Jump to content

Sve sto se hteli da znate o Rimokatolicizmu, papstvu itd. (slobodna tema za raspravljanje do mile volje za Zayrona, Isusovo magare i ostale)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Naslov ove teme je je trebao glasiti otprilike ovako"TEMA ZA VRIJEĐANJE RIMOKATOLIKA I PAPE DO MILE VOLJE" jer vas stvarno ništa ne zanima o papi i rimokatolicima.Lijep vam pozdrav.

Не занимају нас трабуњања са википедије хрватске о католицизму. Питао сам за теолошко значење католицизма.

Ви нисте католици јер католицизам је нешто са чиме ви немате додирне тачке. Ви сте римојеретици, риморасколници и римоцентрици.

Велика је срамота што сте набедили свет да се називате католицима. Ви сте солипсистички режим, сушта супротност католичанству.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 557
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Вилер Текс рече

@Isusovo magare О томе да човеку који вам постави питање кажеш да је болестан. А онда се нађеш увређена кад ти кажем да смањиш доживљај. 

Tipično ponašanje vas nacionalista,valjda se podrazumijeva da vi nas smijete vrijeđati a mi se ne bi smjeli ni braniti jel tako??

Znači gospon Nikolić vrijeđa i postavlja provokativna pitanja koja nemaju veze sa zdravim mozgom na koja traži ljubazne i ponizne odgovore..ma dajte.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Milan Nikolic рече

Не занимају нас трабуњања са википедије хрватске о католицизму. Питао сам за теолошко значење католицизма.

Ви нисте католици јер католицизам је нешто са чиме ви немате додирне тачке. Ви сте римојеретици, риморасколници и римоцентрици.

Велика је срамота што сте набедили свет да се називате католицима. Ви сте солипсистички режим, сушта супротност католичанству.

Ako ti tako kažeš onda je sigurno tako.

U svakom slučaju kultura kominukacije Vam je na nivou..

Подели на овим сајтовима

То је као да хомосексуалац себе назива хетеросексуалцем. Е па не може тако. Римокатолици нису католици, као што хомосексуалац није хетеросексуалац, као што оса није пчела, вук јагње, курва девица. Највећа могућа дужност модерног хришћанства и модерне теологије је да разобличи ту злоупотребу речи ,католицизам''.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

То је као да хомосексуалац себе назива хетеросексуалцем. Е па не може тако. Римокатолици нису католици, као што хомосексуалац није хетеросексуалац, као што оса није пчела, вук јагње, курва девица. Највећа могућа дужност модерног хришћанства и модерне теологије је да разобличи ту злоупотребу речи ,католицизам''.

Ti se prvo trebaš izliječiti od nacionalne mržnje pa onda doći na temu o rimokatolicima i papi.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Isusovo magare рече

Tipično ponašanje vas nacionalista,valjda se podrazumijeva da vi nas smijete vrijeđati a mi se ne bi smjeli ni braniti jel tako??

Znači gospon Nikolić vrijeđa i postavlja provokativna pitanja koja nemaju veze sa zdravim mozgom na koja traži ljubazne i ponizne odgovore..ma dajte.

Можда тебе то провоцира. Али он је поставио питање које погађа суштину и на које ви не дајете одговор,из ког разлога не знам.

Друга ствар, ја јесам родољуб а то не значи да сам националиста у негативном смислу те речи. И није умесно да неко ко долази из земље у којој је етничко чишћење Срба државна политика упућује такве критике. Бори се са својим националистима (у негативном смислу те речи) који желе да сатру све што је српско и православно и онда ћеш моћи нешто да кажеш на ту тему. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Можда тебе то провоцира. Али он је поставио питање које погађа суштину и на које ви не дајете одговор,из ког разлога не знам.

Друга ствар, ја јесам родољуб а то не значи да сам националиста у негативном смислу те речи. И није умесно да неко ко долази из земље у којој је етничко чишћење Срба државна политика упућује такве критике. Бори се са својим националистима (у негативном смислу те речи) који желе да сатру све што је српско и православно.

Vidiš da sam bila u pravu,vas uopće ne zanima ništa o rimokatolicizmu i papi nego etničko čišćenje srba.Zar to nije PTSP.???

Ali uz Božju pomoć i to se da izliječiti..samo nemojte preko mene molim vas.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Isusovo magare рече

Evo za nas monstruozno poremećne katolike uključujući i Milana Nikolića naravno jer je i on katolik..

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Katoličanstvo

Da, s tim što kod nas u crkvi se na sv. Misi spominje papa, rimski biskup i sukcesor svetog apostola Petra (Succesor Principis Apostolorum). Kod njih u sv. liturgiji se pominje patrijarh SPC, sukcesor sv. Save Nemanjića kojem je carigradski patrijarh Manojlo I udijelio Tomos o autokefalnosti SPC 1219. Svejedno to ne treba biti povodom za medjusobna vrijedjanja, svi smo kršćani. Tako se ustvari samo kompromitujemo pred Bogom i vrijedjamo ustvari tim najviše Isusa za kojeg tvrdimo da mu se jednako klanjamo i molimo, i jedni i drugi. Isus je samo jedan i svima isti! Ne postoji pravoslavni i katolički Isus, Duh Sveti, Sveta Trojica ili Gospa, Bogorodica.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Isusovo magare рече

Vidiš da sam bila u pravu,vas uopće ne zanima ništa o rimokatolicizmu i papi nego etničko čišćenje srba.Zar to nije PTSP.???

Ali uz Božju pomoć i to se da izliječiti..samo nemojte preko mene molim vas.

Е видиш како си слепа. Какав сам ја то хришћанин и човек ако ме не занима Свети Сава Горњокарловачки, Свети Платон Бањалучки, Свети Старац Вукашин, мученици Јасеновачки, Јадовински...сви они који су невино пострадали од 1941-1945, сви они који су невино пострадаили од 1991-1995?

И какав си ти хришћанин ако те не занима зло које су твоји починили над другима? Како имаш образа да са таквим ставом некоме говориш да је националиста или шта ти ја знам?

И нема нама разговора неког дубинског док ви римокатлици у Хрватској и Ватикан не преиспитате одговорност РКЦ за та злодела у којима су учествовали ваши свештеници. 

Није ово што ја причам ПТСП него свест а то што ти причаш је несвет у којој папа и РКЦ сијају. Јадно вам то сијање.

Свима нам је потребно лечење па и папи. Веровала или не.

Подели на овим сајтовима

Има ли у Хрватској Миса за пострадале хришћане од усташког режима? Да ли се неко од римоотпадника помолио за покој душа Срба побијених у Хрватској?

Проблем је у томе што римоотпадничка и усташка клика замишља рај и вечни живот без загрљаја са Србима које су они сами побили и заклали и живе спалили.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Milan Nikolic рече

Има ли у Хрватској Миса за пострадале хришћане од усташког режима? Да ли се неко од римоотпадника помолио за покој душа Срба побијених у Хрватској?

Проблем је у томе што римоотпадничка и усташка клика замишља рај и вечни живот без загрљаја са Србима које су они сами побили и заклали и живе спалили.

1.Миса нема- нек исправе римокатолици и нек кажу кад и где је било.

додато:Уствари можда и не може бити миса јер се не ради о римокатолицима, али неких молебана, јавних расправа, делатног покајања...било чега.

2. Да се неки појединац помоли-то је сигурно и не треба доводити у питање. Не можемо рећи да тамо нема људи чистог срца и светог живота јер би то била лаж.

3.Управо је то проблем! А нама овде причају неку братску причу. Нисмо веверице, не иде тако.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вилер Текс рече

Е видиш како си слепа. Какав сам ја то хришћанин и човек ако ме не занима Свети Сава Горњокарловачки, Свети Платон Бањалучки, Свети Старац Вукашин, мученици Јасеновачки, Јадовински...сви они који су невино пострадали од 1941-1945, сви они који су невино пострадаили од 1991-1995?

И какав си ти хришћанин ако те не занима зло које су твоји починили над другима? Како имаш образа да са таквим ставом некоме говориш да је националиста или шта ти ја знам?

И нема нама разговора неког дубинског док ви римокатлици у Хрватској и Ватикан не преиспитате одговорност РКЦ за та злодела у којима су учествовали ваши свештеници. 

Није ово што ја причам ПТСП него свест а то што ти причаш је несвет у којој папа и РКЦ сијају. Јадно вам то сијање.

Свима нам је потребно лечење па и папи. Веровала или не.

Ma shvatila sam ja puno toga na ovom forumu ne bi vjerovao koliko..

Ali na svakoj temi provlačiti zločine počinjene u ratu i zlo koje nam je svima naneseno je bolest..

Pogotovo spominjanje samo onog zla koje je učinjeno srbima kao da ste vi jedini na svijetu doživjeli rat..pa niste jedini vjeruj mi i nije samo vaša guzica u pitanju..Vi pojedinci bi eto i Boga prisvojili to je kod vas u glavama tako..pa neka vam tako i bude (ako je moguće) a druge sve u tamnicu ili u Pakao uključujući naravno i rimokatolike koji po vama nisu katolici.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Milan Nikolic рече

пре 21 минута, Вилер Текс рече

1.Миса нема- нек исправе римокатолици и нек кажу кад и где је било.

2. Да се неки појединац помоли-то је сигурно и не треба доводити у питање. Не можемо рећи да тамо нема људи чистог срца и светог живота јер би то била лаж.

3.Управо је то проблем! А нама овде причају неку братску причу. Нисмо веверице, не иде тако.

U redu, onda otidjite na neki hrvatski, svjetovni i katolički forum pa tamo postavite ta pitanja, ja se ne osjećam pozvanim da govorim ispred njih koji žive i rodjeni su u Hrvatskoj, bilo da su to Srbi, Hrvati, Česi, Slovaci, Ukrajinci, Italijani ili Madjari. Mogu govoriti samo o BiH gdje sam živio i o Češkoj gdje sad živim. Ako je to sve, onda u redu, kad budete raspoloženi opet za razgovor i dijalog na ekumenske i crkvene teme, javite se jer ja o istoŕiji i politici mogu raspravljati bilo gdje a ovdje nisam ni zbog istorije ni zbog politike. Dakle crkva, kršćanstvo, liturgija, crkvena muzika, eventualno slovenska etnografija, etnologija, običaji itd. Zašto ne probate naći nekakve sagovornike na političkim i istorijskim forumima? Tamo će se sigurno naći takvi zainteresovani za takve teme.

Подели на овим сајтовима

Наравно да римоотпадници нису католици. А то што сами себе називају католицима је богохуљење највеће у историји Цркве.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...