Jump to content

Верници питају атеисте

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Prov kazes da su i nacisti bili ateisti a onda  u nastavku objasnjavas kako su nacisti imali razne frakcije...

Nacisti inace nisu bili ateisti i svako ko tvrdi suprotno nije dovoljno uopznat sa onim sto prica dada

Sam hitler je verovao u "arijevskog hrista", a kako je SAM napisao u svojoj biografiji, nije ni ateista ni agnostik...

И када се погледају култови личности двадесетог века (Хитлер, Стаљин, Мао, Тито, Пол Пот...) ]имамо много основа да их идентификујемо као производе и последице секуларизма.

Izvini kolega ali ovo su gluposti.

Sad ćemo navoditi monstrume i reći da su "proizvod i posledica religioznosti".

Nemojmo biti smešni.

Oni su plod isključivo svoje patologije.

Što Staljin nije bio proizvod i posledica nošenja brkova?

Подели на овим сајтовима

Prvo, Hitler jeste bio katolik. Rođen u katoličkoj porodici od oca i majke koji su bili katolici, kršten kao katolik, živeo je život, za vreme rata je sarađivao sa RKC i NIKADA NIJE BIO EKSKOMUNICIRAN IZ CRKVE ZBOG STVARI KOJE JE RADIO. Jedini je bio ekskomuniciran Gebels ali samo zato što je oženio ženu protestantske veroispovesti.

По тој логици си и ти Православац.

Drugo, Staljin se pričestio pred kraj svog života koji je bio 1953. , tako da ne samo da je Hrišćanin nego je i pravoslavac.

Ма да, замало што се није замонашио...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Prvo, Hitler jeste bio katolik. Rođen u katoličkoj porodici od oca i majke koji su bili katolici, kršten kao katolik, živeo je život, za vreme rata je sarađivao sa RKC i NIKADA NIJE BIO EKSKOMUNICIRAN IZ CRKVE ZBOG STVARI KOJE JE RADIO. Jedini je bio ekskomuniciran Gebels ali samo zato što je oženio ženu protestantske veroispovesti.

По тој логици си и ти Православац.

Po ovoj logici važi ona Ničeova da je prvi i poslednji hrišćanin umro na krstu.

Подели на овим сајтовима

Jel ja treba sad da pominjem krstaske ratove, inkviziciju i apsolutno svaki (SVAKI) rat u ljudskoj istoriji koji su vodjeni zbog religije?

Слободно, нећеш прићи ни близу атеистичким цифрама. Хоћеш да се кладиш?  dada

I zapamti jednu stvar, sovjeti nisu ubijalai zato sto su bili ateisti nego zato sto su bili komunisti

Нема шта да "запамтим" другар, то је ноторна лаж (или глупост, ако ти се више свиђа). Како? Па да ли си видео оне магазине одозго? Јел знаш да су совјети имали читаве организације и комесаријате који су се бавили искључиво утеривањем атеизма и убијањем хришћана (и других верника)? Да ли знаш колико хришћана је побијено само зато што су хришћани, без апсолутно икакве друге оптужбе?

Једноставно прихвати да је прича о Образу као организацији којој су "пуна уста Бога" апсолутно ништаван аргумент. Нула. Провери, Бољшевицима су уста била много више пуна атеиза него Образу Бога.

Одреци се тог аргумента и нађи бољи (а има их на прегршт).

Polu Potu tovare death bilans od 2 000 000 stanovnika Kambodže.

Jedan Hrišćanin za koga ti nisi nikada ni čuo - Leopold II, kralj Belgije je odgovoran za smrt 6 000 000 stanovnika Konga. Ateizam nije religija, a ona je motiv mnogih ratova.

Bar je očigledan fakt da je Staljin bio musliman, to ne bi ništa promenilo.

A evo i stihova za tebe:

"Ain't it a shame, how the world's gone insane? How we hurt and we hate and we KILL IN GOD'S NAME..."

Подели на овим сајтовима

Ту испод WTC-а била је једна мала православна црква св. Николе која је такође потпуно уништена 9/11...

Постављена слика

Америку су иначе изградили верници, тако и дан данас се 90% њих изјашњава. Ви могли да се похвалите СССР-ом или Албанијом.

Сада има нека акција обнове колико знам...Цркве Св.Николе..

Немој да заборавиш ни нацистичку немачку која је понос атеизма, паганизма и окултиста!

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

To što je neko rođen u hrišćanskoj porodici ne čini ga Hrišćaninom. Ovo su glupi argumenti kao da neko kaže da sam ja ateista jer sam rođen u ateističkoj porodici. Ateisti mogu ipak da mi se zahvale, jer ja sam bio jedan od prvih koji je počeo sa verom, pa su drugi iz rodbine sledili mom primeru. Danas smo, manje više, pravoslavna rodbina.. amin-nas

Dušanov zakonik je za svoje vreme bio veliki korak unapred šta se tiče judikacije (mnogo šta iz Dušanovog zakonika kasnije su na primer preuzeli Osmanlije), iako nam se danas iz naše današnje perspektive čini dosta brutalnim. Osmanlije nisu osvojili naše krajeve zato jer smo mi bili toliko nepravedni, već su imali za svoje vreme najrazvijeni vojni sistem na svetu sa kojim se mi nismo mogli meriti. Osmanlijsko carstvo u prvih dva do tri veka bila je klasična vojna država, kao što u skorijoj istoriji nacistička Nemačka i Sovjetski Savez. I pošto smo im mi bili susedi, mi smo morali da platimo cehu. A koliko su Srbi rado primili osmanlijsku vlast vidi se najbolje u srpskom otporu koji je, manje više, neprestajno trajao kroz sve tursko vreme. Ili ko je terao Srbe da se u 15. i 16. veku masovno sele u Ugarsku, u današnju Vojvodinu i Slavoniju gde su imali svoju političku autonomiju, srpsku despotovinu, i odakle su se borili protiv Osmanlija; i ko je ih terao da krajem 16. veka podignu svoj prvi ustanak, i nakon što je taj ustanak katastrofalno propao za Srbe, ko ih je opet terao da ponovo podignu ustanak krajem 17. veka; i tako dalje i tako dalje? Kada se toliko dobro živelo pod Turcima, šta je Srbe to teralo? Možda ono "za slobodu zlatnu i krst časni"..?

Kada su titoistički fašisti dobili vlast i ustanovili svoju diktaturu, pokušavali su da legitimišu svoju vlast isto time što su falsifikovali istoriju i narod ubeđivali kako je sve, osim komunizma, jadno i bedno... Kraljevina Jugoslavija na primer šta se tiče individualne slobode bila je daleko ispred titoističke Jugoslavije, a i demokratski sistem, iako nedovoljan, bio je bolji nego u titoističkoj Jugoslaviji. Naravno da titoisti ovo nisu nikad priznali, namesto su izumili gomilu knjiga i suludnih teorija šta sve nije funkcionisalo u Kraljevini Jugoslaviji i sa tim prali mozgove narodu, slobodno po Orvelovom: "Rat je mir, sloboda je ropstvo, ignorisanje je snaga. Ko kontroliše prošlost, kontroliše i budućnost; ko kontroliše sadašnjost, kontroliše i prošlost!"

Srbi se svog istorijskog nasleđa ne moraju stideti. Jedino što moraju jeste da prebole ujedac zmije otrovnice koja se zove titoizam! Jer titoizam mogao je jedino da funkioniše ako su Srbi bili potlačeni, a idealno je bilo ako su Srbi svoje ropstvo smatrali slobodom i dobročinstvom. Naime, najbolji rob je onaj rob koji ti je zahvalan što ti je rob. I ovo jeste rana koju još nismo izlečili, šta se i u ovoj diskusiji vidi... Ja mislio da ovde ima ateista koji su za demokratiju, kad ono hvalopevanje na titoističku diktaturu.. Koja tuga.

;)

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

titoistički fašisti

Екстра! ;)

Мој рођак, иначе уверени комуниста, каже - "у време краљевине нисмо имали телевизор"...

Нема шта, у праву је човек...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

To što je neko rođen u hrišćanskoj porodici ne čini ga Hrišćaninom.

Pa naravno. Zato je poslednji Hrišćanin umro na krstu.

Viva la Niče.

Dobar argument. Kao kad bih te ja pitao da li hoćeš da pljuješ zube.. Jer nije šmekerski da se drugima rugaš, šmekerski je da stojiš svog muškarca.

???  ;)

Подели на овим сајтовима

titoistički fašisti

Екстра! klapklap

Мој рођак, иначе уверени комуниста, каже - "у време краљевине нисмо имали телевизор"...

Нема шта, у праву је човек...

Zato smo imali Srbiju sa Crnom Gorom, Maćedonijom, i barem dve trećine Bosne i Hercegovine.. ali vidiš, njemu je televizor važniji.

Sa obzirom da smo prvi televizor imali 1938. godine na beogradskom sajmu. Dokle su titoisti tek 1956-e shvatili značaj televizije, te je 1958-e pokrenut prvi "eksperimentalni" televizijski program. Ali okej..

Kako bih jaaa bio srećan da znam sve te stvari...  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Zato smo imali Srbiju sa Crnom Gorom, Maćedonijom, i barem dve trećine Bosne i Hercegovine.. ali vidiš, njemu je televizor važniji.

Е видиш, у томе је проблем... НИСМО! Мислили смо да имамо, правили смо се да имамо али нисмо заиста имали. Мислили смо да ће Црногорци, Македонци и оно што се данас зове Бошњаци да пристану довека да буду икебана у нашој држави где се само ми питамо, а о Хрватима и Словенцима да и не говорим.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Е видиш, у томе је проблем... НИСМО! Мислили смо да имамо, правили смо се да имамо али нисмо заиста имали. Мислили смо да ће Црногорци, Македонци и оно што се данас зове Бошњаци да пристану довека да буду икебана у нашој држави где се само ми питамо, а о Хрватима и Словенцима да и не говорим.

Ja mislio da ovakve stvari govore samo JUGA-NAS-JE-SJ***LA-HRVATI.

Prokleti Srboćetnici i njihova Srboslavija! Nemo' si u iluzijama hefe, nešto ne verujem da je to bilo tako.

Pogotovo što i kod nas imaš te ljude koji tako pričaju.

Kod nas ekstremna desnica, tamo ekstremna desnica. Ne makni nosom dalje od Obraza, videćeš i sam. 4chsmu1

A ovaj post je došao isto kao kad bi sada neki Hrvati priznali da su oni bili faktor opresije drugih naroda u Jugoslaviji samo zato što neko tvrdi tako iz Srbije a ja čuo.

A ako me nešto NE ZANIMA to je politika, to su partizani i četnici, to su odnosi ex-yu država etc.

Koji političar je kad šta rekao, koji je šta uradio... i savetujem svima da se ne zamajavaju tim glupostima.

Pozdrav za kul liberalnog kolegu.

Подели на овим сајтовима

Jel ja treba sad da pominjem krstaske ratove, inkviziciju i apsolutno svaki (SVAKI) rat u ljudskoj istoriji koji su vodjeni zbog religije?

Слободно, нећеш прићи ни близу атеистичким цифрама. Хоћеш да се кладиш?  4chsmu1

I zapamti jednu stvar, sovjeti nisu ubijalai zato sto su bili ateisti nego zato sto su bili komunisti

Нема шта да "запамтим" другар, то је ноторна лаж (или глупост, ако ти се више свиђа). Како? Па да ли си видео оне магазине одозго? Јел знаш да су совјети имали читаве организације и комесаријате који су се бавили искључиво утеривањем атеизма и убијањем хришћана (и других верника)? Да ли знаш колико хришћана је побијено само зато што су хришћани, без апсолутно икакве друге оптужбе?

Једноставно прихвати да је прича о Образу као организацији којој су "пуна уста Бога" апсолутно ништаван аргумент. Нула. Провери, Бољшевицима су уста била много више пуна атеиза него Образу Бога.

Одреци се тог аргумента и нађи бољи (а има их на прегршт).

Хајде излазим ти на црту. Колико су људи умрли током свих ових векова јер су веровали у то да не треба водити личну хигијену и да болести долазе од духова а не од микроба, колико су људи помрли од глади, беде, сиромаштва и КОНСТАНТНИХ ратова у злочиначком феудалном систему које је хришћанство поставило, где је цар или краљ постављен ко намесник божији, и где је положај кмета био тик изнад ропства. Прочитајте сви ви паметњаковићи мало Душанов законик па видите да ли бисте радије живели у таквој држави или комунистичкој Југославији. Јел знате ЗАШТО је пала Србија? Зато што је и Отоманска Турска била хиљаду пута праведнија према кмету и то туђе вере него рођена држава. Колика је глад и беда владала у Русији стотинама година под патронаштвом цара и цркве. Комунизам није ни у каквом вакууму настао него због злочина, угњетавања и израбљивања владајуће касте у чему је свесрдно помагала и црква.

Леле.. "пала Србија". Која Србија? Србија Немањића? Србија светог деспота Стефана Лазаревића? Или "Србија" из комунистичких уџбеника? Отомани "праведни" са својим данком у крви, наметима, правима прве ноћи, класном дискриминацијом хришћана итд. Па на овој "историји" би ти позавидео и Питер Џозеф.

Пошто се изгледа слабо сналазиш у историји осим у комунистичким сурогатима класно-мотивисане псевдо-историје ево питања: како то да после 500 (пет стотина) година ропства у коме је ислам нудио све: статус, могућност напредовања, пут до империјалног успеха у Порти, а хришћанство нудило ропство: трећеразредни класни статус, разне додатне порезе (укључујући демонски крвни јањичарски намет) и све остале намете, како то дакле да су европски народи који су били под тим јармом опстали као хришћански? Са изузетком једне државе (Албаније) и једне новокомпоноване псевдо-државе (Босне), у свим поменутим народима је превладало хришћанство и сви су се ослободили турске тираније. Е ту треба да тражиш хришћанство, а не у стварима које никакве везе са хришћанством немају типа:

Хајде излазим ти на црту. Колико су људи умрли током свих ових векова јер су веровали у то да не треба водити личну хигијену и да болести долазе од духова а не од микроба

или феудалном систему (погледај како је феудални систем савршено функционисао на далеком истоку где већина народа није никада чула за Европу а камоли за хришћанство, нп. у Кини).

А можеш да потражиш хришћанство и у чињеници да је након пар векова ненасилним мирним путем победило једну од најсуровијих и најтоталитарнијих држава у историји - Римско царство - упркос страшном геноциду властодржаца пагана над хришћанима. А кад већ будеш ту, погледај и какве су све "иновације" по питању морала и етике у то исто царство увели хришћани и на који начин су га препородили. Итд, итсл.

А онда на крају погледај шта се десило са првим државама (читај тиранијама) у којима је  завладала било која врста атеистичке идеологије (идеологије која је, између осталог, сама себе декларисала атеистичком иако је суштински имала све елементе религије. Али ова тема је почела о "пуним устима Бога/атеизма", а бољшевичка уста су била препуна атеизма), па ухвати па преброј жртве још једном.

Подели на овим сајтовима

Da prebrojimo žrtve? Ko su "naši predstavnici"?

Hitler nije, Staljin je bio pravoslavac ali ajde recimo da je ateista.

Čoveče, istina ti izbi oči! A istina je da su svi brkati ljudi monstrumi.

Oni su ubijali ljude zato što imaju brkove, to je očigledno.

Ajde prebroj žrtve brkatih i nebrkatih pa da vidimo.

Znaš li šta je uradio drugi rimski car posle onog koji je ustanovio Hrišćanstvo kao religiju?

TAKO JE !  Išao je i UBIJAO sve koji nisu Hrišćani - Jevreje i politeiste.

O čemu ti pričaš uopšte? To su smešne stvari.

Vlad Tepeš je učestvovao u krstaškim ratovima a samo je u jednoj prilici nabio 30 000 zarobljenih Turaka na kolac ispred Tirgovišta. Smrti sa religijskim motivom je bilo daleko daleko više. I to pod uslovom da je Staljin ubijao zato što je ateista a ne zato što je brka kao što hipotetišem.

Nađeš koliko je u krstaškim ratovima stradalo, sabereš sa brojem eksterminisanih Maja i Inka i eto ti Staljinove cifre.

Da ne pričamo o hindusima etc.

I ako želiš da pričaš o kojekakvim kraljevskim porodicama Nemanjića i despota Lazarevića, idi na Obrazov forum. Tu ideju o organskoj Pravoslavnoj monarhiji svi tamo podržavaju. Nama ostalima je to maaaaalko nenormalno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...