Пантелејмон Нови Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 A religija nije rodila ratove? "Religija je majka ratova." - Darko. zapiši ovo u svesku u kojoj inače pišeš moje umotvorine. Стаљин је био дубоко религиозан, мало више од Хитлера а мало мање од Цетунга..... Не заборавимо апостолског императора Фрању Јосифа, цара Хирохита и Бенита Мусолинија.... Све сами светитељи и у име Бога су убили преко 100.000.000 људи! E sjajno! A u ime čega su oni ubijali? Не знам, ти ми реци! Знам само да нису у име smej.gif Али су зато Хитлер и Стаљин убијали у име СЕКУЛАРНОГ ХУМАНИЗМА???? -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='smej.gif' /> Шта је пријатељу секуларни хуманизам? smej.gif http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 ateisti ne zabijaju avione u zgrade... 0110_hahahaјош горе, имате Докинса и његову милитантну верзију ''ослобођења'' која ако буде нешто родила то ће бити само светски рат између верника и атеиста. ne lupaj medo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 ateisti ne zabijaju avione u zgrade... 0110_hahahaјош горе, имате Докинса и његову милитантну верзију ''ослобођења'' која ако буде нешто родила то ће бити само светски рат између верника и атеиста. ne lupaj medo... не лупај свемирац ... докинс се није потрудио ни да схвати основни постулат религије, а заступа идеје које су агресивне према сваком ко исповеда неку веру и означава и дисквалификује као незреле неинтелигентне људе.http://www.ted.com/talks/lang/scc/richard_dawkins_on_militant_atheism.html клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 Eh bre medo... da si makar izdvojio 29 minuta da odgledas link koji si postavio, pa da skontas koliko si зезнуо sam sebe sad... Mnogo se niskim stvarima bavis, napises nesto sto je totalna glupst i nema veze sa istinom (ok vernik si pa kontam da si naviko da baratas lazima) i onda trijumfalno "zalepis" link do nekog video klipa koji bi kao trebalo da potvrdi to sto si hteo da kazes. I naravno svako ko cita tvoj post, a naravno, mrzi ga da odgleda link moze smo da pomisli "uh, ala mu ga je reko.. a i nekakav klip je postavio, mrzi me da ga gledam ali sigurno je nesto bas dobro i argumentovano..." vernicka propaganda za pocetnike podignuta na visi nivo.. cestitam medo... Al, nismo svi vernici pa da padamo na pseudo intelektualne provokacije sa laznom propagandom... provalio sam te u roku od odma... A za sve koje ce mrzeti da gledaju klip, zelim da kazem da nema nikakvog militantnog ateizma koji meda zeli na mala vrata da vam ugura u podsvest... al valjda ste pametni za toliko da sami skontate... PS. ti i dalje nastavljas da me nazivas raznim imenima? Ok... two can play that game... Kazi mi kazi kako da te zovem, kazi mi kakvo ime da ti dam... jel mozeeee..... Marionetica? ionako igras kako ti "odozgo" svirkaju 4chsmu1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 лепота мог посла овде је што гледам шта људи пишу а кад изрекну неку клевету на нечији рачун, типа да баратам лажима, морају то и да оправдају аргументом и тиме докажу своју тврдњу, а ако не онда лепо добију опомену ако се не извине ... ајд сад лепо докажи да лажем и да се бавим таквим радњама. и нећу те опомињати више за ружне речи и културу говора, овај пут сам их обрисао а следећи пут нећу. што се тиче докинса, човек је лепо сам дао својем предавању име и показао како изгледа тај део посла, са све меметиком коју је смислио да то и спроведе а приде скупљајући огромне паре и ресурсе да би то остварио. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 лепота мог посла овде је што гледам шта људи пишу а кад изрекну неку клевету на нечији рачун, типа да баратам лажима, морају то и да оправдају аргументом и тиме докажу своју тврдњу, а ако не онда лепо добију опомену ако се не извине ... ајд сад лепо докажи да лажем и да се бавим таквим радњама. и нећу те опомињати више за ружне речи и културу говора, овај пут сам их обрисао а следећи пут нећу. што се тиче докинса, човек је лепо сам дао својем предавању име и показао како изгледа тај део посла, са све меметиком коју је смислио да то и спроведе а приде скупљајући огромне паре и ресурсе да би то остварио. Lazes da bog postoji 4chsmu1 i lazes da dokins govori o militantnom ateizmu kao o necemu sto on zeli da se "sprovede". Vidi, ateisti za razliku od "nekih drugih" nikada nece pratiti odredjenu licnost i posegnuti za nasiljem kako bi postigli odredjene ciljeve. to sto ti mislis o militantnom ateizmu se u psihlogiji naziva "projektovanje"... U navedenom klipu se na "militantni ateizam" gleda sarkasticno... ali nisi hteo da pogledas klip ocigledno... ili jesi pogledao ali ne razumes sarkazam.. sto je ok... mnogi ljudi to ne mogu... I jos nesto marionetice... ako neko treba da se zivini za klevetu, onda si to ti... ali ti klevetas dokinsa a on je daleko i bas ga nesto briga za tebe... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 A inace hvala ti za klip, nisam ga gledao do sada! Saznao sam da je manje od 10% svetskih naucnika religiozno... fin podatak za neke druge teme, taman da ga pokazem akviliju i jos nekima... smiley-dance007 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 A inace hvala ti za klip, nisam ga gledao do sada! Saznao sam da je manje od 10% svetskih naucnika religiozno... fin podatak za neke druge teme, taman da ga pokazem akviliju i jos nekima... статистика је онолико добра колико је платиш а то ти је иначе аргумент ad hominem, ал то теби не смета. 4chsmu1 само не знам како си успео да погледаш клип од 29 минута за 22 минута smej.gif greengrin штета што ниси довољно дуго гледао клип да видиш како човек отворено позива финансијере да се забављају са његовим лудостима о којима све време прича. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SveCovek Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 Reci ti meni Mracnjak i co. sta recimo sprecava 60-godisnjeg ili sl. ateistu kome su dijagnozirali rak u metastazi odnosno koji je pred smrtnom posteljom da ucini neko zlo( iz neke osvete, zabave, dosadne, privlacenja paznje i sl)? Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 Reci ti meni Mracnjak i co. sta recimo sprecava 60-godisnjeg ili sl. ateistu kome su dijagnozirali rak u metastazi odnosno koji je pred smrtnom posteljom da ucini neko zlo( iz neke osvete, zabave, dosadne, privlacenja paznje i sl)? Ah stara prica o izvoru morala u ljudskom bicu... ne znam zasto to ne rade ali bitno je da ne rade nego umru na miru isto ko i ostali... a cak i ne poznaje boga! Znam da bi vernici najvise voleli da se bas to desi sa umirucim ateistima ali je evidentno da se ne desava tako da .. sorry... smej.gif Salu na stranu, ja iskreno mislim da je jadno i porazavajuce misljenje da ljudi ne mogu da budu moralni bez bibljie... pa zar se covek na to svodi? Covek je sposogban da sam ima svest o svom postojanju i zivotu koji ga okruzuje. A inace posto je pitanje upuceno meni, ja imam izuzetno dubok osecaj za moral, pravdu i etiku koji dolazi od vaspitanja i od zdravog razuma. To je ono sto zanam jer mogu da osetim na sebi. takodje verujem da tu postoje i stvari kojih ja nisam svestan a koje igraju veliku u logu u tome sto pitas. Kao na primer genetski kod u mom genomu koji me sprecva da cinim protivcivilizacijske akte jer jednostavno negativno po evoluciju i prirodnu selekciju. A imam i ja pitanje za tebe... sta TI mislis sta ih sprecava da idu okolo i cine zla u tim fatalnim trenucima? Bog sigurno nije... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 ateisti ne zabijaju avione u zgrade... 0442_feelјош горе, имате Докинса и његову милитантну верзију ''ослобођења'' која ако буде нешто родила то ће бити само светски рат између верника и атеиста. ma kakvog rata... bolan :cheesy2:. Stvarno preterujes sa Dokinsom. Nije bog zna kakv mislilac, ali posto se u kostac uglavnom hvata sa protestanizmom i evangleizmom Americkim - dovoljno je dobar. U to se nemoras udubljivati da bio video kakva je glupost. Kontekst tog govora na TED-u (a istina je da je vecinom saljiv), je u smilu politickog jacanja sekularista, a lepo je i objasnio zasto je to potrebno (u Americi). The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 Reci ti meni Mracnjak i co. sta recimo sprecava 60-godisnjeg ili sl. ateistu kome su dijagnozirali rak u metastazi odnosno koji je pred smrtnom posteljom da ucini neko zlo( iz neke osvete, zabave, dosadne, privlacenja paznje i sl)?Ateisti imaju ideale i etiku, a kao i svi mi i urodjeni moral, a takodje zive u civilizovanom drustvu izgradjenom pod uticajem hriscanskih, humanistickih i raznih pozitivnih vredosti koje od ranog zivota upijaju. Jos od starogrckih filozofa, pa preko modernih moralnih filozofija znamo da vera nije neophodna za ljudsku moralnost The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 sqny, приметио сам како је благодаран секуларизам који долази из САД, а чија је непрекинута државна политика ратовања по свету из ових или оних побуда независна од верског убеђења становништва. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 sqny, приметио сам како је благодаран секуларизам који долази из САД, а чија је непрекинута државна политика ратовања по свету из ових или оних побуда независна од верског убеђења становништва. Па пази, југ САД је све, само не секуларан, а убедљиво је најратоборнији. Једно од највећих зала у Америци је ”хришћанство”, раме уз раме са материјализмом пренаглашеним до бола. Да ствар буде врло чудна, у САД су ”хришћанство” и материјализам (не филозофски, него у смислу потрошачког друштва) две ствари које су у симбиози. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2010 ако подразумеваш бели протестантизам којем је оличење милитантности био ККК, ту се потпуно слажемо :cheesy: да, управо тај потрошачки систем узрокује ратовања и зато и живе у симбиози ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука