchio momente iz raznih knjiga i to plasirao kao novu i jedinu ispravnu veru u koju ne sme da se sumnja, covece ima tolko stvari koje samo slepac ne bi video, pa i slepac bi razumeo o cemu se radi, to je najveca prevara ikada na planeti, a kao sto vec rekoh Isus Hristos je upozorio na lazne proroke koji ce doci posle njega!

stvarno me zbunjuješ!

Tvojim pisanjima sam oduševljen jer dolazim do novih podataka za koje nisam znao jer su ih svi prijašnji učenjaci prešutjeli.Novi podatak koji si nedvosmisleno prvi u historiji ljudskog roda iznio jeste da je Muhammed morao da bude prorok jer je to u njegovoj krvnoj lozi.De bogati mi još navedi ko je to iz njegove loze bio prorok(Poslanik).molim te poduči me.

Daj te citate molim te koje je prepisao iz drugih knjiga da ih analiziramo.Eto ja sam slijep, ja to nemogu primijetiti.Ali ti si izgleda vidovnjak.

ti i dalje veruj u to sto oces niko ti ne brani, ali nemoj slucajno da ti padne na pamet da opet plasiras izjave tipa koje si plasirao u natproslom postu- to ti je prijateljski savet, ti ces nekome da govoris o nekoj vatri!? sram te bilo date bude sram, reci nekome uzivo to da vidis sta ce da se desi, propagiras bezumlje na forumu ovde, ajde nadjemo se ti i ja uzivo pa mi pricaj o toj vatri u kojoj cu ja da zvarsim ,e ne bi smeo da zucnes, osvesti se brale ne glupiraj se vise.

Nemoj molim te da me sramiš.Pogotovo da mi prijetiš, jer čuo sam da su puna groblja onih kojima si ti prijetio.Ovu prepisku plasiraš da ide u ličnom nivou.

Ja nisam ovdje došao boks mečeve zakazivati niti izazivati, ja samo iznosim stav svoje vjere po određenom pitanju.

A iskreno ako si toliko sirov i da ti je do tuče dajem ti bratski savjet zaposli se na bauštelu pa se malo ispuši to ti je bezopasno, jer nekako mi je djetinjasto da prijetiš osobama koje lično ni ne poznaješ, možda sebi daš autonogdaun.

o toj vatri ko ce gde da zavrsi mozes da mi pricas ako ti i ja to isto kazem i tvrdim, a gde si ti vido ovde da neko kaze da ce muslimani da zavrse u vatri? od hriscana kao sto sam ja(a opet ja i nisam dostojan da se nazovem tako) mozes samo da dobijes pesnaju po njonji, a nikako da cu te osuditi na vecitu vatru, i nije mi jasno kako se ovde na forumu tolerisu takve stvari- trebo bi da budes banovan na beskonacno

Ti očigledno ne praviš razliku od stava vjere i ličnog, jer u tebe je sve lično.smiri se apaurin popi inače ode zdravlje.Opet , oprosti meni ograničenoj osobi.Vjeruj mi kultura, bonton itd, nadam se da si nekad nešto čuo o tome.

Ja opet molim boga da te uputi na put istine i da budeš pravi vjernik.

Подели на овим сајтовима

Ja bi voleo da ti prihvatiš Pravoslavno Hrišćanstvo,ne zato što ćeš goreti u vatri ,već zato što ćeš mnogo da se iznenadiš,kada budeš otišao na onaj svet, ako budeš umro kao musliman...

Подели на овим сајтовима

Ja bi voleo da ti prihvatiš Pravoslavno Hrišćanstvo,ne zato što ćeš goreti u vatri ,već zato što ćeš mnogo da se iznenadiš,kada budeš otišao na onaj svet, ako budeš umro kao musliman...

Kao što se u Kuranu navodi:Vama vaša, a meni moja vjera.

Подели на овим сајтовима

Каква је то ватра где ће горети немуслимани (по муслиманском веровању)? Да ли се ту мисли на ову ватру какву данас познајемо?

Da,a Bog će ti obnavljati kožu da bi mogao da se konstatntno pržiš.

Pope,mislim da je vreme da počneš da skupljaš zalihe jekoderma,dati se nađe na onome svetu ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...