Jump to content

Sve sto se hteli da znate o Rimokatolicizmu, papstvu itd. (slobodna tema za raspravljanje do mile volje za Zayrona, Isusovo magare i ostale)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 30 минута, kopitar рече

Mislim da su iskustva vjernika bilo koje religije dosta slična i da možemo dosta naučiti i od budista i dr.

Чему се можемо научити од будиста? Понирању у нибану? Ако мислиш односима према људима и животној средини, па ок, али овде је реч о молитви као начину да нас нестворене Енергије Бога Живога обузму. Како да се томе учимо од будизма, који је нихилистички атеизам у хинајана и зен верзији или демонизам у махајани. И нису искуства свих верника слична. Како да се обожите кроз Енергије, ако их не разликујете од Суштине? Како да се муслиман обожи кад му је Христос створење? Како да се обожи Кецакоатлов жрец када чупа срца живих људи? Шта има Христос са Велијаром?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 557
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 10 минута, "Tamo daleko" рече

Spamujes temu po tvom obicaju. Tendenciozno uvlacis stvari/teme o kojima I nije bilo rec, samo da bi kupio kojekakve poene kod istomisljenika (ako takvi postoje?) Ako ti je na korist ponoviti - radilo se o upotrebi maste pri licnoj molitvi Bogu. Mi tvrdimo da to nikako nije preporucljivo I navedeni su ti konkretni razlozi zasto, a ti ko o cemu kao baba o ustipcima. Smiri se vise, zivota ti.

O tome sta psiholozi tvrde o ulozi maste u nasem zivotu - koga interesuje vrlo lako moze da se informise. Tvoja tvrdnja da masta "jedina" u stvari pomaze da "apstrahiras I shvatis" nesto o Bogu , duhovni zivot, jednom recju, onostranim stvarnostima je naprosto smesna I podcenjujuca. Sta ti znas o Bozijoj blagodati, tj kako ona utice na tvoj duhovni zivot? Nasi Oci su govorili (I sada govore) da je vera - sesto culo kod coveka, a da ne govorimo da je dar Svise. E vidis, tom I takvom verom mi verujemo u Tvorca I Svedrzitelja, Koji je Izvor nase vere nade I ljubavi. Tu masti nema mesta, dakle pri iskrenoj molitvi, jer stoji On pred nama I u nama realno, znano, dakle s verom, te je svako mastanje potpuno izlisno. Kada se obracas nekom koga volis, a taj stoji ispred tebe I razgovarate - da li ti je potrebna masta? 

Ajde molim te ti mi odgovori pošto vidim da Snjegović ne zna..kako odvajate osobni (lični život) od odnosa sa Bogom i odkud vam ta praksa da ne smijete koristiti maštu u molitvi??

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

Pa to samo govori da takva molitva isto funkcionira jer je sv. Franjo Asiški jedan poseban svetac .

Нисам рекао да не функционише. Питање је само где води то функционисање. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, "Tamo daleko" рече

Nasi Oci su govorili (I sada govore) da je vera - sesto culo kod coveka, a da ne govorimo da je dar Svise. E vidis, tom I takvom verom mi verujemo u Tvorca I Svedrzitelja, Koji je Izvor nase vere nade I ljubavi. Tu masti nema mesta, dakle pri iskrenoj molitvi, jer stoji On pred nama I u nama realno, znano, dakle s verom, te je svako mastanje potpuno izlisno. Kada se obracas nekom koga volis, a taj stoji ispred tebe I razgovarate - da li ti je potrebna masta? 

Ko su vaši oci to ne znam. Vjera ji spasenje su nezasluženi dar Božiji a jedino čulo koje tomu vodi je dobar glas savjesti a i ona je dar od Boga i s više. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Isusovo magare рече

Ajde molim te ti mi odgovori pošto vidim da Snjegović ne zna..kako odvajate osobni (lični život) od odnosa sa Bogom i odkud vam ta praksa da ne smijete koristiti maštu u molitvi??

To se zove anihilacija misli, to imaju valjda ko Budisti, ne razmišljat uopšte i o ničemu, a rezultati su im takodjer već vidjet i vrlo obećavajući.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Zayron рече

Ja to nisam vidio da si i Drgom oratila ali sam ti vjerovao da je to tako, ne bi valjda ti lagala nešto nekom, Bože sačuvaj!

пре 39 минута, Zayron рече

Zato si se posvadjala i sa Dragim, vama, tebi i Vedranu smeta svako ko se vodi logikom i piše razumne stvari kako je to vidjet.

кога бре ти лажеш више и подмукло манипулишеш, ниси видео да сам му се обратила, али си видео (измаштао ваљда) да сам се посвађала са њим

јадан си у свој сојој злоби, ти више не знаш где удараш.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Чему се можемо научити од будиста? Понирању у нибану? Ако мислиш односима према људима и животној средини, па ок, али овде је реч о молитви као начину да нас нестворене Енергије Бога Живога обузму. Како да се томе учимо од будизма, који је нихилистички атеизам у хинајана и зен верзији или демонизам у махајани. И нису искуства свих верника слична. Како да се обожите кроз Енергије, ако их не разликујете од Суштине? Како да се муслиман обожи кад му је Христос створење? Како да се обожи Кецакоатлов жрец када чупа срца живих људи? Шта има Христос са Велијаром?

Zašto misliš da religiozna i neka mistična iskustva redovnika različitih religija nisu zajednička? 

Ponavljanje Isusove molitve je praksa istočne mantre. Te bi po tebi to trebalo odmah odbaciti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

кога бре ти лажеш више и подмукло манипулишеш, ниси видео да сам му се обратила, али си видео (измаштао ваљда) да сам се посвађала са њим

јадан си у свој сојој злоби, ти више не знаш где удараш.

Sama si to napisala da si se oratila s njim, kakva je to sad manipulacija? Onda valjda tvoja ako si to napisala a sad tvrdiš da to nije istina. O kakvoj to zlobi pričaš?

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Isusovo magare рече

то што ти нешто не разумеш, то не значи да ја не знам, дакле написано ти је, али и ти изгледа имаш праксу да оно што не разумеш уваљујеш другима... Нико не одваја лични живот од односа са Богом, нешто си презупчила, а машта у молити није препоручљива, јер није здрава и води у прелест и фантазирање. Нико нигде није рекао да Богу не смеш да се изјадаш и да му плачеш у наручју, а коме би друго, у осталом?

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Isusovo magare рече

Сестра Снежа се можда није добро изразила. Нама је циљ да се непрестано молимо. Оног момента када се тај дар у потпуности стекне, потреба за било којом врстом маште отпада. Све до тада ми се можемо ослањати на стваралачку машту уколико је то потребно. Када се стекне непрестана умносрдачна молитва, човек губи потребу за маштом, он се просветљује и Бог му открива решења за све проблеме. Када се обожи, више нема никаквих потреба. Постаје бог. 

Комплетна молитвено-аскетска традиција Цркве првих хиљаду годима, а потом на Истоку, налаже блокаду фантазије при молитви. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, kopitar рече

Zašto misliš da religiozna i neka mistična iskustva redovnika različitih religija nisu zajednička? 

Ponavljanje Isusove molitve je praksa istočne mantre. Te bi po tebi to trebalo odmah odbaciti.

Не. Исусова молитва није мантра. Она је разговор са Богом. Поредити је са будистичким нихилопоклонством јесте обично богохуљење и не завређује коментар

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Сестра Снежа се можда није добро изразила. Нама је циљ да се непрестано молимо. Оног момента када се тај дар у потпуности стекне, потреба за било којом врстом маште отпада. Све до тада ми се можемо ослањати на стваралачку машту уколико је то потребно. Када се стекне непрестана умносрдачна молитва, човек губи потребу за маштом, он се просветљује и Бог му открива решења за све проблеме. Када се обожи, више нема никаквих потреба. Постаје бог. 

Комплетна молитвено-аскетска традиција Цркве првих хиљаду годима, а потом на Истоку, налаже блокаду фантазије при молитви. 

Ovdje navodim iskustvo starih monaha koja je prejaka hrana za početnika te bi moglo biti više štete nego koristi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zayron рече

Sama si to napisala da si se oratila s njim, kakva je to sad manipulacija? Onda valjda tvoja ako si to napisala a sad tvrdiš da to nije istina. O kakvoj to zlobi pričaš?

смешан си, злобан а и неписмен а са логиком си се посвађао одано... не улазим  у оваке приче више са тобом, у осталом рекао си Ћао, што ми се сад качиш, не да ти ђаво мира :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Isusovo magare рече

Pre svega, ono sto Snezana zna ili ne zna po tvojoj proceni je bezrazlozno provokativno. Ako hoces, pomisli da mozda ona ne zeli da povredi tvoju inteligenciju ili duhovnu svest o tome ko I kako opsti sa Bogom. Dihotomija koju ti pominjes nema ama bas nikakve veze sa dobrim I korisnim objasnjenjem Ivana Markovica I Snezane, vezano za nacin licne molitve upucene nasem Tvorcu. Pokusaj ako zelis, procitati pazljivije sta su napisali, pa kao slovesno bice, razmotri znacenje iz vise uglova, a ne samo prvo sto ti padne napamet. Zao mi je sto si stekla utisak da mi odvajamo licni zivot od odnosa sa Bogom, jer kao hriscani za koje svakako vaze Gospodnje zapovesti, narocito zapovesti o ljubavi, dakle one dve , voli Boga I voli bliznje kao samog sebe, e vidis, taj nas licni zivot nije nikako odvojen od odnosa sa Bogom, jer ako kazemo da volimo Boga, a svog bliznjeg ne volimo - lazemo I sebe I sve oko sebe.

Ne zaboravi da je apostol Pavle lepo rekao I moze da se primeni u svakodnevnom trudu zivljenja po jevandjelju - sve mi je dozvoljeno ali mi nije sve na korist.

Razumes sada?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...